Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Porsche 911 GT2 RS

Recommended Posts

Slupao novi Porsche 911 GT2 RS nedaleko od salona automobila

 

porsche sudar 02.jpg

 

Porsche 911 GT2 RS je jedan od najbržih automobila ove marke i predstavlja san mnogih ljubitelja četvorotočkaša. Zbog visoke cene nedostupan je većini. Vozač iz Velsa je uspeo da ga priušti, ali nije dugo uživao u njemu. On je otišao do salona automobila Porsche u mestu Penarth nedaleko od Kardifa, preuzeo svoj novi 911 koji u Britaniji košta oko 235.000 evra, i slupao ga posle samo nekoliko minuta.

 

porsche sudar 01.jpg

 

Još uvek nije najjasnije šta se tačno dogodilo. Jedni izvori tvrde da se udes dogodio tokom probne vožnje, a drugi kažu da je vozač bio upravo kupio automobil. Nijedna od ove dve opcije nije prijatna, a poznato je da je u udesu učestvovalo pet automobila, i to samo par stotina metara dalje od salona automobila. Srećom, u ovom udesu niko nije povređen.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slupao Porsche 911 GT2 RS od 300.000 evra tokom test vožnje

 

198913-porsche sudar.jpg

 

Jedan Velšanin teško je oštetio Porsche 911 GT2 RS od 300.000 evra neposredno nakon što je izašao iz obližnjeg prodajnog salona radi probne vožnje, prenosi B92. Lokalna policija objavila je fotografiju oštećenog automobila koja je načinjena tokom uviđaja, a na njoj se vidi da je slupan prednji deo ovog supersportskog modela. Kako se navodi, u udesu je ukupno učestvovalo pet vozila, a nije saopšteno ko je kriv.

 

Međutim, novine pišu da vozač Porschea za nezgodu krivi kočnice. Kako se navodi, on je automobil uzeo na test vožnju iz obližnjeg salona, da bi ubrzo shvatio da nešto nije u redu sa kočnicama, ali tada je već bilo kasno. U policiji kažu da su izvršili uviđaj i da tek treba da utvrde ko je izazvao udes. Na sreću, u nezgodi niko nije povređen. Porsche GT2 RS pod poklopcem motora ima 3.8 twin-turbo sa 700 KS i 750 Nm, a uparen sa sedmostepenim PDK menjačem sa dvostrukim kvačilom. Omogućava ubrzanje 0-100 km/h za žestokih 2.8 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 340 km/h.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

carwow.jpg CarWOW video: Test Porsche 911 GT2 RS

 

Izgleda najagresivnije od svih varijanti 911, ali sa razlogom jer i jeste ''tata'' za sve njih, odnosno GT2 RS je najjača, najbrža i najskuplja (počinje od oko 200.000 evra) verzija 911 koju Porsche pravi:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

removebeforerace.jpg RemoveBeforeRace video: 911 GT2 RS

 

Porsche više od 20 godina pravi 911 GT2 model, ali poslednji koji je bio bez oznake RS je generacije 997.

Naime, u to vreme Nissan izlazi sa svojim novim GT-R, uništava rekord koji je Porsche 911 (997) GT2 držao na Nirburgringu i tako postaje ultimativni GT model. Sve ono imidža što je Porsche gradio generacijama 911 GT2 pre toga - nestalo je. Niko više nije pričao o 911 GT2 kao ultimativnom GT modelu, nego o Nissanu GT-R. Ukratko, jedna od prvih žrtava Godzile je bio 911 GT2. Porsche odmah reaguje, pokreće tajni razvojni projekat koji su zvali 727 (ciljano vreme na ''zelenom paklu''). Porsche dodaje 90 konja tako da snaga odlazi na 612, skida 70 kilograma (karbonska hauba, karbonska krila...) sa 997 911 GT2, i takav model naziva 911 GT2 RS.

 

Sledeća generacija 911 je bila 991, ali tek od njenog restajlinga 991.2 izlazi novi 911 GT2 RS, i to je ovaj na testu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

BBI Autosport Porsche 911 GT2 RS

 

BBI Autosport se 15-tak godina bavi sređivanjem Porsche automobila koje im klijenti dovezu u želji za još više brzine i/ili snage. Unapredi se motor, turbo, hlađenje...i dobije se ovakav jedan BBI Autosport 911 GT2 RS Vmax. Klijentu je najvažnija bila maksimalna brzina, pa su sve izmene išle u tom pravcu uključujući i samo ime ''Vmax''. Ovako dorađeni Porsche GT2 RS hvata 365 km/h:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

hennesseyperformance.jpg HennesseyPerformance video: Porsche 911 GT2 RS vs McLaren 600LT

 

911 GT2 RS je u fabričkom stanju, a McLaren 600LT je blago modifikovan od strane Hennessey-a:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Porsche 911 GT2 RS postavio novi rekord na Nirbugringu

 

215564-porsche m 1.jpg

 

Porsche je saopštio da je njihov model 911 GT2 RS postavio novi rekord za produkcijske automobile na slavnoj nemačkoj stazi Nirburgring.

911 GT2 RS je Nirburgring prešao za 6 minuta i 43.30 sekundi, što je za 4.747 sekundi bolje od starog rekorda (koji je inače držao Mercedes AMG GT Black Series). Za volanom je bio Lars Kern, a treba napomenuti da je 911 GT2 RS imao i Manthey Performance Kit koji podrazumeva izmene na šasiji, aerodinamici i kočnicama (sve to je specijalno dizajnirano za GT2 RS).

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotopnl.jpg AutoTopNL: Porsche 911 GT2 RS

 

3.8 sa 6 cilindara BiTurbo pravi 800KS/900+ Nm, auto ide 2.8 sekundi do stotke i može do oko 350 km/h:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manhart TR 900

 

manhart tr 900 032.jpg

 

Manhart je nedavno prikazao model TR 800 (modifikovani Porsche 911 Turbo S), dok je sada pred nama i njihov TR 900 (tjunirani Porsche 911 GT2 RS). U paketu su između ostalog TTH 1000 turbo punjači, Manhart interkuler kit, reprogramirana ECU jedinica i sportski izduvni sistem, pa Manhart TR 900 raspolaže sa 945KS i 1.050 Nm obrtnog momenta.

 

manhart tr 900 02.jpg

 

Podaci o ubrzanju do 100 km/h i najvećoj brzini u kratkoj vesti nisu navedeni.

 

manhart tr 900 01.jpg

 

U paketu su između ostalog i modifikovana transmisija (7-stepeni PDK menjač), jači kočioni sistem, DB aero body kit od ugljeničnih vlakana (prednji spojler, otvori za vazduh, pragovi, zadnji difuzor...), Manhart oznake i nove patosnice u unutrašnjosti. Cena za ovakav TR 900 u Nemačkoj iznosi 550.000 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Porsche 911 GT2 RS Clubsport Evo-kit

 

233634-porsche 911 02.jpg

 

Porsche Motorsport je predstavio najnoviju verziju modela 911 GT2 RS Clubsport, koji je dobio nov Evo-kit kako bi dodatno poboljšao njegove performanse na stazi. Napravljena prve svega za GT2 trkačke serije, dane na stazi i Clubsport događaje, nova konfiguracija daje prioritet aerodinamičkoj efikasnosti i doslednim performansama.

 

233635-porsche 911 01.jpg

 

911 GT2 RS Clubsport Evo-kit se nadovezuje na sportski automobil 911 GT2 RS visokih performansi koji pokreće 3.8 šestocilindrični twin-turbo motor i uključuje u velikoj meri optimizovanu aerodinamiku, redizajnirane 18-inčne točkove, modifikovane amortizere i poboljšane bezbednosne karakteristike. Prema rečima Majkla Drajzera, direktora prodaje Porsche Motorsporta, kompanija želi da svojim kupcima pruži sredstva da nastave da se takmiče u vrhu GT2 sektora sa 911 GT2 RS Clubsport Evo-kompletom. Nova konfiguracija je u velikoj meri revidirala aerodinamiku sa redizajniranim prednjim razdelnikom i višim zadnjim krilom kako bi se poboljšala aerodinamička ravnoteža. Prednji deo ima novi spojler i modifikovane usisnike vazduha za hlađenje kočnica, dok je prednji poklopac prilagođen da obezbedi odgovarajuću ventilaciju. Nova postavka amortizera smanjuje habanje guma tokom trka, što dovodi do konstantno brzog vremena kruga.

 

Novi Evo-kit takođe ima proširene prednje i zadnje blatobrane kako bi se stvorilo više prostora za šire naplatke. Novodizajnirani bočni pragovi stvaraju vizuelno harmoničan protok između točkova. Pored toga, veći otvori za vazduh pozadi nude efikasniju ventilaciju zadnjih kočnica i motornog prostora, smanjujući toplotno opterećenje komponenti. Nova svetla za kišu su u skladu sa FIA zahtevima, a SRO paket uključuje sistem za brzo punjenje gorivom i ojačanu oblogu od bočnog udara.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...