Jump to content
FAS Goran
dulegti

Marea JTD - Zamena koaksijalnog kabela

Recommended Posts

Kao ato sam u naslovu napisao, trebao bi menjati koaksijalni kabel..Imam jako los prijem radio stanica,a to me nervira,pogotovo kao odem u inostranstvo...Em imaju jako dobru muziku,a i ona funkcija TA dolazi do izrazaja..Pretpostavljam da mi se on negde smotao posto imam dosta kablova iza ustekano u HU..Interesuje me da li je neko to vec menjao i da li ima neka iskustva sa tim?

Nasao sam shemu Maree i video sam kuda ide kabel po shemi, ali me interesuje kako bi to mogao najlakse zameniti...

Hvala unapred na pomoci...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cisto sumnjam da je problem do kabla eventualno mozda na samom konektoru ili na spoju sa antenom.

Bolje proveri u kakvom stanju je antena to jest spoj antene sa kablom jer tu zna da oksidira ako prolazi po malo vode ispod dihtunga antene.

Unutrasnje osvetljenje se lako skida,skinu se 2 male zastitne plastikice i ispod si 2 srafa,skine se kompletno unutrasnje osvetljenje i vidi se i kabal i antena sa donje strane to jest spoj kabla i antene.

Rastavi to,ocisti i naprskaj wd-40 pa probaj onda.

Mozes eventualno sa unimerom da ispitas jedan i drugi kraj kabla da nije u prekidu mada sumnjam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam mogao docekati odgovore..Otisao sam i zamenio kabel..Najvaznije je imati nekog klinca pored sebe koji moze zavuci ruku i prihvatiti kabel...Imao sam par kablova kuci i nije mi bilo tesko da to uradim..Citav posao je trajao nekih pola sata..I sad radi kao pravi..Vec sam jednom lemio taj kabel,posto sam vec rekao da imam jako puno kablova iza radia..Imam 3 para cinceva,AUX kabel iz radia,kabel za USB..Ali,eto,resio sam i to..Hvala na odgovorima u svakom slucaju...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Komšo nemoj molim te wd-om ništa da prskaš što ima veze sa strujom, prerađeno ulje uzmi ono je odličan provodnik :whistle::wallbash:

Preduhitrio si me i rešio problem :thumbup:

Edited by Bravo JTD

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa u anteni nema struje to jest bar ne ove klasicne koja je u instalaciji a i rekao sam ws samo iz razloga sto ce stvoriti zastitni film da spoj ne rdja ponovo.

Dobro da je reseno ali ja nisam skontao da li je kabal ostecen negde ili je problem bio u konektoru koji ide u radio jer mala sansa je da se koaks osteti osim ako ne vadis radio svaki dan napolje. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taj zaštitni film wd-a je isto što i rđa, ja ne znam gde ste to pročitali/naučili da je wd kontakt kliner. Ali malo malo se ljudima savetuje da kontakte poprskaju wd-om što je podjednako loše kao da ih zapišaju pa ne razumem zašto se to forsira ako je efekat suprotan od željenog.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mozemo se ubedjivati u nedogled a ja samo pisem sta sam probao.

Poenta je da je wd dobar za to samo sto je mastan i stiti od korozije na taj nacin a to da nije kontakt kliner si u pravu i naravno prskanje kontakata na naprimer ECU moze samo da napravi problem dok kod antene kroz koju ne prolazi nikakva bitna struja nema veze i ima samo zastitnu ulogu od korozije sto moze i obicno motorno ulje da odradi ili tovatna mast koja se pre 40 godina stavljala na kleme akumulatora kao zastita kada nisu ni postojali nikakvi klineri kao danas.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam da li je i dalje ziva ova tema ali danas sam polomio antenu kad sam vozio neki dusek gore, pri skidanju sam cimnuo i pukla je, e sad jel se ona odvija pa se zavije druga koju cu da kupim ili mora da se menja i ono "kuciste" sto ide do auta komplet sa antenom? Znaci meni je pukla samo antena, odmah gde ona pocinje i vidi se metal unutra da je pukao i mora druga.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...