Jump to content
FAS Goran
nowak24

Fiat Stilo 1.6 / 2.4 20v - loše vuče ; ne prima gas ; guta previše gasa...

Recommended Posts

Ne znam kako ide to na 2.4 ali sta god da radis nemoj dok je motor vruc.

Protokomer su cistili carb clinerom,sprej i samo prskanje,bez ikakvog diranja nekim predmetima.

Klapna gasa se isto tako cisti clinerom i neverovatno je koliko mala prljavstina moze da utice na rad.

Prvo to pogledaj tj klapnu gasa ocisti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maxi provjereno obe su ispravne majstor sto se samo bavi njima bio je kod njega kaze da obe radu ispravno

Sad mi nije jasno sto mu se desilo na ledeno sam ga palio prije toga sam skinuo crjevo sa usisa od zraka auto upalio normalno trzao ler gas nije se gasio niti trzao vratim sve nazad onda ocu probam krug napraviti auto ide u rikver a naprjed imam samo prvu drugu i nece dalje do pete ima selen spid mjenac sad mi vise nista nije jasno vise

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako je i menjac poceo da zeza verovatno imas problem sa instalacijama.

Da nisi nesto raskacio dok si cackao oko motora.

Idi kod nekoga da ga nakaci na diagnostiku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jutos kad san ga palio norlmalno uz pustu muku nakon par pokusaja dok se nije zagrijao i prebacio na plin krenem na posao i normalno salta svih pet brzina al na plin variraju okretai dva put se ugasio i nekako aj dode m do posla bio je na diagnostici juttos kad sam krenio na posa sve ok i sve ispravno .

Otic ce sutra ujutro u fiat servis pa nek oni razbijaju glavu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na plin radi relativno dobro sad kad je druga grana usisna na plin trza u voznji .a na gorivo puca kad je ledenkoda mu automatski cok ne drzi upali ga i nakon pet sekundi spusti obrtaje koda je motor ugrijan spajan na dijagnostiku u ovlastenom fiatovom servisu nigdi niti jednu gresku ne izbaciva a neradi normalno ni oni neznaju sto bi moglo biti sumljali su na granu ja je promjenim on opet isto se ponasa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Marine, "Buca_Tipo" te je pitao da li je plinski uređaj skorije proveravan i/ili podešavan? Ja bih da pitam i koji je plinski uređaj na tvom motoru? Značilo bi za pomoć koji je tačno regulator pritiska . Ako ti je uređaj atestiran, imaš podatke u onoj kartici gde je popis opreme na vozilu. Ili fotografiši isparivač pa postavi sliku ovde. 

 

Usisna grana je mogla pući od detonacije plina koji je napunio granu. Najčešći razlog je curenje plina kroz crevo između usisne grane i isparivača. Kod nekih isparivača rasterećenje pritiska je izvedeno tako da višak plina usled narastanja pritiska oslobađa preko tog creva u uisnu granu. Ako je to slučaj, to bi moglo biti objašnjenje otežanog hladnog starta, povremenog gašenja, neravnomernog ler-gasa i posledično problema sa "selespeed"-om. Kad dobijemo podatak o regulatoru pritiska odn. isparivaču, diskutujemo dalje. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/26/2013 at 4:12 PM, keninjo said:

 

E imam podpuno isti AG sistem plina i podpuno identičan problem, Milose da lisi rijesio problem ja ne znam sta da radim molim odgovor ako iko zna resenje u vezi ovog problema ....:!! :crybaby:

isti problem imam i ja stilo 1.6 od kad sam ugradio plin nakon mesec dana mi se pojavio isti problem i nemogu da nadzem resenje mislio sam da je problem u auto ne u plinu ali vidim da pisete da je plin promenio sam benzinsku klapnu svecice dizne su top ne znam sta vise ako ste uspeli pisite molim vas

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...