Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
silenci

12. trka belgija

Recommended Posts

svi treninzi i kvalifikacije su protekli u tipičnom tonu za ovu stazu vremenu kiša - suvo. Čak je kiša povremeno padala samo na delu staze. :thumbup:

Shodno tome kvalifikacije su bile veoma dinamične kako se staza povremeno kvasila i sušila, korišćene su gume of full wet do slik.

spas.jpg

Na kraju Q1 i Q2 runde kvalifikacija mnogi favoriti su bili bez dovoljno dobrog vremena, Button se nije kvalifikovao za Q3 (pogrešna procena).

Startna mesta izgledaju ovako:

http://www.formula1.com/results/season/2011/858/6889/

Bruno Sena iznenađujuće dobar 7. :thumbup:, Alonso podbacio 8. :realmad:

Trka je u nedelju u 14h

Kraj Q2 je prošao u incidentu: u zadnjoj krivini Hamilton u svom stilu uz kontakt prolazi Maldonada koji mu posle start-cilj pravca vraća jače, pa mu lomi prednji stabilizator. :devil:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pobednik je ponovo Vettel :clap:

KOmpletni rezultati:

http://www.formula1.com/results/season/2011/858/6891/

Na ovakav rezultat je delimično uticao incident Hamiltom Kobajashi u 14.krugu

http://www.youtube.com/watch?v=z48QsD1H0sM

Posle kojeg izlazi Safety car i zadržava se punih 5 krugova.

Vettel Button su to spretno iskoristili za pit stop.

Share this post


Link to post
Share on other sites

dobra trka,ali ne bas za ferarri,redbull ubedljivo najbrzi,a pre svega sebastian vetel,a ni mclaren nije bio los sve dok hamilton nije imao udes sa kobajasijem,al zato je jenson baton u zadnjem delu trke bas imao tempo i sve redom je obilazio i dosao do 3 mesta.

sta reci za ferarri na pocetku je bio brz,a kasnije masa je gubio pozicije il nije mogao skoro nikog da obidje :thumbdown: ,a alonso se borio junacki sa superbrzim redbulom i mclarenom,jbg na kraju 4 mesto jer ga je pri kraju trke obisao baton,a felipe masa je zavrsio 8 mi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Što se mene tiče, svaka čast Batonu, ali i Mercedesima - Keketov mali je bio fantastičan u prvom delu, a Šumi na kraju +19.

A Masa, ono mi je već tužno kako on vozi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ajde prevodite sa ovog foruma žabari pošto znamo da ga gledate a niko kod vas ne sme da kaže: Domenicali je kreten. Domenicali is one jerk. Domenicali è uno stupido. Odnosno onaj koji je pod njim i ko određuje alonsovu taktiku, ali je žuti medved ipak glavnoodgovorni. Sramota za ferari da gaji ovako očigledno loš vrh tima, pored solidnog auta i najboljeg aktivnog vozača u f1.

Dan njegovog otkaza slaviće se ravnopravno sa ujedinjenjem italije

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne odlazak Alonsa u 14. krugu kada su svi koji drže do sebe to uradili, prilikom izlaska safety cara, koštao ga je 2 mesta.

Toga su i u Ferrariju postali svesni samo par krugova posle toga kada je poruka iz boxa Alonsu bila:

"Tactik is not so catastrofic", što je trebalo da deluje utešno. :thumbdown:

Spa nije Montecarlo, ovde se pretiče i sa leve i sa desne strane :evil:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alonso kuka

f1%20alonso%20kuka.jpg

Fernando Alonso veruje da su četiri kruga koje su vozači proveli iza sejfti automobila pomogli Sebastijanu Fetelu da odnese pobedu u Belgiji. Vozač Red Bula je već napravio dva pit stopa pre nego što se automobil uklonio sa staze posle incidenta između Hamiltona i Kobajašija, dok je dotadašnji lider Alonso odradio samo jedan pit stop i bio primoran da vozi polako i izgubi prednost koju je do tada stvorio.

Ipak, Alonso misli da je odluka tima da ga ne pozove u pit stop i dalje ispravna, čak iako je pao na četvrto mesto na kraju trke.

Safety Car je izašao na stazu kada sam ja napravio četiri kruga sa gumama, i gume su bile u dobrom stanju, tako da smo odlučili da ostanem. Mislim da je to bio dobar izbor za nas i otvorio mi je mogućnost da pobedim. Nažalost, Fetel je izgubio samo jednu poziciju i u restartu je ponovo nahvatao Vebera u prvoj krivini i onda mu nije bio veliki problem jer nije imao mnogo saobraćaja ispred sebe. Mislim da je sejfti automobil najviše pomogao Fetelu.“ reče Alonso...

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alonso, možda najbolji vozač današnjice u F1, ima dve uslovno rečeno mane:

- kada vidi da je neko brži na stazi i ima priliku da ga pretekne vrlo slabo brani poziciju,

- nikad nije rekao ružnu reč protiv svoga tima, predpostavljenih i njihovih odluka iako su ga prošle godine koštale titule.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@kole

Zašto misliš da je ova druga stavka mana? Ne kapiram

Edited by Zvukoljub

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa jedne strane je vrlina a sa druge mana jer veoma je očito da treba napraviti čistku u vrhu ferarijevog tima a svi se pretvaraju da je sve ok. Alonso bi mogao da ubrza tu čistku govoreći šta stvarno misli. Glava žutog medveda odavno je visoko ucenjena kod ogromne armije crvenih navijača

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislim da rezultate takvog Alonsovog istupa nije baš lako predvideti.

Prvo, može da bude protumačeno kao skretanje pažnje na sebe po svaku cenu, ako već ne vrhunskim rezultatima, onda bar prepucavanjem po medijima. A i zamislite atmosferu unutar tima kada bi to stvarno krenulo, tako otvoren sukob u samom vrhu tima može da donese više štete nego koristi.

Drugo, Domenicali jeste šef tima i kao takav sigurno ima i autoritet i ovlašćenja. A i sujetu. Kada bi došlo do situacije on ili Alonso, šta mislite koga bi izabrao? :whistle:

Lično najviše volim one koji voze i ćute, ne daju "mudre izjave" i ne upliću se u svađe preko novina. Jedan od poslednjih takvih bio je Kimi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@kole

Zašto misliš da je ova druga stavka mana? Ne kapiram

Rekao sam uslovno, a obe ove osobine isto tako i jesu vrline.

Ovo što relativno lako propušta brže od sebe ustvari pokazuje koliko je veliki sportsmen (znamo da je Šumaher umeo da cimne na vozilo koje pokušava da ga pretekne), ali zato se od njega jako teško odbraniti kada je brži, veoma lako i raznovrsno pretiče (za razliku od Mase što smo videli na trci).

To što eventualno neslaganje i kritike prema pretpostavljenima ne iznosi u javnost je delom i zato što je u velikoj meri opsednut Ferrarijem, koji smatra kao svoju veliku porodicu, san svakog vozača F1, mesto gde će dočekati penziju.

Nedostatak kritike i samokritike nije baš dobar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa dobro, uslovno ili bezuslovno :D jasno mi je zašto je vrlina, ali mi nije bilo jasno zašto može da bude mana.

Ako je Alonso opsednut Ferarijem i smatra ga porodicom, logično je da neće da ga pljuje okolo. Takva vrsta javnog međusobnog kritikovanja časkom preraste u medijski cirkus, pa podržavam Alonsov stav da probleme zadržava u krugu porodice (siguran sam da mu moja podrška mnogo znači) :coffee:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovo što relativno lako propušta brže od sebe ustvari pokazuje koliko je veliki sportsmen (znamo da je Šumaher umeo da cimne na vozilo koje pokušava da ga pretekne)

Tek sad videh ovaj komentar, a edit naravno zatvoren.

Šumi je potpuna suprotnost (neki bi čak rekli da je prvu titulu osvojio na cimanje :D ), ali hvala Bogu postoji i prostor između njih dvojice, koji popunjavaju oni koji se ne predaju tako lako, ali ostaju u granicama sportskog ponašanja i, u krajnjoj liniji, propisanih pravila. Tako da, ne vidim kako pomenuta osobina čini Alonsa velikim sportsmenom (odnosno većim od onih koji brane svoju poziciju u okvirima pravila).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...