Jump to content
FAS Goran
Woodoo

30 godina DeLoreana DMC-12 / DeLorean

Recommended Posts

supercarblondienovi.jpg SupercarBlondie: DeLorean Alpha5

 

Nije samo koncept, neko kažu da će biti u proizvodnji od 2024. godine:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

DeLorean Alpha2 Concept možda u ograničenoj seriji

 

delorean alpha2.jpg

 

DeLorean će po novim vestima verovatno pretvoriti Alpha2 Concept u serijski model. Koncept je predstavljen krajem jula ove godine, kao sportski automobil sa dva sedišta, sa karakterističnim Gullwing vratima i karoserijom od čelika i kompozitnih materijala. Mada je zamišljen isključivo u virtuelnom svetu, šef DMC-a Joost de Vries je nedavno za britanski Top Gear izjavio da potencijalni kupci žele da vide kako stiže u stvarni svet. ''Iznenadili biste se'', rekao je de Vries. ''Imali smo toliko zahteva da se [Alpha2] napravi, tako da ćemo verovatno napraviti veoma malu seriju. Alpha2 je rođen iz DeLorean projekta zvanog DMC 24 koji nikada nije završio u proizvodnji. To je Barchetta, coupe sa otvorenim krovom, sa V8 motorom, i to je bila logična evolucija za DMC-12.'' Alpha2 su osmislili stručnjaci iz Italdesigna, ali ostaje neizvesno koja vrsta mehaničkih komponenti će biti osnova za Alphu2.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

DNG Motors radi na modernom DeLoreanu

 

dng 04.jpg

 

Kompanija DNG Motors, odnosno DeLorean Next Generation Motors, radi na još jednom DeLoreanu koji nema veze DeLoreanom Alpha5 predstavljenim ranije ove godine. DNG je kompanija koju je osnovala Kat DeLorean, kćerka legendarnog Johna Z. DeLoreana, čoveka, mita i legende koji je stajao iza originalne kompanije DeLorean Motor Company i njenog jedinog proizvoda, modela DMC 12.

 

dng 03.jpg

 

Međutim, novi model će biti nazvan Model JZD u Johnovu čast, a proizvodnja bi trebalo da počne u januaru 2023. godine u Detroitu. Pre toga, odnosno do kraja ove godine, očekuje se da će DNG zvanično predstaviti automobil. Detalja je za sada malo, ali se zna da u projektu učestvuju ''vrhunski umovi iz sveta automobila'', kao i deo originalnog tima koji je pomogao u razvoju legendarnog DeLoreana pre više od 40 godina.

 

dng 02.jpg

 

DNG Motors će biti ''nova vrsta kompanije u industriji kakva do sada nije viđena, a fokusiraće se na ljude i društvo''. Pored proizvodnje automobila i otvaranja novih radnih mesta, kompanija planira da pokrene nove programe koji će pomoći učenicima javnih škola, a kreiraće i partnerstva s drugim proizvođačima kako bi se pravazišli izazovi s kojim se suočava industrija. DNG Motors ističe da nema nikakve veze s drugim projektima koji koriste DeLorean ime, i da su jedina kompanija direktno povezana sa John Z. DeLoreanom. To je priličan ''udarac'' za drugi DeLorean koncept Alpha5 koji je predstavila kompanije DeLorean Motors Reimagined iz Teksasa, a koja posluje kao DeLorean Motor Company.

 

dng 01.jpg

 

Uprkos imenu, DeLorean Motor Company nema direktnu vezu sa originalnom kompanijom, nego je nastala iz DeLorean Parts and Service biznisa koji je osnovan 1985. godine nakon što je originalna kompanija bankrotirala. Taj biznis nazvan DeLorean One je preimenovan u DeLorean Motor Company 1995. godine i preuzeo je većinu rezervnih delova, nacrte i alat od originalne kompanije. Zato je i danas glavni izvor delova za servisiranje klasičnih DMC automobila. Alpha5 je električni koncept koji je dizajnirao ItalDesign, a koji takođe potpisuje dizajn originalnog modela DMC 12. Prvi put je predstavljen u avgustu 2022. godine, a produkcijski primerci se očekuju 2024. godine. Biće proizvedeno svega 88 primeraka. Ostaje da se vidi da li će se neki od proizvođača odlučiti za masovniju proizvodnju svojih automobila.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...