Jump to content
FAS Goran
Mik

Kompilacija sudara...

Recommended Posts

Grupa biciklista na Menhetnu napala vozača BMW-a

 

bmw biciklisti.jpg

 

Internetom se šire snimci biciklista koji ne biraju sredstva u razračunavanju sa jednim BMW-om. Oni udaraju šakama, nogama se bacaju na auto kako bi ga uništili. Jedan biciklista ponesen atmosferom je čak i bicikl bacio na auto, ali vetrobran je kapitulirao tek nakon snažnog udarca nogom. Da stvar bude gora, nemili događaj se dogodio u samom centru na raskrsnici Pete avenije i 21. ulice, i to u poslepodnevnim satima. Suprotno očekivanjima, sve govori da povod za ovakvo nasilje nije iniciran bezobzirnom vožnjom BMW-a, već je u pitanju jednostavno obest grupe biciklista.

 

Za upravljačem BMW-a je bio Max Torgovnick koji je polako vozio svoju majku. Kako tvrdi Max, do incidenta je došlo nakon što ga je grupa biciklista okružila, pa je on zbog toga usporio. Jedan biciklista je tada udario u zadnji kraj vozila. On je za New York Daily News rekao da se jedan biciklista držao za BMW i tako vozio, a on je zbog opreza odlučio da uspori i sve ih propusti. Tada se jedan neoprezni biciklista udario u zadnji deo vozila. On je od udarca povredio usnu, tvrdi drugi očevidac, a zatim su biciklisti okružili vozilo. Torgovnick je tada u strahu od linča odlučio da ostane u autu.

 

''Došli smo do trenutka kada su me potpuno okružili, a ja sam vozio brzinom od 10-12 km/h. Pokušao sam da otvorim auto, ali sam odmah bio okružen klincima koji su krenuli nasilno prema meni'', rekao je 36-godišnji Torgovnick. U međuvremenu je njegova majka pozvala Policiju, a on je uspeo da pomeri auto. Do dolaska policije grupa se razbežala, a naknadno je uhapšren jedan 15-godišnjak iz Kvinsa. Za ostalima se još traga:

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Challenger SRT Hellcat-a zaustavio betonski stub

 

Želja za brzom vožnjom, u kombinaciji sa stotinama konja ispod haube i neiskustvom onog koji sedi za upravljačem, uzrok su brojnih udesa.

U tome prednjače vozači ''muscle car'' modela, kao što je Ford Mustang.

Ovog puta u glavnoj ulozi je bio vlasnik Dodge Challengera SRT Hellcat iz Arizone koji je pri velikoj brzini izgubio kontrolu nad automobilom, izleteo na trotoar i udario u dva potporna betonska stuba. Pešak koji je u tom trenutku prolazio ulicom za dlaku je izbegao pomahnitalo vozilo, a srećno je prošao i sam vozač koji nije teže povređen. Nakon udesa je tvrdio da su ga izdale kočnice a da li je zaista bilo tako, pokazaće istraga. Inače, Dodge Challenger SRT Hellcat za pogon koristi 6.2 V8 sa čak 707 konjskih snaga i 880 Nm, pa ovaj auto zbog svoje ogromne snage definitivno nije za svakog. Motor je povezan sa osmobrzinskim automatskim menjačem uz čiju pomoć automobil iz mesta do brzine od 96 km/h (60 milja na sat) stiže za samo 3.7 sekundi. Prema fabričkim podacima, maksimalna brzina iznosi čak 328 km/h.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites


Sedam osoba povređeno je u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila pre nekoliko dana prilikom sudara automobila i kamiona na Miljakovcu u Beogradu, a nedavno se pojavio i uznemirujući video snimak stravičnog udesa. Na pomenutom video zapisu vidi se trenutak kada je automobil, od siline udarca, pokosio pešake na trotoaru
https://nova.rs/vesti/hronika/uznemirujuci-video-kolima-pokosila-pesake-na-miljakovcu/?ref=fbnova

Sent from my motorola one macro using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pad pick-upa sa nadvožnjaka

 

211210-pad.jpg

 

Objavljeni su snimci pick-upa koji je prošlog vikenda pao sa 21 metara visokog nadvožnjaka u Milvokiju. Na kraju, najvažnije je da vozač nema ozbiljnije posledice. Zastrašujući sudar je u subotu, 6. februara, snimila kamera kojom upravlja Odeljenje za saobraćaj Viskonsina. Kamera je bila usmerena prema Zoo Interchange, autoputu koji je nazvan tako jer je u blizini zoološki vrt.

Ovo je još jedan dokaz bezbednosti novih automobila - pre dve, tri decenije pad bi verovatno bio koban za vozača.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Još jedan dokaz da imati superautomobil ne znači i biti supervozač

 

Video snimljen u Turskoj je klasičan primer gde je snimanje sa ciljem pokazivanja na društvenim mrežama krenulo naopako.

Video počinje izlaskom crnog Ferrarija 458 Italia Spider iz autoperionice. Odmah prilikom izlaska sve krene po zlu. Vozač, najverovatnije zbog nekompetentnosti gubi nadzor nad zadnjim delom automobila. Po svemu sudeći vozač se u tom trenutku nije snašao jer umesto da iskontroliše automobil on greši i automobil završava na ivičnjaku. Video je gotov za nekoliko sekundi pa ne znamo šta je na kraju bilo sa automobilom, ali po svemu sudeći čekaju ga skupe i dugotrajne popravke.

Detalji o tome ko je vozio automobil su slabi, neki kažu da je to bio zaposleni iz autoperionice, a neki da ga je vozio vlasnik. Bilo kako bilo neko je u svakom slučaju imao loš dan:

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kad tramvaju otkažu kočnice...

 

212490-tramvaj.jpg

 

U rumunskom gradu Iasi tramvaju su otkazale kočnice. Neki vozači su neverovatnom prisebnošću uočili da im sa zadnje strane dolazi tramvaj koji neće uspeti da se zaustati pa su se izmakli. Drugi nisu primetili opasnost i došlo je do sudara. Epilog ove nesreće je jedna osoba koja je završila u bolnici zbog povreda, na sreću lakših.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije trebalo dugo - prvi slupan BMW M3 Competition (G80)

 

Video prikazuje potpuno novi, svetlo plavi BMW M3 Competition, nakon čini se, ozbiljne saobraćajne nesreće. Iako detalji o nesreći nisu poznati, sudeći po oštećenjima sumnjamo da će ovaj primerak dobiti nalog od osiguranja za popravku.

 

Sudar se desio negde na evropskim saobraćajnicama, i moguće je čak i da nije reč o privatnom automobilu već o fabričkom, ali to nije potvrđeno. Veliki deo štete na automobilu je nastao na prednjem delu. Hauba razbijena, deo branika je otkinut, rešetka hladnjaka je slomljena, a prednja svetla sa suvozačke strane su takođe uništena. Inače i unutrašnjost kabine sa suvozačke strane je takođe potpuno uništena. Ogrebotine se nastavljaju sa desne strane potpuno novog BMW-a sve do zadnjeg kraja, a čini se da je i zadnji točak ''dobio svoje'' saistrgnutom gumom, što ukazuje na to da je automobil krenuo u neplaniranu terensku avanturu.

Kako bilo, gledate u jedan od prvih, ako ne i prvi zvanično razbijeni novi BMW M3 Competition:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toyota van kontrole probija rampu i zakucava se u parkirano vozilo

 

Ukoliko je nekome potrebna demonstracija načina na koji nikada ne bi trebalo da izlazi sa parkinga, onda je ovaj video savršena vizuelizacija takve pokazne vežbe. Malo je detalja o ovom klipu poznato, osim što je kako deluje snimljen negde u Aziji i predstavlja nam jedan Toyota automobil u pokušaju bežanja od svog vlasnika. Kamera na kontrolnoj tabli kolege šofera koji se nalazio iza, uhvatila je ženskog vozača Toyota modela tokom izlaska iz istog radi plaćanja parkinga i podizanja rampe. Iz čista mira, automobil je počeo ubrzavati napred da bi potom junački probio spuštenu rampu parkinga.

 

Vozač može biti viđen kako trči pored svog modela dok on istovremeno ubrzava ka otvorenom putu, ali je potpuno nemoćna i ne može ga zaustaviti. Toyota se zaustavila tek kada se zakucala u bočni deo parkiranog automobila. Veoma je teško zaključiti šta se ovde u stvari dogodilo, ali kako deluje vozač je jednostavno napustio svoje vozilo na parking mestu ne podigavši ručnu kočnicu. Naravno tu je i mogućnost da je sam automobil doživeo određenu vrstu mehaničkog problema koji ga je ubrzao napred. Tačna šteta izazvana na oba vozila prilikom zaustavljanja Toyota modela potpuno je nejasna, ali kako se čini, pomahnitalom modelu biće potrebni nov branik i prednja maska, dok su vrata automobila u koji je udario spremna za skupocenu zamenu ili peglanje:

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vozač prevelikim gasom poslao Ferrari 348 u zid od cigle

 

Vozač Ferrarija 348 naučio je na teži način da se veoma lako može pogrešiti onda kada ste preterano srećni pedalom gasa svog superautomobila. Ovaj urnebesni snimak nedavno je podeljen na Reddit platformi, ubrzo postajući viralan na mreži. Međutim, brzom pretragom otkrivamo da se ovaj incident zapravo dogodio nekoliko godina ranije, putem snimka iz 2015. godine, do kog je ekipa Carcoops publikacije došla putem youtube pretrage, ali i dalje ostaje nejasno da li se radi o originalu ili kopiji. Bilo kako bilo, ovaj snimak nastao je u Belgiji i gotovo je sigurno veoma tužan za sve koji sebe smatraju ljubiteljima Ferrari automobila.

 

Video počinje sa usporavanjem vozača ovog 348 modela na raskrsnici pre nego što je krenuo da skreće u desno. Umesto da krene tamo kuda se uputio u kontrolisanom i normalnom maniru, baš kao što bi to svaki normalan vozač uradio, ovaj čovek je odlučio da zakuca desnim stopalom do patosa, što je učinilo da njegov konjić poskoči veoma vispreno. Da je iskusniji vozač u tom trenutku bio za volanom, ovo proklizavanje bi sa lakoćom bilo iskontrolisano, ali nažalost ovaj vlasnije je previše korigovao putanju svog vozila, odmah ga poslavši na levu stranu pre nego što je uspeo da ga zaustavi uz pomoć zida od cigle, smeštenog pokraj puta.

 

Vozač je brzo postavio Ferrari u rikverc i izvukao se nazad na put, dok je u jednom trenutku delovalo da će pokušati da se odveze i napusti mesto događaja. Umesto toga, on je jednostavno izvukao automobil sa trave nekoliko metara i onda ga zaustavio na ivičnjaku, očigledno posramljen svojom greškom. Video nam ne omogućuje da vidimo prednji deo 348 modela, što znači da je teško proceniti koliku je štetu ova greška stvorila. Međutim, možemo biti potpuno sigurni da o kolikoj god količini štete da se radi ona nikako nije jeftina.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mustang presečen na pola u trci ubrzanja

 

 

Sa vremena na vreme pojedini incidenti podsete nas da je trkanje prilično opasan sport. Bilo da se radi o trkama regularnih modela, Formula 1 bolida ili se radi o trkama ubrzanja, opasnosti koje vrebaju veoma su realne. Video koji vam predstavljamo definitivno je primer koji postavlja ove stvari u perspektivu. Bezbednost učesnika trka i njenih posmatrača definitivno je usavršena tokom godina, međutim, opasnosti koje prate autmoto sport i delje su prisutne, što je savrešno opisano zvučnim šokom koji je stigao od strane publike kada se ljubičasti Mustang zakucao u stub tajmera na stazi. Sumirajući štetu koja je nastala ovim udesom, na prvi pogled biste pomislili da je vozač ovog besnog Mustang modela prošao sa veoma teškim povredama - ili možda još gore - ali na svu sreću, on je uspeo iz svega da izađe nepovređen.


U videu postavljenom na YT možemo videti strašan sudar koji se dogodio tokom 828 Cash Days No Prep događaja, održanog na Wilkesboro Dragway stazi. Brutalno modifikovani ljubičasti Mustang zaleteo se stazom u trci ubrzanja, nakon čega je nekontrolisano skrenuo levo i zakucao se u zaštitnu ogradu koju je preleteo i nastavio ka stubu semafora. Komadi rasturenog automobila mogu biti viđeni kako lete po stazi, dok snimci nakon nesreće prikazuju Mustang model koji izgleda kao gomila metala koja je presečena na pola uzdužno nekim alatom.

 

Neverovatnim sticajem okolnosti, na veliku sreću i oduševljenje svih prisutnih, vozač ovog automobila je bio dovoljno srećan kako bi izaša iz ovog katastrofalnog incidenta potpuno nepovređen i verovatno će se uvek sećati da svakoga dana mora zahvaliti onome ko je ugradio njegov rol bar, koji ga je bez ikakve sumnje spasio sigurne smrti. Nažalost, nisu se svi izvukli potpuno nepovređeni, jer izvori sugerišu da je jedna dama iz publike završila sa polomljenom rukom zbog delova koji su leteli na sve strane. Bilo kako bilo, svima su glave na ramenima i prava je sreća što su svi sa ovog događaja izašli bez povreda opasnih po život.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Video iz Rusije: Otac je brzom reakcijom spasio sina od udara automobila

 

Negde od 35. sekunde...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tramvaj iskočio iz šina, vozač auta brzom reakcijom sačuvao glavu i auto

 

213818-tramvaj.jpg

 

U Ukrajini je češki tramvaj je iskočio iz šina i krenuo je da se nekontrolisano kreće putem. Ovaj tip češkog tramvaja se u proizvodnji zadržao sve do 1987. godine. Jedan od najpopularnijih modela tramvaja (Tatra T4) koriste i u ukrajinskom Harkovu, gde je snimljen ovaj nesvakidašnji događaj. Kamera iz automobila je uhvatila trenutak kada je 17 tona težak tramvaj iskočio iz šina i krenuo da klizi putem. Vozač je u poslednji trenutak naglo skrenuo ulevo i tako izbegao kontakt sa čeličnom grdosijom koji bi sigurno završio tragično po njegov automobil. Snimak ne otkriva da li je tramvaj na kraju udario neko vozilo ili je uspeo da se bezbedno zaustavi.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Policajci snimljeni kako su slupali patrolna vozila dok su se međusobno trkali

 

Drag su organizovali u sred dana u stambenoj četvrti.

Trkanje u uskoj stambenoj ulici kasno popodne nije samo glupa, već je užasno neodgovorna, opasna i bezobzirna ideja. Ono što ovaj video čini još više šokantnim je činjenica da su sve to uradili ljudi kojima je povereno da pokažu upravo suprotno. Srećom, u ovoj aobraćajnoj nesreći prijavljene su samo lakše povrede umešanih, a jedina materijalna šteta je na policijskim automobilima i malom delu privatne ograde pored puta.

 

Policijska uprava grada Vašingtona u video brifingu od 30. aprila saopštila je: ''22. Aprila otprilike u 17:15 po lokalnom vremenu, dva policijska automobila zaustavljena su u bloku 1400 u ulici Anacostia Avenue, stambenoj četvrti na severoistočnoj strani grada''. Po dva policajca bila su u svakom automobilu, a na video brifingu se kaže da su policajci ''upleteni u nesavesni incident u vožnji'', što je rezultiralo udarom jednog automobila u drugi. Sva četvorica policajaca pretrpela su lakše povrede, a lokalni mediji su izvestili da su lečeni u lokalnoj bolnici. Oba patrolna automobila pretrpela su velika oštećenja i odšlepana su sa lica mesta.

 

 

Tačni detalji koji su doveli do ovog ''nesavesnog incidenta u vožnji'' nisu poznati. Snimak sa teleskopske kamere na uniformi jednog od policajaca pokazuju perspektivu putnika u udarenom vozilu.

Da li je drugi automobil izgubio kontrolu? Da li je vozač skretao ulevo ne znajući da je drugo patrolno vozilo tek malo ispred? Mediji su naveli da su automobili išli brzinom od najmanje 100 km/h u ulici gde je ograničenje 40 km/h. Zvanični brifing policijske uprave grada Vašingtona navodi da je jedan policajac već otpušten kao rezultat ovog incidenta. Preostala trojica su suspendovana dok tužilac razmatra slučaj.

 

rsz_flcs_logo.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...