Jump to content
FAS Goran
Mik

Kompilacija sudara...

Recommended Posts

Porsche se zabio u drugi sprat zgrade, dvoje poginulih

 

porsche udes u zgradu.jpg

 

Velika brzina, uz alkohol, jeste najveći uzrok tragičnih nesreća na putevima. U Americi se nedavno dogodila teška saobraćajna nesreća kojoj je kumovala brzina. I to ogromna.

Naime, u Nju Džersiju se jedan Porsche zabio u drugi sprat zgrade. Kolika je bila brzina može da se pretpostavi. Oba putnika iz automobila su poginula, a razvaljen je i dobar deo kuće u koju se automobil zabio. Vozač je, kako piše američki kanal CBS News, izgubio kontrolu nad vozilom. Dojurio je velikom brzinom i naleteo na ivicu koja je zatim automobil katapultirala u vazduh. Automobil je u potpunosti uništen, a dizalicom su morali da ga odvoje od kuće u koju se zabio. Kako se može zaključiti, radi se o Boxsteru ili Caymanu.

Na kraju krajeva, model nije ni važan. Ovaj strašan snimak neka posluži kao opomena - nne treba juriti i žuriti.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uzeo je Audi na test vožnju, a onda je uništio 15 automobila

 

audi sudar.jpg

 

Potencijalni kupac je krenuo na test vožnju. Nije prilagodio brzinu uslovima na putu, ali ni svom vozačkom umeću. Priča ide otprilike ovako:

Potencijalni kupac je sa prodavcem otišao na test vožnju u novom Audiju A7 Sportback. U jednom trenutku je izgubio kontrolu nad vozilom, a Audi je nastavio da se kreće i poput projektila uništavao sve pred sobom. A to je uz infrastrukturu bilo čak 15 vozila. 25-godišnji vozač i prodavac na mestu suvozača su povređeni, ali niko u nesreći nije teško stradao. U komentarima na video koji je osvanuo na društvenim mrežama neki izvori napominju da je Audi u stvari vozila devojka, koja je odlučila da vozi jako brzo. A onda se malo pogubila. Uostalom, pogledajte video:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Drzite odstojanje od vozila ispred sebe, gledajte u retrovizor

 

 

Jel mi se cini ili je vozac kombija bio na telefonu?

 

 

Edited by neshaoct
popravio YouTube link

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ideš 100km/h i nqglo kočiš da bi izbegao rupe - ODNOSNO, lagano prešao preko istih....a ovaj iza kao da nije skontao da ovi koče. J.b.o ti takav put....sigurnost 0. Valjda je vozač kombija živ, telefonirao jeste, ali nije kriv. I da nije telefonirao, mogao je samo naglo da koči (ali nije imao gde da beži), al posledice bi bile malo manje.

Odstojanje na takvim putevima je zakon!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snimao se dok je vozio preko 160 km/h, a onda je sleteo sa puta

 

snimanje sa 160.jpg

 

Sa prvim danima nove godine dobili smo ozbiljnog kandidata za idiota godine. Priča ide otprilike ovako:

23-godišnji Kenneth Hofler iz Konektikata (USA) vozio je autoputem I-95 u crvenoj Nissan Versi i pritom nije mario za brzinu. Kako se sam pritom i snimao, lako je uočiti da je vozio i više od 100 mph, odnosno 160 km/h. Prebrzog i vrlo neopreznog vozača koji vrluda između traka je uočila i saobraćajna patrola, a oni su ga na radaru ulovili da juri čak 164 km/h.

 

Nisu morali ni da krenu u ozbiljnu poteru jer je već na izlazu sa autoputa prema Grotonu u desni krivinu ušao prebrzo. U prilog nisu išle ni njegove skromne vozačke mogućnosti. Naravno, vožnja je završila izletanjem sa puta i nesrećom. Policajac je ubrzo primetio unesrećenog Hoflera kako izlazi iz olupine, pa ga je odmah uhapsio. A lista obuhvata sve. Osim što je optužen za neopreznu vožnju, utvrdilo se da mu je ranije oduzeta vozačka dozvola, a vozilo nije bilo osigurano. A tačka na ''i'' je bio pretres u kome je kod vozača pronađeno preko 30 grama marihuane. Naknadno je utvrđeno da je 23-godišnjak video svoje vožnje uživo prenosio na društvene mreže.

Na kraju se samo može reći da je ipak imao sreće. Naime, prema mišljenju policije, da nije bio vezan povrede bi bile kudikamo veće.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seo u tatin Mustang i odmah ga razbio

 

shelby gt350r crash.jpg

 

Skupoceni limeni ljubimac nije dugo izdržao u neiskusnim rukama. Razbijeni Mustang je gotovo svakodnevna pojava, ali najnoviji slučaj je u jednom detalju ekstreman. Ovo je verovatno najbrži slučaj razbijanja Mustanga uopšte. Sve se tako brzo desilo da u nesreći nije ni trebalo drugih učesnika, a automobil nije stigao ni do puta. Tatin Mustang je stradao u prvoj sekundi nakon startovanja motora.

Momak je startovao motor, a budući da se radi o modelu sa ručnim menjačem koji mu nije poznat pa nije video da je u brzini, auto je odmah nervozno skočio i završio u vratima garaže. A da stvar bude gora, radi se o modelu Shelby GT350R koji pokreće 5.2 V8 sa 534 KS i 581 Nm. Od 0 do 96 km/h stiže za 3.9 sekundi, a startuje cenom od 73.435 dolara. Sudeći po komentaru nakon izlaska iz automobila proći će i godine kada će otac razmisliti o tome da dozvoli sinu da sedne u auto, a kamoli da ga provoza:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Video iz Kine: Završio u reci zbog mobilnog

 

201373-reka.jpg

 

U današnje vreme mobilni telefoni su postali deo svakodnevice, a mnogi ih nažalost koriste i tokom vožnje. Ne moramo ni da napominjemo koliko je to opasno, a još jedan u nizu primera dolazi iz Kine.

Gospodin Zhang je 10 minuta pre nesreće tek registrovao automobil koji je kupio kao polovnog za, preračunato, 2.569 evra.

 

Ipak, nije dugo uživao u njemu budući da je prelazeći most automatskom reakcijom skrenuo kako bi izbegao pešake te na taj način završio u reci. Kasnije je Zhang dao intervju u kome je priznao da je kucao po mobilom, a kada je krajem oka video pešake, jednostavno je naglo okrenuo volan ne razmišljajući da ga čeka kupanje u reci. Imao je sreće pa je brzom reakcijom uspeo da izađe iz automobila, a u tome mu je pomogao i slučajni prolaznik. U svakom slučaju, ovaj video bi mogao da se iskoristi u kampanji protiv korišćenja mobilnog u vožnji:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kočenjem je izazivao vozača šlepera...

 

202008-karma.jpg

 

Najnoviji snimak ne dolazi ni iz Amerike ni iz Rusije, lokacija u kojima ludaka na putevima nikada ne nedostaje. Njima se sada pridružila i Evopa, i to njen zapad gde je jedan vozač odlučio da izaziva vozača kamiona pri brzini od 90 km/h. Kako to obično biva, odlučio je da ga malo izaziva kočenjem pokazujući mu da ga ne pušta ni u mimoilaženju drugom trakom. Vozač kamiona se služi uobičajenim alatom, blicanjem dugih svetala, a sve kako bi ga upozorio. Već nakon 15 sekundi dolazi kazna jer je vozač auto zakočio i previše se približio kamionu. Došlo je do neizbežnog kontakta u kojem je auto završio na silaznoj traci i, konačno, u zaštitnoj ogradi. Pogledajte video i uverite se koliko je opasno raditi ovakav manevar u saobraćaju, posebno kada je iza vas vozilo sa lošijim mogućnostima kočenja:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poljak na Uskrs automobilom uleteo u crkvu

 

suzuki kt 02.jpg

 

U poljskom mestu Rąbień na Uskrs se dogodila neobična saobraćajna nesreća zabeležena nadzornom kamerom. Kako piše Autonet.hr, svemu su kumovali alkohol i nekontrolisana brzina, a samo srećom niko nije smrtno stradao. Internetom kruži snimak sa nadzorne kamere jednog kružnog toka iz maleg mesta Rąbień iz centralne Poljske.

 

Na Uskrs oko 18 sati 41-godišnji vozač velikom brzinom naleteo na ivičnjak kružnog toka. Kao što se vidi na snimku, Suzuki Swift kojim je upravljao automatski je katapultiran uvis, ali snimci ne pokazuju šta se dogodilo nakon toga. Swift je, naime, preleteo udaljenost od čak 60-ak metara i završio u crkvi. U letu je čak i odlomio vrh jednog bora te preleteo preko papinog spomenika, pišu lokalni mediji. Nakon nesreće na mesto događaja su pozvane hitne službe, a da bi vidno alkoholizovanog vozača izvadili iz automobila vatrogasci su morali da seku karoseriju. Na što olupina liči nakon nesreće vidljivo je na priloženoj fotografiji:

 

suzuki kt 01.jpg

 

Vozač je prebačen u bolnicu, a snimak njegovog ''leta'' se proširio društvenim mrežama:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prekoračio brzinu, pa se zakucao u kamion

 

Voziti velikim brzinama često je veoma opasno. Ovaj snimak nam dolazi sa ulica Sankt Peterburga, a incident su zabeležile kamere iz vozila. Vozač Volkswagen Passat-a je vozio sa leve strane ''kamermana'' i očigledno je išao velikom brzinom, pa nije uspeo da na vreme uspori i iskontroliše svoj automobil i ''zakucao'' se u kamion iz srednje trake:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Živo me zanima kako se dalje odigralo sve ovo.

Sent from my 3310 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

NN pocinilac udario u nepropisno parkirano vozilo.

 

Vlasnik Golfa proglasen krivim, kazna 100 sati dobrotvornog rada u wc-ima policijskih stanica na teritoriji beograda...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...