Jump to content
FAS Goran
Mik

Kompilacija sudara...

Recommended Posts

Doleteo na krov pa sleteo u auto perionicu

 

mazda krov.jpg

 

Nakon što je probila ogradu, Mazda je sletela na krov kiropraktičarske ordinacije, a zatim je nastavila strmoglavi pad. Nadzorne kamere su zabeležile nesvakidašnji događaj u kome je malena Mazda naoko bez razloga krenula pogrešnim putem. A on je uključivao probijanje ograde parkinga, prolaz kroz pretprostor ordinacije, prvo ateriranje na krov i zatim prevrtanje i pad ispred auto perionice koji metar niže. ''Protresao je temelje zgrade i zidove'', rekla je Aletha Chappelear, kiropraktičarka koja se u vreme nesreće našla u zgradi. Prema njenom mišljenju, malo je nedostajalo da auto propadne kroz krov u ordinaciju i tako u opasnost dovede njene pacijente i nju samu. U automobilu je bio samo vozač, 63-godišnji Stanley Clarke, a on je srećom prošao uz lakše povrede, javlja WSB-TV Atlanta. Chappelear je reporteru izjavila da je do nesreće došlo jer se vozaču stopalo zaglavilo između nožnih komandi, gasa i kočnice, zbog čega je izgubio kontrolu nad vozilom. Očigledno je bio toliko prestravljen da mu nije palo na pamet da preduzme nešto kako bi usporio ili zaustavio automobil, primera radi, da koči parkirnom kočnicom ili da izbaci auto iz brzine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pogledajte kako se auto prepolovio na uličnoj trci

 

mustang trka.jpg

 

Ulične trke su zabranjene iz brojnih razloga, a jedan od važnih je bezbednost. Da, ulične trke nisu samo ilegalne, već su i veoma opasne, za vozače i sve posmatrače. Iako je jedan od automobila, stari Mustang, bukvalno prepolovljen u udarcu u stub sa rasvetom, njegov vozač je čudom preživio. Doduše, slomio je vilicu i rame, ostao je i bez nekoliko zuba što sigurno nije bezazleno, ali s obzirom na okolnosti, pravo je čudo da je preživeo.

Na ilegalnim uličnim trkama nesreće nisu retkost, što i ne čudi kada opasnost vreba sa svih strana. Neravan asfalt, slaba rasveta i prepreke uz ivicu puta su samo neki od faktora koji utiču na bezbednost, odmah uz činjenicu da automobili nisu stručno pregledani i opremljeni u skladu sa bezbednosnim preduslovima pojedinih legalnih takmičenja iz sveta trka ubrzanja.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Formula 3: Bolid poleteo sa staze, uleteo u publiku, raspao se u paramparčad - a nekim čudom nema mrtvih

 

formula 3.jpg

 

Tokom trke Formula 3 šampionata u Makauu (Kina), bolid kojim je upravljala Sofija Florš poleteo je sa staze ali pravim čudom niko nije stradao iako se njeno vozilo raspalo kada je preletelo zaštitnu ogradu. Na krivini, Floršova nije skrenula desno kao ostatak takmičara, već je produžila u punoj brzini pravo, a njeno vozilo se odvojilo od tla i završilo iznad glava gledališta, raspadajući se od udara u delove konstrukcija. Kako je saopštila Svetska automobilistička federacije, Sofija Florš je u svesnom stanju prebačena u bolnicu, kao i četvoro ljudi. U pitanju su još jedan takmičar, dva foto-reportera i jedan radnik obezbeđenja.

 

Tinejdžerka slomila kičmu u horor udesu u Makauu

Nemica Sofija Florš zadobila je prelom kičme u zastrašujućem udesu tokom trke Formule 3 u Makauu. 17-godišnja Fleršova je izgubila kontrolu nad svojim bolidom u jednoj krivini, praktično je katapultirana je u vazduh, a zatim je preletela preko ograde pored staze. Njen tim ''Van Amersfort rejsing'' je objavio da je mlada Nemica svesna i da je njeno stanje stabilno. ''Dobro sam, ali ću imati operaciju u ponedeljak ujutro. Hvala svima na porukama podrške. Više detalja biće objavljeno uskoro'', oglasila se Floršova na društvenim mrežama. Japanski vozač Šo Cuboi, sa kojim je Nemica imala kontakt, prebačen je takođe u bolnicu zbog bolova u leđima. Pored njih dvoje, u bolnicu su primljeni i dvojica fotografa i jedan redar.

Trka je zbog tog udesa prekinuta i nastavljena je sat vremena kasnije.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

Iz svih uglova:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sreća pa nije bilo žrtava..
A da je kršina, kršina je, mada ima i dosta lošijih koji saobraćaju.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da je kršina-jeste, kao i većina GSP vozila koja saobraćaju na tim lokalnim linijama. Ali veća kršina su ovaj put i most....pogle ogradu, ko u Maratoncima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ovo je skoro kraj surcina,tu je odmah i okretnica 601,a valjda je proklizao zbog blata,a siguran sam da je imao i lose gume,kao i vecina GSP autobusa.Ovaj put je veoma opterecen,propada ,a nista se ne sanira,a da nepricam od Surcina prema NBG,ima vise saobracaja nego na autoputu,uzas,a da i spomenem Vinogradsku,e tu morate da prodjete barem jednom da vidite,sta je katastrofa

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/19/2018 at 3:59 PM, neshaoct said:

Nemica Sofija Florš zadobila je prelom kičme u zastrašujućem udesu tokom trke Formule 3 u Makauu. 17-godišnja Fleršova je izgubila kontrolu nad svojim bolidom u jednoj krivini, praktično je katapultirana je u vazduh, a zatim je preletela preko ograde pored staze.

Slomila kičmu u strašnom udesu, želi opet na stazu

 

Sofija-Flers.jpg

 

Nemica Sofija Flerš najavila je povratak na stazu posle teškog udesa koji je doživela tokom trke Formule 3 u Makauu, iz kojeg je izašla sa prelomom kičme. Fleršova je u ponedeljak operisana, a lekari su tokom 11-časovne operacije morali da iskoriste jednu kost iz njenog kuka da bi zalečili jedan od povređenih pršljenova. Direktor njenog tima objavio je da je operacija protekla veoma dobro i da ne postoji opasnost da bi mogla da ostane paralizovana.

17-godišnja nemačka automobilistkinja je zakačila zadnji deo bolida jednog od rivala u četvrtom krugu trke u Makauu, što ju je lansiralo preko ivičnjaka pravo u bolid vozhača ispred nje. Taj udarac je katapultirao njen bolid pravo kroz zaštitnu ogradu, pravo u deo pored staze koji je rezervisan za redare i fotografe. U trenutku nesreće zabeležila je brzinu od 276 km/h. ''Želim da se zahvalim svim svojim navijačima na željama za oporavak. To me motiviše i daje mi hrabrost. Moje misli su sa svima koji su učestvovali u nesreći. Nadam se da su svi zdravi. Posle nesreće su mi pomogli zaista divni ljudi i još mislim na njih. Hvala im za ohrabrujuće i umirujuće reči u tim teškim minutima dok sam još bila u bolidu. I veliko hvala lekarskom osoblju u Makau na prijateljskom i profesionalnom odnosu'', napisala je Fleršova i na kraju dodala: ''Vratiću se''.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nećete verovati šta je uzrok ove tragične saobraćajne nesreće

 

NesreÄa kamen

 

Najnoviji primer iz američkog Nashvillea govori nam o tome, koliko je opasno bacati predmete sa nadvožnjaka. Nažalost, nečija igra, nepažnja ili nešto treće, završila se tragično. 54-godišnji Joe C. Shelton, navodno zaposleni u kompaniji Nissan, postao je žrtva prilično neobične nesreće. Kroz vetrobransko staklo njegovog Nissana GT-R proleto je komad betona, koji je neko verovatno bacio sa mosta Shelby Avenue na autoputu I-24. Prema dostupnim informacijama, Shelton je bio na putu za posao, kada je kroz vetrobransko staklo njegovog Nissana GT-R proleteo kamen i udario ga direktno u glavu. Posle toga, automobil je nastavio da se kreće prešavši u suprotnu saobraćajnu traku, udario u pick-up marke Toyota i zaustavio kod sledećeg mosta.

 

NesreÄa kamen

 

Ovaj incident se mogao posmatrati nesrećnim slučajem, ali analiza mosta pokazala je, da beton nije mogao da dođe iz njegove konstrukcije. Prema rečima stručnjaka, komad betona poreklom je od ivičnjaka na ivici kolovoza. Policijska istraga je pokazala, da je komad betona morao neko baciti sa nadvožnjaka. Policija traga za počiniocem i motivima.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slične stvari, na žalost, rade i kod nas. Često sa nadvožnjaka ispred autobusa bacaju kamenje. Mozga bez.

Sent from my 3310

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mene je jedne zime pikirao klinac sa nadvožnjaka kod arene, gadjao me grudvom snega, i pogodio, i još mi mahao... 

Pogodio me u vrh soferke kod krova, na sreću jer je tu dosta jaka, da je po sredini ko zna kako bih prošao. Dobro je pa nije napravio ledenicu nego mekanu grudvu... 

Ima nas raznih

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kamion se zapalio nakon sudara sa automobilom

 

kamion sudar.jpg

 

Ovo je definitivno jedna od najstravičnijih saobraćajnih nesreća koje su u poslednje vreme uhvaćene kamerom. Sve je počelo kada je sa kamiona otpao točak i pogodio Ford Focus koji je dolazio iz suprotnog smera. 47-godišnji vozač Forda je pritom izgubio kontrolu i frontalno se zabio u kamion iz suprotnog smera. Auto se odbio na desnu stranu, a oštećeni kamion je nastavio da se kreće. Nakon što je kamion propao preko levog točka i udario rezervoarom o podlogu, zapalilo se gorivo i trenutak kasnije kabina se pretvorila u buktinju. I dok je plamen gutao kamion, prošlo je dosta vremena dok se vozač nije oporavio od šoka i udarca kako bi izašao iz kabine. Prema opisu iz videa, vozač Forda je završio u bolnici, dok je kamiondžija prošao bez povreda.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Filmska scena na autoputu u Slovačkoj: Vozač zaspao u BMW-u i zabio se u krov tunela

 

bmw crash 01.jpg

 

Nadzorne kamere su snimile neverovatnu saobraćajnu nesreću na slovačkom autoputu blizu Poprada. 44-godišnji vozač BMW je zbog umora zaspao za volanom i automobil je taman pred tunelom počeo da skreće udesno. Kada je skrenuo s puta udario je u betonsku prepreku koja je u ovom slučaju imala efekat rampe. Auto je poleteo i udario u gornji zid tunela. Kao u crtanom filmu ili akcionom filmu, auto se nakon udarca i okrenuo punih 360 stepeni oko uzdužne ose, da bi na kraju sleteo na put dočekavši se na točkove. I to baš kako treba, okrenut u smeru u kome se kretao.

 

187456-bmw crash 1.jpg 187457-bmw crash 11.jpg

 

Iako nesreća izgleda strašno, a fotografije pokazuju razvaljeni BMW, vozač je nesreću prošao bez ikakvih teških povreda. Nema sumnje, pospani Slovak je imao svog anđela čuvara, a u ovom slučaju to je BMW, odnosno činjenica da je vozio noviju generaciju automobila koja je bezbednosno nadmoćnija od bilo kog starog automobila. Da se ovo dogodilo u iole starijem automobilu, nekako sumnjamo da bi vozač preživeo.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...