Jump to content
FAS Goran
Mik

Kompilacija sudara...

Recommended Posts

Pogledajte šta je ova ''mama'' uradila

 

Prema zvaničnim statistikama, muškarci su ti koje bije glas bahatosti u saobraćaju, kao i izazivanja saobraćajnih nezgoda usled korišćenja alkoholnih pića. No, to ne znači da je lepši pol izuzet od pomenutih incidenata! Šta više, vrlo često znaju da budu i opasnije u tim situacijama, što potvrđuje i ovaj primer iz Velike Britanije. Naime, izvesna 32-godišnja Tania Chikwature je pod dejstvom alkohola drastično prekoračila brzinu, ušla na kružni tok i očigledno nesposobna da reaguje, jednostavno preletela vozilom preko ivičnjaka, nakon čega je automobil napravio salto i završio na krovu! Sve to još je dramatičnije kada se zna da je u vozilu bilo i njeno dete, staro 20 meseci, koje na svu sreću, nije povređeno u ovom udesu! Nakon ove ''vratolomije'', Tania je dobila zatvorsku kaznu od šest i po meseci!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sudar sa Morganom

 

Morganov 81 godinu star proces pravljenja konstrukcije od drveta na koju su namešteni metalni elementi karoserije izdržao je ovaj ispit koji niko nije tražio:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I najbolji greše: Profesionalni vozač zabio Ferrari u Lambo i okrivio kišu

 

lambo%20ferrari.jpg

 

Video prikazuje sudar koji se desio na poligonu na kome se održavao kurs vožnje za vlasnike superautomobila. Profesionalni vozač je odlučio da se zagreje u Ferrariju F430 i pritom se zabio u jedini automobil u blizini, parkirani Lamborghini Gallardo. Učesnici kursa su tako na veoma direktan način mogli da vide šta se desi kada se precene sopstvene mogućnosti. U opisu videa stoji da je isti nastao sasvim slučajno. ''Moj prijatelj je želeo da snimi video za Snapchat i odjednom je napravio izuzetno dobar video. Bio je ljut zbog nesreće jer je kasnije trebalo da vozi upravo te automobile. Profesionalni vozač je za nesreću optužio kišu'', kaže se u opisu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nesvakidašnja nesreća: Terencem se ''spotakao'' na Mini i poleteo

 

165024-mini.jpg

 

Nimalo bezazlena nesreća je srećom završila bez povređenih. Nesreća se dogodila na autoputu nedaleko od Melburna kada je vozač terenca pri brzini od 100 km/h bukvalno naleteo na Mini Cabrio što je bilo dovoljno da izgubi kontrolu nad vozilom. Trenutak nepažnje bio je dovoljan da se SUV krovira, dok su Minija spasili bukvalno milimetri. Uprkos snažnom udarcu i višestrukom prevrtanju svi putnici u terencu su prošli bez težih povreda.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo šta se događa kada za volanom ne postoji zdrav razum

 

166502-vozaci.jpg

 

Bahatost, arogancija i nestrpljivost su samo neke osobine koje veoma često možemo prepoznati u ponašanju ruskuh vozača, a koje su dovele do teških saobraćajnih nesreća. Video govori više od hiljadu reči.

Na video snimku se nalazi kompilacija saobraćajnih udesa koji su u najvećoj zemlji na svetu nastali u maju mesecu. Na videu možemo videti neobazrivost, ignorisanje saobraćajnih znakova, nepridržavanje ogranićenja maksimalne brzine, i drugi faktori koji su doveli do saobraćajnih nesreća...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ponekad veličina nije bitna - Prius krovirao Brabusovu grdosiju

 

brabus%20prius.jpg

 

U saobraćajnoj nesreći u Londonu nema povređenih, osim ozbiljno narušenog ponosa Brabusovog vozača.

Nesreća se desila u Londonu kada je vozač Brabusove prerade legendarne Mercedesove G klase odlučio da prođe raskrsnicom dok je na semaforu bilo crveno svetlo. Učinivši prekršaj presekao je put Toyoti Prius koja se zabila u bok moćnog Mercedesovog terenca. Suprotno očekivanjima, epilog nesreće je krovirani Mercedesov terenac. Poput biblijske borbe Davida i Golijata, Brabusov terenac je nakon naleta malog Priusa, ali i visokog težišta, poražen u sekundi. Potpuno suprotno od uslova u kojima je prikazan u poslednjem filmu iz serijala Umri muški, a u kome je bukvalno gazio obične automobile. Mercedes je na kraju odvučen, dok je Prius ostao u kakvom-takvom voznom stanju.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Šokantni video iz Japana: Auto u letu pokosio autobus

 

japan%20bus.jpg

 

Snimak prikazuje nesvakidašnju saobraćajnu nesreću koja se desila na japanskom autoputu kada je automobil iz suprotnog smera zbog nekontroliranog kretanja preleteo zaštitne ograde na drugu stranu autoputa i zatim pogodio autobus. Autobus je od siline udarca sleteo sa puta, ali niko od 45 putnika nije teže povređen. Nažalost, 62-godišnji vozač automobila je poginuo na mestu, javlja Japan News. Nesreća se dogodila na autoputu u prefekturi Aichi nedaleko Shinshira, a trenutno se ispituju uzroci ove zaista neverovatne nesreće.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni ovaj zeleni uopšte nije jasan. Šta je čovek hteo, da zagazi pola u drugu traku i da stane i propusti auto iz suprotnog pravca?!

Ovo neko mesto oko Obrenovca? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Teška saobraćajna nezgoda u Južnoj Koreji (uznemirujući video)

 

nezgoda%20jk.jpg

 

Nakon što je zadremao za volanom, vozač autobusa je izgubio kontrolu nad vozilom i prouzrokovao lančani sudar na autoputu sa teškim posledicama!

Ovih dana, u južnokorejskom gradu Busan, na Gyeongbu autoputu, dogodila se teška saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo više automobila i jedan autobus. Ono što se na snimku može videti jeste autobus koji bukvalno preleće preko jednog vozila, te zatim naleće na kolonu automobila ispred gde nastaje lančani sudar. Nažalost, dve osobe su izgubile život u ovoj nezgodi, najverovatnije u automobilu kojeg je autobus bukvalno pregazio. Prema prvim informacijama, do ove tragedije je najverovatnije došlo jer je vozač autobusa za trenutak zadremao za volanom i samim tim izgubio kontrolu nad vozilom.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tinejdžer je uzeo od oca ključeve od Mercedesa i zakucao se u restoran

 

mercedes%2014g.jpg

 

Jedan 14-godišnji dečak iz nemačkog mesta Stuhr, napravio je veliku glupost, koja se samo sticajem okolnosti nije završila tragično. Tinejdžer je, bez znanja roditelja, upalio Mercedes-Benz E-Coupe i krenuo u noćni provod. Pogledajte kako se sve završilo...

 

Tinejdžer je uzeo od oca ključeve od Mercedesa i zakucao se u restoran (FOTO)

 

Dok je otac spavao, tinejdžer je krišom uzeo ključeve automobila vrednog preko 80 000 evra i oko 4 sata ujutru krenuo da se voza po gradu. Da stvar bude gora, u vožnju je pozvao i dvoje svojih drugara, 15-godišnjeg druga i 16-godišnju drugaricu.

 

Tinejdžer je uzeo od oca ključeve od Mercedesa i zakucao se u restoran (FOTO)

 

Policijska patrola je pokušala da zaustavi automobil, ali je dečak, umesto da se zaustavi, dodao gas i krenuo u beg. Posle nekoliko trenutaka, automobil je udario u zid obližnje kuće, odonsno u restoran. 

 

Tinejdžer je uzeo od oca ključeve od Mercedesa i zakucao se u restoran (FOTO)

 

Srećom, u Mercedesu niko nije teže povređen, što mogu zahvaliti vrhunskoj bezbednosti ovog automobila. Međutim, zid restorana je potpuno uništen i potrebno je veštačenje statike kuće. Prvobitna procena štete iznosi oko 100.000 evra, u šta je uračunata šteta na automobilu i šteta na kući. Zanimljivo je, da je automobil star samo dve nedelje.

 

preuzeto sa - automagazin.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

BTR-80 vs Kia Cee’d

 

BTR-80 ima 8 točkova i pogon na svim, 7.5 litara V8 dizel sa oko 260 konja, dugačak je skoro 8 metara i ima barem 13.5 tona (zavisno od verzije).

Kia Cee’d svega toga ima....manje. :D:D 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uznemirujući video upozorava zašto treba biti oprezan u saobraćaju

 

169976-crash.jpg

 

Iako možda za sebe smatrate da ste najbolji vozač na svetu nemojte smetnuti s uma da ostali učesnici saobraćaja možda to i nisu kao i da opasnosti tokom vožnje vrebaju koliko god vi bili oprezni Bilo da ste novopečeni ili iskusan vozač važno je zapamtiti - niste sami u saobraćaju i koliko god da ste oprezni nikada ne možete da znate kako će u bilo kojoj situaciji reagovati drugi vozači. Naime, u nepredviđenim situacijama vozači često reaguju - nepredviđeno. YouTube kanal Car Crashes povremeno objavi kompilaciju saobraćajnih nesreća s puteva širom sveta, a sve kako bi upozorili sve učesnike saobraćaja na opasnosti koje vrebaju. Njihova najnovija kompilacija se nastavlja se na prethodne i upozorava na sve što se može dogoditi tokom vožnje.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vozač Bugatti Veyrona precenio svoje mogućnosti pa sleteo sa puta na obroncima Anda

 

bugatti%20a%2011.jpg

 

Bugatti svake godine organizuje svoj ''Grand Tour'' na kome vlasnici ovih ekskluzivnih superautomobila uživaju u vožnji. A ovogodišnje izdanje krenulo je prošle nedelje u glavnom gradu republike Čile Santiagu, a za 10 dana vožnje vozači će moći da uživaju u lepotama Čilea i Argentine. Ipak, jedan vlasnik neće po dobrom pamtiti ovogodišnje izdanje. On je, očigledno ponesen vožnjom u grupi među ostalim supersportistima, precenio svoje mogućnosti i svojim Veyronom je izleto s puta.

 

171721-bugatti%20a%201.jpg

 

Nesreća se dogodila na obroncima Anda, a kao što se može videti sa slika, nastradali su branici, ali i izduvni sistem. Šteta je verovatno i veća budući da je i donji postroj pretrpeo udarce u oštro kamenje, pa će se prava šteta znati tek kada automobil dođe u servis. Dobra vest je da u nesreći nije bilo povređenih.

 

171723-bugatti%20a%20111.jpg

 

Bugattijev Grand Tour nastavljen je uprkos ovoj lakšoj nesreći predvođen 1.500KS snažnim Chironom...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

U sudaru bukvalno prepolovljen Lamborghini Huracan

 

lambo%20hurcan.jpg

 

U jednom teškom sudaru u Majamiju, Lamborghini Huracan bukvalno se raspao na dva dela, a da sve bude neverovatnije, putnici su prošli samo sa lakšim povredama. Ovih dana, u Americi, u ''večna lovišta'' otišao je još jedan Lamborghini, i to novi Huracan. Nakon sudara pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima, koji se dogodio u Majamiju u ranim jutarnjim časovima, Huracan je bukvalno prepolovljen, gde je prednji deo završio na obližnjem parkingu, a zadnji ostao na sred bulevara! Da sve bude još neverovatnije, i pored teškog udesa i požara koji je odmah buknuo, i vozač i suvozač su prošli samo sa manjim povredama nakon što su prevezeni u najbližu bolnicu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li možete da objasnite odakle se stvorio ovaj automobil i izazvao sudar?

 

172096-sudar.jpg

 

Jedan od lošijih izgovora koje možete reći momcima u plavom prilikom uviđaja saobraćajne nesreće jeste da nešto niste videli, ali ona je sasvim legitimna za vozača BMW-a iz Singapura. Njemu (ili njoj) se na jednom od raskrsnica bukvalno niotkuda stvorila siva limuzina, i presekla mu put. Ishod je manja saobraćajna nesreća u kojoj niko nije stradao, ali mnogo zanimljivije je da ne možemo objasniti odakle je došao drugi automobil. Korisnici YouTubea pominju optičke varke koje su ga sakrile iza BMW-a (refleksije i blago naziranje krovne linije sive limuzine pre sudara), ali s obzirom na kvalitet videa, ne možemo objasniti odakle se ovaj automobil stvorio.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...