Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
banjo1990

Beograd-Sarajevo-Herceg Novi

Recommended Posts

Krenuli smo oko 6 časova ujutro vedrog duha, i dobrog raspoloženja! Odlučio sam da idemo preko Sarajeva, gde bi prenoćili, pa onda nastavili dalje ka moru. Moram da napomenem da nemam nešto mnogo slika, i nisu naročito kvalitetne, ali poslužiće.

Izašli smo na autoput Bograd-Zagreb i zaputili se ka Bijeljini. Varijanta da idemo preko Bijeljine je ispala samo iz jednog razloga, a to je bolji put nego kada se ide preko Šapca.

P1060016.jpg P1060020.jpg P1060022.jpg

Na prethodnoj slici se vidi isključenje za Sremsku Mitrovicu i Bijeljinu. Tu se nismo isljučili jer je po meni bolja varijanta ''Kuzmin, Bijeljina''(na žalost nisam uslikao).

Putarina na tom isljučenju nas je izašla, ako se dobro sećam, 280 dinara.

Nastavili smo dalje, prešli granični prelaz ''Sremska Rača'', gde nije bilo nikakvog zadržavanja. Došli smo do Bijeljine, i tu bih napomenuo da na ulaznom kružnom toku ne treba pratiti tranzit nego ići u centar grada. U prvoj varijanti bi kružili okolo, a put bi nas ponovo vratio u grad. U samom gradu putokazi su malo problem, pa ne bi bilo nikakvo čudo da se mora stati i pitati nekog prolaznika kako dalje.

Dalje je put sasvim solidan, nema znatnih oštećenja na asfaltu, nije bilo gužve i sve u svemu je OK.

Evo jedne sličice gde malo odmaramo.

P1060033.jpg

Dakle išli smo preko Zvornika, Vlasenice, Han-Pijeska. Kao što rekoh sve vreme nije bilo posebne gužve, kao ni radarske kontrole.

Na kraju smo stigli u jedno mesto iznad Sarajeva, tačnije selo gde mi trenutno borave baka i deka, pa smo svratili do njih da vidimo šta se radi. :D A tamo ništa drugo sem mira i tišine, svežeg planinskog vazduha i prave domaće hrane!

P1060043.jpg P1060047.jpg

Inače da napomenem da je puntić lepo slušao, i potrošnja mu je bila 4.7l.

Posle višečasovnog odmora na selu, lagano smo krenuli da se spuštamo ka gradu. Imao sam u planu da stanemo na Baščaršiji da pojedemo ćevape, međutim iskreno nisam smeo da se usudim da ostavim auto sa BG tablama negde u gradu.

P1060053.jpg P1060054.jpg

P1060057.jpg P1060067.jpg P1060070.jpg

Otišli smo u Istočno Sarajevo gde mi živi ujak s porodicom. Tu smo proveli noć, malo se šetali, vozikali...

P1060093.jpg

....nekom nemačkom kantom od 3000 kubika...

Ujutro smo se zaputili ka moru. Put od Sarajeva do Foče je solidan, oseti se da je malo oronuo u odnosu na zadnji put kada sam išao ali i dalje je pristojno. Kod Foče smo stali da malo predahnemo.

P1060103.jpg P1060105.jpg

Sada već kada se nastavi dalje ide malo nezgodniji put, gde bi trebalo biti dosta oprezniji nego inače, pogotovo ako se prvi put ide tuda. Put ka Tjentištu ima dosta deonica gde je dosta uzak, nepregledan, i često autobusi znaju da zauzmu pola vaše trake! Zustavili smo se i na Tjentištu gde nam je pažnju privukao natpis...

P1060106.jpg

Inače zaista vrlo interesantan bazen na još interesantnijem mestu. U sred šume, i na planini. Voda ulazi iz reke Sutjeske. Nisam ulazio ali verujem da je voda hladna :D

P1060109.jpg P1060111.jpg P1060112.jpg

Put ka Gacku je pristojan sve do planine Čemerno. Sam naziv kaže o čemu se radi :wallbash: . Ima jedna deonica gde je nekada bio normalan put, ali je usled klizišta otišao tamo gde ne treba pa se ide obaliznicom. Obilaznica je nekih možda 10-ak kilometara ali vrlo nezgodnih. Put je nešto kao Avala ili Košutnjak, samo što je ovde dvosmerna varijanta :whistle: . Dobro, postoje prširenja pa i nije veliki problem mimoići se s nekim, ali opet treba biti na oprezu!

P1060126.jpg P1060127.jpg P1060128.jpg

Kada se prođe ta deonica, ide normalan put samo što je poprilično loš, pogotovo za moju bebu :( , svako malo su se čule gume kako trljaju o rubove!

P1060129.jpg

Prođe se i taj loš deo i onda je pred nama Gacko.

P1060130.jpg P1060131.jpg P1060133.jpg

Posle Gacka put je odličan, da nema bojazni od radarske kontrole može da se vozi poprilično brzo!

Zastali smo na jednom mestu gde obično volim da napravim pauzu, i zapalim sveću!

P1060139.jpg P1060140.jpg

P1060142.jpg P1060143.jpg

P1060144.jpg P1060146.jpg

Na žalost posle ovoga je crkla baterija na fotoaparatu.

Put do Trebinja je dobar, kao i od Trebinja do granice sa Crnom Gorom. Ne rado ovo spominjem, ali moram i često ću tu da izrazim svoje nezadovoljstvo. Kao što već mnogi od vas znaju je da se pri ulazu u CG naplaćuje ekološka taksa 10 evra. A posle graničnog prelaza ''Sitnica'' naplaćuju putarinu do Herceg Novog 3 evra. Stvarno mi je žao što nisam imao fotoaparat ali to je smešno šta oni naplaćuju tolike pare! To je najobičniji put, i to put gde su krivine za brdske trke! Dakle pri ulasku u CG naša braća nas sačekaju sa 13 evrića dobrodošlice! Još bih dodao, da se tokom boravka mora platiti boravišna taksa, inače prave problem na granici prilikom izlaska!

To bi otprilike bilo to! U puntu je sve vreme radila klima taj dan, i potrošnja je bila 5.0l. Zaboravio sam da kažem da je gorivo u Bosni dosta jeftinije, u Trebinju 2.28KM, je bilo kada sam ja sipao.

I na kraju smo došli, okupilo se društvo i dalje ide ono..''..a more ko more, nemirno i plavo'' :D .

P1060207.jpg P1060218.jpg P1060230.jpg

I dogodile su se neke nove ljubavi... :p

P1060429.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odličan putopis, svaka čast!!!! :thumbsup:

Inače, do Kuzmina je putarina 240 rsd i mogu ti reći da je to najbolji i najbrži put do Bijeljine. Npr, noću i kada nema gužve na granici, iz SM do Bijeljine auto-putem se stiže za 40 minuta!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Al mi se svidja ovaj "najveci bazen" izgleda predobro...Fotke su odlicne svaka cast....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zapravo putarina do Kuzmina je 250rsd :D A put preko Šapca uopšte nije loš tako da ste po mom mišljenju bzvz trošili vreme i kilometre ;)

A ostatak... suvišno je komentarisati ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jedino ako u zadnje vreme nisu radili tu deonicu. Stvarno nisam išao odavno tuda. Inače, sećam se ranije da je bilo katastrofa. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Emisija SAT: Patrola do Herceg Novog preko Bosne i Hercegovine

 

Ovoga puta ekipa emisije SAT pokazuje nešto manje opterećen pravac preko Bosne i Hercegovine do Herceg Novog, kao i mnoge zanimljivosti koje na ovom putu zaista treba videti i doživeti:

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mmm...moja omiljena destinacija u CG...


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...