Jump to content
FAS Goran
edvard81

Brava / Marea JTD - problem sa kočnicama

Recommended Posts

Pozdrav drustvo i ja imam problema sa kocnicama,prvenstveno papucica kocnice ne koci odmah nego tek na pola,i to zabode od jednom kao da sam stisao do kraja,a do tada u tom pocetnom luftu koci jedva primetno,a nedavno su zamenjeni dobosi paknovi diskovi i plocice kao i sajla rucne...a drugi problem je ali zaboravih sta mi majstor rece,uglavnom nekad mi glavi zasnji levi tocak,pa se pregreva dobos,majstor mi je rekao da je to neki valjda ako se ne varam "upornik,lici na olovku,pa mu je pukao neki limcic koj to drzi pa se paknovi naslanjaju na dobos",rekao mi je da taj deo najbolje da nadjem na otpadima jer je nov bez ikakvog osnova jako skup...Pa me zanima tacan naziv toga i pod kojim imenom da trazim deo na otpadima? Evo i slike dobosa od brava (sa neta),pa ako mi mozte pokazati koj je to deo,mada po opisu mislim da je ovaj?
3dscf0006.jpg

Razmisljao sam da stavim diskove nazad vec sad jer sam to planirao svakako u buducnosti,pa me zanima kolko prepravki zahteva i sta mi treba sve da uzmem na otpadu (citao sam da je jedan clan foruma stavljao na Bravu i da je sve leglo sraf na sraf,da glavcinu nije menjao)?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moj problem je sledeci ,pukla mi je kociona cev sto je juce sanirano ali imam utisak da mi sad prvo kocenje pedala hvata jako duboko i sa svakim sledecim stiskom hvata sve vise ali je prvi stisak dubok.Interesuje me da li se ovo desava zbog lose saniranog kvara(koji sam reklamirao primice me sutra ujutru) ili se opet nesto pokvarilo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

E ovako... Imam muku sa autom. Da ne duzim mnogo, evo sta se desava.

Naime, kada je hladan auto, samim tim i kocnice i kada krenem da lagano kocim, negde nesto struze kao da drljam sa sipkom po asfaltu... :( Kada se zagreju kocnice ne cuje se nista i nikakvih problema nemam. Sve bi to bilo prihvatljivo da nisam menjao kocnice kompletne pre nekih 10 hiljada kilometara, ako ima i toliko. :/

Sad, jos nesto je pocelo da se desava... Menjao sam prednje gume u novembru, stavio zimske i centrirao trap, izbalanasirao sve i sada kada auto usporava, nebitno da li kocim, cuje se neko cesanje na prednjim tockovima... Ima li iko ideju sta to moze biti i kako da se resim tih problema?

Auto se ponasa odlicno na putu, ne beze tockovi niti bilo sta drugo, ali znam da nesto nije u redu i ne zelim da cekam da mi otpadnu tockovi...

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jesi menjao i felne kada si stavio zimske gume? A za kocnice moguce je da su loseg kvaliteta ili si ih mozda nekad slucajno "upalio" pa su izgubile svojstvo pa daju takav osecaj... Jesi skidao tockove da vidis kakve su plocice?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam felne menjao, samo gume... Ne znam da li je centriranje i balansiranje moglo da utice na taj zvuk, a sto se tice kocnica, proveravao sam i diskove i plocice, ok su.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pre neki dan menjao plocice,leva strana pojedena uzas,duplo vise nego desna.

Pred samu zamenu lepo je kocio ali se javljao zvuk kao da gvozdje ide o gvozdje,samo kada skrecem levo ili desno,na pravcu nista.

Nije glavio klip radi normalno,ne curi nigde,drugar seo u auto i stiskao pedalu i lepo posle stiskanja

ostane malog slobodnog lufta. Ne znam da li da menjam ona gumena creva i da uzmem garnituru

gumica za prednje celjusti oce li se to sve vratiti u normalu???

Pomagajte drugari...

;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

na marei weekend:

čemu služe ona dva špičasta šerafa što drže bubanj zadnjih kočnica? oni ulaze u neki utor u alu felgi.

htio sam danas smontirati set guma sa čeličnim felgama da vidim hoće li tresti ali nisam mogao radi tih šerafa, pa me zanima smijem li ih odrezati brusilicom tj skratiti da se može smontirati čelična felga?

zašto su ti šerafi špičasti? taj špic mi odbija čeličnu felgu i ne mogu je postaviti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nemoj da seces, odsrafi ih slobodno, oni drze pravac dobosa i glavcine ;) da bi mogo lakse da zasrafis sraf kad stavis felnu ;) ja to skinuo kod mene i nemam problema nikakvih ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

poz danas isao sam oko 60kmh i pred ulicu da skrenem 50m poceo sam da kocim bio je izbacen iz brzine i kocio sam polako kad sam video da ne mogu da dovoljno usporim ispred ulice stisnuo sam kocnicu da kraja i auto je jos isao onako usporeno promasio sam ulicu i okrenuo se nedaleko i vozio sporo i skrenua a kad sam dosao kuci diskovi vreli jos malo pa se ucrvenili, plocice su nove diskovi su potroseni su ali ne kriticno, nivo ulja dobar, e dobosi mi ne koce bas mogu pod rucnom da ga vozim, ali pocelo je da me brine kocenje sta moze biti?
Je l da menjam i tecnost i dobose pakne i diskove? i dal je potrebno da ponovo kupujem plocice?

 

 

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

aj ljudi pisite je l se nkom desavalo tako, danas sam probao opet da vozim isto ponasanje i nadrukam kocnicu nista kao da plocice nemaju snagu da stisnu disk nece da proklizava nego ide vrlo zeznuto ne smem da vozim da l do cilindra ili vazduh u sistemu? pisite misljenja

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako vozis normalno, i u normalnim uslovima, a diskovi se pregrevaju, to znaci da ti se klip kod kocionih klesta ne vraca lepo. 
Tebi auto fakticki non stop koci pomalo i zbog toga se greju diskovi, ne znam sta bi drugo moglo biti. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mozda glavni kocioni mozda na tocku, mozda vazduh, kocionu tecnost sigurno promeni kad vec resavas ostalo...

Послато са LG-D320 уз помоћ Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

sutra cu dati majstoru da ga provoza pa ce valjda utvrditi a, ne koci uvek kad je bio na dizalici vrteo sam tockove vrlo se lako okretali i bez zastajanja ili bilo kakvog zvuka ali to je bilo pre mesec dana opet cu proveriti to

Share this post


Link to post
Share on other sites

za vraga kad ih danas majstor probao kocile su a meni 2 dana uzastopno nisu htela hmm sta moze biti to da se povremeno javlja da ne zeza vakum

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislim da je ovo odgovarajuca tema,naime vec 2 puta do sad u roku od 2 nedelje mi se desava na zadnjem desnom tocku da plocice ostaju zalepljene za disk i grebu ga i usporavaju me,nekad jedva i krenem. Pozadi je uradjena reperacija celog trapa,reparacija kljesta,novi diskovi/plocice nove sajle rucne kocnice,novi lezaj tocka,kocnice rade apsolutno normalno u voznji dok kocim,rucna drzi normalno isto. Sta moze da pravi problem da se to ponovo desava? U subotu idem na proveru sta moze da bude uzrok a do tad neka dodje neko sa nekom idejom ako je ima.

Edited by IgorBG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...