Jump to content
FAS Goran
wlad

Fiat Punto JTD - šta raditi kad zariba brava od haube...

Recommended Posts

Pre neki dan htedoh da otvorim haubu na kolima kad ni da cuje. Rasturim onaj nosac sajle, probam da vucem, nista. Drndao sam pola sata i na sve nacine pokusavao da otvorim.

Zvao sam servis u Ruzveltovoj za sajle, onaj kod nadvoznjaka, kaze dodji da probamo, ali ako ne moze da se otvori, tesko cemo nesto uraditi. Tako je i bilo. Nista ne uradismo.

Odem onda kod Stevcevica, na pocetku Visnjicke ulice, kaze lik sad cemo da vidimo. Gurne neku sipku, 40-ak santima kroz otvor na braniku i otvori nekako. Niko srecniji od mene. Nigde nisam po forumima uspeo da nadjem resenje, bilo je price mora na kanal i sl. Ne. Sipka, otvor i guranje. Sajla je bila citava, samo je mehanizam zaribao. 300 din. popravka. Podmazano, razradjeno i to je to. Eto, ako se nekom desi isto ili pukne sajla, da znate da moze da se otvori spolja.

Ili pravac Visnjicka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rešio sam zajedno sa farovima! Bravica se zaglavljivala , malo WD-40 i stvar je rešena. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bravica se zaglavljivala , malo WD-40 i stvar je rešena.

+1 :)

Naprskati WD 40 cim krene da zaglavljuje...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pre neki dan mi je pukla sajla od haube punto 2. Mislio sam da je negde u kabini vozila, ali ne, pukla je na najgorem mogucem mestu, u bravici ispod haube. Poslusao sam savet prvog posta i otisao kod Stevčevića, i rešio "problemčinu". Doduše, jesu se i oni pošteno namučili, ali otvoriše je nekako, zamenili, stavili novu sajlu i bonbona. Ukoliko se nekom desi, nek ide pravo tamo da ne proba ništa. Ja sam probao sam jer mi se doduše o na putu desilo jer mi je opet iz drugih razloga spao vozački brisač tako da je bila dupla šteta. E onda sam uzeo klješta i pokušao kao sivonja da vučem i naravno sam zeznuo i bužir sajle koji da ja nisam majstorisao nije morao ni da se menja. Olakša bi momku posao u servisu za bar pola vremena. U svakom slučaju, svako iskustvo se plaća. Ne mučite se, nego pravac Stevčević i to bez najave. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam posle udesa sebe osigurao na mehanizam koji otvara sajla sam zavezao konopcic onaj jaki od roletne tako i da pukne sajla ja uzmem grancicu dohvatim kanapcic povucem :harhar::scooter: i hauba se otvori kao secer!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

U slučaju da vam pukne sajla haube na Puntu 2 na strani motora zavucite se ispod auta i propratite sajlu rukom do mehanizma.Ima prostora ispod akumulatora pa na gore i desno.Uhvatite bužir što bliže mehanizmu i gurnite ga unutra(a ne kao ja da ga čupate napolje 2 dana:P) i mahanizam će se otvoriti.

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne mogu da otvorim haubu na puntu, mucim se vec dva dana. Od kako je majstor skinuo kuciste od akumulatora nesto da pogleda i zatvorio haubu od tada je nisam otvorio. Da li je sajla negde zapala nezgodno ili je zaribala ne znam, uglavnom ne moze da se potegne rucica ispod volana. Mogu samo da je polomim ako potregnem jace. Skidao sam rucicu i ona je ispravna nego je sajla negde zapela. Citao sam vec neke teme sa ovim problemima, ali nisam uspeo nista da uradim. Pokusao sam da se podvucem ispod auta i da pronadjem sajlu, ali ne vredi. Ugledao sam je samo na jednom mestu ispod akumilatora ali joj ne mogu nista. A da provucem ruku pored hladnjaka ne mogu, nema prostora. Provucem prste iznad branika, napipam onu polugicu za otvaranje ali ne reaguje kada je potezem. Ne znam sta da radim. Jedino da odvalim ceo branik pa da dodjem nekako do mehanizma. Je li imao neko ovakvih problema? Ko moze da resi ovaj problem? Da li bi limar mogao sta da uradi?

 

 

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verovatno, ali pre neki od specijalizovanih majstora za sajle. On će ti posle i popraviti to da ti se više ne zaglavljuje. Ne znam gde si, u BG recimo Višnjička2, NS Jovana Andrejevića 1a, ako si neko drugo mesto javi, pa ću se raspitati gde ima

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sličan problem se i meni skoro desio. Hauba se nije mogla otvoriti jer je sajla dotrajala, skoro pa za malo pukla u samoj bravi haube. Povlečenjem ručice iz unutrašnjosti kola, nisam mogao otvoriti haubu.

Otišao sam kod Stevčevića (Beograd-Palilula, Višnjička 2) i rešili su problem zamenom sajle.

Cena usluge 1500 dinara.

Veoma dobra usluga servisa Stevčević, primljen sam odmah u servis.

Evo linka sajta:  https://www.servisstevcevic.co.rs/index.html

Edited by Kolimor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da potvrdim iskustvo sa @Kolimor - juce kod Stevcevica zamenjena sajla haube za Punta. Cena 1500 dinara. Intervencija trajala 10-ak minuta. Sat vremena sam cekao da dodjem na red.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...