Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Ovako bi mogao da izgleda novi Alfa Romeo 4C

 

166819-alfa%204c%201.jpg

 

Alfa Romeo je 2013. godine nakon prilično dugog čekanja konačno predstavio serijsku verziju modela 4C (koncept se pojavio još u martu 2011. na Salonu automobila u Ženevi), i to sa 1.75 litarskim četvorocilindričnim turbo motorom sa 177 kW/240KS i 350 Nm, u paru sa TCT menjačem sa dvostrukim kvačilom. U martu 2014. godine se na sajmu u Ženevi pojavio i 4C Spider concept, a nešto kasnije na sajmu u Njuorku je promovisana i američka verzija Alfe 4C Coupe. U januaru 2015. godine smo konačno videli i serijski 4C Spider koji su Italijani premijerno predstavili na NAIAS sajmu automobila u Detroitu. Ovo je bilo samo kratko podsećanje na ovaj Alfin sportski dvosed koji bi naslednika mogao da dočeka 2020. godine.

 

166820-alfa%204c%2011.jpg

 

Do tada, Marco Maltese prikazuje svoju viziju novog 4C, sa izmenjenim prednjim delom i agresivnijim svetlima, kao i modifkovanim zadnjim delom sa horizontalnim umesto sadašnjih okruglih svetala. Takođe treba pomenuti i retrovizore u uglu A stubova (umesto na vratima) i četiri izduvne cevi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osveženi Alfa Romeo 4C stiže naredne godine

 

alfa romeo 4c

 

Sportski model kompanije Alfa Romeo, 4C u Coupe i Spider verzijama, zategao je bore u januaru prošle godine, a sada italijanski proizvođač priprema novo osveženje. Autocar piše da će Alfa Romeo 4C dobiti tehnička poboljšanja, ali i da neće biti dostupan sa manuelnim menjačem. Ove informacije je potvrdio jedan od šefova kompanije Roberto Fedeli, koji je nagovestio da će osveženi 4C debitovati krajem naredne godine, dok će prodaja početi u januaru 2019. godine. ''Džepna raketa'' će verovatno dobiti novi motor, a oslanjanje i upravljanje će biti poboljšani. Aktuelni 4C dobija kritike zbog ponašanja na putu i nepredvidljivog upravljanja, a inženjeri žele da reše te probleme implementacijom novih i boljih tehnologija. Jednostavno rečeno, oni žele da naprave 4C automobilom kakav bi trebalo da bude.

 

Model 4C pokreće Alfin 1.75 litarski benzinski motor sa turbo punjačem, koji isporučuje 237KS i 350 Nm obrtnog momenta. Od 0 do 100 km/h automobil ubrzava za nešto više od 4 sekunde, dok njegova maksimalna brzina iznosi 257 km/h. Obnovljeni model će dobiti i nove boje karoserije, a biće dostupne i nove opcije prilagođavanja automobila. Očekuju se i novi naplaci, kao i boje unutrašnjosti. Fedeli je takođe potvrdio da budući Alfini, Maseratijevi i Ferrarijevi modeli neće biti ponuđeni sa manuelnim menjačem. Razlog za to je izuzetno mala potražnja.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alfa Romeo 4C neće dobiti Quadrifoglio verziju

 

143462-alfa 4c 111.jpg

 

Nakon što su Alfa Romeo Giulia i Stelvio dobili Quadrifoglio verziju logično je bilo očekivati da će istim putem krenuti i Alfa Romeo 4C, ali uprava FCA za to ipak nije dala zeleno svetlo. Obzirom da se na tržištu takmiči sa ljutim konkurentima kao što su Porsche Cayman i Alpine A110, dodatna injekcija snage bila bi i više nego dobrodošla pa ostaje nejasno zašto se čelnici Fiat-Chrysler Automobiles nisu odlučili za Alfu Romeo 4C Quadrifoglio. Umesto zabiberene QV verzije na tržište će verovatno uskoro stići Alfa Romeo 4C Veloce, koja će koristiti 2.0 litarski 4-cilindarski turbo benzinac iz modela Giulia Veloce, ali će umesto 280KS koliko razvija u Giuliji imati solidnih 350KS.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alfa Romeo 4C zimske sanke

 

alfa-romeo s 1.jpg

 

Sneg koji je ove zime napokon napadao u pravoj meri, obradovaće sve ljubitelje sankanja... A za to, neophodna vam je i odgovarajuća oprema! Iz dizajn centra koji potpisuje Alfa Romeo, svojevremeno su predstavljenje atraktivne zimske sanke, posvećene modelu 4C. Konstrukcija se sastoji od aluminijumskih cevi debljine 30 mm, koje su međusobno zavarene TIG-postupkom zavarivanja.

 

alfa-romeo s 11.jpg

 

Na donjem delu aluminijumske konstrukcije koji se koristi za sankanje, nalaze se ''klizači'' koji obezbeđuju izuzetno mali koeficijent trenja, a izrađeni su od specijalnog čelika koji se koristi za izradu hirurških instrumenata.

 

alfa-romeo s 111.jpg

 

Sedalni deo, debljine 6 milimetara, izrađen je od ugljeničnih vlakana. Sanke su dugačke 102 centimetra, dok njihova masa iznosi svega 3 kilograma. Naravno, sve ovo ima i svoju cenu, koja će verne ''alfiste'' olakšati za čak 800 evra!

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pogea Alfa Romeo 4C Nemesis

 

pogea-racing-nemesis 1.jpg

 

Pogea Racing je za ovogodišnje izdanje događaja Top Marques u Monaku pripremio modifikovanu Alfu 4C nazvanu Nemesis, a pokreće ga četvorocilidrični motor čija zapremina je povećana sa 1750 na 1955 kubika, a snaga na svih 477KS i 535 Nm.

 

pogea-racing-nemesis 11.jpg

 

Ubrzanje do 100 km/h traje samo 3.6 sekundi, dok je najveća brzina 308 km/h.

 

pogea-racing-nemesis 111.jpg

 

Naravno, u paketu su i aero body kit od ugljeničnih vlakana, pa točkovi od 18 i 19 inča, modifikovano oslanjanje i kočioni sistem, novi sportski izduvni sistem i doterana unutrašnjost sa kožom i alkantarom.

 

pogea-racing-nemesis 1111.jpg

 

Na kraju, Pogea Racing će ponuditi seriju od samo pet ovakvih Alfi 4C Nemesis.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alfa Romeo gasi proizvodnju modela 4C Coupe

 

Alfa 4c 611.jpg

 

Svemu lepom dođe kraj, pa tako i Alfinom atraktivnom kupeu 4C

 

Italijani su navodno odlučili da krajem 2018. prekinu proizvodnju, a u prodaji će ostati samo skuplja roadsterska verzija Spider. Alfa Romeo je tokom prošle godine prodao samo 406 primerka 4C Coupea u SAD-u, kao i 871 primerak u Evropi. Poređenja radi, Porsche je u 2017. globalno prodao 25.114 Boxstera i Caymana. Mada će ljubitelji automobila sigurno žaliti za 4C Coupeom, nisu sve vesti iz Milana loše. Italijani su već potvrdili proizvodnju nove generacije modela 8C, a u planu je i povratak GTV-a. 8C bi navodno trebalo da ima centralno smešteni biturbo motor i zadnji pogon, kao i elektromotor napred, ukupne snage 700KS što bi trebalo da bude dovoljno za sprint do stotke za manje od tri sekunde. Doduše sve najave iz tabora Fiat-Chryslera treba uzeti sa rezervom...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alfa Romeo 4C Coupe povlači se samo iz SAD, ostaje u Evropi

 

143462-alfa 4c 111.jpg

 

Italijanski proizvođač razjasnio je dilemu oko sudbine svog sportskog dvoseda.

Kao što je već najavljeno, Alfa Romeo definitivno odustaje od dalje prodaje modela 4C Coupe u SAD, najverovatnije zbog slabih prodajnih rezultata, ali će ovaj model ipak preživeti na ostalim svetskim tržištima. Kako saznaje ''Carscoops'', kupcima u Sjedinjenim Državama sada je na raspolaganju samo još određen broj vozila sa lagera, a dalje porudžbine neće se primati, dok će se proizvodnja Alfe 4C Coupe nastaviti za potrebe drugih svetskih tržišta. Italijanski proizvođač potvrdio je i da će u ponudi u SAD ostati varijanta sa otvorenim krovom, Alfa 4C Spider, koja će za 2019. godinu dobiti određena unapređenja. Alfa Romeo 4C inače je poznat kao spartanski opremljen model, kako bi bio lagan i agilan u sportskoj vožnj. Ipak, za sledeću sezonu iz kompanije najavljuju neke dodatke kao što su zadnja kamera, zadnji parking senzori i tempomat, dok će kupcima na raspolaganju biti dodatne mogućnosti individualizacije ovog automobila.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pogea Racing Alfa Romeo 4C Centurion 007 - The Green Arrow

 

182820-pogea 1.jpg

 

Pogea Racing je pripremio još jedan modifikovani Alfa Romeo 4C, pa je nakon projekta 4C Nemesis sada pred nama i njihov 4C Centurion 007 - The Green Arrow.

 

182821-pogea 111.jpg

 

Pre svega, 4C Centurion 007 - The Green Arrow je dobio zelenu boju eksterijera koja je inspirisana onom sa modela Aston Martin Vantage, a to isti važi i za enterijer.

 

182822-pogea 1111.jpg

 

U enterijeru se ističu i sportska sedišta sa tipom kožom kakva se nalazi i u Lamborghiju, a tu su i detalji sa ugljeničnim vlaknima i alkantarom.

 

182823-pogea 11111.jpg

 

Takođe, Pogea Racing se pozabavio i 1.75 litarskim četvorocilindričnim turbo motorom koji sada raspolaže sa 332KS i 465 Nm obrtnog momenta.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

2019. Alfa Romeo 4C Nivola by Ugur Sahin Design

 

Od pojave Alfe 4C, tjuneri širom sveta su predstavljali svoje verzije dorada fabričkog modela. Novi kandidat za titulu tjunera koji je najviše izmenio originalnu verziju nam dolazi iz Turske - ''Ugur Sahin Design''. Predstavili su nam svoju viziju Alfe 4C koju su nazvali ''Nivola'' (da, iskoristili su nadimak čuvenog vozača Tazio Nuvolari). Inspiracija im je bila 1967. Alfa Romeo 33 Stradale, pa su zato najviše izmena uradili na zadnjem delu automobila koji je produžen i potpuno drugačije oblikovan...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

AAuE7mCeRDN-n2YKDkNxUcnxlxfWH7qAmVmaAkN2 RoadShow video: 2020. Alfa Romeo 4C Spider Italia

 

Posebna plava boja i par dizajnerskih detalja čine ovu ograničenu seriju od 15 automobila:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alfa Romeo 4C Zeus By Pogea Racing

 

189531-pogea 1.jpg

 

Tjuner Pogea Racing je pripremio još jedan modifikovani Alfa Romeo 4C, pa je nakon projekata ''4C Nemesis'' i ''4C Centurion 007 - The Green Arrow'', sada pred nama i njihov ''Alfa Romeo 4C Zeus''. Za početak, ovaj Alfa Romeo 4C Zeus je dobio Kenny Blue boju eksterijera, alu točkove od 18 i 19 inča, modifikovano KW oslanjanje (auto je niži za 50 mm), sportski izduvni sistem od nerđajućeg čelika kao i izduvne cevi od ugljeničnih vlakana.

 

189532-pogea 11.jpg

 

Zahvaljujući većoj upotrebi ugljeničnih vlakana i izbacivanjem nekih elemenata opreme, automobil je i nešto lakši od fabričkog primerka.

 

189533-pogea 111.jpg

 

Takođe, Pogea Racing se pozabavio i 1.75 litarskim četvorocilindričnim turbo motorom koji sada raspolaže sa 351KS i 458 Nm obrtnog momenta. Ubrzanje od 0 do 100 m/h je smanjeno na 3.4 sekunde, dok je najveća brzina povećana na 304 km/h.

 

189534-pogea 1111.jpg

 

U enterijeru se ističu i crno-crvena sportska sedišta, dvobojni volan sa markerom na 12 sati, crna Nappa koža, narandžasti šavovi, patosnice od velura i Alpine audio sistem sa sabvuferom, a tu su i detalji sa ugljeničnim vlaknima i alkantarom.

 

189535-pogea 111111.jpg

 

U planu je serija od samo 10 primeraka (po ceni od 50.100 evra + vaš Alfa Romeo 4C kao donor), pri čemu su tri već prodata.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

stefabtv.jpg Stef ABtv video: Da li je Alfa Romeo 4C pouzdan auto?

 

Ne samo da će biti odgovoreno na glavno pitanje, nego video sadrži i savete šta gledati, na šta obratiti pažnju ako se neko nekada odluči na kupovinu polovne Alfe 4C:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alfa Romeo 4C Competizione Limited Edition

 

195394-alfa 4c 003.jpg

 

U želji da privuče pažnju kupaca Alfa Romeo je ponudio posebnu verziju modela 4C u Coupe izdanju, ograničenu na samo 108 primeraka. 4C Competizione Limited Edition između ostalog standardno dolazi sa Akrapovič izduvnim sistemom koji pruža različit zvuk, u zavisnosti od moda vožnje koji je izabrao vozač.

 

195395-alfa 4c 002.jpg

 

Osim toga, tu su i Vesuvio Matte Grey boja, mat crne i crvene linije na haubi, krovu i zadnjem poklopcu, pa elementi od ugljeničnih vlakana (prednji spojler, retrovizori, bočni otvori za vazduh), kao i alu točkovi od 18 i 19 inča, crvena kočiona klešta...

 

195396-alfa 4c 001.jpg

 

Za unutrašnjost su predviđeni crna koža i mikrofiber za sedišta, sportski volan sa kožom i crvenim šavovima, numerisani bedž i Alpine Premium Sound Sistem koji uključuje i sabvufer smešten iza sedišta. Za pogon se brine poznati 1.75 litarski turbo motor sa 237KS i 350 Nm obrtnog momenta.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

carsalescom.jpg CarSales video: Test 2019. Alfa Romeo 4C Spider

 

Sa skinutim krovom još više zvuka, još više sportskog osećaja:
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alfa Romeo 4C vs Audi RS3

 

Malo dorađena Alfa Romeo 4C tako da ova na snimku ima 280 konja, što je i dalje dosta manje od fabričkog Audija RS3...ali je i lakša:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alfa Romeo okončao proizvodnju modela 4C

 

195394-alfa 4c 003.jpg

 

Italijanski proizvođač okončao je proizvodnju sportskog dvoseda 4C nakon šest godina koliko je ovaj model bio prisutan na tržištu. Alfa Romeo 4C i zvanično je prestao da se proizvodi, pa će potencijalnim kupcima na raspolaganju samo biti automobili koji se već nalaze u prodajnim salonima ovog italijanskog brenda, piše francusko izdanje sajta Motor1.com. Primera radi, procenjuje se da je u Francuskoj na lageru ostalo još 20-ak ovih vozila. Sportski dvosed koji je debitovao 2013. u Coupe verziji, a 2015. u Spider varijanti, po svemu sudeći nije opravdao očekivanja menadžementa. Inače, 4C Coupe je još 2018. povučen sa tržišta SAD, a sada je okončana kompletna proizvodnja, kako tog automobila tako i verzije sa otvorenim krovom.

 

Podsećamo, u trenutku kada je nakon pet godina Coupe povučen iz SAD, u toj zemlji je prodato svega 1.700 primeraka - u 2017. isporučeno je 406, a u periodu januar-maj 2018. svega 95 jedinica - što je na kraju zapečatilo sudbinu ovog automobila u Sjedinjenim Državama. Alfa Romeo 4C lansiran je 2013. sa ciljem da otkine deo kolača od Porschea i njegovih modela Boxster i Cayman. Sportski dvosed ima centralno postavljeni 1.75 litarski četvorocilindrični turbo benzinski motor koji proizvodi 240 ks i 350 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Snaga se prenosi na zadnje točkove pomoću šestobrzinskog TCT menjača koji osim automatskog imati i sekvencijalni režim rada. Kada je 4C Coupe predstavljen planirano je da se godišnje napravi 3.500 automobila, od čega je 1.000 bilo namenjeno evropskom tržištu. Alfa će se u narednim godinama fokusirati na segment krosovera pa će ipak proširiti svoju porodicu modelom Tonale. Za 2022. je planiran još jedan SUV ali u još nižoj B klasi, verovatno ono što je najavljivano kao naslednik ugašenog potkompaktnog automobila MiTo. U međuvremenu će redizajn dobiti Giulia i Stelvio.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pogea Racing Alfa Romeo 4C

 

198592-pogea 4c 004.jpg

 

Pogea Racing nastavlja sa izbacivanjem modifikovanih verzija Alfa Romea 4C, a ovaj najnoviji je deo Zeus serije od samo 10 primeraka.

Ovo je Alfa 4C u Petrol Volturi Pearl boji koja između ostalog ima i alu točkove od 18 i 19 inča, modifikovano KW oslanjanje (auto je niži za 50 mm), sportski izduvni sistem od nerđajućeg čelika kao i izduvne cevi od ugljeničnih vlakana.

 

198591-pogea 4c 003.jpg

 

Zahvaljujući većoj upotrebi ugljeničnih vlakana automobil je i 80 lakši od fabričkog primerka.

 

198593-pogea 4c 002.jpg

 

Naravno, Pogea Racing se pozabavio i 1.75 litarskim četvorocilindričnim turbo motorom koji sada raspolaže sa 350KS i 465 Nm obrtnog momenta. Ubrzanje od 0 do 100 m/h je smanjeno na 3.4 sekunde, dok je najveća brzina povećana na 304 km/h.

 

198594-pogea 4c 001.jpg

 

U enterijeru se ističu i Neon Blue detalji, dvobojni volan sa markerom na 12 sati, crna Nappa koža, patosnice od velura i Alpine audio sistem sa sabvuferom, a tu su i detalji sa ugljeničnim vlaknima i alkantarom. U planu je dakle serija od samo 10 primeraka (po ceni od 50.100 evra + Alfa Romeo 4C kao donor), pri čemu su četiri već prodata.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

stefabtv.jpg Stef ABtv video: Alfa Romeo 4C vs BMW M2 Competition

 

 

 

 

Edited by neshaoct
popravio YouTube link

Share this post


Link to post
Share on other sites

stefabtv.jpg Stef ABtv video: Alfa Romeo 4C, Tesla Model 3 Performance i BMW M2 Competition

 

Teslu iz ove priče treba izbaciti, faktički je ovo potezanje između 4C i M2 Competition:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...