Jump to content
FAS Goran
silenci

10. trka Nürburgring

Recommended Posts

ove nedelje se vozi 10ta trka u sezoni 2011,u nemackoj na cuvenoj stazi nurburgring.posle zanimljive trke u silverstonu,gde je farari odneo pobedu,posle fetelove dominacije

N_rburgring_circuit_Germany_Formula1_2011.jpg

sad ce u nemackoj tek da se rasplamsa borba izmedju redbula,ferarija i mclarena

Duzina staze je 5146 m,vozi se 60 krugova sto mu dodje oko 309 km. rekord staze i dalje drzi mihael sumaher iz 2004te sa rezultatom od 1:29.468 ,a on ima i najvise pobeda na ovoj stazi,ukupno 4.prosle godine ferarri je imao duplu pobedu,1 alonso,2 masa

danas je na nunburgringu padala kisa,pa videcemo kakvo ce vreme biti u nedelju,najveca novost za ovu trku je da indijac karum candok menja jarna trulija u Lotusu, kao da bi vec uzeli neki poen

Schumacher_Rosberg_Nuerburgring_GP_Deutschland_2.jpg

kako su malo promenjena pravila od prosle trke,malo su se stvari rascistile,kako su neki sistemi zabranjeni,ni redbul vise nije toliko brzi od ostalih,a ferari je od pocetka sezone malo po malo ulazio u formu,gde se videlo na silverstounu :thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Webber prvi, Hamilton samo 0.055s sporiji, Vettel treći sa malo jače od 0.1s iza. Slede Ferrari, tj. Alonso i Massa. Button tek sedmi tako da nikakvu pomoć neće moći da pruži Hamiltonu. Schumacher sporiji čak i od Sutila, tj. 10-ta pozicija na startu.

Hamilton odvezao savršeni krug, najbrži je u prvom sektoru, u srednjem gubi 0.2s do 0.3s u odnosu na Webbera, a onda opet u poslednjem to delimično nadokandi. Znajući da se Webber blago rečeno nikada nije proslavio kada je startovao sa pol pozicije, plus činjenica da na ovoj stazi samo jedan od četiri prvoplasirana na startu uspe na kraju da osvoji i trku, plus koliko je Hamilton agresivan, bilo bi jako dobro (a i realno) da odmah u prvom krugu Red Bull ne bude više na prvoj poziciji. Time bi trka imala najzanimljiviji mogući početak. :thumbup:

Vettel prvi put posle 15 trka ne startuje kao prvi ili drugi, iako kaže da nije razočaran, da nema nikakve posebne nervoze, garantovano će je imati, vozi pred domaćom publikom, svi od njega očekuju pobedu tako da će i on da grize od starta. Naročito ako su stvarno mislili ono što su pričali između dve trke iz Red Bulla oko timskih naredbi u Britaniji. Govorili su da bi istu naredbu da ''održi rastojanje'' dobio i Vettel da je bilo suprotno, tj. da je Webber bio ispred njega. Sigurno će dati sve od sebe da se to ne dogodi, tj. da Webber ostane ispred njega. Ko zna, možda bude i neki incident između prvih troje na startu i to baš da ga Vettel izazove. Iz toga bi najviše profitirali Ferrarijevi vozači koji ipak nisu bili tako blizu prvoplasiranim na treningu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kvalifikacije nisam bio u mogućnosti da gledam.

Na osnovu rezultata, relativno mala razlika prve četvorive, biće dobra trka.

Da ga ne ureknem ali znamo kako Weber katastrofalno startuje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

bila dobra trka sa dosta duela,ipak na kraju hamilton je uzeo prvo mesto,iako je alonso napadao citavo vreme,weber je na startu po obicaju njegovom lose startovao.

na kraju hamilton prvi alonso drugi i mark weber treci, masa zamalo cetvrti al ga vetel u boksu prestigao,brze odradio :wallbash:

http://www.gpupdate.net/en/f1-results/4836/race-2011-german-formula-1-grand-prix/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...