Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
Mateo

Beograd - Ohrid

Recommended Posts

Ovako krenuo bih kolima do Ohrida bio sam tamo par puta ali nikada kolima...zanima me da li je neko od forumasa isao autom dole i kakva je situacija sto se tice Bg tabli, u sustini makedonci nas gotive al ima dole i odredjen broj nama ne tako bliske populacije...kapiram da moje pitanje moze da se odnosi i na dobar deo makedonije tako da ako je neko imao problema Bg tabli ili je cuo da ih je neko imao bilo bi dobro da to podeli samnom....

ako odlucim da krenem kad se vrnem pisem detaljan putopis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja bio puno, puno puta i mogu ti reći - opušteno ! :thumbsup: Niko ti neće dirati auto, nećeš imati nikakve neprijatnosti.

Put do Ohrida je dobar, najvećim delom autoput.

Beograd - Niš - Leskovac -> autoput

Leskovac - Preševo -> dobar magistralni put

Preševo - Kumanovo - Skoplje tj. OBILAZNICA OKO SKOPLJA ! -> Uglavnom autoput.

Skoplje - Tetovo - Gostivar -> autoput

Gostivar - Mavrovo (planina i prevoj) - Kičevo (još jedna manja planina i prevoj) - Ohrid -> dobar magistralni put

- Pazi da ne promašiš obilaznicu oko Skoplja. Može se i kroz grad, ali je obilaznicom laća. Ali ne brini, odlične su oznake na auto putu, prema obilaznici i na samoj obilaznici, tako da ćeš teško da promašiš.

- Put kroz Makedoniju do Ohrida je prilično opterećen, pa su policijske patrole veoma česte. Uglavnom su korektni - rade u svrsi odvijanja bezbednog saobraćaja, ali nije isključeno da snimaju i kažnjavaju za prekomernu brzinu. Leti na tom putu policajcu NE ZAVITLAVAJU BEZ POTREBE I NE CEPIDLAČE za pojas, pp aparat i slične gluposti. Uglavnom su korektni prema Srbima.

- Svetla moraš da upališ.

- Gorivo je u Makedoniji jeftinije, ima ga svugde, pa tako isplaniraj točenje. Naravno obazrivo, ne vozi na rezervi.

- Ohrid i ohridska regija su leti zatrpani automobilima, pa očekuj gužve skoro kao Beogradske ! :thumbdown:

"Nama ne tako bliska populacija" živi uglavnom u zapadnoj Makedoniji: Tetovo, Gostivar, Kičevo, Struga, pa nemoj da zalaziš u te gradove, ali na autoputu nema frke. U Ohridu nema te populacije. 99% su Makedonci. U Strugu ne idi, prava prljava kasaba sa 99% "nama ne tako bliske populacije". Šteta, nekad je Struga bila prelepa.

Ako te još šta zanima, pitaj slobodno, kao što rekoh nekoliko godina sam išao kolima, poznajem odlično Ohrid i celu zapadnu Ohridsku regiju, sva turistička mesta i sela sve do Svetog Nauma.

Edited by Mihailovic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala puno, ja sam manje vise bio upoznat sa celom ovom pricom ali mi znaci kad se javi neko kao ti da mi potvrdi da u sustini nema frke :)...Hvala jos jednom na detaljnom opisu... :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moj brat ide vec 2 godine, i ove godine ide opet, nema nikakvih problema, super se provede uvek, auto niko ne dira, i u principu, niko nece da te dira, jer oni hrane decu od tebe, ne bi zeleli da te oteraju, samo pazi kada udejs u Makedoniju kad prolazis deo gde je Gositvar, i malo pre njega, imas Albanski deo, nemoj tu bas da stajes, nismo imali problema, ali nikad se ne zna. I ono, ta poslednja deonica, je planinska ima dosta krivina itd, malo je naporna, ali sve u svemu, sigurno ces se lepo provesti! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kao sto sam i obecao....

Bio sam na ohridu sredinom jula prvi put kolima i odmah da kazem da stvarno nisam imao ni najmanji problem sve je proslo u najboljem redu...

Krenuo iz Beograda u 5 ujutru kao sto verovatno znate put je manje vise dobar sto se Srbije tice..putarine u srbiji su me kostale 730 Nis i doljevac 190 ako se dobro secam...deonica koja je odavno trebala da bude zavrsena od vranja do preseva i dalje sve isto vozi se jednom trakom...na granici sam se zadrzao mozda malo vise od pola sata...u makedoniji put odlican ...isao sam obilaznicom oko Skopja i put je fantasticna sve do gostivara gde auto-put prestaje i pocinje magistrala kojom se ide za ohrid preko Kiceva taj deo je malo losiji ali ne preterano los...ovim putem kojim sam isao ima do ohrida nesto vise od 620 km ko se odluci da ide kroz centar Skopja usedece mozda 7-8 kilometara ali ce ga sacekati mnogo semafora...

Forum_1.jpg forum_2.jpg

forum_3.jpg

forum_4.jpg forum_5.jpg

Povratak

forum_6.jpg forum_7.jpg forum_8.jpg forum_9.jpg

Na drugoj slici sa povratka moze se videti auto-put Gostivar- Tetovo u duzini od 25km koj je ravan kao pista...zaboravio sam da napomenem da u makedoniji ima ukupno 6 naplatnih rampi a ukupna cena je mozda malo vise od 3 evra (cini mi se 180 denara)

Edited by Mateo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Smestaj odlican do duse na periferiji ohrida ali za 5 evra po danu stvarno mislim da nismo mogli naci bolji, imao sam i dvoriste gde sam parkirao auto sto je svakako prednost...

Forum.jpg

Cene smestaja se krecu od 5 evra na periferiji do 8-9 u centru...Sto cena po radnjama tice one sarenolike ali malo sta je skuplje nego u Beogradu...Mi smo se hranili po restoranima i tu slobodno mogu da kazem da je dosta jeftinije nego u Beogradu..

Zaboravio sam da kazem i to da u Makedoniji postoji fiksni kurs tako da 1 evro vredi 60-61 denara tako je bilo i 2008 kada sam prvi put bio dole....

Sta god vas zanima slobodno pitajte...

Edited by Mateo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...