Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Žene (ipak) nisu lošiji vozači od muškaraca?

Recommended Posts

Žena vozača ima i fenomenalnih, ali zato one nesvesne svojih postupaka nisu ni u rangu ćurki.
Malopre na semaforu na uključenju iz Bul. Crvene armije u Heroja sa Košara u kontra traci pored mene (trake su fizički odvojene ogromnim ostrvom) staje Countryman, sa sve fensi mamom (falile su joj samo naočare za sunce po ovoj kiši) i bebom na zadnjem sedištu. Delovalo mi je kao da uopšte nije ni bila svesna nelogičnosti u kojoj se našla, jer mi je teško da zamislim majku koja svoju bebu svesno izlaže takvim rizicima.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Bule Bitno je bratko da si dobro, kao i ostali, hebes kola. Gledajući slike, baš je čudno nabacila Mikru, kao da te potkačila i sastrugala uz vozačevu stranu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
37 minutes ago, neshaoct said:

@Bule

 

Bitno da je bez najtežih posledica. :thumbup: 

Bila Hitna, vozila te na Urgentni, imaš medicinsku dokumentaciju?

Da sve je bilo tako, nisam pomenuo da je to bilo pre 2 ipo godine

Dosta žena vozača ne poznaje mogućnosti svojih automobila, npr moja vozi samo po gradu i kad izađe na neki otvoreni put tek onda vidiš koliko nema pojma, a sugestije se slabo uvazavaju

Edited by Bule
Dodatak

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dve i po godine?! Pa dobro.

Ja pre neki dan ...

 

IMG_20201228_141204.thumb.jpg.6a17126ac6490ac929969b0992c3a76e.jpg

 

Sreća pa mi ovaj sa kantom samo naslonio branik.

 

IMG_20201228_141154.thumb.jpg.815ee51ca8d12230ebaeaf389af8a1ed.jpg

 

Pitam ovoga u Pugu "Si vozio sa otvorenim očima ili..."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moja je bila dobar vozač,naučila se na 101 comfortu,a onda je loše procenila brzinu na snegu jednom prilikom,naglo zakočila i završila u kanalu...naplašila se i sada vozi samo kad baš mora.A mora na poslu kada ide u kućne posete (medicinska sestra je).... kući nema šanse
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I moja se naplašila kad je sa starim passatom

 

199370554_passat002.thumb.JPG.02ecb290b5afae5ccdeb56f8809a7b84.JPG 

 

Pre 11 godina u prvoj bez gasa srušila zid od kapije a pritom je bila trudna,i posle nije htela da vozi pogotovo auto koji ja vozim. Dok nismo iskoristili priliku i 2015god i kupili za 500eur

 

Share2016-02-28-8cae4fc8673e5bf81fe1dccf3e18eb3055caac15ee82b9321a27676a90a7dd7a-Picture.thumb.jpg.54f67383bfc4159a74d53c16eb1f3c4c.jpg

 

A ovako izgleda kada se dve žene istovremeno isparkiravaju u rikverc obe

 

IMG-68288aaaeb5ce5eecaeeb54f79dea6c2-V.thumb.jpg.4a2782fbcf604c973fa90a019e01ca8d.jpg

 

Mada ni ja nisam puno bolji te godine kada sam imao sudar sa passatom još nekoliko sam imao sa sluzbenim:

1 kamion me stigao na semaforu u Karađorđevoj ništa strasno

2 stao na pešački na auto komandi da prođu pešaci neki pikap kaže nije video zaslepelo ga sunce branik i gepek

3 stigla me korsa u zeleznik na semaforu ništa nije bilo čovek prwbledeo ne može da otvori usta

4 stao sa kolegom ispred pekare i čovek ide u rikverc i baaam, kaže mnogo blizu ste stali po zakonu morate bar 2 m, hahaha dođe policija i kaže mu popuni evropski jer si 100% kriv išao si u rikverc i nisi obezbedio uslove

5 ovo je bilo najzanimljivije idem sa nbgd preko starog mosta za nekim sleperom i kako skrećemo u karađorđevu vidim lepog fiću i blenem u njega, pali se crveno i polako kocim i pre samog zaustavljanja spuštam pogled ka radiju i čujem baaamm, pogledam imam 2m do kamiona pogledam retrovizor fića iza mene 2m,pogledam bočni retrovizor pored zadnjeg levog točka leži biciklista izlazim jesi li dobro je? Kaze jesam jel nije ništa kolima, reko nije pali, 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na poslu vozi Dobla, kada mora! Autobus! Jedino što ima rotacije....
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bitno da jebeni telefon ne ispusta iz ruku! u drugoj je verovatno bila flasa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pogledajte Golf 2 sa VR6 motorom na Nurburgringu

 

vr6 VIN.jpg

 

Na raznim trkačim stazama širom sveta postoji ''trackday'', ali nijedan se ne može porediti sa onim koji se organizuje na Nurburgring Nordschleife.

Ljudima je tada na raspolaganju jedna od najboljih trkačkih staza na svetu, a najnoviji video koji je Misha Charoudin objavio na svom YT kanalu, pokazuje nam Kristel, devojku koja u svom Golfu 2, u koji je ubačen VR6 motor, pravi krugove na Nordschleife.

 

Kristel je automobil napravila sa svojim prijateljima i kaže da je od tada bila na Nordschleife otprilike svaki vikend. Zajedno sa zamenom motora i unutrašnjost je potpuno ogoljena i ojačana ''kavezom''. Još jedan pokazatelj koliki petrolhead je ova devojka je broj šasije njenog Golfa istetoviran na ruci.

 

Misha Charoudin odlično poznaje stazu i sve u vezi nje, pa je tužno kada konstatuje da je Kristel jedna od retkih žena koja se ostala na ''zelenom paklu'' i koja je svojom kvalitetnom vožnjom pokazala koliko je pronikla u dušu njenih pravaca i krivina. Iako značajno unapređen, njen Golf ima ipak samo 225 konjskih snaga, ali se ona ne plaši da ih sve iskoristi na jednoj od najzahtevnijih trkačkih staza na svetu. Ona je čak i Mišu dobro uplašila nekoliko puta sa svojim prolascima.

 

Nedavno preminula Sabine Schmitz ostavila je veliku prazninu za ljubitelje auto-sporta širom sveta. ''Kraljica Nurburgringa'' sa njenom postojanošću, sa pozitivnim stavom u trkačkom automobilu i van njega, ostavila je trajan uticaj. Zajedno sa svojim pobedama na stazi - pre svega kao dvostruka pobednica 24 sata Nurburgringa - dokazala je da žene pripadaju automobilskom sportu. Niko neće moći da zameni uzbuđenje i energiju koju je Sabine Schmitz imala, ali je sjajan prizor videti Mišu sa velikim talentima poput Kristel. Činjenica je da svako ko može Mišu da stavi na ''mute'' na suvozačevom sedištu, mora biti ozbiljno brz vozač.

 

 

rsz_flcs_logo.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

''Najbrža baka na svetu'' ima 82 godine i vozi krugove u Porscheu GT3 RS

 

porsche baka.jpg

 

Šta gospođe rade kad odu u ''penziju''? Vrt, tombola, čitanje, odmor... Ali, ne i baka iz ovog videa. Video YT korisnika MattyB727 pokazuje divnu sedu ženu koja se priprema za vožnju u svom Porscheovom trkačkem odelu. Nakon što je popravila svoju dugu kosu i stavila masku za lice, navlači kacigu sa pričvršćenim HANS-om i ulazi u automobil. A, automobil je sve ono najbolje što jedna trkačka mašina treba da pruži na stazi kao malo koji drugi - 911 GT3 RS.

 

Još aktuelna verzija 911 predstavlja trkačku dušu legendarnog 911, a može se pohvaliti 6-cilindričnim 4.0 atmosferskim boxerom koji isporučuje 520 KS pri 9.000 obrtaja i 469 Nm, koji je uparen s 8-stepenim PDK menjačem (najmoćniji boxer ikad ugrađen u serijski 911). Sposoban je da postigne 312 km/h i od 0 do 100 km/h ubrzava za 3.2 sekunde. To je prava fabrika adrenalina koja košta najmanje oko 200 hiljada evra. 

 

Sa padoka, snimak se nastavlja na stazu gde vidimo baku koja leti Porscheom GT3 RS u punoj brzini. Video se nastavlja sa još mnogo akcijskih scena, a ''najbrža starija žena na svetu'' ne pokazuje milost ni za asfalt ni za gume. Čini joj se da joj uopšte nije prvi put, ko zna koliko je još superautomobila vozila i gde... Svakako ovaj krug na stazi podseća sve da strast ne poznaje godine. Iz komentara ispod videa na YouTubeu i pretraživanjem interneta saznali smo da je reč o 82-godišnjoj Sonji Heiniger iz Švajcarske koja već godinama vozi Porsche na stazi, dok je još 2015. za civilni saobraćaj koristila jedan od svoja četiri Lamborghini modela.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam da li je ovde mesto...

 

Vozila stalno u prvoj brzini, auto se zapalio: Bila sam oprezna
Nesvakidašnja situacija desila se u Bjelovaru.

 

Bjelovarski policajci utvrdili su razlog zbog kojeg se u petak oko 9:45 na parking mestu u Ulici Dimitrija Demtra u Bjelovaru zapalio Fiat Punto u vlasništvu 77-godišnjakinje.

 

"Nakon što pet meseci nisam vozila, sela sam u automobil i krenula prema centru grada. Sećam se da sam prebacila u prvu brzinu i krenula. Budući da sam tražila parking mesto, vozila sam skroz polako, parkirala sam auto i otišla sam u grad. Moja kuća je svega kilometar dalje od Demetrove, gde sam ostavila auto. Kada sam se za sat vremena vratila, policija i vatrogasci bili su u ulici. Šokirala sam se kada sam videla da stoje pored mog auta, koji je bio prekriven penom. Tada su mi ispričali da se zapalio", priča za MojPortal 77-godišnja žena kojoj se u petak u Bjelovaru zapalio Fiat Punto jer ga je vozila samo u prvoj brzini.

 

Žena živi sama otkako joj je preminuo suprug, a kako ne bi neprestano nekoga molila za pomoć, automobilom se povremeno koristi kako bi došla do centra grada ili groblja.

"Samo sam bila oprezna. Ne želim da zovem decu i unuke da me voze do prodavnice, lepše je biti samostalan. Jako mi je teško zbog svega", objasnila je gospođa.

 

link: https://www.b92.net/automobili/vesti.php?yyyy=2021&mm=05&nav_id=1864094

Share this post


Link to post
Share on other sites

Čudan način da se isparkirate

 

Internetom kruži snimak neverovatnog isparkiravanja za koje je teško pomisliti da bi neko to učinio namerno. Video stiže sa Novog Zelanda, a zabeležen je na parkingu jednog supermarketa.

Umesto da sa parking mesta jednostavno izađe vožnjom u rikverc, osoba koja se nalazi za volanom ovog minivana odlučila je da na skučenom prostoru, nizom manevara napred-nazad, okrene vozilo kako bi se isparkirala prednjim delom automobila. Na kraju je uspela u svom naumu, ali je na manevrisanje potrošila nekoliko minuta:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kakve su žene za volanom - šta pokazuje statistika, a šta praksa?

 

173147-zene.jpg

 

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja rekao je za RTS da statistika pokazuje da je tek svaka 14. žrtva u saobraćaju žena za volanom. Žene su mnogo savesniji vozači, međutim, primećeno je da nije retkost u poslednje vreme da se za volanom zatiču i žene koje imaju alkohol u krvi ili su čak pod dejstvom narkotika, kaže Okanović. Iako vlada mišljenje da su žene oprezniji vozači od muškaraca sve ih je više za volanom u alkoholisanom stanju ili pod uticajem narkotika, naročito u noćnim satima, a sve je više njih koje voze rizično.

 

''Žene su generalno mnogo savesniji i bezbedniji vozači, međutim primećeno je da nije retkost u poslednje vreme da se za volanom zatiču pripadnice lepšeg pola sa alkoholom u krvi ili čak i pod dejstvom narkotika'', naveo je Okanović. Prema njegovim rečima, vozači velikih i skupih automobila koriste činjenicu da ostali vozači zaziru od njih, pa na to nisu imune ni žene, međutim nije to samo njihova specifičnost da se bahate u skupim automobilima. ''Ja mislim da nisu svi u luksuznim automobilima bahati, već oni lakše upadaju u oko. Međutim, žene jesu i savesniji i bezbedniji vozači'', podvukao je Okanović.

 

Govoreći o ženskoj psihologiji za volanom, istakao je da muškarci voze bahato da bi se dokazali, dok žene imaju svoj cilj i zato voze bahato. Često se dešava, ističe, da na pešačkom prelazu majkama sa detetom pre stane muškarac nego žena u kolima. ''Imamo primere bahatog ponašanja i kod jednih i kod drugih, ali žene su svakako savesnije'', napomenuo je Okanović. Komentarišući pojavu da su se na drušvenim mrežama pojavile grupe koje obaveštavaju gde se nalazi saobraćajna policija, rekao je da nije problem što vozači znaju gde se nalazi policija, već što znaju gde se ne nalazi i tamo se dešavaju najteže saobraćajne nesreće i tamo se vozači ponašaju nesavesno.

 

Prema njegovom mišljenju neophodno je omasovljavanje video-nadzora. ''Protekle godine najmanje poginulih je na teritoriji Beograda od kada se vodi statistika. Još nisu urađene analize zašto je tako, ali neke pretpostavke govore u prilog tome da je upravo stavljanje masovnog video-nadzora doprinelo tome'', naveo je Okanović. Apelovao je na roditelje da daju dobar primer svojoj deci kako se treba ponašati u saobraćaju.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uveliko i već duže vreme primećujem da su mlađe ženske osobe za volanom, nezavisno o kom se autu radi, agresivne do granica nebezbedne vožnje.

Pored toga voze mnogo više preko ograničenja nepoštujući ili bar ne osvrćući se na druge učesnike u saobraćaju.

Zadnje vreme došlo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Scena od prekjuče: nov Clio 5, žena/devojka za volanom, samo što se isparkirala. I tu pored nje dve njene prijateljice. U prolazu čujem razgovor koji se vodi oko sumnje da neka sijalica ne radi, verovatno u štop lampi. Jedna od te dve pored auta kaže vozačici da zakoči, a ona će da proveri sijalice. E, sad ide ono glavno - ova za volanom krene pola metra, pa ukoči... i tako 5 puta

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 hours ago, Mijailović P. said:

Uveliko i već duže vreme primećujem da su mlađe ženske osobe za volanom, nezavisno o kom se autu radi, agresivne do granica nebezbedne vožnje.

Ja to ne povezujem sa godinama, već sa pozicijama u firmama. Te mlađe, agresivne su uglavnom neki sitni menadžečići, imaju iznad sto šefova i ispod sebe dva, tri jadnika. Skupi se bes na poslu zbog svih šefova, a opet imaju osećaj da su neko i nešto zbog ona dva, tri jadnika. Pored divljanja u saobraćaju, omiljeni sport im je vikanje i podjeb**e radnica u marketima!

10 hours ago, totti said:

ova za volanom krene pola metra, pa ukoči... i tako 5 puta

Što je sigurno, sigurno!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...