Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Žene (ipak) nisu lošiji vozači od muškaraca?

Recommended Posts

Muškarci, ova statistika vas demantuje

 

zena%20volan.jpg

 

''Ovaj sporać za volanom mora da je žena'', često se može čuti od muškaraca dok voze, kao i slične konstatacije u vezi s tim da su oni mnogo bolji vozači od žena. Međutim, statistika se ne slaže s njima. U Srbiji je od početka 2011. do kraja 2015. godine bilo 186.411 saobraćajnih nezgoda, u proseku oko 37.000 godišnje, a najviše onih u kojima je bilo poginulih odnosilo se na obaranje ili gaženje pešaka, izjavila je direktor Agencije za saobraćaj Jasmina Milošević. Najviše saobraćajnih nezgoda sa povređenim licima je u sudarima koji se dese pri vožnji u istom smeru, rekla je Milošević na konferenciji za novinare. Ona je predstavila i analizu prema polu učesnika u saobraćajnim nesrećama, koja pokazuje da su njih 78 odsto muškarci, a 22 odsto žene. Muškarci su kao vozači učesnici 63 odsto saobraćajki, kao pešaci 20 odsto i kao putnici u vozilima 20 odsto. Žene u nesrećama najviše učestvuju kao pešaci - 43 odsto, potom kao putnici u vozilu - 41 odsto i vozači - 16 odsto. Broj poginulih u saobraćajnim nesrećama najveći je tokom letnjih meseci, i to u danima vikenda između 17:00 i 18:00 časova. Svaka četvrta osoba poginula u saobraćajnim nesrećama je pešak, a među njima je svaki drugi stariji od 65 godina. U prošloj godini poginulo je 158 pešaka, 2.766 je povređeno, dok je u 2014. poginulo 128, a povređeno 2.827. U proteklih pet godina u saobraćajkama je poginuloo 71 dete, a povređeno ih je 7.614. Broj poginule dece bio je najmanji 2014. godine - deset, dok je prošle godine poginulo njih 14.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/27/2016 at 8:59 PM, neshaoct said:

Muškarci, ova statistika vas demantuje

 

zena%20volan.jpg

 

' Ona je predstavila i analizu prema polu učesnika u saobraćajnim nesrećama, koja pokazuje da su njih 78 odsto muškarci, a 22 odsto žene. Muškarci su kao vozači učesnici 63 odsto saobraćajki, kao pešaci 20 odsto i kao putnici u vozilima 20 odsto. Žene u nesrećama najviše učestvuju kao pešaci - 43 odsto, potom kao putnici u vozilu - 41 odsto i vozači - 16 odsto.

 

Koliko zena a koliko muskaraca ima vozacku dozvolu?

Onda mozemo da pricamo o statistici i poredjenju prema polovima....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, kad bi odnos vozača u saobraćaju bio 50/50 u odnosu na polove, onda bi ova statistika nešto i govorila. Ovako je nepotpuna jer logično da će muškarci imati najveći procenat kada ih i ima najviše za volanom u odnosu na ukupan broj vozača...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Šest minuta bezuspešno uparkirava automobil

 

151371-parkiranje.jpg

 

Šest minuta traje snimak koji prikazuje gospođu koja za to vreme bezuspešno pokušava da parkira Opel Corsu na mesto koje je više nego dovoljno za taj automobil. Gospođa je pokušala sve moguće manevre, ali jednostavno nije išlo... Na kraju je izgubila živce i otišla dalje.

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na test vožnji uništila Mercedes GLE

 

 

153564-mercedes%20gle%201.jpg

 

Samo šest sekundi trajala je test vožnja jedne gospođe iz Virdžinije. Sela je u Mercedes GLE 350, ali pre nego što je uopšte izašla sa parkinga salona okrenula je SUV na bok i pritom je oštetila još četiri automobila.

 

153563-mercedes%20gle%20111.jpg

 

Policija sumnja da je gospođa umesto kočnice pritisnula papučicu gasa. U vozilu su uz ženu bile još četiri osobe, ali srećom niko nije teže povređen. Samo je prodavcu dijagnostifikovana blaža povreda leđa.

 

mercedes%20gle%201111.jpg

 

Nije poznato ko će platiti štetu na 60.000 dolara vrednom Mercedesu, a ne zna se ni odluka gospođe da li će kupiti Mercedes Benz GLE ili je odustala.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rezultati studije pokazali: žene su nervoznijie za volanom

 

Zene%20voznja.jpg

 

Hyundai je naručio istraživanje u Velikoj Britaniji koje je trebalo neke od karatkeristika muškaraca i žena kao vozača. Mada se žene uglavnom percipiraju kao učesnici u saobraćaju koji su smireniji od muških vozača, kao i da voze sporije i opreznije, ova studija je pokazala suprotno. Pokazalo se da žene čak 12 posto burnije reaguju ukoliko im neko trubi, zatim 14% burnije reaguju ukoliko im neko gestikulira tokom vožnje, a 13% burnije reaguju na vozače motocikala koji ima se motaju oko automobila.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evropska komisija zvanično potvrdila da žene voze bolje od muškaraca

 

automobili%20zene.jpg

 

Kako prenosi Beta, žene su sa stanovišta bezbednosti bolji vozači od muškaraca i mogu da doprinesu da se smanji broj pogibija na putevima, istakla je evropska komesarka za transport Violeta Bulc predstavljajući podatke o sektoru transporta u EU. ''Žene vozači se bolje staraju o vozilima i imaju bolje rezultate po bezbednosti vožnje'', istakla je Bulc, preneo je EurActiv.com. Ipak, žene su mnogo manje zastupljene u evropskoj industriji transporta, pokazuje izveštaj o transportu u EU za 2016. u kojem su ocenjene performanse zemalja-članica u 30 kategorija. Ranije ove godine Komisija je kritikovala članice EU zbog blagog porasta broja pogibija na putevima 2015. godine u odnosu na 2014, a komesarka je za taj trend rekla da ''zabrinjava''. Komisija je obećala da će do 2020. smanjiti broj pogibija na putevima za polovinu u odnosu na 2010, kada je u saobraćajnim nesrećama poginulo 31.400 ljudi. EU mora da pojača napore da bi taj cilj i ostvarila iako se evropski putevi smatraju najbezbednijim u svetu.

 

U 2015. je na putevima u EU poginulo 26.000 ljudi, pokazalo je istraživanje Evropskog saveta za bezbednost u saobraćaju. ''Mladi vozači, posebno muškarci, nisu opasnost samo za sebe, oni više nego vozači iz ostalih starosnih grupa predstavljaju veću opasnost i za one koji s njima putuju i za druge učesnike u saobraćaju'', navodi se u istraživanju. Evropska komesarka Bulc je ranije ukazala na korišćenje automobila bez vozača kao na potencijalno rešenje za problem broja poginulih na putevima u EU. Međutim, takvi automobili još godinama neće moći da se kupe u EU. Holandija je treću godinu uzastopno nabolje plasirana u izveštaju Evropske komisije o transportu u EU jer je zabeležila najbolje rezultate u 15 od 30 kategorija. Slede Švedska, Nemačka i Austrija. Rumunija je drugu godinu uzstopno poslednja na listi jer je za 2015. dobila niže ocene nego 2014. godine za udeo alternativnog goriva i obnovljive energije u sektoru transporta. U Rumuniji je broj poginulih na putevima i železnici veći od evropskog proseka i u 2015. je u sudarima automobila poginulo 95 ljudi na milion stanovnika, dok je prosek EU 52 na milion. Najviše poginulih na putevima u EU u 2015. je u Bugarskoj - 98 na milion stanovnika, a najmanje na Malti - 26 na milion. Ni Slovenija, domovina komesarke Violete Bulc, nije se dobro plasirala na listi, i u odnosu na 2014. je pala za čak deset mesta. Slovenija ima jednu od najnižih stopa žena zaposlenih u sektoru transporta u EU. U toj zemlji stopa poginulih na putevima porasla od 2014. do 2015. sa 52 na 58 na milion stanovnika.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nećete verovati šta je uradila ova dama za volanom Toyote RAV4

 

toyota%20d%201.jpg

 

Kada ste učesnik manje saobraćajne nezgode, u kojoj je na vašem autombilu oštećen pneumatik ili felna, pred vama su dve mogućnosti - ili da zamenite oštećeni točak rezervnim, ili da pozovete šlep službu. Ova žena nije izabrala nijednu od ove dve opcije.

 

toyota%20d%2011.jpg

 

Žena za volanom nove generacije modela Toyota RAV4 imala je manju saobraćajnu nezgodu, u kojoj je oštetila prednji levi deo automobila., Tačnije, oštećeni su blatobran, branik, felna i pneumatik. Ili, bolje reći, oštećeno je ono što je ostalo od felne.

 

toyota%20d%2001.jpg

 

Dama je posle tog incidenta nastavila dalje svoje putovanje, kao da se ništa nije dogodilo. Prema autoru ovog video snimka, žena je vozila automobil sa oštećenom felnom celih 24 kilometra. Posle toga, zaustavljena je od strane policijske patrole.

 

preuzeto sa - Auto Blog
 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prije 2 dana sam gledao slicnu scenu ali s vw up-om. Bila je noc pa nisam vidio je li vozac ili vozacica. Tko god da je bio pokusavao je paralelno uparkirati up u mjesto dovoljno veliko za 2 upa. Parkiranje je trajalo dobrih 5 minuta, koliko je trajalo prije mog dolaska ne znam, ali ocito dovoljno dugo da napravi kolonu i zablokira jednu od tri prometne trake. Na kraju je covjek u kombiju koji je bio odmah iza upa izasao van i navodio ga rukama samo da ga makne s ceste da moze nastaviti svojim putem

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/8/2017 at 5:39 PM, neshaoct said:

Pogledajte koliko pokušaja je bilo potrebno ovoj ženi da parkira svoj auto

 

161312-parkiranje.jpg

 
 

 


Bolje od tebe parkira

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

:P:P:P

 

Ono je bio veeeeoma ograničen prostor....i mrak....i pazio sam na živu ogradu jer čuvam zelenilo :D ...i...i...magla samo što nije bila pala...i....i taaaaaaako 

 

@ViktorBG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovo su dame koje voze gradske autobuse u Novom Sadu.

 

vozgras.jpg

 

Ona us tamnim naočarima je posle 30 godina staža na autobusima i pre toga šleperima otišla u penziju, ali sad ima i nekoliko drugih koje nisu na slici. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Foto: Ne sviraj, šminkam se!

 

sminka.jpg

 

Žene vozači stalno su na meti muškaraca da su za volanom spore, neodlučne, da ne znaju da voze... Ničim izazvano žrtve su mnogih predrasuda, a dobar deo njih bolji su vozači od bilo kog muškarca. Tako je fotka jedne Novosađanke, koja sa na svom automobilu našalila pre svega na svoj račun, postala viralna i sad se nemilice šeruje po društvenim mrežama...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

VIDEO: Ruskinja u povratku iz provoda uništila čak 11 automobila

 

166102-ruskinja.jpg

 

Vraćajući se sa društvom iz noćnog provoda, jedna Ruskinja je svojim Mercedesom GLE Coupe uspela da uništi čak 11 automobila u ulici. Iako zaista ne želimo da delimo dobre i loše vozače po polnoj pripadnosti, jer se mora priznati da ima pripadnica lepšeg pola koje zaista odlično voze, evo jednog snimka koji baš ne ide u korist devojkama, naročito onim koje voze „besne“ automobile.

 

 

Nakon povratka iz noćnog provoda, ova „pametnica“ iz Vladivostoka (Rusija) je svojim Mercedesom GLE Coupe uspela da uništi i ošteti čak 11 automobila u ulici! Šta reći… kad je neko „talentovan“, sve mu ide od ruke!

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...