Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Žene (ipak) nisu lošiji vozači od muškaraca?

Recommended Posts

WomanDriver%201.jpg
 

Istraživanje koje će sigurno naškoditi muškom egu na putevima – muškarci beleže teže saobraćajne nesreće koje izvlače mnogo novca u odnosu na žene, pokazuje istraživanje britanske osiguravajuće kompanije Elephant. Studija potvrđuje da, uprkos javnom mišljenju, muškarci nisu bolji vozači od žena, a studija pokazuje i da su mlađi muškarci najugroženija grupa vozača na putevima

 

Posmatrajući 200.000 zahteva za odštetama Britanci su utvrdili da saobraćajne nesreće muškaraca iznose 6 odsto više u odnosu na slične saobraćajne nesreće koje izazivaju žene, dok su u grupi do 25 godina ''muške nesreće'' skuplje za 15 odsto. ''Muškarci misle da su superiorni kada su u pitanju automobili, ali izgleda da to u praksi nije tako'', navodi se u izveštaju Elephant-a. Sa druge strane, Brake, britanska grupa za sigurnost saobraćaja navodi da mlađi muškarci u svakih 60 saobraćajnih incidenata povrede sebe ili druge, uz vrlo česte smrtne ishode. Ovakve ''saobraćajke'' su veoma teške, traumatične koje izazivaju velike psihološke i fizičke posledice, uz ekonomsku štetu koja je prošle godine iznosila oko 2.4 milijarde dolara. Prema podacima američke National Highway Traffic Safety Administration, mnogo više muškaraca gine na njihovim putevima u odnosu na žene – čak 23.726 u odnosu na 10.070 tokom 2009. godine. Podaci TrafficSTATS-a pokazuju da muškarci imaju 77 odsto veći rizik umiranja na putevima u odnosu na žene.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muskarci prave nezgode uglavnom jer se k**che a zene jer ne znaju da voze(cast izuzecima),bar ja tako to vidim :thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

ali nigde nema statistike koliko je vozača muškaraca, a koliko žena :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

A realno koliko zena vidite da vozi,na svakih 10 muskaraca ide 1 zena vozac

Share this post


Link to post
Share on other sites

pa po Beogradu je taj broj malo drugaciji, i sto je zanimljivo, voze novija kola nego muskarci :harhar:

Share this post


Link to post
Share on other sites

pa po Beogradu je taj broj malo drugaciji, i sto je zanimljivo, voze novija kola nego muskarci :harhar:

Da sluzbena!:thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos jedno besmisleno istrazivanje sa tupavim zakljuccima.

Imam prijateljicu koja definitivno ne ume da vozi (ima vozacku vec 20 godina i vozi redovno), cak to i sama potvrdjuje, a nikada nije ucestvovala u udesu u zivotu. Ako je suditi po njihovom istrazivanju, ona mu dodje vanserijski dobar vozac. Razmisljam da je prijavim za WRC.

Share this post


Link to post
Share on other sites

EU: Skuplje auto-osiguranje za žene

Zbog najnovijih direktiva koje se odnose na rodnu ravnopravnost, premije auto-osiguranja u Evropskoj uniji biće izjednačene za muškarce i žene. To praktično znači da će mnoge žene vozači u EU ubuduće plaćati skuplje premije osiguranja.

13000496450dc15339ad8d914435996_orig.jpg

Osiguravajuće kuće u Evropskoj uniji do sada su imale pravo da prilikom kalkulacija troškova auto-osiguranja u obzir uzimaju i pol osiguranika, pa su tako, na primer mlađe žene vozači plaćale manje premije u odnosu na muškarce iste starosne dobi.

Argmenti osiguravača zasnivali su se na statističkim podacima prema kojima su mlađi muškarci skloniji izazivanju saobraćajnih nesreća od svojih vršnjakinja. Takođe, analize pokazuju da su udesi u kojima učestvuju mladi vozači muškog pola daleko ozbiljniji i teži od onih u kojima su akteri mlade žene za volanom.

Međutim, odlukom Suda pravde Evropske unije, koja je stupila na snagu 21. decembra 2012. godine, statistika više neće uticati na cenu polise auto-osiguranja, bar kada je reč polu vozača.

Zanimljivo je da najnovija odluka organa EU koja treba da doprinese sprečavanju diskriminacije na osnovu pola, za razliku od nekih drugih, ovog puta neće doneti direktnu korist ženama, jer će mnoge od njih sada morati da izdvajaju više novca za auto-osiguranje nego što je to bio slučaj ranije.

preuzeto sa B92.net

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neko lepo smislio i upakovao obrazloženje, šatro diskriminacija. Izlomiše silne branike i krila pri parkiranju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li ste obratili pažnju na daewoo matiz i chevrolet spark po Beogradu? Pa većina ih je izudarana, izgrebana, sa naprslim branicima i retrovizorima. Pogledajte i na polovnim automobilima na primer. Nit manjeg auta nit više čukanja. Inače vozio sam jednom matiza od ortaka, izuzetno je pregledan i lak za manevrisanje. A te šporete većinom voze žene.

Share this post


Link to post
Share on other sites

O tome i pričam, kada bi još i šalt heble osiguravali :laughing: :laughing: , mislim da bi sva osiguranja propala u roku od dva meseca. To čupaju kao nenormalne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stojim u desnoj traci čekam promenu svetla, kad upališe se rikverc svetla na jugu na parkingu sa desne strane i ŽENSKA gas i trasss u moja suvozačeva vrata....Izjava KAŽE NIJE BILO DOVOLJNO PROSTORA DA IZAĐE :2guns: .....Usporavam vozilom da lagano pređem preko ležećih policajaca iznenada od nazad trasssss izlazi ŽENSKA i kaže kao super hik aaaa jel možemo a se dogovorimo pijana kao treska!!!Kasnije dobijem zapisnik 1.59 promila u krvi jer nije mogla da naduva u melodiku jer je pljuvala u pisak!Idem busom desnom trakom pravo i osetim udarac u vozilo, vidim lete delovi po putu branici, farovi reko šta je sad??? Ja stanem kad ono vektra sa ŽENSKOM za volanom iz srednje trake pokušala da skrene desno samo nije računala da autobus ima prikolicu pa je skrenula u nju!?!?!?!?Pametnom dosta!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sinoć me pokupi žena u Nivi, jeste ružno što ovako pišem ali istinito. Nema poima da vozi, samo cima onu šalt heblu, ništa ne gleda i uhvatila sa leve trake i ne popušta. S vremena na vreme baci se u desnu naravno ne gledajući i odmah u levu. Nijednom da pogleda oko sebe ili slučajno u retrovizore iza sebe, da prati saobraćaj. Ne samo tera i ukočeno ispred sebe. Užas živi.

Izbegavam da me žene voze, ali ovo samo potvrđuje pravilo i moje mišljenje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danas zamalo da na'ebem zbog žena vozača... Provozao se završio posao i vraćam se u Rodu da parkiram auto, a unutra gužva katastrofa, nema mesta gde da se ostavi auto i neka ovca oko 25 godina sa starom Jettom sa moje leve strane, rešila je da se parkira u rikverc na prolaz u produžetku parking prostora, imaće mesta da se prođe, ali opet to mesto služi da se dva vozila razmimoiđu, a ne da se neko tu parkira i ja milim i pratim je jer sam video da je rizična i ona u rikverc uleće na 2 metra ispred mene i ja se zaustavim, ona krene sad napred da izmanevriše iz dva puta i ja stojim i dalje da je sačekam, pogledam, a ono stoji i ona, i ja krećem i vidim kako i ona kreće, osvrnem se levo i vidim na 20cm od svojih vrata njen gepek koji se kreće ka meni i stiskam gas u patos i očekujem da čujem da me zakačinje i taman prolazim opasnost, kad ispred mene sa desne strane žena srednjih godina otvara vrata od auta, nije uopšte pogledala da li neko ide i ja napravim slalom i eskiviram i nju u poslednjem trenutku, psovao sam im sve do devetog kolena i jednoj i drugoj... I posle kaže "Prodajem auto, žena vozila"...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Te statistike su skroz bezveze: Evo dokaza:

Manje zena policajaca strada na poslu od muskih kolega, znaci zene su bolji policajci.

Manje zena ministara, direktora isl. u svetu odgovara za korupciju, znaci bolji su politicari.

Manje zena lomi nogu na skijanju od muskaraca, znaci da su i bolji skijasi.

Manje ih gine u oruzanim sukobima, dakle bolji su i vojnici.

Vise zena ima problema na porodjaju od muskaraca, znaci da su muskarci bolje majke....

Ma, bezveze skroz....

Jedan lekar imao 5 pacijenata i tri umrlo. Drugi imao pet pacijenata i samo jedan umro. Koji je bolji. Samo zanemarimo cinjenicu da je prvi imao pet operacija tumora na mozgu a drugi je stomatolog i radio je 5 popravki zuba.....

Uz ovakvu argumentaciju - priznajem - zene su bolji vozaci....Jos samo da nemam oci i da ne gledam svaki dan sta rade.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neko jutro na batajničkom drumu od Zemun polja pa do Teleoptika gledao sam u retrovizoru ribu u Puntu mk2b kako vozi i šminka se i molio boga da mi ne utjera rezervni točak u krilo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...