Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

Ključan vikend za Ferrari

Recommended Posts

f1%20ferrari%20klucan%20vikend.jpg

Fernando Alonso misli da je vikend pred nama ključan za odluku da li je Ferari spreman da se bori za titulu ili ne. Ako na narednoj trci Ferrari ili McLaren ne pokažu da su napravili značajan napredak, Fetel bi mogao da poveća svoju prednost i time zacementira svoju drugu titulu. Iako je Fetel u ovom trenutku 77 poena ispred Džensona Batona i Marka Vebera, rivali još uvek veruju da postoji mogućnost da se situacija promeni makar u drugoj polovini godine.

U svakom slučaju, Alonso misli da je trka na Silverstonu jedna od onih koja će pokazati ima li mesta nadanju ili ne.

''Sačekaćemo da vidimo da li smo uspeli mi ili Meklaren da napravimo nešto čime bi mogli da ugrozimo vođstvo Red Bula i Fetela. Njihov bolid je u dosadašnjem delu šampionata bio isuviše dominantan i mislim da takva dominacija nije viđena još od Mihaela Šumahera i sezone 2004. Teško je takmičiti se kada su okolnosti takve, i teško je razmišljati o pobedi bez nekog značajnijeg poboljšanja u performansama bolida. Ipak, nadamo se da ćemo na Silverstonu biti u prilici da uradimo nešto više i da pokažemo šta smo radili prethodnih nedelja. Uvek postoji motivacija za pobedom, ali nam je očigledno potreban značajan iskorak.''

Alonso misli da najbolje šanse za preokret postoje ukoliko Sebastijan Fetel napravi neku grešku, pre nego što će neko biti brži od njega.

''Tačno je da moramo da popravimo naše performanse i da budemo kompetitivniji nego sada, ali u isto vreme treba nam neka njegova greška kako bi smanjili ogromnu razliku, jer ako bude završavao svaku trku, teško ćemo ga dostići. Mora da napravi neku grešku kako bi nam vratio nadu, a videli smo u Kini i Kanadi da takve stvari mogu da se dese. Mi moramo da se skoncentrišemo na naše trke, da probamo da pobedimo svakog vikenda, čak iako znamo da je teško, ali nam je potrebna i njegova pomoć''.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...