Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

Rićiardo u Hispanji

Recommended Posts

f1%20riciardo%20hispanja.jpg

Iz Hispania Racing F1 Team-a su potvrdili da će Daniel Rićiardo debitovati u njihovom bolidu na VN Britanije. Rićiardo koji je inače rezervni vozač Torro Roso tima koji je pod kapom Red Bula, vozio je do sada Formula Reno seriju 3.5 litre pored toga što je bio rezervni vozač.

„Moj san se ostvario, biću prvi put na startu jedne trke F1“, rekao je ushićeni Rićiardo. „Moraću da se uštinem još nekoliko puta da budem siguran da je ovo stvarnost. Uzbuđen sam i jedva čekam da vozim na Silverstonu. Ovo je potpuno novi izazov, novo iskustvo, novi tim, ali sam ja u potpunosti spreman da dam sve od sebe.“

Rićiardo će sesti u bolid koji sada vozi Narain Kartikejan i postaće kolega Toniu Liuciju, ali je takođe verovatno da će Narainu biti dozvoljeno da vozi trku pred domaćom publikom u Indiji. Rićiardo je praktično pozajmljen timu Hispanja od strane Red Bula, bez nekog posebnog vremenskog ograničenja. Australijanac je bio spreman da zameni ili Sebastiana Buemija ili Haimea Alguersarija u Toro Roso timu u slučaju da oni ne zadovolje prohteve tima, ali obzirom da se to nije desilo, Rićiardo je pozajmljen.

Predsednik Hispanja tima Hoze Ramon Karabante je optimističan i nada se da će dil sa Rićiardom biti početak dobre saradnje između njegovog tima i Red Bula. „Ovaj dogovor je nagrada za sav težak rad koji je Hispanja uložila otkad smo počeli u F1. Ponosni smo što smo uspeli da napravimo neki vid saradnje sa šampionskim timom, i što su baš nama poverili razvoj jednog njihovog vozača. 'Ajde da se nadamo da je ovo početak obostrane, iskrene saradnje.“

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...