Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Povratak Kubice?

Recommended Posts

f1%20kubica%20brazil.jpg

Ako je verovati menadžeru...

Daniel Moreli, menadžer Roberta Kubice koji je trenutno na rehabilitaciji posle silnih operacija koje je imao, kaže da bi Kubica mogao da odvoza trku u Brazilu koja će biti poslednja trka ove sezone. Moreli kaže da Kubica dobro napreduje ali priznaje da mu je glavni problem još uvek desna ruka, a da je desna noga gotovo oporavljena u potpunosti.

„Oporavak je dobar i vidljiv. Desna noga mu je dobro, da je samo to bio problem, Robert bi sada već vozio, ali to nije bila jedina povreda. VN Italije je u septembru, što je za tri meseca, ali mi razmišljamo o povratku na poslednjoj trci sezone. U svakom slučaju, Robert će ući u simulator kada dođe vreme i odmah će znati da li je spreman da se vrati ili ne, neće mu biti potrebna štoperica."

Poljski sajt fakt.pl je objavio slike Roberta Kubice koji još uvek nosi posebne proteze i otežano hoda.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kubica još nije spreman za povratak u Formulu 1

 

f1%20kubica%20otpusten.jpg

 

Sve je izvesnije da će Reno Lotus sledeću sezonu Formule 1 započeti bez Roberta Kubice koji se još uvek oporavlja od teške saobraćajne nesreće pred reli u Italiji. Šef tima Erik Bulije priznao je pred trku u Abu Dabiju da vesti iz Kubicinog kampa nisu ohrabrujuće.
''Strpljivi smo jer je Robert veoma važan za nas, moralno smo vezani za njega. Ukoliko se ne oporavi na vreme, vratićemo ga sredinom sezone, više od toga ne možemo da učinimo. Najavljeno je da će se vratiti u oktobru, ali nažalost mislim da nije spreman'', rekao je Bulije. Kubicin ugovor sa Renoom ističe posle Božića.
''Želimo ga nazad u timu, ali jako je bitno da komuniciramo kako bismo svi bili zadovoljni'', rekao je Bulije.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kubica učestvuje na reliju

kubica%20rally.jpg

Izgleda da se poljski vozač Robert Kubica u potpunosti fizički oporavio od teškog udesa koji je doživeo pre više od godine i po, pa bi ovog vikenda trebalo ponovo da učestvuje na reliju.

Kubičino ime nalazi se na listi prijava za Ronde Gomitolo di Lana Rally koji se vozi ovog vikenda u Italiji, ali još je pod znakom pitanja da li će Poljak zaista i učestvovati. Problem je u njegovom automobilu, Subaru Imprezi WRC, koja se još uvek priprema, a definitivna potvrda će stići naknadno. Ukoliko Impreza ne bude spremna Kubica će odložiti povratak na staze za sledeći vikend, za kada je zakazan Rally San Martino di Castorzza.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Robert Kubica: ''Formula 1 je i dalje moj cilj''

Napokon je progovorio! Robert Kubica u jednom od vrlo retkih intervjua, koje je dao od kada se pre skoro dve godine zbog povreda udaljio iz Formule 1, otkriva da i dalje ima za cilj da se vrati u ''najbrži cirkus''. Poljak je ovog vikenda učestvovao na reliju Ronde Gomitolo di Lana u Italiji za upravljačem Subaru Impreze WRC. Kako je sam naglasio, cilj nisu bili rezultati ni vrhunska vremena na brzincima, već dobijanje novih informacija o stanju njegove povređene ruke.

''Ovo je samo deo moje rehabilitacije, možemo reći da smo ušli u aktivniju fazu. Naravno, nastup na ovom reliju emotivno je iskustvo za mene, nakon teških više od 20 meseci. Želim da ispitam u kakvom je stanju moja ruka, a to mogu samo u uslovima prave vožnje. Više od 20 godina bavim se trkama i određene informacije od tela mogu dobiti samo kada vozim.''

''Rezultati nisu bitni, samo informacije i osećaj zabave za upravljačem. Naravno, moj konačni cilj je Formula 1, ali ponekad u životu treba biti zadovoljan malim koracima - manjim nego što bi želeo. Srećan sam što sam ovde i što imam priliku da učestvujem u reliju – za sada je to velik korak napred.''

''Učiniću sve što je u mojoj moći da budem spreman za aktivnu sezonu sledeće godine. U narednim mesecima doneću odluku čime ću se tačno baviti - obavio sam niz testiranja na stazama u brzim automobilima, ali konačnu odluku još nisam doneo. Sledeća sezona biće korak prema budućnosti i nadam se da će ta budućnost biti Formula 1, ali za sada još ne mogu ništa reći. Možda u 2014., ko zna'', rekao je Kubica u razgovoru sa italijanskim novinarima. I dok se o budućnosti poljskog vozača za sada ne zna previše, izvesno je da će uskoro učestvovati na još jednom reliju, San Martino di Castrozza narednog vikenda.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kubica ponovo doživeo udes na reliju

Nakon teškog udesa koji je doživeo pre više od godinu i po dana, poljski vozač Robert Kubica psiho-fizički oporavak traži kroz učešća na reliju, ali izgleda da mu je oprez i dalje strani pojam. Kubica je nakon duže rehabilitacije konačno pre nedelju dana ponovo učestvovao na jednoj trci, tačnije na reliju Ronde Gomitolo di Lana, i odmah pobedio. Ovog vikenda izabrao je nastup na reliju San Martino di Castrozza, ali njegove ambicije splasnule su već za vreme shakedowna. Kubica je izgubio kontrolu nad Subaru Imprezom WRC, probio zaštitnu ogradu i zaustavio se u obližnjem potoku. Srećom, težih posledica ni za vozačku postavu, a ni za automobil nije bilo.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jbg. shakedown se vozi za publiku a ne da se toliko pretera pa koci. Nije to nikakav veliki udes vec malo izletanje, nista strasno. :whistle: Ja uvek kazem da ko vozi brzo mora racunana na to da ce zavrsiti u nekakvom kanalu! Problem je kada ljudi misle da im se to nece nikada desiti. :police:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kubica upisao još jednu pobedu

Kubica.jpg

Poljak Robert Kubica, koji se još uvek oporavlja od prošlogodišnje gotovo fatalne nesreće koju je doživeo na reliju sa Škodom koju je vozio, a koja ga je udaljila iz takmičenja F1, po povratku u moto sport, upisao je još jednu pobedu, ovog puta u Italiji na reliju koji se vozio u blizini jezera Komo.

Ranije ove nedelje, Kubica je izjavio da još uvek nije sposoban da sedne u F1 bolid, niti u bilo koje singlsiter vozilo zbog slabije pokreljivosti njegove desne ruke koja je jedva spašena posle sudara. Ovaj reli je Kubici poslužio da se bolje upozna sa Citroenom C4 koji će voziti na mnogo težem reliju „du Var“ narednog vikenda, a koji je dobio od fabrike Citroen. Radi se o automobilu koji je već osvajao titule pre nego što je u upotrebu ušao model DS3 u WRC takmičenju.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kubica neće brzo nazad u Formulu 1

Robert%20Kubica.jpg

Robert Kubica je odbacio ideju o njegovom skorašnjem povratku u Formulu 1, objasnivši da se još uvek bori sa povredama njegove desne ruke, tačnije zgloba i lakta.

Poljak, koji je doživeo tešku nesreću u kojoj umalo nije izgubio život početkom 2011. godine, uspešno se vratio na reli staze i osvojio nekoliko veoma zahtevnih relija. 28-godišnji vozač kaže da mu nedostaju neki momenti iz F1, ali da je u isto vreme prilično srećan što je uspeo da se izvuče iz situacije u kakvoj je bio.

''Ajde da kažemo da mi nedostaje trkanje. To je moj najveći problem. Kada sam zauzet nekim testiranjem ili vožnjom relija, ne razmišljam o tome, ali kada sam kod kuće, nedeljom posle trke F1, mislim da živim dosadan i monoton život. Sa druge strane, ne možete baš u životu dobiti sve što želite i baš kada vi želite. Srećan sam što sam ovde gde sam sada. Moram da nastavim da radim i da se borim. Bolje mi je, ali biće mi potrebno još vremena da se u potpunosti oporavim od svega ovoga.''

Na pitanje o tome kakvi su izgledi da se vrati u Formulu 1, makar u nekoj bliskoj budućnosti, Kubica je priznao da će njegova ruka biti odlučujući faktor. ''Ako budem mogao ponovo da pomeram ruku, postoji šansa da se vratim, ali dok to ne počne da se događa, moraću da sačekam. Teško da će to biti uskoro.''

Kubica trenutno pregovara sa nekim WRC timovima o mogućnosti da nastupi za njih u 2014. godini, ali želi da dobije ugovor na duže vreme, kako bi mogao u potpunosti da se posveti tome…

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kubica još nije spreman da sedne u bolid F1

Robert%20Kubica.jpg

Kako prenosi Tanjug, šef ekipe Mercedesa, Toto Volf, rekao je danas da poljski vozač Robert Kubica i dalje nije psihički spreman da testira bolide Formule 1. Kubica je pre dve godine na reliju Ronde di Andora, gde je učestvovao kao gost, doživeo težak udes i umalo nije ostao bez desne ruke.

- Svi bismo voleli da ponovo vidimo Roberta u Formuli 1, ali mislim da nije 100 odsto spreman za to, jer ima psihičke smetnje da sedne u bolid. Omogućićemo mu da testira adekvatno trkačko vozilo i videćemo kako će se posle toga osećati - rekao je Volf. Kubica se trkama vratio prošle godine na reli šampionatu, a nedavno je izabran da testira Mercedesova DTM vozila.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kubica položio DTM test

kubica%20dtm.jpg

Poljski vozač Robert Kubica uspešno je odradio testiranje Mercedesovog DTM bolida na španskoj stazi Ricardo Tormo.

U svom prvom kontaktu sa pravim ''downforce'' bolidom nakon teške nesreće od pre gotovo dve godine, Kubica se odlično snašao odradivši gotovo 460 kilometara za upravljačem DTM Mercedes AMG C-Coupea.

''Moj prvi dan testiranja DTM bolida je bio izuzetno zabavan i naučio sam veoma puno o ovom tipu trkačkog vozila. Uvodni krug odradio sam po suvom, a nakon toga je u par navrata usledio prolom oblaka, tako da smo morali da prekinemo testiranje i sačekamo da se staza osuši. Sve u svemu bilo je to pozitivno iskustvo i upoznao sam auto u različitim vremenskim uslovima. Uspeo sam da se veoma brzo priviknem na DTM Mercedes AMG C-Coupe i osećao sam se veoma udobno u bolidu bez obzira što sam imao tako dugu pauzu. Zadovoljan sam svojim vožnjama prvog dana DTM testiranja i nisam imao nikakvih problema sa bolidom'', izjavio je Kubica koji se postepeno vraća u svet aktivnog automobilizma.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kubica neće učestvovati u nemačkom DTM šampionatu

kubica%20dtm.jpg

Kako prenosi Tanjug, vozač Formule 1 Poljak Robert Kubica, koji je u februaru 2011. pretrpeo teške povrede tokom relija u Italiji, neće učestvovati, kako je najavljeno, na nemačkom DTM šampionatu. Dvadesetosmogodišnji Poljak je testirao Mercedes u Valensiji ovog meseca, ali je umesto njega na ovogodišnjoj startnoj listi za DTM Španac Dani Hunkadelja.

Kubica je teško povređen 6. februara 2011. godine prilikom reli trke. On je prethodnih meseci učestvovao u nekoliko nacionalnih relija kao deo priprema za mogući povratak na trke. Test vožnja u Mercedes-Benz automobilu predstavlja njegov prvi korak ka povratku karijeri koju je imao u Formuli 1.

Kubica je član Mercedes-Benc motor rejsing porodice još od početka svoje karijere.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kubici nedostaju trke Formule 1
 
kubica%20dtm.jpg
 
Kako prenosi Tanjug, poljski automobilista i nekadašnji vozač BMW-a i Renoa Robert Kubica izjavio je danas da mu nedostaju trke u šampionatu Formule 1. Kubica je pre dve godine na reliju u Andori doživeo udes i pretrpeo ozbiljne povrede desne ruke, šake i noge.
''Nedostaju mi trke Formule 1. Kada učinite sve da postanete vozač formule i to ođednom stane, ne osećate se bolno, već jednostavno niste očekivali da će vam se tako nešto desiti u životu'', rekao je Kubica za BBC. On je dodao da primećuje napredak i da mu nije bitno koliko dugo će oporavak trajati.
''Srećan sam jer i dalje mogu da vozim na visokom nivou, iako sam pretrpeo ozbiljne povrede u udesu. Takmičenje u Formuli 1 nije problem, već kompletna trka, koju nažalost trenutno ne mogu da izdržim. Problem je i prostor u bolidu, ako bi FIA dozvolila da bude 10 do 15 centimetar širi, to bi bilo rešeno'', poručio je 28-godišnji Poljak. Kubica se ove godine zbog limitiranih pokreta ruke takmičio u reli šampionatu Evrope i sveta, a radio je i kao test vozač Mercedesovog simulatora.
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kubica slavio u WRC-2 šampionatu
 
kubica%20sardinija.jpg
 
Sardinija je donela puno radosti Poljaku Robertu Kubici. Dominirao je WRC-2 serijom i slavio sa više od 4 minuta prednosti ispred Abdulaziz Al-Kuwaria.
Tri nedelje nakon pobede u Grčkoj, na Akropolisu, bivši vozač Formule 1 dominirao je u svom Citroenu DS3 RRC i na Sardiniji. Od 16 brzinskih ispita, dobio je njih 14. Naravno u WRC-2 konkurenciji. Prednost stečenu u petak, spretno je sačuvao poslednjeg dana relija.
- Nikada nije lako pobediti, ali bio je ovo dobar vikend – izjavio je Kubica. – Imali smo određenih problema sa vidljivošću u kabini, uzrokovanoom podignutom prašinom, ni interkom nije baš najbolje radio, ali uspeli smo da sačuvamo koncentraciju. Znali smo da vodimo, ali nismo bili mirni sve dok reli nije okončan. Još uvek imamo puno toga za naučiti pa zato i nismo želeli da forsiramo previše, kako ne bi napravili neku „glupost“ i izgubili prednost.
 
Nakon pobede na Sardiniji Kubica je trenutno četvrti u poretku WRC-2, međutim vozio je na puno manje relija nego konkurencija. S druge strane Al-Kuwari koji je završio kao drugi, osvojio velikih 18 bodova, bio je srećan sa okončanjem Sardinije.
- Dobar je to rezultat nakon teškog relija. Sada će Evropljani u Finsku i Nemačku, a ja ih čekam u Australiji.
 
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kubica nadomak prve lige WRC-a
 
94510-kubica.jpg
 
Robert Kubica je iznenadio jsve navijače, ali i šefove timova svojim reli umećem, a odlične vožnje su ga promovisale za jednog od glavnih kandidata za elitni razred WRC-a. Nakon uspešne debitantske sezone u WRC2 šampionatu, poljski vozač je u planovima Citroenovog rukovodstva da ga naredne godine promovišu u ''pravog'' WRC vozača. To je potvrdio šef tima Citroen Racing, Yves Matton, koji kaže da će nakon relija u Nemačkoj početi da sastavlja vozački sastav za narednu sezonu, ali da je Kubica definitivno jedan od najizglednijih kandidata za prvu ligu.
Nakon teške nesreće Robert se ove sezone vratio takmičenjima, i to u WRC2 kategoriji u kojoj trenutno drži treću poziciju, ali je za razliku od glavnih rivala odvezao manje relija.
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Šef Ferarija: Ne verujem u povratak Kubice

 

94510-kubica.jpg

 

Šef Ferarijevog tima u šampionatu Formule 1 Stefano Domenikali ne veruje u povratak Roberta Kubice u ''najbrži cirkus''. Kako prenosi BBC funkcioner Skuderije je priznao da je 28-godišnji Poljak praćen, ali isto da se u međuvremenu od te odustalo.

- Pratili smo ga, ali ne verujem da će se on ikada vratiti u Formulu. Mislim da fizički ne bi mogao da izdrži ono što bi se od njega očekivalo - rekao je Domenikali o Kubici koji je teško povređen u udesu tokom relija 2011. godine. Poljak se trenutno takmiči u Svetskom reli šampionatu (WRC).

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kubica i dalje sanja F1

 

120730-kubica.jpg

 

Poljski vozač Robert Kubica rekao je da i dalje sanja o F1 karijeri i pored teških povreda koje je doživeo na nesreći 2011. ''Bio bi san da se vratim u F1 i odvozim bar još jednu trku. Ali, za sada su to samo snovi. Ako dođem do takve odluke, moraću na još nekoliko operacija.'' Kubica je objasnio i stanje svoje teško povređene ruke. ''Možda je malo bolje što je bilo, minimalno bolje, ali što se ograničenja tiče, i dalje je isto. U prevodu, nisam i dalje spreman za nešto kao što je F1, ali ne odustajem od tog sna'', zaključio je Kubica.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kubica prelazi u Citroen?

 

120730-kubica.jpg

 

Prema pisanju holandskog Autonewsa, Robert Kubica će i sledeće sezone učestvovati u svetskom reli šampionatu (WRC), ali će zameniti automobil. Nakon stalnih problema koje je imao sa menjačem u Ford Fiesti i neslaganja sa M-Sportom, Kubica će, ako su navodi tačni, sledeće sezone Fiestu zameniti Citroenom DS3 WRC. Kubica bi trebalo da nastupa u privatnom timu, za koji će na nekim relijima nastupiti i ruski vozač Jurij Protasov.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites

Kubica: Spreman sam da vozim Formulu 1 ponovo

 

robert-kubica-citroen-ds3-wrc-wales-rall

 

Nekadašnji vozač Renoa i BMW Zaubera Robert Kubica rekao je da bi želeo da se ponovo nađe za volanom bolida Formule 1, ali priznaje da je taj deo karijere za njega završen. Poljak, koji je pre tačno šest godina u teškom udesu tokom relija doživeo teške povrede ruke, od povratka za volan se koncentrisao na reli, ali se prošle godine vratio na stazu. Nedavno je potvrdio da će se takmičiti u Svetskom šampionatu izdržljivosti. Pre nesreće, Kubica je imao važeći ugovor sa Renoom, ali je za njega bilo nemoguće da se vrati u bolid. Međutim, u poslednjih nekoliko godina je više puta testirao u simulatoru, a čak mu je ponuđen test u bolidu Formule 1. Kubica je istakao da je u to vreme odbio test, pošto se nije osećao sposobnim da odradi posao kakav se od njega očekuje, a veruje da sada ne bi imao takav problem.

 

''Pre tri godine, ponuđena mi je šansa da testiram bolid Formule 1, ali u tom trenutku nisam imao samopouzdanje da odradim dobar posao. Znam da neke šanse dolaze jednom u životu, ali uvek sam želeo da budem siguran u svoje stanje i ono šta mogu da uradim. Ako nisam bio siguran, uvek sam govorio sebi – zaboravi. Moje fizičko stanje nije nešto što se viđa često, mali broj ljudi je iskusio nešto slično. Svi reaguju na drugačiji način, a to može da bude veoma lična stvar'', rekao je Kubica za motorsport.com. Upitan da li bi prihvatio da testira bolid Formule 1 sada, Kubica je rekao: ''Da. Danas bi moj odgovor bio drugačiji, voleo bih da vozim bolid Formule 1 ponovo. Prošlo je mnogo vremena otkako sam sam ga vozio, tako da bih morao da se dokažem sebi, ali mislim da bih mogao da budem dobar. Voleo bih da ponovo doživim uzbuđenje tog iskustva koje pruža Formula 1. Testirao sam u mnogim simulatora i uveren sam da bih mogao sa 80 odsto da vozim na samoj stazi, ali ne na svim. Takođe smatram da je testiranje bolida jedna stvar, a trkački vikend nešto potpuno drugačije. U moje poslednje tri sezone u Formuli 1, ostvario sam neverovatan nivo, koji mi sada nedostaje. 2010. godine sa Renoom, nisam uradio ništa pogrešno, a da biste dostigli taj nivo, morate vredno da radite godinama. U reliju mi je nedostajao taj aspekt – vreme koje vam je potrebno da biste se pripremili da budete najbolji, pošto sve traje veoma kratko''. Kubica je upisao 76 startova u Formuli 1, a jedinu pobedu ostvario je na Velikoj nagradi Kanade 2008. godine. Još 11 puta je bio na podijumu i osvojio je ukupno 273 boda tokom karijere.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kubica opet u bolidu F1

 

166631-kubica.jpg

 

Bivši vozač Formule 1 Robert Kubica seo je opet u bolid F1, šest godina nakon nesreće koja mu je okončala karijeru. Poljak je u utorak vozio bolid Reno-Lotus iz 2012. na stazi u Valensiji gde je tokom testiranja obišao 115 krugova. Kubica je 6. februara 2011. teško povređen u reli trci u Andori kada mu je delimično amputirana desna ruka. Vratio se trkama i osvojio titulu u WRC 2 seriji 2013. godine. Možda su testovi u Valensiji signal da bi opet mogli da ga gledamo u F1.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kubica: Šanse za povratak u F1 80-90%

 

Image result for kubica f1

 

Poljski vozač Robert Kubica otkrio je da postoje velike šanse da se vratio u Formulu 1. Nekadašnji pobednik je odradio privatni test na bolidu iz 2012. godine i bio je prijatno iznenađen svojim mogućnostima. Podsetimo, nakon teške nesreće dok je vozio Reli, Kubica je imao ozbiljna oštećenja ruke i u jednom trenutku je čak bio u životnoj opasnosti. ''Iskreno, nisam očekivao da će biti tako dobro. Pre ovog testa, mislio sam da su šanse male, ali sada bi ih stavio negde između 80 i 90%''. Ipak, bivši vozač Renoa ne želi da žuri sa zaključcima pre nego što odradi još neki test. ''Nisam mislio da to znači da mogu odmah da uskočim u bolid i da se trkam. Samo sam vam dao broj. Ali, u svakom slučaju, veoma sam srećan, prolazim kroz veoma dobar period'', objasnio je Kubica.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vraća li se Robert Kubica na stazu F1?

 

_97055346_robertkubica.jpg

 

Robert Kubica (32), prvi poljski vozač u Formuli 1, voziće 2. avgusta za Reno na testiranju u Mađarskoj. Poljak se nije trkao u Formuli 1 od stravičnog udesa 2011. godine, posle kojeg nikada nije povratio punu pokretnost desne ruke. Test, treći Kubičin za Reno, iz tima su opisali kao ''novu fazu u proceni njegovih sposobnosti'', i tako su pojačane spekulacije o njegovom povratku na stazu. Prethodno je Kubica dvaput vozio na testiranjima za Reno i rekao je da fizička ograničenja ne utiču na njegovu vožnju, ali još ostaje pitanje kako će se snaći sa drugačijim bolidom pet godina kasnije i rame uz rame sa drugim vozačima. ''Prva dva dana testiranja omogućila su i Robertu i nama da skupimo veliku količinu informacija. Posle testa u Mađarskoj, pažljivo ćemo analizirati te informacije kako bismo ustanovili u kakvim bi uslovima bilo moguće da se Robert vrati takmičenju narednih godina'', rekao je direktor Renoa Siril Abitebul. Izvorl blizak Kubici rekao je za BBC da je ''Robert spreman da se vrati na taj nivo'' i da se, posle tri godine vožnje relija, vrati u F1.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Renault: Kubica neće voziti trke ove sezone

 

155537-kubica.jpg

 

Kako prenosi Sport klub, generalni direktor Renoa Siril Abitebul ponovio je da je učešće Roberta Kubice na testiranjima na Hungaroringu organizovano samo da bi se procenilo da li bi Poljak mogao da se vrati u Formulu 1 naredne godine. Zbog toga su se pojavile spekulacije da bi nekadašnji vozač Renoa mogao da zameni Džoliona Palmera u timu kasnije tokom ove sezone, možda već na Velikoj nagradi Belgije. Međutim, Abitebul je negirao takvu mogućnost, potvrdivši da će Palmer zadržati svoje mesto posle letnje pauze i naglasio da svi žele odgovor da li Kubica fizički može da podnese najmoderniji bolid Formule 1. ''Nastavljamo da podržavamo Džoa, nema nikakvih promena u našim planovima'', rekao je Abidebul za motorsport.com, ''Istina je da osećamo da moramo da istražimo mogućnost šta Robert može posle prethodnih testiranja. Testirali smo ga u bolidu iz 2012. godine, ali smo odradili i lekarske preglede, vozio je u simulatoru, ali ne želim da dajem više detalja. Posle svega, želimo da vidimo koliko bi bilo realno da Robert ponovo vozi moderni bolid Formule 1 i da to stavimo u trkački kontekst. Poslednja prilika za to je bilo testiranje na Hungaroringu i iskoristili smo je. Ali, u pitanju nije kratkoročan plan, već dugoročan''.

Abitebul je takođe jasno istakao da čak i da se Kubica odlično pokaže u Budimpešti, to ne znači da će automatski dobiti mesto u Renou naredne godine. ''Robert bi mogao da bude kandidat za 2018. godinu, ali pre nego što ga uzmemo u obzir, moramo da razmotrimo neke druge stvari. Kako će se izboriti sa bolidom sa manjim prijanjanjem, a većom snagom, pošto sve ono što je vozio do sada ne mođže da se poredi. Iskreno, čak i da bude dobar, to ne znači da ćemo odmah potpisati ugovor sa njim, moramo da razmotrimo još neke stvari'', istakao je Abitebul.

 

Kubičina karijera u Formuli 1 je naprasno prekinuta 2011. godine, kada je u udesu tokom jednog relija u Italiji doživeo teške povrede ruke, koju i dalje ograničeno pomera. Od tada, Poljak se koncentrisao na reli, da bi se poslednjih godina polako vraćao na stazu, a ove godine je prvi put od nesreće dobio priliku da testira bolid Formule 1. Jedan od najzanimljivijih vozača današnjice je do sada vozio na 76 trka u Formuli 1, a ostvario je jednu pobedu - na Velikoj nagradi Kanade 2008. godine. Još 11 puta se našao na podijumu, a pored Renoa vozio je za BMW Zauber.

 

Hamilton: Voleo bih da se Kubica vrati

Šampion Formule 1 Luis Hamilton rekao je da bi voleo da se poljski vozač Robert Kubica vrati u šampionat. ''Veoma sam srećan zato što će biti na testovima i pažljivo ću pratiti kako mu ide. Mislim da ćemo ovde videti da li može ili ne može da se vrati''. Hamilton smatra poljskog vozača velikim talentom. ''Mislim da bi bilo sjajno kada bi se vratio, ako može. On ima taj sirovi, prirodni talenat koji ne može da se nauči. Bila bi sjajna stvar da ga imamo ovde sa nama, jer je jedan od najbržih vozača koje sam ikada video'', rekao je Hamilton.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...