Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

F1: Mihael Šumaher - čovek uzburkanih osećanja

Recommended Posts

f1%20sumaher%20kanada.jpg

Šumaher je posle trke u Kanadi izjavio da su mu se misli malo pobrkale a osećanja uzburkala kada su mnogi rekli da je ovo najbolji njegov nastup u Mercedesu u dosadašnjoj karijeri.

Nemački veteran, koji je važio za jednog od najboljih vozača ikada na mokroj podlozi vratio se malo osećanjima u vreme kada je bio neprikosnoven na stazi. I sada je imao priliku za bolji plasman jer je u jednom trenutku bio i drugi u trci iako je startovao sa osme pozicije, ali nije uspeo da se odbrani od napada Marka Vebera i Džensona Batona u poslednjim krugovima, pokazavši slabost Mercedesovog bolida koja je svima poznata a to je mala krajnja brzina.

„Odlazim sa ove trke sa jednim okom koje plače i drugim koje se smeška. Nisam siguran da li bih trebalo da se uzbuđujem ili ne.“ - izjavio je Šumi posle trke. „Bio sam i na drugoj poziciji, i svakako bi mi bilo drago da sam mogao tako i da završim trku i da se popnem na podijum. Iako mi to nije uspelo na kraju, možemo da budemo zadovoljni rezultatom i velikom borbom koju smo vodili sa ostalima.“

Verovatno mnoge ne iznenađuje što je Šumaher posle prekida trke bio na dvanaestom mestu a od dvadeset šestog kruga krenuo silovito po mokroj podlozi vozeći kao u stara dobra vremena.

„Dobra strategija posle crvene zastave mi je omogućila dobar nastavak i veoma sam zadovoljan timom“ - reče Šumi.

Inače, Šumaher je bio drugi sve do 65. kruga ali nije mogao da se odbrani od Batona i Vebera koji su ga odrali uz pomoć DRS sistema.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najbolje bi bilo da se nije ni vracao, penzionas bi bio kao najbolje, meni je licno zao st oovako lose mu ide, volim ga i dan danas, ali nazalost, da li njega ubija mnogo elektronike ili su godine u pitanju... Ali je legendaran bio :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sad cu da se ponavljam !

Nista on nije poseban sem titula. Nije on vanzemaljac. Rekao sam i sad cu; sve je to masinerija ! Dok je imao iza sebe sve ono o cemu su drugi sanjali realno je bilo ocekivati onakve rezultate. Sada je druga prica, i drugi su ojacali. Ne , nije on toliko mator da ne bude u vrhu. Siguran sam da je sada u Ferari-ju bila bi ista situacija. Bez obzira na sve ja ipak postujem sve njegove nastupe pa i pored nekih necasnih poteza. Hvala mu za pruzeno zadovoljstvo ispred malog ekrana. Idemo dalje! :smoke:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slažem se kada su taktiku birali Brown i Todd a Domenikali donosio burek, uz jaku inženjersku ekipu, mogao je pobeđivati svako iz tadašnje vozačke elite. Ipak moram da primetim da dok je bilo mokro na stazi Šumi je bio brži od Buttona, Vettela i Webera.

Edited by kole

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa decko zna znanje, on ej vozio i kad nije bilo elektronike ... normalno imao je on uvijek superiran tim, ali i vozaccina je bio :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa sad, tu su mišljenja podeljena. Neki tvrde da je upravo Schumacher najzaslužniji za ono što je Ferrari bio u prvoj polovini prošle decenije. Za početak, on je dovukao Brawna i Byrnea u tim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...