Jump to content
FAS Goran
crnisale

Stilo 1.6 - gasi se, a bez lambda sonde radi ok

Recommended Posts

Kolika je potrošnja sada sa raskačenom sondom1?

Ona diriguje ubrizgavanje...

Nakon dužeg perioda bez parametara će početi da brljavi/luta sa količinom ubriganog goriva.

Svašta se iz toga izrodi, ukratko.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Puntakis 

Sve sto si naveo se meni desavalo na stilo 1.6 i sve je prestalo zamenom lambda sonde.

Bukvalno zamenio sondu, rersetovao parametre i kao da sam ubacio drugi motor u auto.

Share this post


Link to post
Share on other sites

EPILOG:

Hvala svima koji su dodali svoje iskustvo, kod mene se sve ovako zavrsilo. Posto sam dva puta servisirao kopjuter, a ovih dana je ponovo poceo asr/esp failure, odlucim da kupim drugi kompjuter i izleti relativno povoljno verzija T9 (kod mene T1). Posle kupovine odem kod coveka koji ga za 25e prekodira na moj kljuc (bez otvaranja direktno na autu) i auto progleda. Bolje vuce, lepse radi, sve super ali ne lezi vraze, posle par dana u duzoj gradskoj voznji pocne da izbacuje gresku p0101 i da ne reaguje na pedalu gasa. Kad vratim stari motorni kompjuter on moze da se vozi, ali sa starim simptomima. Odem ja na servis kad procureo kocioni cilindar sa unutrasnje strane na servo od kocnice. Tu mi covek kaze da je verovatno i klapna losa (mada sam sa dve klapne imao identicne simtome). Ipak odlucim da zamenim klapnu i uparim je sa T9 komjuterom i konacno posle par dana mesovite voznje auto se ponasa kako treba. Na trzaj gasa se ne gasi, lepo vuce i isto radi na plin i na benzin, smanjio je potrosnju i nadam se samo da ce neko duze vreme da radi kako treba.

Pozdrav svima

Edited by Puntakis

Share this post


Link to post
Share on other sites

U pravu si, ali losa klapna moze da dovede u zabludu MAP senzor pa ispada da je senzor los. U sustini P0101 pokazuje da je problem sa pritiskom u usisnoj grani. Da se ne pravim pametan bacio sam pare i na MAP senzor ;). Inace kod dizela je MAF (MASS AIR FLOW) a kod benzinca MAP (MANIFOLD ABSOLUTE PRESSURE) senzor i ima razlike.

Nisam imao nameru da sirim temu jednostavno sam i sam iznenadjen kako je auto identicno lose radio sa dve razlicite klapne (mogao sam da se zakunem da klapna nije u pitanju) a sa trecom se doveo u red kao i da je drugi kompjuter ispravio i ostale probleme.  

Pozz

Edited by Puntakis

Share this post


Link to post
Share on other sites

pozdrav drugari...imam 1.6 stilo. Cistio sam klapnu prosle godine i menjao map senzor,ali je nisam kalibrisao klapnu. Sada mi auto ...zakuca mi u safe mod na 1100 obrtaja,i pokaze gresku p0101. Gresku obrisem i ona se opet javi na 100 km otprilike. Zbog cega se javlja i kako je resiti. Danas sam kalibriso klapnu nadam se da je do toga mada ne verujem ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...