Jump to content
FAS Goran
vladislavd

Fiat Nova Croma - problem sa servom

Recommended Posts

Znaci svaka kroma zajebava :)

 

Zimus mi se 2 puta palila lampica po onim najvecim hladnocama i tada nije radio servoa ali proradi cim se motor zagreje

od tada sve ok do pre neki dan, oprao sam motor ( ni sam ne znam zasto, bio je cist) i toga dana uopste nije radio servo

sutra dan proradio ali lampica gori, tako nekoliko dana i evo ga danas, opet ne radi , jednom je proradio danas i trajalo do prvog gasenja motora

za svo to vreme zadnjih nekoliko dana lampica gori konstantno

 

koji redosled da odradim :)

ulje novo, pa kontakti, pa kabl ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I meni se opet isključio servo , odnosno, uključio lampicu. Na dijagnostici dok radi lampica ne može da otvori servo. Kada se ugasi očitava ,nisam baš tako siguran kao nešto slab napon struje. Aku sam kupio nov,vartin,po katalogu za cromu,dolio sam mu ulje isto po katalogu. A nemam vremena da odem do majstora,poludeću. Ruka me ubi mnogo je težak volan.

Edited by Ivan_KV

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na brzaka juče kad sam krenuo na posao svratim kod električara, aku puni kako treba, a dijagnostika ne može da otvori servo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sredio sam. Prso sam juče,otvorim haubu i zavučem ruku s desne strane pupe. Jedva sam provuko tesno ko u du.... puno kablova i sl. Ispritiskam sve i istresem sve kablove. Na kraju pritisnem neki žuti ili beli malo veći konektor, jedva se vidi, i servo mi proradi i isključi crvenu lampicu. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kod mene zamenjen napojni konektor i servo radi. 20€ na otpadu.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav ekipa. Imam isti problem, ulje deluje ok i nivo je dobar. Izmereni naponi su 12.53 V ugašen i 13.94 V upaljen. Da li je moguće da ovih 0.3 V manje u odnosu na ono što je gore napisano kao potrebno (12.8 V) prave problem? Akumulator je nov, ali je igrom slučaja mimo moje volje stavljen Topla 75 Ah umesto Varte koja je bila. DA li bi Varta 75 Ah rešila problem?

 

Hvala unapred na pomoći.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kod mene se opet pokvario servo. Ne očitava mu grešku na dijagnostici. Ispobali kablove ,konektor na aku sve radi samo pumpa ne može da uključi. Majstor viče stradala pumpa. Jel ta pumpa sa četkicama ili ?

Edited by Ivan_KV

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saznao sam da je pumpa čista elektronika. Isto sam saznao da kada se zameni drugom ostaje greška na tabli i reparacija je 150€ a polovna 200€. Servo i dalje ne radi,ali juče sam ga vozio i parkiram ga na nagib i poslesat vremena uđem u auto i servo proradi na nekih 10-15 sekundi. O čemu se tu radi nem pojma. Posle toga sam ga vozio nekih 100 km (jbg trebao mi auto) bez serva.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kod mene se pokvario servo. Pre nekih pet meseci sam imao problem sa njom, sredili smo tako sto smo na crveni kabal stavili obicne buksnice i zalemili na konektor servo pumpe, zatvorili i zagumirali. Pre neki dan ja ga parkiram na neki manji nagib i od tad servo opet ne radi. Ne očitava mu grešku na dijagnostici. Ispobali kablove ,konektor na aku sve radi samo pumpa ne može da uključi. Majstor viče stradala pumpa. Saznao sam da je pumpa čista elektronika. Isto sam saznao da kada se zameni drugom ostaje greška na tabli i reparacija je 150€ a polovna 200€. Servo i dalje ne radi,ali juče sam ga vozio i parkiram ga na nagib i posle sat vremena uđem u auto i servo proradi na nekih 10-15 sekundi. O čemu se tu radi nem pojma. Posle toga sam ga vozio nekih 100 km (jbg trebao mi auto) bez serva

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odgovarajuca tema sa kojom cemo spojiti ovu nepotrebnu otvorenu:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Znam Nešo nego reko možda ću tamo u temi dobiti neko rešenje pre nego ovde. Sve jedno hvala i izvini te za dupliranje

Share this post


Link to post
Share on other sites

E sad zaključak. Servo pumpa je promenjena sa sve konektorima. Servo pumpa je problem na cromi jer taj konektor ne trpi jaku struju, znači prvi put čim vam se javi problem menjajte konektor nema budzenja ili sl. jer će opet  da napravi problem sto može da upropasti pumpu kao što je kod mene slučaj. Meni je davao više struje jer sam auto parkirao sa točkovima na punom volanu a i bezbroj puta sam stajao u leru sa namotanim točkovima na punom volanu. Eto ja sam vam preneo moj slučaj u potpunosti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da malo obnovimo i proširimo temu. U prethodih mesec dana dva puta sam imao upaljenu lampicu serva i servo nije radio. Nakon ponovljenog paljenja sve je bilo normalno. Da bi juče lampica ostala konstantno upaljena, a servo van funkcije. Čitajući ovu temu malo sam čačakao džekove na pumpi serva i uspeo da dobijem servo dva puta od nekih 20ak paljenja. Auto nisam vozio. Zatim sam na kontakte napajanja stavio malo wd, malo stegao buksne i kad sam vratio džek, upalim auto i obradujem se kad sam video da ne svetli lampica, međutim servo ne radi. Ali aj što ne radi, već se čuje neko lupkanje, čak i oseti na volanu. I to se dešava čim upalim auto, tako juče, tako i danas. Definitivno neke zvuke servo ispušta. I dalje se nisam usudio da vozim. Pa da li neko ima iskustvo sa ovakvim simptomom? Da li smem odvesti auto u servis? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I ja jutros ostao bez serva oterao u servis oni me poslali kod elektricara koji je juce otisao na more(kazu da on jedini u zr moze to da mi resi) I rekli su da nemam kan vezu I da je za mene to dovoljno.Mene interesuje da li ko ima pretstavu koliko ce to biti finansiski ozbiljno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni je bio problem džek napajanja serva. Džek se može kupiti ili u ovlaćenim servisima ili na otpadu. Nov je oko 70evra bez pdv, a polovan 20ak. Ako se na otpadu kupuje, najbolje sa nešto kabla. Na par mesta su mi pokušali nametnuti da je pumpa u kvaru, ali sreća imao sam koga da me posavetuje. Dakle taj džek je najčeći problem. Dobar i posvećen majstor će skinuti džek za minut bukvalno i videti da li ima vidljive znakove propadanja (topljenja). Meni su tragovi bili sitni, ali je popustila plastika koja drži buksnu koja se vremenom izvuče. Malo je kleštima pritisnuo kabl da bolje legne buksna i servo proradio. To je držalo neko vreme dok nisam našao drugi džek.

Share this post


Link to post
Share on other sites

juce mi se opet ugasi servo inace letos pukoh 250e na popravku serva e sad pre nego sto odem kod majstora proverio sam akumulator i punjenje puni ok ali mi akumulator ima napon 12,4 to mi deluje malo da li je moguce da mi je zato ugasio servo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...