Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
boki

Street Race

Recommended Posts

188023_191479697569089_2136863_n.jpg

AK TAXI-BAR u saradnji sa AK Slavonija i SRCS organizuje :

16.07.2011. Street Race

17.07.2011. Street Race, dB drag, Street Style

Share this post


Link to post
Share on other sites

Subota, 16.7.2011

07.00-9.30 prijave i verifikacija takmičara

(napomena: od 08.30 do 10.30 staza će biti otvorena takmičarima za neslužbene test vožnje)

10.50 sastanak sa vozačima

11.00 kvalifikacijska vožnja

... DEJAN ŠPOLJAR Moto Stunt Show

... CSABA ERDOS Stunt & DRAGSTER SHOW

13.15 početak takmičenja po klasama, klase 16 i 15.

... DEJAN ŠPOLJAR Moto Stunt Show

... nastavak takmičenja po klasama, klase 14 i 13.

... CSABA ERDOS STUNT & DRAGSTER SHOW

... nastavak takmičenja po klasama, klase 12,11, PRO i DRAG

... dodjela nagrada i pehara

21.00 početak zvaničnog party-a u prostorijama caffe bar i restoran Taxi Bar Gradiška

Nedjelja, 17.7.2011

07.00-9.30 prijave i verifikacija takmičara

(napomena: od 08.30 do 10.30 staza će biti otvorena takmičarima za neslužbene test vožnje)

10.35 sastanak sa vozačima

10.45 kvalifikacijska vožnja (motori,kamioni,automobili)

... DEJAN ŠPOLJAR Moto Stunt Show

12.00 Zvanično Otvaranje Manifestacije

...CSABA ERDOS STUNT & DRAGSTER SHOW

12.45 Utrka Motora – Moto Race – takmičenje po klasama

13.15 početak takmičenja po klasama, klasa 16+

... Utrke Kamiona – Truck Race – takmičenje

... nastavak takmičenja po klasama, Klasa 15

... Sexy Car Wash

... nastavak takmičenja po klasama, Klasa 14

... DEJAN ŠPOLJAR vs CSABA ERDOS STUNT SHOW

... nastavak takmičenja po klasama, Klasa 13

... CSABA ERDOS DRAGSTER SHOW

... nastavak takmičenja po klasama, Klasa 12, 11, PRO i DRAG

... Sexy Car Wash

... dodjela nagrada i pehara

Share this post


Link to post
Share on other sites

Info od juče...

Čelić je sa Puntom osvojio 2. mesto u svojoj klasi, Boki je bio malo ispod tog plasmana. :whistle: Videćemo šta će danas biti.

Inače, najmasovnija klasa (sa oko 30 prijavljenih automobila) je baš ona koju voze Boki i Čelić, što samo govori kolika je konkurencija u njoj. :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Info od danas..Boki je uzeo 3. mesto u klasi 16...A Celic je uzeo drugo mesto sa neispravnim autom,tako da danas nije ni vozio...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prvi utisci sa trke...

Subota jutro 8:30h stizemo u Gradisku, docekuje nas malo oblacno vreme sa temperaturom oko 25C. Sve bi to bilo dobro da se temperatura u narednih pola sata-sat nije skoro udvostucila i tada krece pakao. smestamo se na nase startne pozicije i krecemo na nezvanicne treninge gde ostajemo zateceni duzinom staze koja je bila par metara duza i vremenima koja su ljudi ostvarivali. Da ne bude da se vadim, sto se mene tice, ja sam bio konstantan sa vremenima i ispostovao sam svoja prethodna vremena koja su bila izmerena u ZG 2 nedelje pre. LM boki se na pocetku pokazao kako je ocekivano od njega- nikako. Vremena slaba, temperatura od skoro 40C unistava sve pred sobom, kako nas tako i kola. Svi faktori(ukljucujici i bokijevu voznju) ukazivali su na to da ce nam se ponoviti prethodni SR gde smo obojica "lepo" prosli. Uzimajuci u obzir sve sto se desavalo, bokijeva vremena koja su varirala od 16.4-16.7 uzeo sam stila da probam kako ide i dosli smo do zekljucka da je boki tesko retardiran jer vozi onu trabakulu od stila skoro pola sekunde sporije od mene, odlucili smo da ja krenem iz 16 kako bi mu sklonio par protivnika ili eventualno ako naleti na mene da komotno moze da ide u sledeci krug a ja u sledecu klasu.

Stilo ide super, uzimajuci u obzir da je staza duza izmedju 15-30m...to ce svaki vozac potvrditi... i da je temperatura bila extremno visoka stazu od 4xx metara stilo je presao za 16.031 sec.

Svesni vremena koje stilo pravi, Vuk, resho i ja krenuli smo sa psihofizickim pripremama cuvenog "TURISTE" nebi li spustio svoje vreme za koju desetinku.

Kvalifikacije smo odvezli korektno, bez neke tenzije, punto je napravio solidno vreme 15.3 bez preteranog forsiranja, dok je stlo isao odlicnih 17 :D :D

Tu prestaje zivot turiste i radja se naturista :D

Krece spajanje parova i krece klasa 16.

Meni zapadne cuvena ibiza protiv koje smo i ja i boki pocrveneli u ZG a takodje se nas dvojica odlicno poznajemo iz nekog ranijeg perioda, a boki izvuce Opelo omegu MV6 211ks.

Znajuci da smo i ja i ibiza dosta brzi od klase 16, resio sam da spremim taktiku i da ga nateram da probije, sto sam i ucinio preciznim dodavanjem nitra i odlicnim kocnjem(za ovo kocenje zasluzan je CENTAR BOGUNOVIC koji je donirao sajle za rucnu pa je auto koci ko mutav). Negde na sredini trke desilo se nesto cudno na motoru punta i primetio sam da auto malo trokira i da bas i nije rad da se mrcvari i dalje, ali FIAT je to napravio i lavovski izdrzao sve napore. Dimio je na iber laufu, curelo je ulje na sve strane, a jedan cilindar nije radio bas naj pravilnije.

Boki sa opelom nije bio te srece da mora da koci, jer bi verovatno stao na 150m i to sto nije kocio donelo mu je pobedu nad dosta snaznijim rivalom saizuzetno skromnim vremenom od 16.635.

Sto se mene tice ja sledeci krug nisam vozio jer sam kao najbrzi u tom krugu, sa vremenom od 16.048 bio lako viner jer se vracao neparan broj takmicara na start i to je bila prilika da ranjena zver malo predahne.

sledeci krug je bio pogibeljan za bokija posto je 2. putza redom izvukao opelo, ali ovaj put Calibru sa cca 205ks kojoj nije uspeo dovoljno da se odlepi na startu i da je dobije. Presudni su bili poslednji metri gde je besprekorna aerodinamika i veca konjaza presudila u korist opela. bokijevo vreme je opet bilo malo slabije 16.628 a protivnik je odvezao 16.450.

Posto sam ja kao lucky winner ostao na startu, ocekivao sam najbrzeg iz 2. kruga a to je bio nas drugar Cmrlja sa Hondom Civic 1.6 V-tec 160ks.

Nemirnim radom motora krenuo sam u okrsaj sa Hondom, na zagrevanju guma je sve bilo ok, bez trzavica i prekida rada motora, te sam odlucio da se posluzim sa malko nitra kako bi ga oterao u klasu 15. Start je bio odlican, krenuo sam malo posle njega kako ne bi opet pocrveneo a i to mi za klasu 16 nije bilo bitno, i brzo sam ga stigao. Malo sam stisnuo nitra u 2. i 3. kad sam primetio da je cilj daleko, brzina je vec visoka a ne bi zeleo da mucim kola sa nitrom u 4. pa da opet kocim ko konj, te sam 4. odvezao bez nitra i tako do 150Kmh gde sam morao da popustim da ne bi probio a svestan sam da auto umire i da mi je trkanje u jos jednoj klasi apsolutno nepotrebno. Ispostavilo se da sam prerano popustio i sa vremenom od 16.2... sam izgubio od honde koja je isla 16.1...

Kasnije se ispostavilo da smo bas on i ja 1. i 2. u klasi posto je bilo jos probijanja u sledecem krugu a Cmrlja je prezasluzeno uzeo klasu sa vremenom 16.006.

Pri povratku, skupio sam m......osnice i na startu sam isturirao jednu onako crno da proslavimo :D

Krece drama, punto je pred upokojenjem i nece se voziti 2. dan, boki petard nije uspeo da izveze stila brze od 16.331, sto je realno za sporiju klasu kao sto je 16, vreme sa kojim mozes ispasti u svakom trenutku, pa se premisljamo da ja odvezem stila najbolje sto moze i da pokusam da uzmem neki pehar. Sva sreca pa je ostalo samo na prici i ubedili smo bokija da on odveze i 2. dan.

2. dan je bio malko sveziji sa temperaturom asfalta od 59c i vazduha cca 33. Boki nervozan, punto skoro mrtav a resho rak kao i uvek :D

na treninzima nista novo, boki i dalje oko 16.5 ali, na treningu krece da spusta vreme. Dosao je do 16.3... verovali smo da stilo moze da se ubrza jos malo i na prvoj trci smo mu dodali malo nitra... ali ne onako kako treba nego na intercooler.

1. trka, eto ga jos jedno opelo... ali kadet 2.0 150ks i 55kg jer je sktoz truo :D krenuli su dobro, ali krenuli su sa masenjem brzina :D brze se snasao boki i pobedio je sa vremenom 17.0 :D TURISTA :D

Sledeci krug je bio extremno dramatican, na bokija je naletelo nevreme u obliku Honda integre 2.0 V-tec 200ks

mislili smo da je rikno, pa smo mu skoro zaledili intercooler, sto se pokazalo veoma delotvorno jer je ubio i hondu ko konja. Retard vise nije Naturista, nov nadimak ce MO morati da mu da MO :D Respect za bokija.

Sledeci krug boki nalece... Opet na opelo od proslog puta :( i opet puca ali za dlaku... 16.323 vs 16.313 :(

Ali... opret se desilo probijanje u 2. polufinalu pa je boki nbez borbe stigao do najnize gajbice i 3. mesta!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

:thumbsup:

Super pričica, ko da sam bio tamo.

Šta se nalazi pod haubom stila od budženja? Iznenađen sam kako se dobro nosi sa proverenim old-skul trkalicama.

Share this post


Link to post
Share on other sites

...LM boki se na pocetku pokazao kako je ocekivano od njega- nikako...

...Vuk, resho i ja krenuli smo sa psihofizickim pripremama cuvenog "TURISTE" nebi li spustio svoje vreme za koju desetinku.

Kvalifikacije smo odvezli korektno, bez neke tenzije, punto je napravio solidno vreme 15.3 bez preteranog forsiranja, dok je stlo isao odlicnih 17 :D :D

Tu prestaje zivot turiste i radja se naturista :D

...eto ga jos jedno opelo... ali kadet 2.0 150ks i 55kg jer je sktoz truo :D

...Retard vise nije Naturista, nov nadimak ce MO morati da mu da MO :D Respect za bokija.

Best of... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...