Jump to content
FAS Goran
Losmi82

Fiat Punto mk.2 - zagrejan motor ponekada neće da upali / problem u radu zagrejanog motora

Recommended Posts

pozdrav svima!

mozda se pominjalo u ranijim temama, ali nisam nasao...

vozim punta 1.9 JTD 80KS, i ponekad mi se javlja problem sa paljenjem... motor zagrejan, na normalnoj radnoj temperaturi a nece da upali...

kada skinem kleme i vratim nazad on upali. nemam ovaj problem stalno, desilo mi se mozda 2-3 puta, ali me zanima sta moze da bude?

ako je neko imao slican problem, molim Vas pomozite.

hvala!

...i jos samo da dodam da kada vergla, upali mi "lampicu za motor" na tabli,a kada skinem i vratim kleme, upali i cim dodam gas, ugasi "lampicu za motor".

Share this post


Link to post
Share on other sites

nisam isao, nikako da stignem... nesto sumnjam da nema veze mozda sa strujom, posto je to krenulo da mi se desava otkako sam izvadio fabricku muziku i ubacio cd player? ali naravno, nisam sam ubacivao vec sam otisao u servis i oni mi ugradili.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Proveri akumulator. Ako imaš klimu, pa upališ nju, svetla, muziku ..., a akumulator loš ili se slabo puni - eto problema

Share this post


Link to post
Share on other sites

vozio sam aito na dijagnostiku, i pronasli su gresku. u pitanju je "senzor faze". medjutim pored senzora faze ima i "senzor broja obrtaja", i po nekom pravilu kako mi je majstor rekao trebalo bi da se menjaju zajedno, kako ne bi kasnije pravio problem neki od ta dva, ako se samo jedan zameni.

da li je neko imao slicnih problema s ovim senzorima?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni se Punto JTD kad se zagrije motor gasio i u vožnji i onda nakon 10ak min kad se ohladi upalio bi i sve tako. Problem je bio u senzoru položaja radilice, sa ugradnjom u ovlaštenom servisu u Sarajevu 60 eura, prije 1 godine.

Obični prodavci rezervnih dijelova nisu imali ovaj dio, pa sam ga morao masne platiti.

Edited by Elra

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pokrecem staru temu jer imam slican problem.

Hladan pali bez greske, u voznji se ne gasi, ali kada je zagrejan nekada nece da upali. Prvo je bilo samo ponekad a sada vec sve cesce i cesce. Ono sto se kod mene razlikuje, tj. nisam uspeo da nadjem takav slucaj na forumu, kada verglam u moomentu kada treba da sastavi, da upali, pocinje da se muci, da grebe, lupa trese!

Da li ako je problem sa senzorom samo vergla i nista se ne desava ili vergla i prolaznici se okrecu zbog buke?

Obicno upali posle drugog, treceg pokusaja, ne moram da cekam da se motor ohladi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni se nisu javljali nikakvi čudni zvukovi. Tebi je po svemu sudeći otišao senzor, a ti zvukovi su verovatno nešto drugo. Možeš li da usnimiš nekako taj zvuk... Moguće da anlaser ispušte te zvuke...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo video, ali nije bas upotrebljiv, ne moze telefonom da se snimi kako treba. Kada treba da sastavi, malo zabrunda i ugasi se...

http://www.youtube.com/watch?v=jJodWwJpNHc

Ali danas mi se javili novi momenti, motor je bio potpuno hladan, ceo dan na parkingu, sedam, palim, krecem i posle par minuta kazaljka temperature naglo skoci na pola, pustim grejanje a ono leden vazduh. Kazaljka je malo ludovala oko polovine skale, kad sam stao ventilator hladnjaka je radio. Moguce da imam nekoliko vezanih problema, gde se nalazi termodavac, ne termostatu ili negde drugde?

Koliko moze imati uticaj to sto mi je ekspanzioni sud malo pukao na vrhu gde ide ono povratno crevo, pa verovatno tu pusta malo pritisak, kako to utice na radnu temperaturu?

Uh... za admina: ako treba otvoricu novu temu vezano za probleme sa radnom temperaturom

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problem je sledeći: prvo paljenje je odlično,radi na benzin normalno,prebaci na plin,ide fino.Kada ga ugasim i ostavim ga 2-3 sata i opet ga upalim,opet radi normalno bez problema.Međutim,kada ga ostavim 10,20,30 minuta i upalim,on upali kao normalno,poradi tako jedno pola minuta a onda promeni rad motora,trese i pravi zvuk kao da radi na 3 klipa.Pošto je vruć ubrzo prebaci na plin i nastavi da radi sa istim tim zvukom.Posle par minuta plin prestane da radi zbog tih problema.Auto u tom stanju nema snagu,oće da se gasi jer obrtaji padnu kad se izbaci iz brzine.Svako naredno paljenje u roku od 2-3 sata ima isti taj loš rad i zvuk.Međutim ako se ostavi 6-10 sati,kao da se ohladi,paljenje je normalno i auto radi bez problema.Mislim da sam dobro opisao problem u detalje.Hvala unapred na pomoći.

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ljudi imam problem sa puntićem 1,2 8v,kad je ladan upali normalno i radi dok se ne zagreje,a onda pocne da trza u voznji i nakon toga se ugasi ,i posle nece da upali dokse ne ohladi,jel zna neko sta moze biti uzrok. 

 

 

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fiat punto 2 1.9d 44kw nece da upali ujutro upalio 1/1 posle podne nije hteo a inace to mi se desavalo  da nece da upali oladi se i upali zna li ko u cemu je problem 

 

IMG_20210622_225356.jpg

 

 

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Mihailo00Punto

 

Baci pogled na ovu temu:

Fiat Punto 1.9D - Lucas pumpa

...i ovo.

 

Možeš od tog posta, a još bolje da kreneš da čitaš od početka, tj. od prve strane te teme. :thumbup: 

 

 

Edited by neshaoct
dopuna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...