Jump to content
FAS Goran
Supergenius

AMSS vs Road Assistance vs Atlas vs Vozzi - Pomoć na putu

Recommended Posts

Opet mi svakako bolje da mi AMSS posalje svoje vozilo (pod svoje moze biti i privatni prevoznik pod njihovom licencom ili posebnim ugovorom koji mene kao korisnika stiti od njegove naknadne naplate ili slicno.

Lepo je kolega izdvojio clanove uslova koriscenja vozzi. Prvo, voleo bih da vidim nekog od vas da taj isti vozzi aplikaciju koristi u inostranstvu, obzirom da zahteva net a da je negde u 3 PM i posalje mi XY nekog da me slepa i odvali cifru bez pokrica pa se ti neckaj i preganjaj, a servise da ne spominjem.
Ko procita uslove koriscenja, pametnom dosta.

Ne kazem da ne treba drugima dati mogucnost da se istaknu kao sluzba pomoci na putu kao mlade firme ali
onda se bato ulozi jedno po miliona eura u opremu, vozila, ljude pa stvaras dilove sa drugima i imas uslove koriscenja transparentne a ne sivilo kojem nista ne kazes al imas napisano.

Ovaj vozzi mi je sviranje patke, cak i ne vrsi on kao firma uslugu slepa vec unajmljeni slep, kao sto@Milos1980 kaze. To mozes i sam valjda, za sad nisam nikog sreo da ne ume korostiti telefon.

Ne bih dalje komentarisao pomenutu aplikaciju/firmu usled gore vec navedenih stvari u prethodnim postovima. Ko ne plati na mostu, a ni na cupriji, platice negde drugde i to sa kamatom. Krajnje mi neozbiljna.

On 7/3/2019 at 11:14 PM, Milos1980 said:

To je normalno, ali je sve definisano kroz uslove koriscenja, a ovo je vid udruzivanja, sto nista nije novo, postoji to od pamtiveka (zadruge i sl). Nemas ti kao krajnji korisnik nista sa njima, vec se vezujes za sam AMSS ciji si clan i njihove uslove koriscenja. Da li ce taj privatni slep mene da odslepuje samo ili ce i da mi izdrnda mehaniku, sredi auto i nastavim put, to je sve do uslova koriscenja (zavisno od paketa ofc) i pogodnosti koje imas.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajd da opet napravimo razliku u terminima

 

AMSS:
image.thumb.png.23d458f6648563de572aacbcbcb89874.png


Atlas:

image.thumb.png.d7a67937e6b966a0ff608299689369c8.png

 

Vozzi: (nisam nigde nasao na njihovom sajtu O nama sekciju ko su i sta rade :))

Quote

Član 8

Servis je namenjen posredovanju u pružanju profesionalnih auto-mehaničarskih usluga i usluga odvoženja vozila. Naziv profesionalac, u smislu ovih Uslova korišćenja ne označava bilo kakvu titulu, stečeno zvanje ili stručnu spremu, već samo lice koje se profesionalno bavi nekom od navedenih delatnosti.

-> dakle razlikuju se termini Pruzalac Usluga (AMSS i Atlas) i Posrednik (vozzi)

Na ova prva 2 navedena lepo je napisano Pruzamo pomoc na putu

 

*****

I da, gledao sam SAT (gledam redovno inace), mogu samo reci, da i meni pljunu pare za reklamu, i ja bih ih reklamirao :) Na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, cije odrzavanje i postojanje placamo mi (kroz porez i pretplatu), privatna produkciona kuca kroz sadrzaj svoje emisije plasira proizvode (ovde se ogradjujem, nije SAT jedini ima tu i Sasvim Prirodno ali i jednu i drugu sa zadovoljstvom gledam) za koje je placena reklama kuci koja radi tu emisiju (a treba dodati i da RTS placa po epizodi).
Devojka koja se nasla u nevolji negde na ibarskoj, otvori aplikaciju i nazove call centar i vidi koji ce joj slep brze doci?! Isti efekat je i otvorim internet, npr Google Maps (ekstra stvar jos i dzabe) i kucam Slep sluzba i vidi:


slika 250.png

 

Ladno izbaci sve slep sluzbe u blizini. A nisam platio google-u :D

 

Koliko se secam iz emisije, vozzi koristi google maps api 

 

*********

Interesuje me efikasnost aplikacije u situaciji kao sto je kolega naveo kad je pukla opruga kod Evzoni. Nemam internet u romingu, ako ga upalim ode jos jedna godisnja clanarina za vozzi, ali ajd. Kontaktiram vozzi i sta? Na mapi u okolini Evzonija ne verujem da imaju slepove sa kojima saradjuju.

Ili krenem ka CG preko BiH i izmedju Foce i Tjentista u krivini mi iskoci medo, s*be mi masku, far, hladnjak, uplatio vozzi aplikaciju, kako da ih kontaktiram, jedva i 2G mrezu imam u tom predelu? Medveda cu lako savladati, gledao sam Povratnika (Revenant), i zena je Hercegovka pa se ne brinem, ali sta dalje? Kako doci do slepa, majstora?

 

Atlas npr ima svoj kontakt: 

Pomoć na putu 24h
+381 69 667 667

 

Ili AMSS svoj poznati 1987, da ne pricam da je u saradnji sa AMS RS...

 

Sta da ocekujem od vozzi aplikacije u tom slucaju?

 

Jesam malo iskarikirao i poduze napisa ali, skoro su realne situacije :) 

 

 

Edited by neshaoct
formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajmo polako. Koliko vidim, atlas isto angazuje u evropi nekoga za koga ne znamo mnogo. Amss adac sto je ok. 

U evropi sva 3 posreduju. Samo ova 2 ne kroz aplikaciju. 

Iz rominga ćeš zvati ili uci na aplikaciju. Isto je. Trosak svakako. Koliko li kosta zvanje 1987 uz rominga? 

Na vozzi nemas lokacije u grckoj ali budimo realni, za jonsku regiju moraju imati u igumenici, pargi, o solunskoj, atinskoj, olimpskoj regiji da ne pricam. Budite malo i realni. Necete se nacekati sigurno. Mozda na eviji, lupam. Ali da li i atlas i adac imaju tamo ili po ostrvima. Pa, ko zna? 

Usput, planiram da uzmem vodafone prepaid net sim. 8.5e za 5GB kome treba. Jako povoljno. 

Cargo, ponovicu isto to radi ili Uber u celom svetu i ne vidim problem. To posredovanje. Jedino ono oko poreza i ostalih pravnih stvari ali ti mene kao korisnika ne zanima. Vec samo usluga. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

AMSS: Novi broj telefona dostupan je za pozivanje iz svih fiksnih i mobilnih mreža. Kada se broj poziva iz Srbije nije potrebno ukucavati nikakav prefiks, a za pozivanje iz inostranstva bira se +381 11 1987.

Opet kazem, razlika je u onome sta platis, servis vs pruzalac usluga. Ako platis servis, taj kome si platio pruzice ti servis koji si platio (u ovom slucaju povezivanje sa slepom npr), a ako platis uslugu, dobices uslugu. Tako da ako zoves vozzi i ne dodje ti slep sluzba, nikom nista jer si platio da oni umesto tebe nazovu slep sluzbu, sto su i ucinili ali ni u jednom clanu na njihovom sajtu ne stoji da ce se ta slep sluzba i pojaviti.

 

Ako nazoves nekog od ovih pismenih sto sam naveo (za sada 2 a mogu jos naci) i ne dodje ti slep sluzba, ti imas osnova da se ganjas sa bilo kim jer ti tu uslugu nisu pruzili a platio si je. 

 

U prvom slucaju, kakav obligacioni odnos imaju vozzi kao pruzalac servisa povezivanja i njihov partner kao pruzalac usluga tebe ne interesuje. Ali sta ako partner odluci da nece da dodje jer mu se ne isplati?! U tom slucaju, koga hvatas za gusu? Vozzi ili partnera? Ili skontas da si se zajebao? Odes kod vozzi, oni kazu "Mi smo te povezali, tad i tad tu i tu poslali smo poruku tom i tom partneru da dodje da te pokupi i pruzi ti pomoc na putu", odes kod partnera a on "A vi ste? Ja imam ugovor sa vozzi, jbg nisam ispunio, platicu njima penale. Jbg, iskljucice me iz clanstva, jao strasno".

 

Moze li se desiti ovo?

 

U drugom slucaju, zoves AMSS, Atlas ili nekog treceg pruzaoca usluga, ne dodje slep, imas osnova za zalbu i imas adresu za zalbu. 

 

******

Eto referenciras se na Car:Go po ko zna koji put i kazes to je isto, sto i jeste, pruza servis povezivanja klijenta i vozaca. Car:Go/Uber je super stvar lokalno, za grad umesto taksija. Koristio i jedno i drugo xy puta jer je jeftiniji i pristupacniji (ovo je jedini i pravi razlog).

A zasto ne valja... tj u cemu je taxi u prednosti u odnosu na Car:Go/Uber? Da se dogodi saobracajna nesreca u kojoj se povredis a kriv je vozac Car:Go/Uber-a ko snosi troskove tvoje povrede? Svi mi vozaci imamo obavezno auto oiguranje, dok taksisti, kao predstavnici javnog prevoza nekog grada moraju imati i osiguranje putnika, kao i svi autoprevoznici koji se bave prevozom putnika.

 

Obaveznim auto osiguranjem je pokrivena odgovornost vlasnika, odnosno korisnika, kada upotrebom motornog vozila pričini štetu trećim licima usled smrti, telesne povrede, narušavanja zdravlja, uništenja ili oštećenja stvari, osim za štete na stvarima koje su primljene na prevoz.

 

Obavezno osiguranje putnika u javnom prevozu od posledica nesrećnog slučaja (nezgode) sprovodi se na osnovu odredaba Zakona o osiguranju, Opštih uslova za osiguranje lica od posledica nesrećnog slučaja i Dopunskih uslova za obavezno osiguranje putnika u javnom prevozu od posledica nesrećnog slučaja (nezgode).

 

Opet, iza taksija stoji zakon po kome ti mozes nadoknaditi svoju stetu, dok iza Car:Go/Uber stoji servis gde ti mozes dati jednu zvezdicu i napisati negativan komentar za nekog vozaca. Car:Go/Uber nije odgovoran za stetu pricinjenu korisniku u vozilu sa kojim ga poveze. 

 

@Milos1980 Svim ovim sam se potrudio da iznesem svoje misljenje zasto mislim da aplikacija na kojoj toliko insistiras nije bolja od neke druge pomoci na putu (sto postoji na trzistu). Smatram da ni u jednom slucaju ja nisam 100% (cak ni 80%) zasticen koristio ma koju bilo, generalno, kao i vecina stvari u Srbiji, gledam sta je manje zlo :) 

Ako mislis da sam nesto pogresno izneo, slobodno reci.

Mene interesuje, sta bi to trebalo (a da nije cena ili broj lajkova na sajtu i slike zadovoljnih korisnika) da me navede da predjem na vozzi i kupim njihov paket? Paketi su im pristupacni, u rangu su AMSS, ali ispunjavanje toga sto sadrze paketi, nije sigurno. Svugde pise obezbedjen prevoz/rent-a-car, ali ne i ko ce ispuniti taj prevoz

Share this post


Link to post
Share on other sites

U slučaju nekog spora DOO odgovara svojom imovinom koja je kod vozzi-a koliko vidimo 10.000 dinara a kod AMSS je to ipak malo ozbiljniji iznos

 

Sad nešto gledam vozzi je u stvari bio Mile Cvik - majstor na klik?? 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma koga ćeš prijatelju goniti? Ne zanosi se. Svuda ćeš naići na zid. Evo drug juri za patike. Do sad dao duplo na takse nego što vrede patike. Nista nije sigurno. A kapiram da ako se desi veći problem i slepam kuci neću imati problema jer šalju partnera odavde. Iz vranja npr. On to lepo naplati njima i ne vidim problem. Sigurno necu da ih cimam za probusenu gumu. Imam rezervnu. A i idem sa kumom. 2 auta. Samo za nedaj boze da imam. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sve je ok dok taj partner dođe po tebe. Problem je ako ne dođe pa iz džepa treba da platiš 700-800€ onda ćeš možda i razmisliti da nekako nadoknadiš taj trošak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Partner ce doci jer mu je interes. Deeebeeeo. Pera, mika, laza. Bilo koji na jugu srbije. Razlika je u pola sata. Zato čekaš do 8h kako kazu u vozzi. Ne moze za 5 min. Treba im. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
29 minutes ago, Joker said:

Sve je ok dok taj partner dođe po tebe.

O ovome sam i pricao

 

19 minutes ago, Milos1980 said:

Partner ce doci jer mu je interes. Deeebeeeo.

Cime se ovo garantuje? U uslovima koriscenja nigde ne stoji partner dolazi po tebe vec mi tebe spojimo sa partnerom koji ce doci po tebe (mozda). Ovo je jedino pitanje koje je otvoreno sto se vozzi tice. Cime garantuju da ce te i pokupiti? (a da nisu bot likeovi i komentari kod njih na sajtu)

I da mu je debeo interes, i da ispostavi racun vozzi od 1000 eur za slepanje, cime vozzi garantuje da ce isplatiti partneru? (ovaj deo me uopste ne interesuje ali zadovoljan partner -> zadovoljan ja, mogu ocekivati uslugu od partnera)

 

1 hour ago, Joker said:

Sad nešto gledam vozzi je u stvari bio Mile Cvik - majstor na klik?? 

Bas to

 

mislim, zivimo u zemlji gde svake godine iskoci fantomska agencija koja vodi na more i nakon uplate aranzmana nestane. 
Za amss i atlas znam da nece nestati tek tako, a ovi... Samo dobar marketing i dosta korisnika, kad cifra bude odgovarajuca -> katanac. Pa ajmo posle amss ili atlas il... 

Edited by andreja.micovic

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 minutes ago, Milutinac said:

Meni je ovo sto citam toliko komplikovano da sam upravo odlucio da i ove godine nista ne uzimam... :D

Jednostavno cu preskociti celokupnu stavku.

Vala, i ja je preskacem ima samo vec 22 godine staza. A drugu godinu cak i sa ovim visevazdusnim :lol: .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja imam u okviru osiguranja auta i varijante šlepa. Zaboravih tačno, nemojte me držati za reč, dva u Srbiji, jedan u inostranstvu.

Milenijum osiguranje ima tu varijantu - stakla, grad, poplava, pa i šlep ide uz to. Prvenstveno zbog stakala uzimam, ali ok je da znam da je ne daj Bože tu. 

Svi se trudimo da imamo auto koji je ispravan koliko može biti, i svaka čast svima koji nemaju nikakvu varijantu, i ništa im se nije desilo nikad (neka tako i ostane), ali jednom da izmaltretiraš i stresiraš porodicu i sebe... Daćeš tih par hiljada, da ne razmišljaš.

 

Ovo vozzi ne bih uzimao u razmatranje. To sam ja. Svako ima pravo na svoje mišljenje i rezon.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, Milos1980 said:

Usput, planiram da uzmem vodafone prepaid net sim. 8.5e za 5GB kome treba. Jako povoljno. 

Ili recimo:

https://www.cosmote.gr/cs/cosmote/en/giga_paketa.html

Još povoljnije od Tazamobila koji je Vodafonov:

http://tazamobile.com/taza/mobile-internet/

Edited by Aleksandar021

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, Aleksandar021 said:

Ili recimo:

https://www.cosmote.gr/cs/cosmote/en/giga_paketa.html

Još povoljnije od Tazamobila koji je Vodafonov:

http://tazamobile.com/taza/mobile-internet/

pre par nedelja cimao cosmote. najbolje sto su ponudili 20e za 8gb. sad vidim 8,5e za 8gb. ne znam da li se placa prazna sim. mislim da da pa onda aktiviras promo. kod vodafona ceo trosak je 8.5e

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sad mi poslali :

 

Good morning Milos! If you have a prepaid number , you can activate the internet package GIGA MONTH which offers 8 GB by 8,5€ for 30 days. The SIM Card of prepaid number costs 5 euro.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/4/2019 at 7:12 PM, voodoons said:

Kad imaš kasko, jel ukljucena pomoć na putu u kasko?

Ukoliko uzmes paket kaska koji ukljucuje i pomoc na putu. Mislim da je to uglavnom standardna opcija sada.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/4/2019 at 11:49 AM, Joker said:

Sad nešto gledam vozzi je u stvari bio Mile Cvik - majstor na klik?? 

Javili su se dok su bili ''Mile Cvik'' (kao pretpostavljam svima što su se javili), i ponudili popust na njihove pakete.

Nije uspostavljena saradnja iz razloga koji su navedeni u diskusiji u proteklim postovima, tj. jedna je stvar pružalac usluge, a druga je običan posrednik. Ovo prvo je ozbiljno, ovo drugo je neozbiljno kad je u pitanju pomoć na putu, naročito negde u inostranstvu.

Quote

Feb 26, 2018, 16:20
subject: Za članove vašeg kluba 30% popusta na pakete pomoći na putu

 

Za članove Vašeg auto kluba, mobilna aplikacija Mile Cvik nudi saradnju u vidu neverovatnog popusta na pakete pomoći na putu na teritoriji Srbije. I to kakav popust! Čak 30% na cene paketa od 3, 6 ili 12 meseci koji vam garantuju pomoć na putu u slučaju da vam je potrebno šlepovanje, popravka ili zamena gume na licu mesta, startovanje automobila ili dostava ili zamena ključa (u zavisnosti od paketa).

Ako je Vaš klub zainteresovan za ostvarivanje ovog popusta, molimo vas da nas kontaktirate na xxxxxxxxx@milecvik.rs, a mi ćemo vam objasniti kako da tu saradnju i ostvarimo, brzo i lako.

Namerno sam umesto Email adrese stavio sad ''xxxxxxxxx''. Kao što rekoh, nisam im se javio jer nije ozbiljna priča bila u pitanju.

Kad su se preimenovali nisu slali E-mail valjda videvši da nema svrhe, ali su eto nedavno možda otvorili nalog na Forumu preko kojeg je pokrenuta priča o tome kako je aplikacija ''Vozzi'' super stvar. 

Sada vidim da više nije 30%, nego odobravaju 50%, pa čak i do 80% popusta (ukoliko ljudi preporuče svojim prijateljima) na pakete za pomoć na putu. Izražavam sumnju da je ekonomski održivo skinuti 80% cene tek tako...jer može se tako lako dati popust i 99% ako ono na šta daješ toliko veliki procenat popusta (80%) ionako ne vredi u praksi...

 

 

Edited by neshaoct
dopuna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vidi se da je šuplja priča totalno.

Još sam gledao i na SAT-u, plaćena reklama. Došla 2 šlepa, jedan pozvan telefonom, drugi preko aplikacije.

 

Da nismo toliko varani tokom godina pa i da ispadneš šaran i da se uhvatiš, ovako... Idealno ne postoji, najmanje zlo se gleda, kao što sam i napisao. U nadi da neće nikad zatrebati

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svaka reklama je plaćena, to je sasvim normalno i to niko ne spori. Sporno je da li taj medij objektivno radi ili radi po principu “sto više platiš, mi te više na hvalimo” ili principu “ti plati a mi ćemo da hvalimo”... to je oduvek bio problem medija i nikad neće biti rešen.
Drugo, kad neko kaže “plaćena reklama” ne misli se na to da li je ona plaćena po važećem cenovniku već se misli na to da nije objektivna...


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...