Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Proizvodnja Fiat Pande produžena do 2026. godine

 

221719-fiat panda.jpg

 

Stellantis će proizvoditi Fiat Pandu u svojoj fabrici u Pomiljanu u južnoj Italiji sve do 2026. godine, saopštili su sindikati metalaca nakon što se taj proizvođač automobila sastao sa predstavnicima radnika. U međuvremenu, u Pomiljanu će uskoro početi i proizvodnja novog Alfa Romeo SUV modela Tonale.

 

Stellantis navodi da je neminovan i dogovor o izgradnji fabrike baterija za električna vozila u Italiji, saopštili su sindikati nakon sastanka u četvrtak. Fiat je prošle godine prodao skoro 130.000 Pandi u Evropi, prema istraživaču tržišta JATO Dynamics. Nastavak proizvodnje predstavlja produženje života za Pandu nakon što je bivši izvršni direktor Majk Menli još 2019. rekao da je cilj Fiata da premesti kupce mini automobila u profitabilniji B (subkompaktni) segment.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fiat Pandina

 

fiat pandina 06.jpg

 

Istog dana kada je 1980. godine Fiat predstavio svetu prvu Pandu, 29. februara, danas kompanija iz Torina pokreće novi pravac. Sa imenom Pandina, ''počast ljubavi koju Italijani gaje prema Pandi'', kako je objasnio izvršni direktor Fiata Olivije Fransoa na konferenciji za novinare, istorija aktuelnog modela će se nastaviti najmanje do 2027.

 

fiat pandina 05.jpg

 

Pandina, koja će biti dostupna počev od leta na glavnim evropskim tržištima, nastaviće da se proizvodi u Pomiljano d'Arko fabrici u Italiji.

 

fiat pandina 04.jpg

 

''Odlučili smo da povećamo proizvodnju za 20% kako bismo zadovoljili potražnju kupaca u Italiji i Evropi'', obećao je Fransoa.

 

fiat pandina 03.jpg

 

Eksterijer Fiat Pandine je u stvari veoma sličan sadašnjoj Pandi Cross, sa izuzetkom natpisa Pandina na zadnjim vratima (sa istaknutim ''ina'' da bi se podvuklo novo ime) i nekih žutih detalja.

 

fiat pandina 02.jpg

 

Već dostupnim bojama - Bianco Gelato, Nero Cinema, Rosso Passione i Blu Italia - Pandina dodaje novi Giallo Positano i nove dvobojne varijante sa kontrastnim crnim krovom. Pandina sa sobom donosi neke tehnološke napretke, počevši od nove 7.0-inčne digitalne instrument table, doteranog volana i DAB radija koji kontroliše 7.0-inčni ekran osetljiv na dodir kompatibilan sa Android Auto i Apple CarPlay-om.

 

fiat pandina 01.jpg

 

Proširen je i asortiman sistema pomoći u vožnji koji su standardno dostupni za novu Fiat Pandinu. Kao što zahtevaju novi evropski standardi, ažuriranje je dovelo do instaliranja sistema za automatsko kočenje u slučaju nužde, asistenta za zadržavanje trake, detekcije umora vozača i prepoznavanja saobraćajnih znakova. Novi zadnji parking senzori olakšavaju parkiranje, dok će novi tempomat poboljšati udobnost na putovanjima autoputem. Konačno, za kompletiranje bezbednosne opreme postoji 6 vazdušnih jastuka.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...