Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Fiat%20Panda%20ab%201.jpg
 

Fiat planira da novu, treću generaciju malog gradskog modela Panda predstavi u septembru ove godine, i to na Salonu automobila u Frankfurtu. Novi mališan se više neće proizvoditi u Poljskoj kao sadašnji model, već u fabrici Pomigliano d'Arco u Italiji (gde bi godišnje treablo da se proizvodi oko 300.000 primeraka). Izgled nove Pande je u osnovi evolucija još uvek aktuelnog modela koji je predstavljen 2003. (inače nosilac titule Evropskog automobila godine za 2004.).

 

Fiat%20Panda%20ab%2011.jpg

 

Najavljuju se takođe i prostraniji enterijer i kvalitetniji materijali, kao i smanjenje potrošnje goriva i emisije CO2. Što se motora tiče, i nova Panda će dobiti novi dvocilindrični benzinac sa rasponom snage od 65KS do 105KS, a i dalje će u ponudi biti i verzija sa pogonom na prirodni gas. Prodaja nove Pande bi trebalo da počne na proleće naredne godine, a u Nemačkoj očekuju da cene startuju od oko 8.000 eura.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fiat%20Panda%20111.jpg

Nemački magazin Auto Bild piše da će Fiat za nekoliko meseci (na Salonu automobila u Frankfurtu) i zvanično predstaviti novu, treću generaciju svog malog gradskog modela Panda. Novi mališan se više neće proizvoditi u Poljskoj kao sadašnji model (predstavljen 2003., inače nosilac titule Evropskog automobila godine za 2004.), već u fabrici Pomigliano d'Arco u Italiji, gde bi godišnje trebalo da se proizvodi oko 270.000 primeraka.

66125-Fiat%20Panda%2011.jpg

Najavljuju se takođe i prostraniji enterijer i kvalitetniji materijali, kao i smanjenje potrošnje goriva i emisije CO2. Što se motora tiče, i nova Panda će dobiti novi TwinAir dvocilindraš (sa 65KS i 85KS), a u paleti će između ostalog biti i poznati benzinac sa 69KS i 1.3 turbo-dizelaš sa 75 KS. Takođe, u ponudi će i dalje biti i verzija sa pogonom na prirodni gas, kao i 4x4 varijanta.

Nova Panda će biti oko 10 cm duža i 1 cm viša od još uvek aktuelnog modela, prodaja bi trebalo da počne na proleće naredne godine, dok će ostali detalji biti poznati kasnije.

Fiat%20Panda%201.jpg

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

365cm long, 164cm wide and 155cm high

Nema tu ni "P" od porodicnog auta.To je mali gradski auto.Porodicni auto je neki od 4.5 metra ili karavan.da mogu sve potrepstine da se potrpaju za jednu 3clanu ili 4clanu porodicu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Abarth Panda za 2013. godinu

abarth%20panda.jpg

Fiat je novu, treću generaciju Pande predstavio u septembru na Salonu automobila u Frankfurtu, a sada stižu vesti i o novim verzijama ovog malog gradskog modela.

Tako britanski magazin Auto Express najavljuje da Fiat za 2013. godinu priprema i sportsku Abarth varuijantu, za čiji pogon će se brinuti tjunirana verzija Fiatovog dvocilindričnog TwinAir motora. Ovaj motor od 875 kubika i sa turbo punjačem će u Abarth Pandi razvijati najmanje 110 konja, što će biti dovoljno da ubrzanje od 0 do 100 km/h iznosi 8.5 sekundi. Isti ovaj motor bi po Auto Expressu trebalo da dobije i nova Panda 4x4. Tačna cena još nije poznata, ali Auto Express procenjuje da bi Abarth Panda na britanskom tržištu trebalo da košta oko 15.000 funti.

U paketu će između ostalog biti i sportski podešeno ogibljenje, alu točkovi od 16 inča (opciono i od 17 inča), body kit, Abarth oznake, eksterijer u belo-crvenoj kombinaciji, jači kočoni sistem i novi izduvni sistem, kao i doterana unutrašnjost sa sportskim sedištima i sportskim volanom.

Takođe, u razmatranju je i još jača Abarth Panda Esseesse, ali detalji o tome još nisu poznati.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Abarth mi i nije nesto lep,ali ovi modeli su mi :thumbsup::thumbsup::thumbsup: ,ja cu i dalje da tvrdim,da je to jako dobar auto,veoma poseban i mnogo dopadljiv,posebno ko ga provoza par puta!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fiat Panda 4x4 na Salonu u Ženevi

fiat%20panda%204x4%201.jpg

Fiat je novu, treću generaciju Pande predstavio u septembru prošle godine na Salonu automobila u Frankfurtu, dok će premijera verzije sa 4x4 pogonom biti održana 6. marta na Salonu u Ženevi. Dok se to ne dogodi, italijanski Quattroruote je objavio nekoliko špijunskih slika nove Pande 4x4, napravljenih tokom test vožnji negde u Skandinaviji.

fiat%20panda%204x4%2011.jpg

Kao i dosadašnja verzija, i nova Panda 4x4 ima veći klirens i nešto robusniji izgled, a jedan od motora biće i 1.3 Multijet turbo-dizelaš sa 75KS.

fiat%20panda%204x4%201111.jpg

Prodaja nove Pande 4x4 počinje u drugoj polovini ove godine, a više detalja tek sledi.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

U pripremi Fiat Panda sa 105KS

Fiat%20Panda%2070.jpg

Sem verzije sa 4x4 pogonom, Fiat takođe priprema i sportskiju verziju nove Pande. Po sadašnjim informacijama, buduća najsnažnija Panda će pod haubom imati 0.9 litarski dvocilindrični TwinAir motor sa 105 KS i u gami italijanskog proizvođača zameniće Pandu 100HP. Istovremeno, Fiat je odbacio mogućnost da kupcima ponudi još jaču i to Abarth Pandu, koja je po nekim ranijim glasinama trebalo da ima 1.4 litarski turbo motor. Od toga sada nažalost neće biti ništa.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova Fiat Panda opremljena tehnologijom FuelSaving

fiat%20panda%20good%20year.jpg

Fiat je izabrao dobavljača guma za najnoviju Pandu za gradsku vožnju. Nova Fiatova Panda proizvodnu liniju napustiće na Goodyearovim 15-inčnim gumama EfficientGrip, čije su odlike odlično prijanjanje i kočenje te napredna tehnologija FuelSaving. Tako se Fiat Panda pridružuje dugom nizu automobilskih marki porodice Fiat na gumama Goodyear, koje se već montiraju na modele Fiat 500 TwinAir, nova Lancia Ypsilon, Fiat Bravo, Alfa Romeo 159 i Lancia Delta.

Testovi sprovedeni u TÜV SÜD Automotive pokazali su da će nova Fiat Panda moći da pređe veliku kilometražu jer auto prosečno pređe do 8% više kilometara sa gumama EfficientGrip na pogonskim točkovima i 49% više na slobodnim točkovima, što je još jedna znatna prednost za novu Fiat Pandu i njene vlasnike, kao i za životnu okolinu.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova Fiat Panda u Srbiji od 8.990 eura

fiat%20panda%20novosti.jpg

Fiat je na ženevskom auto-salonu predstavio širok spektar dodatne opreme i mogućnosti personalizacije nove generacije modela Panda, a od kraja marta 2012. godine ovaj automobil biće ponuđen i kupcima u Srbiji. Treća generacija modela Panda imala je svetsku premijeru na sajmu automobila u Frankfuru 2011, a Fiat je na upravo završenom salonu u Ženevi prikazao više od 70 dodataka pomoću kojih se ovaj automobil može transformisati prema zahtevima kupaca.

Kupci Pande u Srbiji moći će da izaberu i dopunske sisteme aktivne i pasivne bezbednosti, među kojima je i sistem za prevenciju sudara pri malim brzinama.

Fiat%20Panda%20701.jpg

Od dodatne opreme tu je i opcija sa automatskim menjačem, Stop/Start tehnologija, zadnji parking senzori, audio i telefonske komande na volanu, Blue&Me info-sistem, radio/CD/mp3 uređaj sa 6 zvučnika i mnogi drugi dodaci.

Nova Panda očekuje se u prodajnim salonim u Srbiji krajem marta 2012, a početna cena za 1.2 litarsku verziju sa benzinskim motorom od 69 ks iznosiće 8.990 eura.

fiat%20panda%2011111.jpg

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Znaci kad kazu da Fiat ne valja, samo im poslati ovaj link :) tek 10 ljudi sam izbrojao da radi u tvornici :) i zaista sam jako jako zainteresovan za novu Fiat Pandu pa mozda do kraja godine mi se ispuni zelja da je kupim :) ko zna :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snimljena nova Fiat Panda 4x4

83897-fiat%20panda%204x4%201.jpg

Fiat je novu, treću generaciju Pande predstavio u septembru prošle godine na Salonu automobila u Frankfurtu, a Italijani naravno pripremaju i verziju sa 4x4 pogonom. Dok nova Panda 4x4 ne bude i zvanično predstavljena, evo nekoliko špijunskih slika koje je objavio italijanski sajt CarPassion.it

83898-fiat%20panda%204x4%2011.jpg

Kao i dosadašnja verzija i nova Panda 4x4 ima veći klirens i nešto robusniji izgled, a kako stvari sada stoje, u ponudi motora biće 1.3 Multijet turbo-dizelaš sa 75KS i 0.9L TwinAir sa 85KS.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...