Jump to content
FAS Goran
MilanLaki

Laptop preporuka...

Recommended Posts

Sta mislite o ovom laptopu. Ne obracajte paznju na cenu sa linka. Ima da se nadje za 33000 din.

http://www.laptopcentar.co.rs/product/Fujitsu-LIFEBOOK-AH530-Intel-P6000-13201007

Lap mi treba za net, filmove..i to je to :)

Kod 10" mi nekad smeta mali ekran, a nedostatak cd-a jos vise. Externi cd ne dolazi u obzir (ne volim da vucem dodatke, lepse kad je sve spakovano u jedno kuciste) Najradije bi uzeo neki 13"-14" ali cifre su im dosta jake pa oni otpadaju.

Jedna od najbitnijih stavki je i duzina trajanja baterje ;)

Ako imate neki bolji predlog do max 35000 dajte preporuku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deluje kao ok. Ono što bih ja ovde dodao je RAM, ali to možeš i naknadno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nikako Fujitsu, najgori laptopovi i najvise se kvare pored MSI i Acer-a, a samo mu ime i kaze FUJ :thumbsup: . Sad ozbiljno, radio sam skoro 3 godine za jednu veliku IT firmu i iz iskustva ti kazem bezi od toga, a priblizno imas i ovo viewsonic.

I nema veze sto pise Made in Germany jer Kinez ga napravi milion put bolje nego neki Turcin ili Srbin u Nemackoj fabrici. Moja ti je preporuka Dell imas ga za 40k ja mislim ili neki Asus ali ne bilo koji Asus i to je isto vazno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ovaj je skuplji za 120eur ;) velika je to razlika. Dell su bas bas ruzni i deeebeli :)

Sad sam ga gledao. Deluje OK, stvarno pise made in germany :) Malo me nervira sto je sjajna plastika i touchpad mu je najmanji koji sam video. Sta znaci kad kaze da nema multi touchpad?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Džumandži, izvini ali ću morati da te demantujem - posedujem lap-top Fujitsu Siemens AMILO Pro 3515 i zadovoljan sam njime. Pre 4 godine (april 2007) sam ovaj lap-top platio 700 e i dan danas mi besprekorno funkcioniše. :thumbsup:

Bilo je slučajeva sa MSI i ACER da su imali problem sa kulerom - usled toplote, krilca kulera se iskrive, kuler zapinje i "crkne"!!! :yes

Milan Laki, da li si gledao ponudu HP-a? Inače, za muziku, filmove i internet sasvim će ti solidan biti neki lap-top do 35000 rsd sa ekranom od oko 15"!

I da....baterija na Fujitsu-Siemensu mi i nakon 4 godine korišćenja i vucaranja po svakojakim gudurama i dalje drži oko 2-2,5 sata...što je prosek za većinu modela!!!! :unworthy:

Edited by Maki

Share this post


Link to post
Share on other sites

ma gledao sam svasta. ali za lovu koliko kosta ovaj fujitsu moze samo da se pazari neki celeron;) Ma ima za 36-37k dobrih ponuda. Sada krecu da padaju cene dual core pa cemo videti kakvih ce ponuda biti.

Inace ponuda je iz metroa i ostalo im je na stanju jos 3kom. (metro zemun) Ima u ponudi i Acer i3 330m, 3gb ram, 500gb, bt itd.. za 39000.

dajte neke linkove sto smatrate da valja za ove parice

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja tek sada vidim da je Fujitsu...povlačim reč i slažem se sa dzumandzi-jem. Mislim da za malo para njaviše dobijaš od Asus-a... pogledaj malo njih. Ja imam jedan već 3 godine, a u firmi su (u isto vreme) uzimali 70kom i svi su i dalje bez problema...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam ja rekao da se bas svaki FUJ kvari, ali to je jedina firma za koju ja znam da im je bila boljka 2003 ili 2004 ne secam se bas, da im eksplodira baterija.Ali na stranu to svaki brend ima svoju crnu seriju.

E sad, radio sam u prodaji i samo iznosim koji su mi laptopovi isli najvise na RMA. Kod HP je jos uvek boljka da mora da mu rikne HDD pogotovu ako je 7200rph ili optika, jedno od ta dva mora da zajebava. Msi standardno kuleri, WiFi a da ne spominjem njihovo resenje ploca, kada se otvori blagi haos i los kvalitet.

A Dell, moze da bude debeo koliko hoces to ces brzo izguiti iz vida, a i to sto je debeo ima svoju svrhu. Pazi samo, kupujes laptop da bi ga koristio a ne gledao. Iskustvo koje imam sa Dell-om su odlicna, njihove konfiguracija rade primetno bolje od istih konfiguracija drugih brendova, licno sam se uverio u to. Jedini Dell koji sam sreo da je krs je Vostro, ali to je bio model koji se prodavao sa kasnjenjem od dve godine u nasoj zemlji. U prevodu, prevara nas kupaca od strane nasih kao po obicaju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pre godinu dana je moj sluzbeni HP 4310s koshtao oko 40k bez operativnog sistema. Protegni se toliko, mora da postoji neka 13ica u tom cenovnom rangu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^sada je taj tvoj oko 53-55000 din :)

edit: sada jednostavno gledaju da ti uvale i OS uz komp. Ako ti se svidi neki komp kome je u cenu usao i OS ne daju ti opciju da ga kupis bez njega.

Edited by MilanLaki

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mozda bi i to upalilo, ali prodavci u specifikaciju stave gratis OS i zavrse posao :)

edit: e da znas da cu probati :) ako se setim naravno i ako mi bude dosadno :thumbup:

Edited by MilanLaki

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nikad OS nije gratis, ali je obično jeftiniji. Problem je što većina proizvođača, a ne trgovaca, stavlja uz svoje modele preinstaliran Windows. Svakako ulazi u cenu. Po mom mišljenju je to čist bezobrazluk, tj. da ne postoji verzija i bez operativnog sistema. Postoji isuviše mnogo vrlo upotrebljivih besplatnih (legalnih) rešenja da bi pokušavali svima da uvale Win.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam u toku sa cenama i modelima, ali znam da Asus ima dobru podršku i relativno pristupačne cene delova za servisiranje po isteku garancije.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sacekaj jos malo, skupi jos neki dinar i kupi sebi ovo:

http://www.laptopcentar.co.rs/product/DELL-Inspiron-M301Z-srebrni-05201011

Auh, ovaj do dzadza...

Imao sam Fujistu Siemens G1450 - kupljen pre 6 godina za hiljadu evra i nijedan jedini problem sa njim. Medjutim, mesec dana posto sam ga prodao komsiji, riknuo mu HDD.

Inace meni si 10" super, ako ti nije jedini komp. Trenutno imam Lenovo S10e (tj, moja zena) i fantastican je za teren. Nosimo ga svuda na putovanja, klinka gleda crtace u kolima, baterija traje, ja mislim, i preko 4 sata. Posto mi je posao ponekad vezan za teren, vidim kako se neke kolege muce vukuci torbetine, a ja ovaj mali pod ruku kao svesku. I ne treba mi punjac.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Dragon- ma imam HP od 10", ali smor mi nekad mali ekran kao i nedostatak cd/dvd

@Ryan- dzaba meni testovi. Nisam ja bas nesto zahtevan po tom pitanju. Meni treba lap za net i poneki film, muzika... Posto ne bi sluzio bas za kucnu upotrebu, bilo bi pozeljno da nije bas nezan i da mu baterija traje sto duze :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Glavni problem 10" je shto svi imaju skracenu tastaturu, barem po jednoj, a vecina po obe dimenzije. Ko slepo kuca nece biti bash srecan sa 10tkom. Drugi problem je rezolucija samo frtalj bolja od jachih mobilnih. Najveci problem su im performanse - Intel Atom.

Moje razmishljanje ide u smeru da ako cu da se patim sa rezolucijom i kucanjem, umesto netbuka bih pre uzeo neki mocan telefon sa hardverskom tastaturom. Ako nishta, bar je uvek uz tebe.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...