Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

To sam i ja mislio, video si da je jedan kolega stavljao plasticnu mrezicu? :)

I meni se svidja tako nesto, one resetke se uklone, a postavi se mrezica i jedan deo ofarba u crno, malo skupo, ali lepo :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Totalno sam zaboravo na to, imam na poslu sprej i za gume i za felne i uvek kad operem auto, očistim i njih, ali ovog puta zaboravih...

 

nešto nisam za mrežice, nisu mi se nikad dopadale, ali farbanje same rešetke u crno bi dalo dobar efekat, ali sve je ono "neka drugi put" i tako i ostaje... Ono što mi je još želja da uradim jesu štopovi od mk2b i neke elipse nazad, ali sve to skupa otom potom..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobri kadrovi i mesto za fotkanje generalno.

 

2 zamerke, previse vuku na zuto i steta sto su ti strokave gume, ostalo ok :smoke:

 

Puntac u fullu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Opet, kliza, ali sam uspeo ovoga puta da se vratim u Kg i dovezem auto u servis... 

 

Dešava se sledeće.. Šrafovi koji drže zamajac nisu namazani lepkom pri prethodnoj zameni seta kvačila i kada se auto zagreje, kroz šrafove prođe ulje iz motora u menjač i došlo je do toga da je ulepilo lamelu i ona kliza.. Na svu sreću imam neki rezervni set kvačila, tako da to neće da me košta ništa, ali kada sam već to skinuo, zameniću semering radilice i proverismo trap, jabučice nisu bog zna kako dobre, pa će i one na reparaciju.. 

 

Dakle, nov semering radilice, nove jabučice (sa obe strane), nov druk lager, pošto se ovaj čuje i ravnanje zamajca i korpe.. Kontam da će do ponedeljka biti sve gotovo, pošto su vozila mušterija prioritet.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sreća je što sad ne plaćam 40€ za ruku, kao što je bila situacija letos.. Jbg, zbog propusta upropašten set kvačila.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kod mene sreca pa je set menjao bivsi vlasnik-kad je pocelo da kliza nisam mogao da verujem, znam da me ne bi slagao, a nisam lud vidim da kliza.

Onda je Goran skinuo sve i objasnio o cemu se radi. I stvarno korpa nova, lamela nova......samo masna :(

Sta da se radi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

E jbg.Sta da se radi,sredices to opet si na putu.Bitno je da si dosao do Kg.Jabucice radi kod Tejovica,provereno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sve skockano danas, ali opet problemi  :thumbdown:

 

Kako je sve sklopljeno i na prvi pritisak kvačila osetio sam da je to to, ali takođe osetio da mi je cilindar sumnjiv, što se pokazalo posle par test vožnji, papučica ostala dole, tako da će i cilindar na zamenu... Nešto mi lupka u prednjem desnom dok je auto u pokretu, ne mogu da ustanovim šta je, pa je auto ostao u garaži da ga u ponedeljak opet pretresemo.. Popeli smo ga na dizalicu i pošto su točkovi u vazduhu ne lupka ništa, ali čim krenem opet se javi lupkanje, kao da nešto kači negde..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa posumnjao sam i ja na to, kada vozim lupka na svaki okretaj točka, čuje se tup-tup-tup, ali čim ga podignemo na dizalicu i bukvalno u vazuhu ga doteram do 140km/h i nikakav zvuk se ne javlja, onda ga spustimo i čim krenem, opet lupa.. Dakle, samo pod opterećenjem.. Ubi me ovih par dana, a pred kraj meseca mi ide registracija.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja sam imao takav problem,da bi se ispostavilo da je sraf od felni,bio malo duzi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeste banalno, ali proveri da ti se nesto nije zabolo u gumu? Desilo mi se isto relativno skoro, krenuo - lupka u prednjem delu, kao sto i ti kazes na svaki okretaj tocka.

Odmah stanem, slicno se cuje kad je razlabavljena felna, izvadim kljuc - sve OK, zategnuto. Pregledam onako brzinski koliko mogu na ulici, gumu, vesanje, sve deluje normalno.

Opet krenem, lupka, morao sam da izadjem na autoput, oko 80km/h nista, usporim - lupka. Stanem opet na prvo prosirenje, spustim rucnu i sada bas pazljivo pregledam gumu celim obimom i nadjem uzrok. Gume su nove, sa dubokom sarom i u kanalu sare se zaglavilo parcence crne plastike koje sam negde pokupio. Banalna stvar, ali uopste nije zvucalo tako, pa proveri i to.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Videću to sutra, pošto je auto ostao na poslu, isto tako se i kod mene manifestuje, a nekako mi je i logično, jer kada je točak u visini se ništa ne čuje.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije, on je svoje prodao brzo..

 

Danas je konačno sve završeno oko kvačila, nije morao da se menja cilindar kvačila, ispušten je vazduh i sada sve funkcioniše besprekorno, sa te strane sam prezadovoljan.. Što se lupkanja tiče, nije prestalo, a pošto nikako ne možemo da ustanovimo šta je, jer kada je auto na dizalici sve radi normalno, ali kada je na zemlji i kada ide, onda lupka.. Sada ne lupka na ravnom, osim kada kočim i kada pomerim volan levo-desno, tako da je neka pretpostavka da su u pitanju pločice, jer je izgleda ispao osigurač.. Sledeće ulaganje je leptir gasa, vozim ga onako sa lerom koji ume da zavarira, ali srediću i to do registracije, a to je za dve nedelje..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...