Ivan 14128 Posted May 13, 2020 (edited) Premalo informacija, a moze da bude svasta... Krstovi poluosovine, set kvacila, nosaci motora, cak i solje amortizera... Mozes da pogledas - pisano vec u odgovarajucoj temi... Edited May 13, 2020 by neshaoct formatiranje nakon spajanja tema Quote Share this post Link to post Share on other sites
n-s 0 Posted May 5, 2022 (edited) U pitanju je Grande punto 1.4 benzin 77ks 2008god.Auto pri kretanju trese,primetio sam jos da su poluosovine masne na izlasku iz menjaca,i imaju lufta do menjaca kada vuku gore dole.Zanima me da li je tu problem neki u menjacu ili je problem do seta kvacila? Edited May 6, 2022 by neshaoct spojeno Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jackkk 104 Posted May 5, 2022 Najgori scenario: Otišao ti je neki ležaj na menjaču, pustio ulje na lamelu i spržio je. Skida se menjač, menja ležaj i set kvačila. 90% je to problem. Skoro sam imao tu zaje*anciju baš na tom motoru... Identična stvar se desila mom tastu na Puntu 2. Sad iskopah šta je kod mene rađeno: Set kvačila - 13.200 rsd Ležaj menjača spojničke - 2.400 rsd Ležaj menjača konusnog zupčanika - 3.120 rsd Semering spojničke osovine - 600 rsd Ulje za menjač - 1.560 rsd Ruke - 13.320 rsd (U ovu cenu je ušla i zamena zadnjih kočnica) Quote Share this post Link to post Share on other sites
notalone 131 Posted May 5, 2022 Možda je ipak samo do kvačila.I meni je svojevremeno tresao pri polasku ,i posle zamene seta, ko nov (nov,nov..) Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 1132 Posted May 6, 2022 (edited) @n-s Tresenje pri polasku je do korpe kvacila, imao sam slucaj na xx automobila u zivotu i na 2 auta u zadnjih mesec dana, tako da racunaj nov set kvacila. Curenje ulja na poluosovinama je zbog semeringa ali to ne utice na pomenuto tresenje. Edited May 6, 2022 by neshaoct dodao tag 2 neshaoct and igor0511 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Chika Kure 6 Posted March 20 (edited) 1. Punto Mk2 zamenjen set kvacila pre 7-8 meseci 2. Pre 2 meseca motor poceo da trese-vibrira pri pokretanju vozila. Jacina vibracija zavisila od nacina pokretanja. 3. Pre mesec dana zamenim nosace motora, gledano ispred vozila-levi i reket. 4. Vibracije se smanile skoro nestale, ali su tu. 5. Pre mesec dana poceo Punto da stuca, za pocetak na malom gasu jednom, pa sve vise i vise do trokiranja. 6. OK, kablovi ili svece. Probila dva kabla. 7. Met'em Bosch kablove sve ok...A AUTO VISE NE TRESE PRI KRETANJU-NI MALO. E sad jbg...Set kvačila NIJE u vecini slucajeva...i tako Edited March 20 by Chika Kure Quote Share this post Link to post Share on other sites