Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
Bukvic

Moj prvi Fiat Tipo 1.6 ie

Recommended Posts

Ala me udari nostalgija sad  :blushing:  Ne mogu da se setim sad baš kako se zovu, imao sam negde to zapisano, ali ne mogu da nađem... Vrhunski mu stoje :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites
image.jpg

 

Evo obećane slike, slikana malopre još je vruća. Inače nisam nikakav fotograf potrudio sam se da odaberem jednu od desetak kolko sam ispuco. Nemam pojma kako da slikam sa blicom izgleda kao da je dan bez blica evo ja bolje neumem. 

 

Bane23, čitaš mi misli što se tiče tamnih stakala.

Dogovorio sam u jedan servis da se zalepi folija na sva stakla osim šoferke naravno. I tipo ujutru ide u tu radionicu, neću bit u prilici da dežuram tako da neće bit slika sa lica mesta, ali biće u toku sedmice kad nafatam slobodnog i lepog vremena. Vrlo moguće da ću mu naručit xsenon komplet H4 i to ću sutra rešit.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

uu kada stavis xenone i stakla ima da bude jos bolji,a ovo sija bra istera oci,jel ne smeta tokom voznje...?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nesmeta za vožnju uopšte e zato sam i kukao da neumem da slikam nije ovo ni blizu realnog. Jednostavno sve je osvetljeno da je lako vidljivo i nebode oči ni najmanje. Naporno je bilo ono što je bilo, šta ću kad sam naučen da pratim temperaturu motora, a nisam je mogao videt dok ne zaustavim auto skroz. 

 

No dobro to je leglo ja zadovoljan, ako nekom zatreba pomoć oko table neka se javi. Tipo potamneo e na to nemogu da se naviknem celo posle podene evo jedne slikice.

image.jpg

 

Prednja stakla 30% sva zadnja 70% i mnogo mi tamno, ovaj momak što je radio kaže da će to biti preglednije kroz para dana dok se isuši tečnost ispod folije i zabranio je otvaranje prozora na par dana. Videćemo šta će bit uglavnom mnogo zeznuto vratit nazad u totalni mrak barem večeras. Možda je stvar navike videćemo.

 

Inače naručen komplet bixsenon H4 6000k i valjda stiže kurirskom poštom sutra, montiranje najverovatnije tek za vikend pretrpan sam poslom i obavezama, a planiram ugradnju samostalno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

pa da kao sto sam i ocekivao,drugi auto :) sredi retrovizor ,ja sam na unu imao 4300 bi xendze isto jako dobro sijaju,mozda cak i najbolju svetlost daju i vidljivost :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Za folije nemam pojma rađene su kod prijatelja verujem mu, a kaže da su kvalitetne i da neće izbledet ni posle pet godina. Dasa nije dasa nego moja ćerkica koja je inače brža od mojeg starijeg sina, kad god šetamo bilo gde kad ugleda tipa otima se iz ruku i trči vičući "moj tipo" inače zajedno pričamo tipu da pije mleko i poraste da bude velik i lep kao stilo. 

 

Xsenoni naručeni kod autoelektričara iz Kg kojeg sam upoznao ovako po forumima i imamo godinama nazad odličnu saradnju čak smo se i lično upoznali pa puno verujemo jedan drugom. Po njegovoj preporuci su 6000k. Kaže čovek da najlepše izgleda, a najmanje problema pravu kad je kiša. Za te 4300 kaže da su za vožnju najbolje i po kiši i suvom, ali far izgleda kao da je halogena sijalica (žuti se). Pa sam odlučio ipak 6000k videćemo, nije to problem ni zamenit ako budu pravili probleme za vožnju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

alal vera za folije, i ja sutra imam zakazano za folije, da pogleda i da mi kaze majstor cenu :) interesuje me koliko ti je izaslo zatamnjivanje? 

p.s. Imam bixenon 6000k i extra svetle... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ugradnja folija plaćena 70e dečko koji je radio kaže ima od 30 70 i 120e i predložio mi ovaj rad od 70e. Što se tiče folija navikavam se polako, nego ima na nekoliko mesta mehurića, ovaj momak kaže da će sve to nestati kroz par sunčanih dana. Ksenon komplet stigao danas, samo da se nafata slobodnog vremena da ih ugradim. Ksenon je neki lux ima 1 god. garancije na ceo komplet i plaćen 50e + neka sića za AKS.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svaka čast za tipa prijatelju. Kad ovakve primerke vidim, pravo se postidim onoga svog, tj samog sebe :/ Ali dobro, riješiću i ja njega ;)
Dok sam ovde, zna li neko gdje bih mogao nabaviti poklopce za prednje zvučnike na tabli, svejedno, stariji ili noviji, samo da su čitavi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ugrađen danas bixsenon set H4 6000k. Bila i probna vožnja i zadovoljan sam, eto kiša je napolje i nema problema vidi se sve što treba i što mi je najbitnije ne blica niko. Otići ču ujutru na tehnički pregled da se došteluju farovi ukoliko bude izvodljivo na onoj mašini, ali verujem da je dobro jer je vidljivost odlična, a opet nesmetam drugim vozačima barem ne za večerašnju vožnju.

 

Evo seta koji je stigao

 bixsenon.jpg

 

Desno xsenon levo obična H4 sijalica

H4_bixenon.jpg

 

Imam problem sa pozicijama, eto do danas nisam ni znao da neradu to jes jedna neradi uopšte, a druga par led diodica svetli ali ne sve kako treba. Tako da je to sledeći problem za rešavanje. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Drugari znam da me nije bilo dugo, ali zivot nekad kroji sudbinu kakvu nemozemo ni da sanjamo . Bio sam u inostranstvu gadnog li zivota sto je rekao pokojni  / Kuca poso poso kuca/. Sad sam tu al fiata vise nema promenio vlasnika evo koja slika pred odlazak novom vlasniku.

 

Ostao je bez folija i felne su kod mene sa sve gumama, ako neko zeli ove felne nek mi se obrati dogovoricemo se. Sto se mene tice ova tema moze pod katanac. Administratori moderatori ako je nesto mimo pravila samo brisite, nocas nisam citao pravilnik i ne znam sta se desava na forumu, ali cu se upoznati bicu tu.

2.JPG

ALIM3960.JPG

ALIM3962.JPG

ALIM3963.JPG

ALIM3964.JPG

ALIM3966.JPG

ALIM3967.JPG

ALIM3970.JPG

ALIM3971.JPG

ALIM3972.JPG

ALIM3973.JPG

ALIM3975.JPG

ALIM3976.JPG

ALIM3977.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tipo je u Nova Varos, e sad znam da cete da se naljutite ali ja neumem da lazem pa kako god. Kupio sam golfa 4 benzinac na plin 2000 god.  Duga prica zasto sam morao tako da uradim. Znam samo ako budem nekad morao opet da biram golf 3 ili tipo uvek tipo, a mozda i ovaj golf ode u zamenu za stila videcemo, zasad ima dobre sanse posto nemogu da se naviknem na taj auto nikako, kao da vozim tudje auto.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma pazi golfonja nije los ocuvan je nije krs i lom da bih ga se stideo, ali mi se neulaze u njega videcu sacekacu da se naviknemo jedan na drugoga. Pa svih ovih godina sam mojem tipu tepao da poraste u stila. Golfonju jos nisam ni slikao nem ni jednu sliku al spremicu pa ako bude kakvih radova napravicu temu.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brat veliki POZZ tek sam vidio post. Folija se drzi odlicno kako vidis na slikama vrlo malo ponegde okrzano. Cuvao sam ih kao oci u glavi, felne su onakve kakve si mi poslao.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...