Jump to content
FAS Goran
Veki

Punto mk.1 & mk.2 - podešavanje farova

Recommended Posts

Pozdrav svima interesuje me kad je auto prazan gde treba da bude ono 0, 1,2,3 zamenio sam farove pa treba da oteram na tehnicki da mi nasteluju ali gde treba da okrenem da on pocne sa stelovanjem na kom broju?Pre ovo nista nisam ni diro ni gledo al sad kad je sve novo da to ustelujem kako treba...mk2b je u pitanju

Share this post


Link to post
Share on other sites

pa treba da bude na 0,a kad se auto optereti pozadi ,onda dizes na 3,jer se auto malo nagde pozadi,pa ti onda oborena bacaju ko duga :thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo šta kaže uputstvo na tu temu:

Pozicija 0 - vozač i/ili suvozač na prednjim sedištima.

Pozicija 1 - pet osoba.

Pozicija 2 - pet osoba + prtljag u gepeku.

Pozicija 3 - vozač + maksimalno dozvoljena težina prtljaga u gepeku.

A evo i dela originalnog uputstva za mk2b:

headlightbeamadjustment.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Interesuje me cemu sluze tockici za podesavanje farova, ali ne ona dva sto su u delu gde je poklopac za dugo svetlo - njima se podesavaju vertikalno farovi. Interesuje me ovaj drugi tockic koji je u delu gde je kratko svetlo i maglenka. okrecem ga levo desno, ali se ne primecuje nista na putu, u stvari cak malo spusta i dize far. Levo desno nista ne podesava, mislio sam da zato sluzi :/ Hvala na pomoci! :)

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taj točkić služi za podešavanje snopa po horizontali , tj. pomera snop u levo ili u desno. Dosta je manje uočljivo pomeranje jer nema oštre ivice snopa svetlosti kao kod podešavanja vertikalnog nagiba.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne mogu da verujem da nisam uspeo da primetim nista specijalno. Moracu da oteram negde gde profi steluju farove pa da mi to srede i da se ne dira vise. :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li neko zna tačno kako podesiti farove na mk2. Tražio sam po forumu ali jedino što sam našao je nečije uputstvo o podešavanju na 10 m udaljenosti da visina odraza treba da bude ista kao i kod samih farova. Levi far bi trebalo da ne baca daleko kao desni ali se to u uputstvu ne pominje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav

Gledao sam na forumu kako se podesavaju svetla na punticu i u sustini bi trebalo da bude isto kao i na puntu dvojci.Medjutim kod mene i nije.Suvozacev far mi je helin,originalni sa motorcicem.Na njemu visinu dobijam okretanjem tockica koji je na drugoj strani,dakle ne na tockicu koji je iznad motorcica.A na drugom  tockicu na kom bi trebalo da dobijam levo-desno ne dobijam nista..vidim kako se socivo pomera levo desno ali na zidu nista ne dobijam!!Sa drugim farom koji je na vozacevoj strani je obrnuto i on nema motorcic.Visinu dobijam na tockicu koji je na kraju fara do krila a levo desno bi trebalo na onom drugom..i opet,sociva se pomeraju ali se snop ne pomera levo desno,uopste se ne pomera

 

Ne razumem. Fraove sa rasturao i prao tako da je mehanizam za podesavanje ok,sociva nisu spala sa nosaca. Molim za pomoc posto su mi farovi u haosu. Hvala.

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...