colovic 0 Posted March 23, 2011 Pozdrav svima,imam Stilo 1.9 JTD sa manuelnom klimom. Pre par dana mi je prestao da radi ventilator za hladjenje/grejanje ali samo u prve 3 brzine, dok cetvrta radi bez problema.Da li je u pitanju neki od releja, posto sam procitao negde da Stilo ima poseban relej za prve tri brzine, a poseban za cetvrtu?Hvala unapred! Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivanchek 0 Posted March 24, 2011 crkao ti je reostat ventilatora. nalazi se kod ventilatora kod suvozacevih nogu... mozes ga i sam zameniti, nije komplikovano... Quote Share this post Link to post Share on other sites
kizaspooky 0 Posted March 25, 2011 Danas mi se desila ista stvar, prve tri brzine nista,a 4 radi.Kod suvozaca skinem plastiku i iza filtera malo bolje pritisnem konektor. Probam-radi. Inace juce mi majstor radio mali servis, menjao je i taj filter, pa je mozda zakacio i taj konektor Quote Share this post Link to post Share on other sites
STILISTA 2 Posted January 5, 2012 (edited) Imam problem vec duze vreme.Malo radi malo ne radi.Kad radi rade mi sve brzine.Skidao sam ga i prelemio sve kontakte na njemu i sljakao je ok.Ponovo je poceo da zajebava.Ugasi se ali kad udarim po desnom delu centralne konzole on proradi i rade sve brzine.I tako u nedogled.Medjutim sad vise nece da radi na udarce o centralnu konzolu.Ima li ko neki savet obzirom da mi majstor ne sljaka do 9 januara! Edited January 5, 2012 by neshaoct spojeno Quote Share this post Link to post Share on other sites
fiat stilo 1.9 jtd 0 Posted December 15, 2012 Pozdrav svima...Imam isti problem sa grejanjem kabine,, prve tri ne rade, a cetvrta brzina radi ventilator. Kako mogu da dodjem do reostat ventilatora, pretpostavljam da je to u pitanju?!? Da li mogu sam da zamenim? Kako uopste izgleda, i gde se nalazi? hvala unapred... Quote Share this post Link to post Share on other sites
sshomyy 0 Posted December 16, 2012 Kod mene ne radi ventilator uopste...samo je crkao od jednom. Zanima me samo da li moze ventilator samo tako da crkne ili je mozda reostat ili nesto drugo??? Quote Share this post Link to post Share on other sites
tosonije 3 Posted December 22, 2012 99,99% ti je crkao dzek koji ide na reostat... odnosno na njemu ima 4 zice za svaku brzinu po jedna... Zice prve dve brzine se ne greju toliko ali zato treca i cetvrta toliko da tope plastiku... Pa zbog loseg kontakta otopi se pola dzeka, i pocinje da topi plastiku reostata... Inace reostat veoma retko crkava, odnosno i ako crkne crkne jedna dioda na njemu koja se moze kupi za par desetina dinara i prelemiti... Reostat se nalazi neposredno pored filtera kabine, u ubacen je u kutiju kroz koju prolazi hladan vazduh da bi ga hladio zbog pregrevanja...Predlazem da prvo prekontrolisete kontakte izmedju reostata i dzeka, pa onda sve ostalo... Kod mene su se otopili kontakti i prelemljivanjem sam sve resio... Quote Share this post Link to post Share on other sites
VOLK 0 Posted February 24, 2013 Pozdrav drustvo,primetio sam sinoc da mi prva brzina ven.kabine ne radi dok ostale rade normalno.Da li je to reostat ili osigurac neki? Quote Share this post Link to post Share on other sites
tosonije 3 Posted March 3, 2013 Prelemi kontakte na reostatu uz izbacivanje dzeka koji je tu isao... Obicno taj dzek crkne (razlabavi se od toplote) i onda pocne da zeza ventilator... Relativno lako se resava... Quote Share this post Link to post Share on other sites
vladag 19 Posted July 30, 2013 (edited) Pre 10 dana mi se desilo da ventilator kabine radi samo na 4 brzini (znaci osigurac rezistora je crkao pa sada ventilator ima samo pun napon i radi maksimalno).Medjutim, kada sam ukljucio klimu ventilator je poceo da radi normalno. Ipak, kada je ventilator ukljucen posle nekog vremena oseti miris na nagorelo. Miris nije jak ali se javlja u 3 brzini ventilatora dok se u prvoj ne javlja. I jos nesto, oseti se samo kada auto uspori ili stane. Znam da je neobicno, ali tako je.Sada me zanima da li je moguce da reostat ode samo na naponu 3 brzine a na ostalim naponima radi? Gde se nalazi reostat na Stilu sa manuelnom klimom? Edited August 1, 2013 by neshaoct spojeno Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9664 Posted August 1, 2013 Srodne teme:http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=42456http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=41350 Quote Share this post Link to post Share on other sites
yarhead 1 Posted November 8, 2013 da li je ovo taj famozni reostat posto meni ne radi ni jedna brzina ventilatora? i ako jeste kako se skida? Quote Share this post Link to post Share on other sites
yarhead 1 Posted November 8, 2013 Uspio sam izvaditi ovo cudo ako je to reostat ima jedan sarafcic on se odvrne skine dzek i ide lako napolje eh sta sada pitanje je Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3609 Posted November 8, 2013 Jeste druze a evo i pojasnjenja http://www.fiatforum.com/stilo/243775-stilo-heater-fan-controls-packed-up.html https://www.google.com/search?q=fiat+stilo+heater+resistor&client=firefox-a&hs=BaS&rls=org.mozilla:sr:official&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=VOB8UoyFDszYsgbIrYGQDg&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1680&bih=913 Quote Share this post Link to post Share on other sites
yarhead 1 Posted November 8, 2013 Hvala prijatelju znaci to je to kako se to popravlja ili ispituje ispravnost zna li neko Quote Share this post Link to post Share on other sites
yarhead 1 Posted November 10, 2013 Da li neko zna vrijednost i oznaku ove diode ili sta je vec? Znam da pise na njoj ali je kod mene izbrisano tj ne moze se procitati Quote Share this post Link to post Share on other sites
yarhead 1 Posted November 12, 2013 Da ja smorim jos malo na ovu temu Nije do ovog sra*ja Ocito je riknuo ventilator zna li neko da li se tesko skida ventilator Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9664 Posted November 13, 2013 Možda i njegov osigurač, pominjano je ovde:http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=42722 Quote Share this post Link to post Share on other sites
yarhead 1 Posted November 14, 2013 Nije ni osigurac ni ovaj F31 lijevo od vozaca,a ni F08 kod akumulatora sutra ide kod elektricara pa cemo vidjeti sta je ja ne znam da rijesim kvar Quote Share this post Link to post Share on other sites
nenad1981 4 Posted January 9, 2015 Da li je neko uspeo da reši ovaj problemčić? Quote Share this post Link to post Share on other sites
statichawk 72 Posted January 9, 2015 Moze i prekidac da se istopi,(kao sto se meni desilo dok sam imao stila), pa izgubi kontakt i radi samo 4.ta brzina. Quote Share this post Link to post Share on other sites
nenad1981 4 Posted January 9, 2015 I kod mene je ipak prekidač, malo se istopio pa gubi kontakt! 1 kvazarija reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ForrestGump 6 Posted October 6, 2015 Na mom Stilu (2004-to, 1.6 16V manuelna klima) ventilator nije radio ni u jednoj brzini. Problem je bio prekid mase komande releja T8 na ploči do akumulatora. Sa donje strane ploče, braon 32-pinski konektor, pin 26, crno/ljubičasti tanki provodnik. Quote Share this post Link to post Share on other sites
vnvedad 1 Posted July 9, 2016 (edited) ima dva dana kako upalim auto pali mi se i ventilator hladjenjani grojanja ovaj unitrasnji sve radi normalno klima i sve ostalo ali nemogu ga ugasiti non stop se okrece na najacoj brzini jedino kad ugasim auto i on se ugasi.hvala unaprijed Edited July 10, 2016 by Ivan Prebaceno Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 19041 Posted July 10, 2016 @vnvedad Pitanje je prebaceno u odgovarajucu temu. Verovatno je u pitanju reostat (rezistor), a mozes da procitas i ostale odgovore na temi. Pre postavljanja pitanja, pomocu Search proveriti postojeci sadrzaj foruma, tako se najbrze nalazi odgovor. Quote Share this post Link to post Share on other sites