Jump to content
FAS Goran
integralac

Kako se borite? / Dodatni posao

Recommended Posts

Loš, ili smo pustili da nas loši nadvladaju, čak i ako ih je manje dosta. Samo gledam ko će da me zajebe čime god da se bavim, od kupovine auta do kupovine bilo čega krupnijeg.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/9/2018 at 11:56 AM, djomla said:
Što kaže Mića, loš smo narod. Kulture, osnovne kulture, kućnog vaspitanja nam mnogo fali.  Sent from my 3310

Nismo mi losi nego zapad nije bio pod turcima 500g i razvijali su se, a mi smo bili u lancima u svakom smislu. Strah od kazne na zapadu je bio ogroman i usao u kulturu, kod nas izbegavanje od turske kazne je bio velican i kao takav usao u kulturu, 500g nije malo. Posle smo uspeli da napravimo drzavu, za nas, kakvi smo, mislim najbolji sto smo mogli, i sad lutamo od sultana do zapadnih kazni, za sve je potrebno vreme, tako je.Evo sedim na fruskoj gori, hocu nesto raditi, necu da se menjam ni sakim, nigde. Para nema, pcelarim 5 g i jos uvek ulazem, zemljiste, kosnice, kamion.

 

c9f03c31cb80aabe147a33b788274799.jpg

 

 

Edited by neshaoct
postavio sliku na FLCS server

Share this post


Link to post
Share on other sites

To što smo bili pod turcima je ostavilo dosta traga u genetici.
Tolike godine su se naši pretci snalazili da bi samo preživeli. Pa za vreme komunjara, samo, se krio džak pšenice da bi preživela porodica.
I tako, decenijama kasnije, ode naš čovek preko, pa i tamo, eto ostalo mu u amanet, gleda da zajebe državu, barem za jedan euro ako može, jer je naučio da je to na rodnoj grudi kao dobar dan.
Nama to kao dobar dan, a njima čist vandalizam, ali avaj, nisu oni vekovima branili evropu od najezde turaka.! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma pusti ti stednju, to je ok. Gledaj ti ovaj lopovluk, zavist, ljubomoru, ovo prodavanje za sendvic, apatiju itd itd..
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobar dan.
Redovno pratim forum, ne postujem tek da bih nesto napisao.
Imajući u vidu broj aktivnih članova, zamolio bih ako je neko uključen u rad aplikacija Wolt i Glovo kao dostavljač da pruži neke informacije.
U potrazi sam za dodatnim poslom, pa je svaka pomoć dobrodošla.
Hvala unapred, svako dobro.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@kruzni.

 

Ako ti već ne bi bio problem dug boravak na ulici, vožnja...da li si razmišljao možda o CarGo? Oni sada imaju dosta svojih automobila, nije baš da moraš pod obavezno da radiš sa svojim autom.

Znam da ima ljudi na Forumu koji ozbiljno i dugo već rade sa njima, pa verovatno mogu da ti prenesu više iskustava...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala na javljanju.
Razmisljao jesam, i opcija mi jeste njihov auto jer moj ne ispunjava uslove. Oko toga imam poluinformacije, npr. da bih koristio njihov auto, uz normalno nadoknadu novcanu, cuo sam i da uslovljavaju radnim vremenom tipa 10-12 sati dnevno. Takvo radno vreme ne bih mogao da ispostujem uz moj redovni posao. Ne bi mi dozvolile obaveze porodicne, a mislim i da ne bih mogao normalno tako da funkcionisem u voznji, ne daj boze da ugrozim putnike, sebe i ostale ucesnike u saobraćaju.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 minutes ago, kruzni. said:

Oko toga imam poluinformacije...

Kad je njihov auto u pitanju, postoje dve varijante:

 

1) platiš im 10 evra, auto je tvoj na 12 sati. Da li ćeš raditi svih 12 sati ili ne - njih ne zanima. Drugih 12 sati taj isti auto duži drugi čovek.

Ne možeš da biraš tih 12 sati, npr. hoću od 10 ujutro do 10 uveče, nego imaju dnevnu i noćnu smenu (6 ujutro do 6 uveče je dnevna, noćna od 6 uveče do 6 ujutro).

Od prihoda koji ostvariš treba dakle da platiš tih 10 evra, plus njima ide onaj njihov uobičajeni procenat od svake vožnje, plus plaćaš i gorivo koje si potrošio. Ono što preostane je tvoja zarada.

 

2) ne plaćaš im ništa, nemaš trošak goriva. Imaš uslov da ispuniš 65.000 dinara nedeljnog pazara. Ceo pazar ide njima. Da li ćeš to ispuniti vožnjom po 12 sati svaki dan svih 7 dana u nedelji, ili kako već - njih ne zanima.

Cilj im je da imaš tako 4 nedelje po 65.000 dinara pazara. Ako to ispuniš, tvoja plata tog meseca je 100.000 dinara. Oni misle o gorivu, održavanju auta, svemu...ti samo treba da misliš o tome da treba da ostvariš 65k nedeljnog pazara. Ukoliko ne uspeš da ostvariš toliko pazara, onda nećeš imati 100.000 platu, nego manje. Postoji formula kako se računa, tako da se unapred zna, nije proizvoljno.

Realno, da bi imao 100k sebi, mora da se radi barem 8-9 sati u proseku dnevno, realnije je i malo više od toga. To onda teško da može biti dodatni posao.

Da bi imao oko 60k-70k, može da se radi manje od toga...ali tada ostaje pitanje hoće li ti uopšte dati auto jer imaju druge vozače koji bi bili spremni da dele auto i rade takoreći skoro po 12 sati svako od njih...a, CarGo ipak to više voli.

 

 

Edited by neshaoct
dopuna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala na trudu da mi objasnis.
Da, ne bih se uklopio u ovu pricu sa 65000 nedeljno nikako sa svojim poslom. A i trudim se da nadjem neku svoju meru, sta cu sa tolikim novcima.
Eventualno bih mogao da od 12 sati moje smene, odradim od 18h do ponoci, pa na spavanje. Tu se verovatno izgubi nesto vremena i na primopredaju, vikendom moze i duze da se radi. Pretpostavljam da bih uspevao da izadjem tako na 30-40k mesecno, sto je ok.

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wolt, sa aspekta prevoza i dostave biciklima je izrabljivanje. I Glovo takodje, tako da ako to mislis onda ili da budes dobar amaterski trkac-biciklista sa dobrom kondicijom ili da imas elektricni bajk dobrog dometa sa dinamom za dopunjavanje. Kolege su mi rekle, neke od njih su radile dostavu da moze biti jako tesko + voznja na 40C + saobracaj.

Sent from NOMU S10 PRO using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Planirao sam svojim autom.
Prijavio sam se za obe, za Glovo idem sledeći petak, za Wolt cekam da me kontaktiraju.
Iznecu ovde sve detalje sto saznam. Ono sto sam nasao kako Glovo kuriri u Evropi prolaze, nije sjajno. Potrebno je puno vremena i strpljenja, novi dostavljaci tesko dolaze do porudžbina, aplikacija daje prednost starim dostavljacima, kao i garantovane sate koji se plaćaju imao ili nemao porudžbinu. Jedino sto je ta prica relativno nova kod nas, pa me tesi da mozda nema puno starih dostavljaca.

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Te sisteme nisu smislili homofili, već homofobi, nema tu ljudskosti ni mrve, ima da se iskidaš za hiljadarku. A vidim poznanik u mini udruženju taksira njih 3 voze firmine aute i kaže da ni na jednom poslu do sada nije se manje umarao nervirao a više zarađivao, radi od 18 g a sad mu je preko 45, nema gde ga nije bilo.
Nema fiksnu platu već zavisi i od ulaganja u vozila, što čine sva trojica zajedno sa vlasnikom, kao neko ortačko preduzeće.

Послато уз помоћ Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam ni otisao u Glovo na razgovor, u medjuvremenu mi nesto drugo istrcalo.
Inače sam naleteo na ulici na radnike Wolt-a, pa smo procaskali. Trenutno su pokriveni sa radnicima, pa ne zovu na razgovor i ceka se. Nisu nezadovoljni, petkom rezervisu sate za sledeću nedelju i tada moraju biti na raspolaganju. Placa se 250 dinara sat, plus nesto po dostavi i plus baksis. 13 dinara dobijaju po kilometru, ako je voznja duza od 1.5 km. Tih 13 dinara realno pokriva samo gorivo i nista ne ostane za amortizaciju auta.


Sent from my moto e5 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cisto kao najava ako je nekome zanimljivo, a uskoro cu postaviti vise detalja. 
Tast uskoro ide u penziju i planira da proda biznis (market na Miljakovcu), razradjen posao, market se nalazi u jednom od solitera i radi vec godinama, sva oprema police frizideri kase itd itd, pouzdani radnici, dugogodisnji dobavljaci...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sve može biti zanimljivo ukoliko imam prave i pouzdane informacije.
Dnevni promet, mesečni saldo, završni račun , i ko ga radi, može i na pm .


Послато уз помоћ ТT

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...