Jump to content
FAS Goran
xalexas

Lancia Y 1.2 8v - Trza motor i diže temperaturu na leru

Recommended Posts

Od skoro mi se dešava da pri promeni brzine kad dodam gas, motor cimne ili trza par puta pa prihvati gas. Na leru kao da povremeno ima prekide u radu (štucne). Ista stvar mi se dešava bez obzira da li vozim na benzin ili gas. Pri vožnji na gas kad trzne ponekad se čuje i mala detonacija iz auspuha :(

Čistio sam leptir i to delimično pomogne ali samo na dan-dva kad opet krene iz početka. Svećice sam menjao pre 10.000. Kablovi čisti, bez tragova varničenja. Možda bobina?

Da sve bude još gore danas stojim i čekam u leru odjednom se upali 2. brzina na ventilatoru (nikad je nisam čuo bez klime) i počne da diže temperaturu neverovatnom brzinom (za par sekundi je bio skoro u crvenom). Prvo sam ga odmah ugasio i sačekao. Dođem kući i ostavim ga u leru da testiram, ista stvar. Ovog puta kad se desilo dodam gas i za dve sekunde spusti temperaturu na normalu i ugasi ventilator??? Šta ovo može da bude? Termostat, pumpa? A da, primetio sam dok stojim na leru da mi ne radi grejanje, duva samo hladno. Tek kad vozim počne da duva toplo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Proveri nivo tecnosti kad je hladan...probaj da dolijes do cepa pa upali i pusti da radi malo pa vidi oce li poceti da izlazi iz cantre...ako je tako nije pumpa verovatno...a to ladno duva dok stojis verov vazduh negde...tu ima neko desavanje na tu temu s vodom...

Problem s tim pokazivacem temp je upravo takav...sve je ql i odjednom skoci u crveno i fazon u istom trenutku prokuva ako ima sta tj dovoljno vode...nezgodan je bas s dihtungom ...

A stucanje polako prvo resi vodu...moze biti neka bobina ili kontakt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala na odgovoru. Ipak sam otisao kod majstora da se ja ne pravim pametan. Vazduh u sistemu je ipak bio uzrok. Kad su ga odzracili dosuli su 2l tecnosti! A pokazivao je nivo do maksimuma pre toga! Ovo je upozorenje za sve da cim primete da im se cesce pali ventilator da pohitaju kod majstora da provere da ne bi unistili motor bezveze.

Sad mi ostaje da vidim sta cu sa ovim trzanjem. Da li moze neko da preporuci dobrog FIAT majstora na Novom Beogradu sa dijagnostikom?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...