Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

A da se javiš na tehnički fakultet, ja sam radio atest za kamion prošlo prilično jednostavno, uz par tehničkih crteža, fotografije i plaćanje.

Ako ti bude trebao broj dotičnog inženjera javi na pm, pa vidi sa njim ima li šanse.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam siguran da ce nesto moci uraditi, ali valjda nista ne fali da nazovem jos jedan broj gde ce reci da mi ne mogu pomoci. Stvar je da treba potvrda proizvodjaca koju mi Zastava nece dati posto iz nekog razloga je moj problem a ne njihov sto oni nemaju strucnjake koji bi procenili da li mogu da mi daju potvrdu. Agencija za bezbednost daje potvrde za vozila ciji proizvodjaci nemaju tu ovlascenog predstavnika, ali nema price da zaobidju Zastavu, a i vec su mi najavili da cak i da se Zastava zatvori, mogu ocekivati odgovor od njih u roku od 2 godine da li mogu da atestiram. Sto znaci da proces moze da potraje godinama ako i uopste moze da se uradi, tako da je njihov predlog bio da ladim muda 3 godine jer oni planiraju da donesu zakon za 3 godine (najavljuju to kao da stvarno donose zakone u roku i kao da ce nov biti bolji od trenutnog). Tako da jedino mogu svima koji odmazu da pozelim da ih setaju jednako kao sto oni to rade meni, nista gore od toga im ne zelim. I trenutno stanje auta je u skladu sa zeljama jednog tehnickog, ali drugi radnik, druga pravila.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeste tu si u pravu za proizvođača, tu premisu sam ispustio iz vida, ja sam morao FAP-u dostaviti plan izvođenja radova sa tehničkim crtežima što su oni odobrili za odgovarajuću sumu, mene su skratili za 200e, nemaju cenovnik nego NAKO...i posle me zvali kao iz ovih šopova da mi utrape neki deo po brutalnim cenama...

Mercedes srbija ima cenovnik i to je negde oko 7000din...

Sledeći put moduj merdžu

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da je zakon pisao neko ko je drzao srafciger u ruci, onda ne bi bilo problema. Samo sto neko ne konta da vrhunac modifikovanja nije lepljenje folija i zamena motora iz jaceg modela u slabiji pa da ima smisla da proizvodjac ima nekog udela u odlucivanju sta moze a sta ne moze.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ljudi voze u HR i SLO delove koje sam ja pravio i za svoj auto i tamo moze da se atestira ali Srbija mora izigravati da je naprednija od EU... Covek u SLO platio 200e atestiranje kompletnog auta, njegova obaveza je pored placanja bila da ostavi auto na tehnickom lokalnom na par sati. A mi izmisljamo birokratiju kao da pokrecemo nuklarni program.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 22.12.2018. at 10:54 PM, YUgisa said:

... I trenutno stanje auta je u skladu sa zeljama jednog tehnickog...

 

Zakuni se da si sve ovo radio uz dogovor sa nekim da prođeš tehnički i onda bi puj-pike ne važi?!? Aauuuuu matori al' su tebe preveslali...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi radnik, nova pravila. Ali da, jedini tehnicki pregled koji je rekao sta tacno da izmenim (u domenu realnosti) da bi prihvatili da mi registruju auto, ali na kraju nista od toga.

Edited by YUgisa

Share this post


Link to post
Share on other sites

I cekaj kakva je situacija sada? Da li mozes da odes na neki drugi tehnicki, da li su ti oni to onako ispred rekli -ovo nece moci-, ili sta kako?

Tj. da li i formalno nisi prosao i zapisan si tamo negde i imas onih nekih 15? dana da otklonis "problem"?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Situacija je takva da nigde zvanicno nisam upisan, a tablice su juce vracene nazad posto je danas istekao rok. Pretposlednji dan registracije, obisao sam sve tehnicke koje sam znao da ne idu u krajnost da smaraju za stvari tipa ogrebotina na farbi, jedan jedini tehnicki pregled je bio uopste zainteresovan da razgovara sa mnom, svi ostali su bili u fazonu teraj mi se iz dvorista, ja sam mesec i po dana trazio sve potrebne delove da bih to sklopio, otisao sam ponovo tamo, ali drugi radnik, pa nova pravila. Tako da je isteklo 60 dana i tu se prica zavrsila.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...