Jump to content
FAS Goran
chikavili

Crossover solucije

Recommended Posts

Kia opoziva Soul zbog problema s krovom

 

92822-kia%20soul%201.jpg

 

Vlasnici automobila Kia Soul proizvedenih između 8. januara 2009. i 2. septembra 2013, a čiji su automobili opremljeni panoramskim krovom, možda će morati na servis. Primećeno je da se tokom sudara, prilikom aktiviranja vazdušne zavese, unutar kabine može odvojiti komad metala, koji može da izazove dodatne povrede. Kia će pisanim putem obavestiti sve vlasnike na koje se opoziv odnosi, a popravka je veoma brza i naravno, za korisnika besplatna. Nije objavljeno koliko vozila je obuhvaćeno opozivom, a samo prošle godine Kia je opozvala 52.000 Soula zbog raznovrsnih problema.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites

Citroen najavio novi crossover

 

Citroen-Aircross%20911111.jpg

 

Citroen će u sklopu PSA-ovog plana ''Push to pass'' nastaviti sa širenjem svoje ponude novim crossoverom čija će proizvodnja početi toekom 2018. Za sada nema puno konkretnijih detalja o ovom novitetu, ali zna se da će njegova proizvodnja biti poverena uskoro obnovljenim pogonima u Rennesu, u Francuskoj. Naime, u pomenutu fabriku će biti uloženo oko 100 miliona evra pa će se u njoj pored novog crossovera, čiji se razvoj vodi pod kodnim imenom C84, verovatno proizvoditi i budući Peugeot 5008 i još neki slični modeli. Dalje, novi crossover će se bazirati na modularnoj EMP2 platformi, a uz klasičnu motorizaciju u ponudi će se verovatno pojaviti i neka vrsta hibridnog ili električnog pogona. U skladu s Citroenovom filozofijom možemo očekivati jednostavno i mladalački osmišljeno vozilo čiji će glavni aduti biti simpatičan dizajn i pristupačnija cena.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

2017. Kia Soul

 

153559-kia%20soul%201.jpg

 

Kia je za modelsku godinu 2017. blago osvežila svoj zanimljivi crossover Soul, ali više pažnje od skromnih vizuelnih promena privlači najava o turbo motoru.

 

153560-kia%20soul%2011.jpg

 

Kia Motors America je naime potvrdila da će 2017. Soul biti dostupan i sa turbo motorom, i to najverovatnije sa 1.6 litarskim agregatom sa 150 kW/204KS i 264 Nm iz modela Forte5.

 

153561-kia%20soul%20111.jpg

 

Što se tiče ostalih izmena, treba pomenuti blago doterane branike, HID prednja svetla, drugačija LED dnevna svetla, modifikovanu grafiku zadnjih LED svetala, pa novi dizajn 18-inčnih alu točkova i opcioni Style Up paket.

 

153562-kia%20soul%2011111.jpg

 

U unutrašnjosti se promene tiču upotrebljenih materijala i boja, uključujući i nove dvobojne kombinacije.

 

153566-kia%20soul%201111.jpg

 

Promocija 2017. Soula za američko tržište se očekuje u novembru na sajmu automobila u Los Anđelesu, a start prodaje početkom 2017.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iznenadilo me da ih ima poprilicno u New Yorku. Od koreanaca, jedino Hyundai Elantre ima vise od Soula.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slično da, ovo ne...

 

i meni se dopada, ja volim kad su A i B ili B i C stubovi crni pa se uklope sa staklima. Izgleda kao kokpit  B)

Edited by PremieRacing

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nissan bi mogao da lansira Z crossover

 

136279-nissan%20z.jpg

 

Nakon sedam godina na tržištu Nissan 370Z je spreman za penziju i vreme je za zamenu, a ono što se mnogim ljubiteljima sportskih modela neće dopasti je činjenica da bi mogao da ga zameni crossover. Glasine o ovoj koncepcijskoj promeni kruže već neko vreme, a Nissan je celu priču podgrejao još 2015. kada je predstavljen konceptni model Gripz. Sada je nekoliko izvora, pozivajući se na insajdere, ponovo saopštilo da će Nissan krenuti u tom smeru. Zamoljen za odgovor na ovo pitanje Paul Wilcox, šef Nissana za Evropu, dao je dvosmislen i neodređen odgovor. Naime Wilcox je izjavio: ''To je dobro pitanje. Ne mogu da komentarišem, Smatram da je u ovom trenutku najvažnije odrediti šta je deo Nissanovog brenda. Lično mislim da dinamične performanse to svakako jesu. Ne bi ništa odbacio, ali ne komentarišemo buduće proizvode''. Takođe, rekao je i da se svakako treba posvetiti rastućim segmentima i u njima dobro popuniti ponudu, a ne rizikovati sa svakim segmentom kao i da je to jedini način da se ostvari zarada. Prilično neodređen odgovor, ali ipak ide u prilog tezi da ćemo u skoroj budućnosti videti Z crossover. Naime, Nissan ima velikog iskustva u proizvodnji crossovera, a isti su svakim danom sve popularniji, posebno u odnosu na segment coupea, pa zašto dodatno ne proširiti ponudu i u tom smeru. Sam Gripz je pobrao dobre kritike, a upravo bi tako nekako mogao da izgleda i produkcijski crossover sa Z znakom i Z performansama. 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyundai do 2018. predstavlja dva nova crossovera

 

hyundai%20creta%20111.jpg

 

Novi crossoveri niču kao pečurke posle kiše, a ako se nastavi ovaj trend klasični automobili će otići u istoriju. Na talasu velike potražnje za SUV-ovima 'surfuje' i Hyundai, a Korejci su najavili da će do 2018. predstaviti još dva manja crossovera A i B segmenta. Do 2020. će se poigrati i sa većim SUV-ovima. Santa Fe će narasti u dimenzijama, a moći će da primi i do osam putnika. Verovatno će dobiti i novo ime. Gabarite će povećati i Tucson kako ne bi bio previše sličan pomenutim novim SUV-ovima. Takođe, Hyundai će do 2018. predstaviti i električni crossover sa autonomijom od 350 km.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alpine SUV možda na bazi Mercedesa GLA

 

alpin%20esuv.jpg

 

Renaultov sportski brend Alpine samo što nije napokon revitalizovan, a već stižu informacije i o crossoveru koji bi takođe uskoro mogao da stigne na tržište. Podsetimo, prvi moderni Alpine bi trebalo da bude produkcijska verzija konceptnog modela Alpine Vision i mogao bi da nosi naziv A120. Veruje se da će ga pokretati novi 4-cilindrični 1,8 litarski turbo benzinski motor snage između 250 i 300KS. Zahvaljujući širokoj upotrebi lakih materijala A120 bi trebalo da bude težak oko 1.000 kg, a insajderi javljaju da će do 100 km/h ubrzavati za manje od 4.5 sekundi. Nakon lansiranja A120, a posebno ako kupci za njim pokažu zadovoljavajući interes, Alpine bi mogao da proširi svoju ponudu. Tačnije, nove glasine kažu da bi modelu A120 do kraja ove decenije mogao da se pridruži SUV/crossover koji bi se bazirao na Mercedesovom modelu GLA. Renault i Mercedes već neko vreme usko sarađuju pa nema razloga da ne nastave i na ovom polju. Uostalom isti model čini osnovu za infinitijev QX30. Naravno, Alpine ne bi bio samo rebrendirani Mercedes, već bi se od njega razlikovao dizajnom, uređenjem enterijera i sl, dok bi za pokretanje verovatno mogao da bude zadužen i AMG-ov 2,0 litarski turbo. Dalje, mogu se očekivati i pogon na sva četiri točkka, ručni kao i automatski menjači.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitsubishi u Ženevi predstavlja rivala Nissan Qashqaiju

 

159684-mitsubishi%20asx%2011.jpg

 

Mitsubishi navodno planira da u Ženevi predstavi rivala Nissan Qashqi modelu. Novi krosover biće pozicioniram ispod Outlandera u gami ovog brenda, a biće i neznatno veći od ASX modela.

Dizajn ovog modela biće vitkiji u odnosu na druge Mitsubishijeve krosovere i SUV-ove. Prema rečima neimenovanog izvora iz ove kompanije, dizajn je upravo ono čime se Mitsubishi predano bavi, a akcenat je na njegovoj praktičnosti. Land Rover je pokazao da je moguće istovremeno biti snažan i atraktivan, a to je upravo ono što se želi postići i sa novim krosoverom japanskog proizvođača. Izgled ovog modela biće, takođe, pod snažnim uticajem XR-PHEV II koncepta, što znači da će imati sužen krov i zadnji prozor, atraktivnu prednju masku i sportske detalje. Kada je reč o pogonu, Mitusbishijev odgovor na Qashqai će imati dizelske motore iz ASX-a, kao i novi 1.5-litarski turbopunjeni benzinski motor.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Špijunske fotke: Hyundaijev novi mali SUV

 

hyundai%20suv%201.jpg

 

Mali SUV iz Hyundaija koji će biti rival Nissan Juke modelu uočen je u potpunosti kamufliran, ali sa lepim pogledom u njegovu unutrašnjost. Iako je instrument tabla jednim delom prekrivena mrežastom tkaninom, moguće je videti kako izgleda tačskrin displej ovog automobila, kao i centralno pozicionirani vazdušni otvori i dugmad za kontrolu klime.

 

hyundai%20suv%2011.jpg

 

Osim toga, uočljivo je da kontrole na instrument tabli imaju analogan dizajn, sa - kako se čini - pravougaonim displejem na centralnom delu putnog kompjutera.

 

hyundai%20suv%20111.jpg

 

Kada je reč o spoljašnjosti, priča se o tome da je ovaj model inspirisan Intrado konceptom koji je Hyundai predstavio 2014. godine na Salonu automobila u Ženevi. Svrha ovog koncepta bila je prikazivanje nove dizajnerske filozofije ovog proizvođača, pod nazivom “Fluidic Sculpture”. Ipak, na špijunskim fotkama moguće je uočiti da ovo vozilo ipak ima mnoštvo crta koje deli sa aktuelnim i30 i Tucson modelima, uprkos farovima nalik na one koji imaju Jeep Cherokee i Citroen C4 Picasso. Ovaj SUV će najverovatnije biti zasnovan na platformi i20, koristeći kombinaciju delova i20 i i30. Priča se i o tome da će nekoliko pogonskih jedinica deliti sa novim i30 modelom. Mali SUV iz Hyundaija jš uvek nema ime, a njegovi rivali biće Nissan Juke, Renault Captur i Opel Mocca X. Njegova premijera trebalo bi da se održi tokom ove godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nissan Rogue Sport - Qashqai za Ameriku

 

160150-nissan%20r%201.jpg

 

Nissan je na sajmu automobila u Detroitu prikazao i model Rogue Sport, koji mi u Evropi znamo kao Qashqai (zanimljivo da će i u Kanadi nositi naziv Qasqhai a ne Rogue Sport kao u SAD-u). Jedini motor u ponudi u SAD-u biće 2.0 litarski benzinac sa 141KS i 200 Nm,  standardno u paru sa CVT menjačem.

 

160151-nissan%20r%2011.jpg

 

Ovde i podatak da će se Qashqai za potrebe tržišta Severne Amerike praviti u Nissanovoj fabrici Kyushu u Japanu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pre bih uzeo Suzukija, bez obzira na to što Toyota spram njega izgleda kao svemirski brod.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inside Lane video: Test 2017. Nissan Qashqai

 

 

-----------------------------------

 

On 1/15/2017 at 3:23 AM, nesa 169 said:

Pre bih uzeo Suzukija, bez obzira na to što Toyota spram njega izgleda kao svemirski brod.

 

Evo, isti čovek je testirao posle Suzukija i Toyotu C-HR: :) 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I posle njegovih ocena još sam više za Suzukija. On je sposobniji, jednostavniji za korišćenje, a uprkos pogonu na sva 4 točka i jačem i većem motoru na testu nije trošio ništa više od Toyote. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

20170118_112723-01.jpg

 

Uzivo je definitivno dobar, pojava... Ali i meni razum kaze Suzuki, pogotovo sto ovaj novi S-Cross izgleda daleko lepse od prvog koji mi je bio bezlicno ruznjikav

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobro, ko gleda pre svega dizajn svakako će uzeti Toyotu. Meni je to uvek bilo manje važno jer sam uvek polazio od toga da kad sedim za volanom uopšte ne vidim kako auto koji vozim izgleda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

+1 za S-Cross. Spram cene dosta se dobije+ide turbo benzinac 1.4 140 ks.

 

Više prostora a značajno jeftinije

Edited by andreja.micovic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sve zapravo zavisi od toga sta covek ocekuje od automobila. Meni recimo ova vrsta vozila nije preterano privlacna jer ne patim od toga da sedim na visem polozaju nego drugi vozaci niti mi je bitno da budem primecen. Za manje para mogu kupiti obican auto koji ide brze, trosi manje, a ima i bolju opremu. Ako bih uzimao neki od povisenih, onda zelim i bolje terenske sposobnosti od obicnog auta. Zasto niko ne testira jedinu verziju Toyote koja to omogucava - AWD? Zato sto je skupa i samim tim ne bas interesantna. Ali meni ovako cela prica u upotrebnom smislu nije bas privlacna. Mozda sam konzervativan, ali ja bas volim da sedim sto nize i zanima me sta dobijam iznutra.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...