Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

To sva stakla pitaj ih da li u to ulaze i ona 2 iza prednje šoferke jer su  i za njih ubedljivali burazera da su isto od plastike i ako na njima lepo piše da je staklo.

Što se tiče ove priče o novijim folijama kod njih uvek ista priča pljuju prethodne a hvale novije

Drugar je skoro radio farove ona providna zaštita na golfu u Dark Glass duplo jeftinije bila cena nego u Black Glass . Black Glass ima samo dobru priču ne treba se zaletati i verovati sve što kažu.

Što se tiče saobraćajne dozvole ne menja se ništa već se samo upisuje u nju da su odradjene folije i navodno ne treba više nositi onaj papir sa atestom. Tako su bar burazeru odradili i rekli. Samo on nosi taj papir da ne bude da se pravi pametan ako neko bude tražio pa da ga cimaju za nešto drugo.

 

http://www.zatamnjivanjestakala.com/

https://darkglass.rs/

https://www.zatamnjivanjebeograd.rs/?fbclid=PAAaZ0pq4vT_Ajldp4mP5AAnx-AulNy-gNl9KGKJq1uNWLsKsuh02BGNLsy_Q

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koje samaranje sa ciframa u odnosu na ranije, pa najgluplja potvrda Fiata je bila 3.000 din, a sada 5.000 ... Svi se ugradjuju, uzas.

I jos mi reci da su ovo cene za ugradnju folija samo iza B stuba?

Odradi bar sve to pred produzetak registracije, pa iskoristi bar da tehnicki ne placas duplo. Ako je ikakva i usteda na ove cifre...

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

21 hours ago, dach@ said:

Hvala @dach@ za sugestije, kod ovih je bese tvoj burazer radio i njih sam i planirao da kontaktiram. Kod njih je za 500L 150e sa sve staklima kod A stuba i plasticnim prozorom pozadi, zvuce korektno skroz, saradjuju sa laboratorijom i tehnickim pregledom tako da isto to sve moze u danu. Jedino nisam razumeo koje su folije u pitanju, da li su na metalnoj bazi ili nanokeramicke, po tvom postu bih rekao da su stari tip:

On 3/9/2021 at 8:52 PM, dach@ said:

Folije za 500l - oko 17000 din (145 evra)Na metalnoj bazi one starije generacije neradi samo skuplje na keramičkoj bazi.

Cak i da je metalna osnova, jeftiniji su od black glassa za nekih 6000 dinara, sto je fina cifra. Pitao sam i za saobracajnu, kaze da ne mora nova saobracajna jer kad se uradi atest i/ili tehnicki, po broju sasije se vidi da je ima atestirana stakla.

@dach@ kakva je vidljovost nocu kroz te folije kod burazera, posto su pominjali u prethodnom mailu da se bolje vidi kroz nanokeramicke?

Edited by Dzimbo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vidljivost je odlična,napred se ništa i ne primećuje sem što sunce više ne peče.Pozadi je valjda do 80 % ali iznutra sve se ok vidi. Vidi ja sam na Puntu imao samo pozadi 2010 stavljene isto u sun control tada su radili one na bazi plastike super se videlo i radilo je odličan posao žao mi je što sam morao da ih skinem.

Zato sam ti i rekao da se ne pecaš šta oni sve pričaju u Black Glass u i to dal je na metalnoj osnovi lii nano keramika pitanje kolika je razlika u realnosti i dali čovek može da je primeti. Što i drugi nebi prešli na njih kad je ovi toliko hvale sem što šamaraju sa cenama.  Drugar je skoro radio golfa te farove i prozore u Dark Glass i još nešto po karoseriji odlično odradjeno tako da i kod njih možeš da pogledaš.

Evo ti sajt ljudi prodaju foliju na veliko koliko vidim to košta kvadrat 8-10 eura naravno samo folija. Lepo su ovi podigli cenu u zadnjih par godina 

https://cfs.rs/

Edited by dach@

Share this post


Link to post
Share on other sites

SunControl (na Zvezdari)sam stavio u avgustu na 4 stakla i koštalo me je oko 110e. napred je ukupno zatamnjenje 30% a nazad 80. 

Što je najbitnije, rade posao. Nazad se lepo vidi, nemam problema. Noću odlično, jer me ne zaslepljuju zrikavi farovi i xenoni.

Ostalo je da odradim atest (oko 10000) i tehnički (al to ću na jesen).

Psotoji mogućnost da ukinu atest, al znaćemo detalje narednih par meseci.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@dach@ poslao sam mail Dark Glass-u ali mislim da sam se vec odlucio za SunControl, plus sto se javio i kolega @Martin , tako da je to to. 

@Martin hvala za informaciju, nov auto pa mislis, podrazumeva se da su atestirana stakla pa nisi radio atest i tehnicki? :lol:

 

  

23 hours ago, Ivan said:

Odradi bar sve to pred produzetak registracije, pa iskoristi bar da tehnicki ne placas duplo. Ako je ikakva i usteda na ove cifre...

registracija u Oktobru, ne znaci mi nista da cekam istu..

Edited by Dzimbo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skoro svi drugari su radili u sun control u ok momak i lepo radi. Ovaj zadnji je nešto žurio i ovaj nije mogao tu nedelju da ga primi pa je odradio u Dark Glass u isto korektno odradjeno i cene ok

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ostavio sam auto u Sun Control-u, posle treba da preuzmem, posto je hladno i vlazno vreme, necu smeti da spustam prozore dok ne dodju bar dva topla dana, jbg kad nemam garazu.

 

Uglavnom, skroz korektan lik, napred ce biti 30% a pozadi 90% na njegov savet. Sutra ujutru na atest, necu raditi tehnicki dok ne dodje vreme za registraciju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brate mili koje kidanje....bezobrazno skroz. Ono, najgore je sto su fabricki zatamnjena stakla (kod kupovone novog vozila) do tipa 200-250e...

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/9/2021 at 8:52 PM, dach@ said:

Odobrenje od Fiata- 4700 din 

Uverenje - 3000 din

Taksa - 310 din

Atest - 4800 din

Folije za 500l - oko 17000 din (145 evra)

@ISV_01 ja se ne bih slozio sa tobom kolega, pre nesto vise od dve godine je dachin burazer odradio za slican novac, a ironija je da je folija poskupela za 5e, a atest i potvrda skoro 2000 zajedno.

 

Kada pogledamo koliko su cene svega otisle u nebo, ja bih rekao da je ovo odlican posao.

 

Da ne pricam da sam mogao u Blackglassu da puknem 400e za "losiju" uslugu.

 

Edit: zet kada je kupovao svog 500la, kaze da je doplata bila oko 150e za zatamnjenje.

Edited by Dzimbo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma lopovi bre , potvrda proizvodjaca i atest 15k dinara, ccc....nije skupo zalepti foliju, za moj auto 7500din kostaju folije iza B stuba, komsija to radi bas sam ga pitao skoro a onda duplo vise do toga da platim drzavi, e pa necu dosta nas deru na sve strane pa ne moram i ovde da placam. Za nuzdu sam kupio one zavesice cisto kad idem negde dalje detetu da ne bije u glavu a mislim se o onim tipskim Sunpro mrezicama, za moj auto su 50e isto za zadnja stakla i soferku sto je ok cena a odlicne su komsija stavio na svoj auto skoro i prezadovoljan je, zimi skines leti stavis, od spolja deluje kao folija jedino kad se priblizis vidis da nije folija ali to i nije bitno e sad ne stite od UV al da ga biiip bar ne bije sunce direktno u glavu.

index.php?action=dlattach;topic=9924.0;a

Edited by OMP

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Dzimbo Ih kolega, jos kad se setim videa u kome strucnjak prakticno objasnjava da presvlacenje auto stakala aka zatamnjivanje nije 'prepravka' auta a ovi nasi ubiraju 'plodove' svakojakih glupih pravilnika i na kraju cifra za to bude 1/3 prosecne plate, nije bezazlena cifra. 

 

Istina, kad upekne zvezda, ugodjaj koje pruzaju dobro zatamnjena stakla u odnosu na klasicna tonirana, je nebo i zemlja....to najbolje znaju putnici pozadi. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeste jaca cena u odnosu na ranije, jedino zahvaljujuci alavosti kada se dodje do papirologije. Jer svi hoce da se ugrade i uzmu 'leba bez motike.

Ali folije su jedina prava stvar na duze staze. Za razliku od kacenja kojekakvih okvira, mrezica, od kojih mi se licno zavrti u glavi kada gledam iole duze kroz njih :) (kao ono kada brendiraju GSP vozila pa pokriju stakla sa rupicastom folijom, uzas kada gledas iznutra). Plus sa folijama imas UV i toplotnu zastitu.

Deluje mi da fabricko staklo zadnjih vrata nema one tackice na prelazu izmedju crnog i providnog dela? Ako je tako, odlicno, posto onda nema frke da ce se napraviti cuveni "milje" :) . Nema mi nista grdnije ako toga ima na fiksnim i naknadno zatamnjenim staklima. Zatamnjivao sam i kod sebe davno na Stilu sa Llumar, jedina stvar koja mi se ne svidja (uz potencijalni "milje") je sto se pozadi nakon zatamnjivanja bas vide grejaci i da je naknadno radjeno. Jer tamna folija ide iza njih, dok su kod fabricke verzije grejaci "utopljeni" u vec tamno staklo i maltene se ne vide.

Super je ispalo, kod sebe sam davno samo blago zatamnjivao sa 65% jer je isao ceo auto (sem soferke naravno). Ali sa ovakvim propisima, definitivno je bar 80% iza B stuba prava mera, najvise zbog dece ili putnika pozadi. A taman moze da se ostavi ponesto sitno pozadi, a da se ne vidi i da ne cvikas da ce neko da razbija staklo zbog toga. A po ovim cenama naknadne ugradnje (citaj taksi), ocigledno da je bar za ovaj model vredelo doplatiti za fabricku verziju tamnih stakala.

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites
34 minutes ago, Ivan said:

 Za razliku od kacenja kojekakvih okvira, mrezica, od kojih mi se licno zavrti u glavi kada gledam iole duze kroz njih :)
 

 

Ne gledas ti kroz njih nego putnici pozadi ;) naravno folija je prava stvar pre svega zbog UV ali jbg necu da dajem drzavi pare tako da ili nista ili neka alternativa koju sam pomenuo. Ja inace nisam ljubitelj tamnih stakala i meni smeta nocu i kad je oblacno, imao sam na alfi nekad sva stakla ali mi nije odgovaralo, sad samo zbog deteta gledam nesto.

Edited by OMP

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ISV_01 izvini, nisam re razumeo iz prve, mislio sam da pricas o stanju na trzistu, sto se tice dranja od strane drzave, to necu da komentarisem jer tako je kako je, meni je zatamnjenje bilo potrebno zbog putnika pozadi i ja sam to morao da odradim, razmisljao sam o onoj alternativi koji su mi slao na temi, ali posto planiram auto da zadrzim jos neko vreme, bolja opcija mi je bila da uradim folije.

@darkman14 pitanje je sta ce biti sa tim, izbace potvrdu, povecaju atest i tako, svakako kome nije nuzno, valjalo bi da saceka.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, OMP said:

Ne gledas ti kroz njih nego putnici pozadi ;) naravno folija je prava stvar pre svega zbog UV ali jbg necu da dajem drzavi pare

Mislim na efekat gledanja kroz te tackice duze vremena, naravno da se razumemo :) .

A to sto su alavim taksama, svi koji su mogli da se ugrade, obesmislili ceo proces - to je tek posebna prica. U smislu da nesto finalno kosta 4-5 puta vise od onoga koliko vredi ugradnja, tj. materijal i rad. Nasa tipicna posla i mentalitet. Na zadnja 2 auta imam fabricka tamna stakla pa me se tematika ne dotice previse, ali svakako da sam kao i ranije protiv takvog pristupa za bilo sta. A primera oko nas imamo gomilu, nevezano uopste za automobile.

8 minutes ago, OMP said:

Ja inace nisam ljubitelj tamnih stakala i meni smeta nocu i kad je oblacno

Postujem, 100 ljudi, 100 cudi. Kada je u pitanju bilo koja folija iz vrha ponude (a ne neka pijacarska), lepo se vidi iznutra u svim uslovima, nema nikakvih problema. Cak mi je i nocu vise odgovaralo, jer je u spoljnim retrovizorima pritamnjivalo odblesak od koka-zraka nenastelovanih farova kojih je kod nas ogroman procenat. Kada sam skinuo folije, bukvalno sam se osecao kao go :D . Takodje se lepo videlo i u rikverc nocu, bas nikakvih problema. A apropo oblacnog dana, bas sam davno kacio slike sa Llumar 65% na bocnim staklima. Prva slika od pre 10 godina, a zadnje 2 kada sam skidao folije, cisto da se vidi razlika sa i bez:

On 1/8/2018 at 3:23 PM, Ivan said:

020520152597.thumb.jpg.a63dcde7b51c2285818f810f45efef2d.jpg 050120185175.jpg.80e2d78c9d92b13c7d31518c1019453a.thumb.jpg.44fde0e5934b6c66ff41ae4be44fdf2d.jpg 050120185182.jpg.45d3c8f0402b0e86d95cdec197503974.thumb.jpg.89f8403df1274980fbec8ad2064aa003.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fabrički zatamnjena stakla su mama što se svega tiče pa onda kvalitetne folije.
Uporedo trenutno vozim dva auta, jedan bez i sa zatamljenim staklima. Nebo i zemlja. I na Tipu sam imao fabrički zatamljena, odlična stvar. Nema zaslepljivanja od pozadi, odlična vidljivost i po mraku, manje se greje auto na suncu, putnicima pozadi mnogo prijatnija vožnja.

Sent from my 2203129G using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osim direktnog zaslepljivanja od pozadi (sto apsorbuju i stakla i samozatamnjujuci retrovizor ako postoji) - plus folija na prednjim vratima su sto primetno ublaze taj efekat i od spoljnih retrovizora.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...