Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Fabricka tonirana stakla imaju V oznaku na samom staklu i zbog toga vas ne mogu dirati.

 
Ovo sad mora da vredi barem 500€ više kad se bude prodavao 9a22cb81314b73260b8e7d3122984c3c.jpg

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 1/6/2018 at 6:15 PM, Sava said:

Ostaje mi problem za zadnju soferku...

 

Ne diraj nista, proci ce ti zadnja soferka kao da je i ona fabricka kad stavis bocna zadnja tamna...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danas me zaustavili panduri u Visnjickoj ulici, popričali malo i rekli su da svuda skidaju tablice, takoo da ipak moraju da se odlepe folije. Samo su tu smenu skinuli oko 50tak tablica, videh u gepeku od pežoa :D

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobro pitanje.

I jel' zaplene obe ili samo jednu? I kako bi skinuli meni kad su zakačene pop nitnama :P Zadnja sa 'samo' 4 a prednja sa 6kom. Omašio sam malo pa sam morao da privučem sredinu pošto se napravio 'stomak' na tablici  :X

 

Meni bi garant pisali i kaznu za oštećene tablice  :rant:

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, Markobgd said:

A gde idu kola bez tablica? Kapiram da ne mogu odatle kući bez njih:)

Idu na kontrolni tehnicki pregled, a odatle na slep prikolicu.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Ivan BG said:

Idu na kontrolni tehnicki pregled

Iliti KTP...

Kod mene su table usrafljenje sa po 4 diskretna srafcica u coskovima. Zadnja u metalni ram pa on na vrata, a prednja tabla direktno u branik. I primetio sam da leti/zimi malo radi "stomacic" (sto rece kolega @PremieRacing) na prednjoj, verovatno zbog reagovanja plastike branika na promene temperature. Leti je savrseno uz liniju branika, zimi se ugoji, ali se bas tesko primeti, tacnije verujem da samo ja to vidim :) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koliko god da traje, traje, cuo sam da ce u martu opet biti aktuelno kao i da te i u toku rutinske kontrole provere alkohola, mogu smarati za folije jer je u pitanju "Tehnicki neispravno vozilo" koje ne podleze pravilima, tj zakonu koji je donet. I onda opet klasika, vanredni tehnicki, skidanje tablica i ostale gluposti.
Moramo se pomiriti sa tim i poskidati folije ili ih atestirati. U Hrvatskoj se odavno uveo atest za to i kosta 30-50e, kod njih cak treba i atest za alu felne koje nisu fabricki predvidjene za taj aito, zatim atest za xenone itd. Ko ce ga znati, nasi sve gledaju da uvedu kao u EU da bude, jedino plate da budu onakve kakve jesu, jadne i smesne. Ako ce sve poskupeti i sve morati da se atestira, dajte bar te evropske plate, da mozemo to i da platimo, da priustimo. Strasno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa to treba i kod nas da se atestira isto, xenoni, druge felne, branici, spojleri, sve se to zahteva i u nasem aktuelnom zakonu... Samo sto je nas zakon tako dobro definisan pa se tumaci kako se stigne i sprovodi se samo kad se nekom digne patka... Kad bi neko hteo od reci do reci bukvalno da sprovede nas zakon onako kako pise na papiru, realno bi trebao atest za ratkapne, presvlake, navlake za volan itd... Ali onda nasi strucnjaci ne definisu sta je modifikacija u zakonu nego pricaju u javnosti kako oni dele modifikacija na manje i vece i tako nesto spada pod manje koje nisu bitne i onda nastane problem da svako po svojoj proceni definise male i velike modifikacije i sam smislja proceduru kako zeli da je sprovede. 

 

Ja sam nekoliko puta pokusao da atestiram svoj auto pa mi je ta opcija odbijena u smislu pa nema drugi motor, pa onda nema smisla, to sto je uradjeno je kao fabricki samo poboljsano. Rekli su mi samo da stakla ni slucajno ne zatamnim i bitno je da nemam secene opruge :D

Edited by YUgisa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nema evropskih plati niti ce ih bit

8 hours ago, Irena HGT said:

:)

 

IMG-d992343864a5d09cb5c2b71c781480f8-V.thumb.jpg.513e09e1b7d92f0fa82b72aaaef49f33.jpg

Onako na brzinu,nas sa tamnim staklima ce da love kao kriminalce,da nam pretresaju aute i traze drogu,dok se ti isti kriminalci pozdravljaju sa pandurima sa "de se brate" dok mene kontrolisu.

Lepo,nema sta.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, MS PK said:

Necemo tako da se igramo

Послато са SM-J320FN уз помоћ Тапатока
 

Nego kako? Ionako samo knjmo po društvenim mrežama.

(MS PK - komentar nije upućen tebi, nego svima nama ;))

 

 

Prošle godine morao da menjam saobraćajnu jer slepacnabijemganakrc pogrešio dve cifre u dozvoli još 2011-te godine. Ove godine moram da menjam saobraćajnu i tablice jer ima Đ (dima D, traj još dve godine). Pa LOLčina jbt. 

 

Htedoh da "legalizujem" folije - lik koji je radio (Glass Service u SM) ne daje ništa od sertifikata- znači ponovno lepljenje. Oću đavola....mršupzdmtrn.

 

 

I eto, sad mi je lakše.

Odoh da skidam folije. :)

 

libomeracku.thumb.jpg.1712b31d3ae5c0adc84b926d0b9eb80d.jpg

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danas u Kneza Milosa,izlazim sa parkinga,prilazi mi policajac,kaze jel znas da ne smes da imas zatamnjena stakla, ja se pravio lud da ne znam naravno :lol: Kaze zaustavice te neko i poslati na vanredni (mogao je i on to da uradi,ne znam zasto nije ako vec salju),moras da skines ili da atestiras. Sad mene interesuje,za tu saglasnost od fiata koliko se ceka i jel moze ona fora,trazio sam saglasnost cekam je i to? :rolleyes: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jel mislis da prosecan saobracajac zna sta je sve potrebno za dobijanje atesta od Agencije za bezbednost saobracaja,pa ces ti da se ubedjujes sa njim oko "saglasnosti iz Fiata",a on ce te blago teleci gledati....

Prosecan saobracajac postupa po depesi koja je postavljena gore i ne zamara ono malo mozdane mase sto mu je aktivno.

Video si dopis gore,sve je jasno.Atestiraj,skidaj ili vozi na odgovornost pa ako prodje-prodje.

 

Pocetak je fiskalne godine,treba napraviti suficit i ove godine i zadrzati liderstvo u regionu.MOra se poceti aktivno od janura,jer treba nahraniti cinovnicki aparat po Beogradu i pasaluku.

Malo atesti,malo poskupljenje poreza na vozila pri regstraciji,malo akcize na derivate,malo uskladjivanje sa inflacijom,pa da vidis kako to malo postane mnogo :-))

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

pre nedelju dana su me zaustavili samo da duvam, ništa drugo nisu pominjali, čak ni to što sam vozio 3 osoba nazad

 

ali sad me baš cimate sa ovim komentarima

 

nznm šta da radim

na mercedesovom sajtu ovo piše:

 Poštovani,

Kompanija “Star Import” d.o.o. – Beograd, u svojstvu Generalnog zastupnika kompanije “Daimler AG” – Stuttgart, SR Nemačka u vezi zahteva za odobravanjem ugradnje folija na stakla ovim izjavljuje sledeće:

Kompanija Daimler AG proizvodi svoja vozila u skladu sa važećim ECE Pravilnicima i EEC direktivama. Obzirom da naknadno presvlačenje stakala unutrašnjom plastičnom presvlakom (folijom) ne utiče na mase i dimenzije vozila, smatramo da se ovakav način prepravke može izvesti uz sprovođenje ispitivanja od strane ovlašćenih organizacija za ispitivanje vozila u skladu sa Pravilnikom o podeli motornih i priključnih vozila i Pravilnikom o ispitivanju vozila.

Star Import doo

 

znači oni ni ne izdaju potvrde, bio bih oslobođen od tog troška.

šta drugo još ima? i jel bih morao da skidam zadnja stakla pošto ona nemaju ograničenja i samo da stavim napred nova pa onda da atestiram sve?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...