Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Drugari, nisam bio dugo na forumu, ali evo mog mišljenja, za moju situaciju.

Imam zatamnjena stakla oko 7 godina, i svih tih 7 godina ja slušam neke priče o sankcionisanju takvih vozila i o nekim kaznama za isto.

Sad imam dosta obaveza, posao, dosta vremena provodim u kolima, i svaki put kad vidim pandure (ili me zaustave), štrecam se da li će me smarati zbog stakala...

Mislim da nije u redu to što oni rade, zabranjuju i maksimalno otežavaju dolazak do atesta zatamnjenja, ali mislim da ću ovih dana skinuti te folije, i da ne razmišljam o tome.

Ja odustajem...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najpametnije je skinuti folije i ne boli te glava ;)  ja sam vozio godinama sa folijama 80% napred 100% nazad,niko me nikad nije cimao sve dok nisu poslednjih godina poostrili zakon tada sam ih i skinuo. Kad sam skinuo folije progledao sam,pogotovo nocu kad je bilo i cestih otvaranja prozora da bih nesto video,rikverc obavezno glava napolje :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

U Šapcu skidaju tablice, kad sam bio kod frizera pre neki dan pričaju neki likovi dok cekaju. Kažu da je kod nas i u Loznici valjda sada aktuelno.

Edited by Smireni

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danas u Pančevu ceo dan zaustavljali na Jabučkom putu, skidali tablice, pisali kazne :rant:

 

viber image.jpgviber image2.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 28.12.2017. at 9:35 PM, neshaoct said:

Aktuelno uputstvo koje su dobili policajci:

 

facebook_1514493242350.jpg

Čitam tekst i vidim napisali zatamLJenosti. :blink: Pismenost dovoljno govori ko sve radi "tamo negde" a predstavnik je zakona.

Share this post


Link to post
Share on other sites

U Subotici akcija traje godinama :D Kakve veze jel ima prednja ili zadnja stakla zatamnjena kad i jedno i drugo mora da se atestira?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zaustavljali su, verovali ili ne, na ukljucenju sa novosadskog na niski autoput kod Zmaja 1 :wacko:

Ja volim uz tu krivinu da se popnem malo brze i ulazim sa 50ak km/h i vidim 2 automobila zaustavljena + policijska kola.

 

Jeste da tu uhvate ljude na prepad i nema sanse da se neko veze, upali svetla ili spusti telefon pre nego ga vide, ali je bas nebezbedno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Strašno šta rade. I danas su ceo dan u Pančevu na nekoliko mesta stajali i skidali. Na jednom mestu (gde moj drugar radi) su skinuli tablice sa oko 50 vozila u toku jednog dana (toliko izbrojao drugar)...

Skupili kintu za 2 dana za plate pandurima, novogodišnje rasvete i muzičke fontante :-D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Za novogodisnje praznike sam putovao u inostranstvo, stigao juce. Imao sam info sta se desava, a kod mene je prelomilo sto sam kao 'ajduk i otisao i vratio se. Tako da sam danas iskoristio lep dan i poskidao svoje Llumar 65%, verujte da posle par minuta sve ide kao podmazano :lol: .

Apsolutno sam za to da problematika bude regulisana, ali umesto da se ljudima olaksa, da se za neku korektnu cifru sve odradi i upise na jednom mestu - spanska serija sa uspostavljanjem procedure. Pa opet preko vremena i dzepova vozaca, lepo se ugrade: ovlasceni dileri, cuvena Agencija za bezbednost saobracaja, Centar za motorna vozila, tehnicki pregledi, republicki budzet... Nesto od te dve stavke je ukinuto, ali vrhunac su mi bile 2 takse Agencije: obrada dokumentacije za 3300 din i izdavanje uverenja za 3000 din. Smesno je da kada se sve poplaca, bude maltene duplo skuplje od ugradnje.

Sto se mene licno tice, stvarno nije problem da doplatim i za papirologiju... Ali em mi je najgora varijanta da auto bude saren, em necu da me vuku za nos sa ovakvom regulativom, dovoljno mi je bilo toga oko kupovine nekretnine. Vratio sam fabrikanu, pa neka se "igraju" sa svojim taksama, atestima i gubljenjem vremena. Nije nikakav revolt, ali umesto i da zarade i da se vozaci masovno odazovu i da sve bude u zakonski definisanim okvirima - napravice totalno suprotan efekat kao i sa cenama goriva...

Za dusebriznike za bezbednost, slikao sam i pri skidanju - evo kako to izgleda iznutra sa/bez Llumara, nocu je ista razlika:

 

050120185175.thumb.jpg.eb661b010dac9c4275ffce0fcb979d4a.jpg050120185182.thumb.jpg.7f03a44c280428aae7f0a85ce6a2f255.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lepak koji ostane  iza folije se skida benzinom najlakse.

A da ih je lako skinuti i nije bas  ako su godinama na autu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/26/2015 at 2:41 PM, The Punisher said:

Ja sam sam skinuo folije uz pomoć paročistača, lagano bez žurbe za nekih pola sata. Ostalo je vrlo malo lepka koji sam skinuo vlažnom krpom za 2 minuta. Hvala i doviđenja.

Da se ne ponavljam.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Llumar ATC skidoh neocekivano lako, a pripremio sam se unapred za maltretiranje. Malo ih zagrevao, ivice zapoceo spaknicom koju sam dobio uz staklokeramicku plocu i svuda je uglavnom polako isla u komadu. Zadnje staklo sam ostavio za kraj zbog grejaca, uz malo vise paznje sve je proslo bez problema. Probao sam i grejace po skidanju folije, svaki je u funkciji. Ostataka lepka je bilo samo u tragovima i to po tackicama/borduri na fiksnim staklima. Sve je otislo sa malo alkohola, nije bilo potrebe ni za benzinom ni za razredjivacem.

Dodatno sam se uverio kako je Nikola Autostyle vrhunski postavio folije, alal mu vera. Svaka ivica je drzala perfektno, nigde tragova odlepljivanja, mehurica ili tackice...

Meni je uzelo, sve ukupno, mozda 2h pazljivog rada. Nacuo sam da navodno po BG negde uzimaju i po 500 kinti po staklu, zadnje 2500?

Share this post


Link to post
Share on other sites

+1 :)

 

Mene nisu ni zaustavljali. Sumnjam da znaju bas da FR ima fabricki zatamnjena stakla. Verovatno jos nisam naleteo.

Inace, ima blaga razlika u vidljivosti izmedju 100% providnog i zatamnjenog stakla. Nije to nista drasticno, ali uredno se iznutra vidi koje je koje. Na folijom zatamnjenjm staklima jos lakse.

 

20170708_145423.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...