Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Necu biti nekulturan i pitati koji tehnicki je u pitanju - samo mi reci jesi li radio preko agencije ili si sam oterao auto?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos se ne zna da li cemo morati da skidamo. Nigde nisu objavili da ce to biti i otkad ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo i ja procitah u Novostima,kazu atest ce trebati samo ko ima folije i na prednjim staklima i pominje se da je dozvoljeno 25% ali ne pise da li je 25% ukupno ili moze folija od 25

Edited by AdamGT

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verovatno kao što je bilo i do sada 25% ukupno. Sve ovo već postoji u zakonu, sada će samo da aktiviraju sistem provere i naplate

Edited by bojan dim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onda ne verujem da ce neko biti lud da im plati taj atest za neki zanemarljiv % zatamnjenja,ako vec hoce da nesto postignu tj. opljackaju narod trebali su da dozvole napred bar ukupno 40% pa ko hoce tamno neka plati

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cela pompa se sada diže oko toga da se tehnički pregledi dovedu u red. Tačnije, da trpe konkretne posledice ukoliko rade nesavesno. Svi mi znamo da se danas auto može registrovati bez da auto pomeriš sa parkinga, Što svakako nije dobro. E sad je problem što je jako teško definisati šta su sve nadležnosti tehničkog pregleda. Šta je to što tehnički pregled NE SME dozvoliti, a šta je to što sme. Takođe, kako dokazati da li je neko vozilo na tehničkom pregledu bilo neispravno ili je neispravnost nastupila nakon pregleda. Isto tako veliko je pitanje tačna definicija "tehnička neispravnost". Jer na primer, vozilo sa tamnim staklima nije tehnički neispravno jer ono ide i koči bez problema i ne izbija oči svojim farovima za vozila koja idu u susret kao na primer Punto Mk2b sa aftermarket xenonima bez projektora. 

 

Problem je ta definicija naročito kod zatamnjenih stakala ili recimo kod boje automobila. Takvi automobili nisu tehnički neispravni. Oni su "pravno" neispravni. Ako bi se podveli kao tehnički neispravni, onda nije moguće da "neko tamo" (policija) kaže za neka vozila da mogu da imaju zatamnjena stakla (službena vozila policije, vojske, Vlade i sl.) tj. da tih par stotina vozila nije tehnički neispravno, a da sva druga vozila jesi tehnički neispravna ako imaju zatamnjena stakla. 

 

Dakle, sada se trenutno radi na represiji nad tehničkim pregledima, a glavni problem je pravna definicija svega toga i kako napraviti odgovarajuća pravila i odgovarajuće sankcije, a da svi budu obuhvaćeni, a da istovremeno niko nije oštećen. 

 

MUP, a ni bilo koja druga institucija još uvek nisu izašli sa konkretnim predlozima u javnost, ali se svakako dosta radi na tome. Sve što se pročita u novinama je nečija tamo "vizija" ili su iskopirali tekstove od prethodnog puta pošto se svaki put vrte ista pitanja i isti problemi... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Za folije, moz mi se sagnu, kad oni skinu svoje sa sluzbenih vozila, npr interventna sto koristi vozila, i ja cu da ih skinem. Sta su oni povlasceni u odnosu na mene tj nas? Od cega se oni "kriju"?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ima tu dosta lovačkih priča... dok MUP ne izbaci predlog Zakona ne treba se stresirati previše. Da će biti velikih promena - biće. Ali mi na to ne možemo da utičemo. 

 

Evo jutros čitam tekst po kome će se za atest zatamnjivanja stakala plaćati oko 15.000rsd. Mislim da je u Novostima. Ok slažem se da se treba uvesti red u to, ali ako ostane ograničenje 25% džaba su onda štampali obrasce, neće niko to raditi... za veće zatamnjenje, ja bih prvi platio. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo ja sad bio do agencije da vidim za registraciju i kaze mi covek da je vec donesen zakon za stakla ( pre 3 dana ). Upisano u sluzbenom glasniku.

Ali jos uvek ne zna dal su i tehnicki poceli da rade po novom sistemu tako je jos uvek moguce da se progleda kroz prste izgleda

Edited by stefankmn

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zakon nije sigurno... ne donosi se zakon tako... juče popodne... ;) nego su se svi utronjali pa već peru ruke, a nisu ni videli šta zapravo treba da rade. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dok sa ulica ne sklone freze i slicna vozila, sve ovo ce biti besmisleno.

 

+1

 

Hteli smo Evropu eto nam je...

 

Hteli smo Evropu,dobili smo Afriku :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...