Jump to content
FAS Goran
bombonica

Lamborghini Aventador LP700-4 / SV / Lamborghini Centenario / Aventador S / Aventador SVJ

Recommended Posts

Lamborghini Aventador S Roadster za 2018.

 

Foto: Newspress

 

Lamborghini je na frankfurtskom auto-salonu izložio restilizovanu verziju Aventadora sa otvorenom krovom. Posle prošlogodišnjeg redizajna Aventadora Coupe, koji je tom prilikom dobio oznaku “S”, stigao je i osveženi Roadster za 2018. sa istim dodatkom u nazivu. 

 

Foto: Newspress

 

Inače, dizajn spoljašnjosti Aventadora S izveden je pod uticajem Superveloce (SV) verzije, tako da automobil sada izgleda agresivnije zahvaljujući naglašenijem prednjem spliteru i potpuno preoblikovanom braniku, te većim otvorima za vazduh. Za razliku od kupe varijante, ovaj automobil umesto fiksnog ima sklopivi tvrdi krov čija je masa ispod 6 kg. Paneli od kojih se krov sastoji lako se skidaju i odlažu u prtljažni prostor smešten na prednjem delu automobila. 

 

Foto: Newspress

 

Lamborghini je saopštio da je panele, izrađene od ugljeničkih valkana, moguće naručiti u mat završnoj obradi ili u visokom sjaju.  Iako sklopivi krov ima veoma malu masu, Aventador S Roadster za 2018. teži je 50 kg od modela S Coupe, zbog dodatnih ojačanja karoserije, pa je ukupna masa vozila 1.625 kg.

 

Foto: Newspress

 

Ispod poklopca motora nalazi se poznati 6.5 V12 koji sada proizvodi 740 ks (40 ks više nego na verziji pre redizajna) i 690 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Aventador S Roadster od 0 do 100 km/h stiže za tačno 3 sekunde, a maksimalna brzina je 350 km/h.  Kao i restilizovani Coupe, i Roadster je opremljen sistemom upravljanja na sva 4 točka, što će poboljšati agilnost vozila i stabilnost u krivinama i prilikom skretanja, kako pri manjim tako i pri velikim brzinama. Početna cena automobila u Evropi iznosi 313.666 evra, a prve isporuke očekuju se u februaru 2018.

 

preuzeto sa - B92

Share this post


Link to post
Share on other sites

Liberty Walk Widebody Lamborghini Aventador SV

 

lw%20a%201.jpg

 

Japanski Liberty Walk je pripremio još jedan modifikovani Lamborghini Aventador, a u ovomm slučaju to je SV verzija sa novim izduvnim sistemom, AirREX vazdušnim oslanjanjem, kompletom Sky Forged Performance Wheels točkova i aero body paketom.

 

lw%20a%201111.jpg

 

Aerodinamički kit između ostalog podrazumeva proširenja blatobrana, set pragova, prednji spojler, zadnji difuzor i upadljivi zadni spojler. 

 

lw%20a%20111.jpg

 

U kratkoj vesti se ne pominje eventualno pojačanje njegovog 6.5 litarskog V12 motora.

 

lw%20a%2011.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pretrčao čoveku preko Aventadora SV pa dobio batine

 

lambo%20batine.jpg

 

Vlasnici supersportskih automobila su neretko izloženi ljubomornim ispadima pojedinaca, a upravo je to na svojoj koži osetio vlasnik ovog Lamborghini Aventadora SV. Na internetu je naime osvanuo video u kojem najverovatnije ljubomoran i iznerviran pojedinac pretrčava preko njegovog pola miliona dolara vrednog automobila. Iako tačne okolnosti ne znamo, u početku videa može se videti da je vlasnik već van vozila i očigledno raspravlja sa mladićem koji u tom trenutku odlučuje da ''pretrči'' preko Aventadora. Šta god da je tome prethodilo, ovakav potez ni u kojem slučaju nije opravdan. Vlasnik kreće u poteru ali ubrzo odustaje, ali priča tu ne staje... Naime, u drugom delu video isečka mladić ponovo pokušava da skoči na automobil, ovaj put na zadnji spojler, ali vlasnik uspeva da ga obori na zemlju. Nakon guranja i kratke tuče mladić ostaje na zemlji iako nije vidljiv nijedan udarac koji bi ga mogao nokautirati.

Vlasnik Aventadora SV u tom trenutku ulazi u auto i nastavlja svojim putem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

2018. Lamborghini Aventador S Roadster ''50th Anniversary Japan''

 

Lamborghini je predstavio Aventador S Roadster pre nešto više od mesec dana na Sajmu automobila u Frankfurtu, a već sada je dobio specijalnu verziju. Kompanija je specijalni Aventador S Roadster napravila kako bi obeležila pola veka prisustva u Japanu. Prvi Lamborghinijev model u ovoj zemlji bio je 400 GT. Lamborghini je povodom 50. godišnjice pripremio novu 50th Anniversary Japan verziju, koja je ograničena na svega pet automobila. Svih pet automobila su unikatni i odlikuju ih specijalne promene u čast pet prirodnih elemenata japanske kulture, zemlje, vetra, vatre, vode i neba.

 

 

Prvi predstavlja ''vodenu verziju'' pa je predstavljen u Japanu na specijalnom događaju. Za proizvodnju automobila je bilo potrebno 170 sati, a deset eksperata se pobrinulo za boju kako bi se ona uklopila s ugljeničnimm vlaknima korišćenim u izradi tvrdog krova i okvira vetrobranskog stakla. Japan je trenutno drugo najvažnije tržište za Lamborghini, a kompanija očekuje da će se njeno prisustvo povećati kada se na tržištu pojavi Urus. Taj SUV će biti predstavljen 4. decembra, a na tržište stiže 2018. godine.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovo je nekada bio Lamborghini Aventador

 

lambo%20f%201.jpg

 

 

Iz Brazila stižu fotografije još jednog Lamborghinija koji je nakon udesa izgoreo do neprepoznatljivosti. Ne samo da ostaci ovog Aventadora Roadster ne odaju Lamborghini, već se na osnovu hrpe izgorelih delova vozila uopšte ne može prepoznati da je to jednom bio automobil. Prestižni supersportski Lambo nastradao je tokom “drag-trke” na jednoj stazi u blizini Sao Paola, pošto vozač nije uspeo na vreme da se zaustavi, pa je automobil sleteo niz padinu na kraju piste. Aventador se nakon pada zapalio, a lokalni mediji navode da je vozač, na sreću, samo lakše povređen.

 

lambo%20f%2011.jpg  lambo%20f%20111.jpg

 

Na fotografijama se može videti deo piste i strmina niz koju je automobil sleteo, ali i kako je ovaj Lamborghini - koji je bio modifikovan u odnosu na fabričku verziju - izgledao pre udesa. Inače, veruje se da je uništeni Aventador Roadster bio jedan od svega 4 isporučena primerka ovog modela u Brazilu.


preuzeto sa - Auto Blog

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Underground Racing Lamborghini Aventador SV i sa 1.500KS

 

Underground Racing Lamborghini Aventador SV

 

Mada je i fabrički Lamborghini Aventador SV dovoljno snažan automobil, Underground Racing je ipak ponudio još snažnije verzije.

 

Underground Racing Lamborghini Aventador SV

 

Underground Racing u vesti navodi da sa njihovim twin-turbo sistemom (i ostalim izmenama) ovakav Aventador sa 6.5 litarskim V12 motorom sada raspolaže sa 1250+ KS (sa regularnim gorivom), odnosno sa 1500+ KS sa trkačkim gorivom.

 

Underground Racing Lamborghini Aventador SV

 

Nažalost, Underground Racing nije saopštio podatke o performansama, pa ovde podsećanje da fabrički primerak sa 750KS od 0 do 100 km/h ubrzava za 2.9 sekundi. 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Lamborghini Aventador će biti elektrifikovan

 

lambo a 11111111.jpg

 

Lamborghini Aventador je predstavljen 2011. na ženevskom salonu, a nakon sedam godina na tržištu Italijani su se okrenuli njegovu nasledniku. Novi Aventador će premijeru verovatno imati 2020. godine, a budući da su trendovi takvi, elektrifikacija mu ne gine. I to je ono što najviše muči Lamborghinijeve inženjere, baterije povećavaju masu vozila, a to superautomobili ne trpe. Trenutno rade na rešenju tog problema. Novi Lamborghini Aventador će ispod karoserije imati ugrađen 7.0 V12 motor snage 800KS, ali o elektromotoru se još ništa ne zna. Šuška se i o hibridnom pogonskom sklopu sa V8 agregatom i o modelu sa dva elektromotora koji bi trebalo da razvija 1000KS i 1198 Nm.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Špijunski video: Lamborghini Aventador SVJ

 

Aventador SVJ (Super Veloce Jota) pokretaće 6.5 litarski V12 motor sa oko 800KS:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

DMC Aventador Edizione-GT Las Americas

 

176666-dmc 1.jpg

 

Kreacija nemačke tjuning kuće DMC, a podrazumeva aero body kit, Forgiato točkove, CB kit za pojačanje V12 motora (koji sada raspolaže sa 988KS) i Fie izduvni sistem. Aero body kit je od ugljeničnih vlakana (novi prednji i zadnji branik, prednji spojler, pragovi, zadnji difuzor, veliki zadnji GT spojler...), dok se u unutrašnjosti ističu najkvalitetnija koža, ugljenična vlakna i redizajnirani volan.

 

176669-dmc 1111.jpg

 

Serija je ogranična na samo tri komada, a cena paketa iznosi 88.880 dolara.

 

176667-dmc 11.jpg 176668-dmc 111.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lamborghini Aventador definitivno bez zadnjeg pogona

 

167642-lambo a 11.jpg

 

Lamborghini prodaje svoj Huracan LP580-2 već nekoliko godina, a poslednja brojka u njegovom imenu govori da ima pogon na dva točka koji je implementiran i u novom Audiju R8 V10 RWS. Oni koji su čekali veći Aventador sa zadnjim pogonom mogu da prestanu da se nadaju jer se to neće dogoditi. U intervjuu za australijski magazin Drive, šef Lamborghinijevog odeljenja za istraživanje i razvoj Maurizio Reggiani je otkrio da će Aventador ostati kompanijin flagship model i da će zadržati pogon na sva četiri točka. Razlog je jedostavan, jer bi slanjem snage V12 motora samo na zadnju osovinu učinilo veliki Lambo teškim za upravljanje pri većim brzinama, a to je definitivno nešto što niko ne želi da se dogodi.

 

lambo a 333.jpg

 

Ne radi se samo o bezbednosti, nego i o želji da se iz motora izvuku što bolje performanse, a da bi se to ostvarilo, Aventador jednostavno mora da zadrži pogon na sva četiri točka. Reggiani je spomenuo da bi sistem kontrole trakcije koji sprečava proklizavanje bio toliko ''invazivan'' da bi pokvario iskustvo vožnje. ''Kupci bi bili razočarani jer bi se sistem često mešao'', istakao je Reggiani. Drugim rečima, nestrpljivo očekivani naslednik Aventadora imaće pogon na sva četiri točka.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

ADV.1 Wheels Lamborghini Aventador

 

178119-adv 1.jpg

 

Sve dok ne stigne Lamborghini Aventador SVJ model, fabrički redizajnirana SV varijanta ostaje najmoćniji bik namenjen uličnoj upotrebi. Međutim, svi vlasnici reguarnog Aventador modela ne moraju da prodaju svoje ljubimce kako bi došli do SV verzije, jer određeni tjuneri već nude punu ratnu opremu koja ih može učiniti sličnim novoj liniji.

 

178120-adv 11.jpg

 

Ovaj Aventador je nedavno bio modifikovan od strane ljudi kompanije ADV.1 Wheels i predstavlja upravo jednu od takvih mimika, koje izgledaju gotovo identično kao i SV. Zapravo, nikako ne možete kriviti bilo koga ko bi greškom zamenio ovaj model i pravi SV iz daljine.

 

178122-adv 1111.jpg

 

Pozadi, ovaj automobil kombinuje izgled SV linije i LP720-4 50th Anniversario automobila, sa agresivnim branikom, redizaniranim otvorima za vazduh i masivnim zadnjim krilom. Prednji branik i spliter takođe dele neverovatnu sličnost sa SV serijom, predstavljajući vrhunac promena na eksterijernoj strani. Sve modifikacije kompletira set duplih petokrakih, crnih točkova i svetlo crvenih kočionih klešta.

 

178121-adv 111.jpg

 

Naravno, SV je daleko više od samo lepo obučenog Aventador modela, ali pošto će nova linija biti ograničena na svega 600 primeraka i svi zainteresovani moraju da izdvoje ogromnu sumu kako bi ga kupili na tržištu polovnjaka, možda je ipak klasični Aventador ipak najbolja ideja, koja izgleda itekako lepo i ujedno štedi nešto novca. Sada malo zanimljivosti, jer vredi napomenuti da je kompanija Lamborghini dala svom modelu ime Aventador zbog simbolične veze sa svetom koride, a ova linija ga u stvari deli sa legendarnim Aventadorom, osvajačem trofeja u svetu španskih borbi sa bikovima i važi za životinju koja je najviše u istoriji namučila svoje neprijatelje. Nažalost, nakon duge i krvave borbe u Saragosi, ovaj bik je nepravedno ubijen na kraju ove glupe ljudske zabave, ali je zbog svoje požrtvovanosti i hrabrosti zaslužio ''Trofeo de la Peña La Madroñera'' 1993. godne.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novitec Lamborghini Aventador S

 

178126-novitec 1.jpg

 

Novitec nastavlja da se bavi doterivanjem Lamborghini Aventadora, pa je sada pred nama i njihov modifikovani Aventador S. Paket sadrži aero body paket od ugljeničnih vlakana (testiran u vazdušnom tunelu), kao i set Vossen točkova od 20 i 21 inča, lakši Inconel sportski izduvni sistem i modifikovano oslanjanje (auto je niži za 30 mm).

 

178128-novitec 111.jpg

 

Automobil je sada i nešto lakši od serijskog primerka, a takođe je i jači budući da je 6.5 litarski V12 motor pojačan na 763KS i 732 Nm.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snimljen Lamborghini Aventador SV Jota

 

lambo svj 1.jpg

 

Lamborghini Aventador SV Jota je po prvi put uslikan prilikom testiranja na javnim putevima u Evropi. Uprkos tome što je skoro potpuno prekriven kamuflažom, novi model sa oznakom ''razjarenog bika'' se nikako ne može pomešati sa standardnim Aventador modelom. To iz razloga što poseduje potpuno novi prednji branik, dodatne komponente za bolju aerodinamiku i felnama koje su izuzetno lake (poput onih koje se nalaze na modelu Aventador LP750-4 Superveloce). Posmatrano sa strane vidimo velike usisnike za vazduh i jedinstveni zadnji spojler. Tu je i masivni difuzor i otvori kroz koje struji vazduh na zadnjem delu, koji su integrisani u zadnji branik, kao i dve izduvne cevi.

 

lambo svj 11.jpg

 

Lamborghini nije otkrio puno informacija o svom novom modelu, ali prethodni izveštaji sugeršu da će on imati ''Aerodinamica Lamborghini Attiva'' sistem kakav se nalazi na modelu Huracan Performante. Naime, ovaj sistem podešava aerodinamiku ili da se poveća stabilnost prilikom vožnje ili da se smanji vreme potrebno za ubrzavanje. Očekujemo da se u ovom modelu naše atmosferski V12 agregat radne zapremine 6.5 litara. Iako je konfiguracija i performanse još uvek obavijene velom tajne, procenjuje se da će Jota razvijati oko 800 konjskih snaga, što deluje realno, budući da Aventador SV Coupe razvija 740 konjskih snaga i 690 Nm obrtnog momenta. Ta konfiguracija gore pomenutom modelu omogućava da od 0 do 100 km/h ubrzava za 2.8 sekundi i da postigne maksimalnu brzinu od 350 km/h.

S obzirom na činjenicu da će Jota biti najperformantnija verzija modela Aventador ikada proizvedena, očekuje se da po pitanju performansi prevaziđe model Superveloce. Naravno, za koliko će on biti bolji, se još uvek ne zna. Planirano je da Aventador SV Jota bude zvanično predstavljen krajem ove godine, a njegova premijera bi mogla biti održana i na Sajmu automobila u Parizu, koji se održava tokom oktobra. Zna se još samo da će biti proizvedeno svega nekoliko primeraka, a ne bi nas iznenadilo da su svi već rasprodati.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mat zlatni Lamborghini Aventador LP750-4 SV Roadster

 

adv 1 11.jpg

 

Za realizaciju je zaslužan Empire Auto iz Kanade, a automobil pored upadljivog eksterijera odlikuju i ADV5.3 Track Spec CS Series točkovi od 21 inča i Novitec aero kit od ugljeničnih vlakana.

 

181132-adv 1.jpg

 

Motor je V12 sa 750KS, ubrzanje do 100 km/h traje 3.2 sekunde, a najveća brzina iznosi 350 km/h.

 

181134-adv 111.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li je Lamborghini Aventador SVJ postavio novi rekord na Ringu!?

 

lamborghini j.jpg

 

Ako je verovati informacijama koje ovih dana ''kruže'' Internetom, Lamborghini Aventador Super Veloce Jota novi je rekorder Nurburgringa sa vremenom koje je dve sekunde brže od Porsche 911 GT2 RS! Ovih dana, Internetom se pronela, za sada još uvek nepotvrđena vest, da je nedavno Lamborghini Aventador SVJ (Super Veloce Jota) oborio apsolutni rekord na stazi Nurburgring Nordschleife za serijske automobile, i to u vremenu 6 minuta i 45 sekundi! Ovo je, navodno, čak dve sekunde brže od dosadašnjeg rekorda kojeg je postavio Porsche 911 GT2 RS i za 14 sekundi brže od vremena Aventador Super Veloce. Ako je verovati izvorima, ovo je postignuto zahvaljujući naprednom ''ALA'' sistemu aerodinamičkih elemenata koji su zaduženi za maksimalno prianjanje. Takođe, spominje se da je za pogon, iz 6.5-litarskog V12 motora, sada ''isceđeno'' preko 800 konjskih snaga, te da je ujedno, SVJ i osetno lakši od Super Veloce, što sve u kombinaciji doprinosi tolikoj razlici u jednom krugu od 20 kilometara.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naslednik Lamborghini Aventadora će imati hibridni pogon

 

178126-novitec 1.jpg

 

Lamborghini je i ranije najavljivao da će naslednik modela Aventador usvojiti elektrifikaciju, a sada je direktor kompanije Stefano Domenicali potvrdio da će novi model zaista imati hibridni pogon. Aventadorov naslednik će zadržati V112 motor, ali će biti dodata i elektrifikovana komponenta kako bi zajedno činili hibridni pogon. Domenicali je potvrdio da je odluka već doneta i da će se zahvaljujući tome Lamborghini istaći tako što će ponuditi veliki motor s unutrašnjim sagorivanjem uparen sa hibridnom tehnologijom. Huracan će takođe krenuti istim putem u sledećoj generaciji, što znači da će zadržati V10 motor i da će dobiti i električni motor.

Međutim, Urus će biti elektrifikovan prvi. Plug-in hibridna verzija super SUV-a će se pojaviti krajem decenije. Najnoviji izveštaji govore da će Lamborghini koristiti adaptaciju pogona iz Porsche Panamere Turbo S E-Hybrid, a to je elektrifikovani 4.0 litarski V8 biturbo motor koji isporučuje 671KS i 850 Nm obrtnog momenta. Naslednik Aventadora bi trebalo da stigne početkom naredne decenije, a u međuvremenu Lamborghini ima još jednog asa u rukavu. To je Superveloce Jota, koji bi s trona trebalo da skine Porsche 911 GT2 RS, a koji je najbrži produkcijski automobil na Nirburgringu. U budućnosti bi Lamborghini mogao da uvede i četvrti model u ponudu, ali ta odluka još uvek nije doneta.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lamborghini Aventador SVJ na Nirburgringu

 

182279-lamborghini svj.jpg

 

Još nije zvanično ali glasine kažu da je Lamborghini Aventador SVJ (Super Veloce Jota) postavio novi rekord za produkcijska vozila na Nirburgringu, i to sa vremenom od 6 minuta i 45 sekundi. To je oko dve sekunde bolje od dosadašnjeg rekorda koji drži Porsche 911 GT2 RS. Za pogon se po nekim navodima brine 6.5 litarski V12 motor sa oko 800 konja.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Teaser video: Lamborghini Aventador SVJ će imati najbolji odnos težina / snaga

 

Glasine kažu da je Lamborghini Aventador SVJ (Super Veloce Jota) postavio novi rekord za produkcijska vozila na Nirburgringu, i to sa vremenom od 6 minuta i 45 sekundi. To je oko dve sekunde bolje od sadašnjeg rekorda koji drži Porsche 911 GT2 RS. Za pogon se po nekim navodima brine 6.5 litarski V12 motor sa oko 800 konja.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lamborghini Aventador SVJ je novi kralj Nirburgringa

 

182446-lamborghini svj.jpg

 

Porsche mora da titulu najbržeg serijskog automobila na Nirburgringu preda Lamborghiniju. Da, Lamborghini je uspeo. Njegov najbolji model, od mnogih prozvan automobilskim dinosaurusom, uspeo je nakon opsežnih modifikacija da pokaže da Lambo i atmosferski V12 gutač benzinskog nektara još nisu za bacanje. Aventador SVJ je krug ''zelenog pakla'' prošao sa vremenom 6:44.97, što je za nešto više od dve sekunde bolje vreme od Porschea 911 GT2 RS. Pritom je pao i električni Nio EP9, i to za čitavu sekundu. Nakon što su mnogi postavili pitanje o mogućnostima Huracana Performante i njegovog vremena od 6:52.01, u Lamborghiniju su Aventador opremili kamerama izvana i iznutra, dodali telemetriju i GPS nadzor, a volan predali kućnom vozaču Marcu Mapelliju. Svoje otkrivanje automobil tek očekuje.

Aventador SVJ je najbolje što klasika danas može da ponudi. Poseduje aktivnu aerodinamiku (ALA - Aerodinamica Lamborghini Attiva), a nakon brojnih modifikacija masa je redukovana na oko 1.500 kg. Unapređeni Superveloce ima čvršću osnovu, dorađeni AWD pogon, a V12 motor raspolaže sa oko 800KS.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...