Jump to content
FAS Goran
bwana

Zaštita naših ljubimaca od krađe - alarm, zeder, kasko?

Recommended Posts

Zeder je nezgodan zbog bušenja letve. Meni je jedno predavanje iz Menadžmenta posvećeno priči kako se jadni inženjeri ubiše konstruišući letvu volana da bude što precznija, sa najmanjim procentom opasnosti po vozača u slučaju sudara i najvećom mogućom efikasnošću i kvalitetom i onda taj auto dođe u Srbiju i mi mu izbušimo tu letvu :laughing: :laughing:

Sa druge strane, na Astri imam Zeder skoro 6 godina i nikakvog problema nije bilo, za zaštitu ne znam koliko je dobar jer, hvala Bogu, niko nije ni isprobavao za sad :turned: Ali da je toliki bauk i da uništava svaku letvu nije ni to skroz tačno.. Neka moja pretpostavka je da bi priličan šok za lopova bio da uđe u kola, spoji sve žice i kola ne reaguju. Onim koji su pripremljeni na zeder i alarme ni puška sa prozora neće mnogo smetati..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Veruj ti meni na reč da je vrlo vrlo malo tih koji su spremni da idu na Zeder sve ostalo može ali Zeder malo teže.A to što se tiče letve i sam ga koristiš pa vidiš da nije bilo problema.To što ti predaju verovatno neko hoće da gura neko svoje rešenje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Licno ne bih "busio" ni jedan vitalan deo auta, ali kad bih nekim slucajem vozio nesto vredno pomena i da je to jedino iole sigurno resenje za zastitu, tada bi to doslo u razmatranje.

Do iduceg zivota, LK vozim u gepeku i pojma nemam zasto sam je i kupovao... :)

Inace, nisam imao priliku da procitam ili vidim nesto vezano za testove sigurnosti Zedera u slucaju udara, sudara ili bilo sta slicno.

Da, zaboravih da napisem da placam kasko i u 6-oj godini zivota svog "vozila". Ne zbog kradje, vec zbog izuzetno jeftinih delova i ruku majstora usled i najmanje parking stete :)

Edited by Hardvet

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sve nema sansi da se obije do prvog obijanja :)

Salim se malo, ali kad je nesto novo, veca je sansa da bude i sigurno. Dok ga lopovi malo ne upoznaju, naravno :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svaki novi sistem zastite ide prvo u lopovske ruke pa tek onda na trziste...

P.S.

Sve sto se zakljuca mora i da se otkljuca inace gubi svrhu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kod mog drugara u kući su stavljali blindirana vrata ili kako se već zovu. Uglavnom poenta vrata je u tome što kada okrenete ključ umesto jednog metala koji izlazi u bravu, ovde izlazi 20ak gvozdenih šipki koje idu u sve četri strane zida, a vrata su navodno neprobojna sa sve povezivanjem na struju i telefon i kod ključem. I sad njima majstor objašnjava koliko su dobra, da nema šanse da se otvore i slično i posle nekoliko minuta pita drugar šta će biti ako izgube ključ i majstor kaže "nema frke, doći će dečko iz servisa i za 2min ima da vam otvori" :question::laughing: :laughing:

Edited by igor0511

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ista prica ko sa LK. I zederom... To su samo stvari za plasenje dece tj. Da klinci ne pozajmljuju automobile...

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Igor, :laughing: :laughing: :laughing: , pa naravno, znas kako kazu, kad god se napravi neki novi otrov uvek se odmah pravi i protiv otrov inace drukcije ne ide.

Ja sam imao Lk u kombiju doduse, pa mi nije bio problem da je stavljam i vozam jer je bilo mesta na pretek. Za auto je ne bih kupovao samo zbog mesta za odlaganje a i mrzelo bi me da je nosam u gepeku svaki put, inace ja smatram Lk za dobru zastitu.

Po meni je zeder No1, pa sve ostalo. Na autu tipa puntic ili sl. stavio bih bilo kakav alarm samo da svira i neki svoj prekidac i mislim da mu je dosta. Inace za ozbiljne i skupe "masine" postoje pravi lopovi koji se dooobro pripreme, ne dizu auto na prvu kao narkomani, i kada mu sednu tu je kraj...Za vece ga nema ni u zemlji. Mada dzabe vam i sve zastite ako ih nekoristite. Mom drugu dignu pre par god. A6 ispod prozora, a imao i zeder i alarm, ali Srbin....nije koristio nista, opustio se covek.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slažem se. Ja ću na Stila verovatno staviti neki alarm, čisto da pišti za ove amatere ako, daleko bilo, nešto pokušaju. Meni je za sad najbolja zaštita u dvorištu epanjel breton, laje čim neko priđe kući, a kad zalaje pola ulice probudi :rofl:

Share this post


Link to post
Share on other sites

nego problem sa ovim poslednjim je sto pocne da se oseca ako ga ostavis pre dugo u automobilu aj zimi i mozes da prezivis sledeca tri dana ako ne palis grejanje

ali ova tempreratura i lipso ker...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa sad nista ne odgovara... Ili to, ili ode auto.... :)

Ovo je bar ekolosko resenje...

Lepo u neku hladovinku, ostavis mu malo dva prozora spustena i neko hladno posluzenje... Dobijes najsigurnije obezbedjenje kola, a to ima svoju cenu....

Share this post


Link to post
Share on other sites

problem je kad neme ladovinke a mi lopovi smo navikli na sunce samo treba krepalog kera iz auta...

Share this post


Link to post
Share on other sites

U kola ga već ne bih stavljao. Moj pas nije voleo da se vozi u Jugu pa je redovno vršio nuždu kada ga pustim unutra :laughing: Verovatno mu se nije sviđao zvuk motora, u Astri čak i peva,tj zavija kad mu se puste narodnjaci :rofl:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa kome moze da se svidja zvuk motora na jugu... A u astri i ja zavijam kad predjem preko lezeceg... Isteruje kamen iz bubrega pod garanciu...

Share this post


Link to post
Share on other sites
:laughing: Ja sam u Astri navikao da prikočim do 15km/h ili najviše 20 i tek onda pređem ležeći inače bude jako neprijatno po saputnike, a zimi mora i pri manjoj brzini jer se bukvalno čuje kako se ona guma ispod branika savija i kida (a nova skoro džabe, 50e u ovlašćenom servisu za deo koji nema praktičnu primenu :wallbash: )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja jutros video da mi je neko operisao bravicu... nisu ga otvorili, srecom nisu mi ostetili lim nego samo cilindar. Nisam imao nista u kolima sto bi im skrenulo paznju. Verovatno necu ni menjati cilindar posto centralna radi, neka ga, protiv uroka! A i ako dodju ponovo da vide da je kolaga vec svratio... mamicu im.

Inace imam Zeder i svaki put ga zakljucavam, a auto mi je uglavnom pod prozorom, da sam ga video verovatno bih odgovarao kao za coveka!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Drustvo imam Punta klasika 1.3 multijet 2011 godiste. Hocu da ugradim zeder u njega. Poslao sam jutros mail da zakazem ugradnju posto je Nedelja zvacu sutra i telefonom. hteo sam da pitam ima li ko ugradjen zeder u puntu pa da podeli iskustva.

Nemam nikakvu zastitu na kolima a skoro ukrali komsinici isto punta isto godiste i isti motor, kaze to vece je u mojoj Opstini ukradeno 7 puntica, vrag je odneo salu mora se nesto uraditi. Jos kad bih neko imao sliku da vidim kako izgleda brava bio bih mi zahvalan.

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...