OMP 4588 Posted November 27, 2025 (edited) Da ali tamo na buvljaku retko prodaju nemci to su uglavnom dosljaci koji se snalaze kao i taj ciga sto dovlacio ovde a i oni su skontali zasto da bacaju ako mogu da uzmu koji dinar, tamo sad vise nije ni lako tek tako baciti ili ostaviti pored kontejnera ili gde god, sve se to placa, da odneses nesto na "otpad" moras da platis, skoro gledam nekog hrvata ili ne znam odakle bese koji radi na takvom otpadu pa prica, svasta nesto se donese tu mahom ispravno ali i on kaze mnogima se ne isplati nego prodaju preko neta ili na pijaci bar uzmu neki dinar bolje nego da ih kosta. Edited November 27, 2025 by OMP 3 shuxx, MiloshBg and TheWickerMan reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
italiano 939 Posted December 5, 2025 Stigao novi Kia Stonic na hrvatsko trziste, cena od 21049e https://www.kia.hr/novi_stonic 1 srdjos reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 4588 Posted December 5, 2025 nisam pristalica modernog dizajna koji se fura u zadnje vreme ali ovo nije tako grdno 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3706 Posted December 6, 2025 Uh skines znak i znas samo da je iz Azije Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 5582 Posted December 6, 2025 15 hours ago, italiano said: Stigao novi Kia Stonic na hrvatsko trziste, cena od 21049e https://www.kia.hr/novi_stonic Opet lakolomeći prednji farovi. Šanse nema da ti ga ne polome na parkingu pri prvom češanju. Genijalno smišljeno. 1 2 italiano, shuxx and djunis82 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
italiano 939 Posted December 6, 2025 @moron Ispade da je resenje fara sa trepavicama kao kod Fiata 600 sigurnije resenje! 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 25187 Posted December 6, 2025 4 Dzimbo, Misha87, italiano and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
italiano 939 Posted December 6, 2025 (edited) @Ivan Malo vise. Nadam se da ce to prvo ispraviti kod ristajlinga. Ili izbaciti dodatni paket "prekrivac trepavica i obrva"... Edited December 6, 2025 by italiano 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
clockwork_orange 1403 Posted December 16, 2025 Nego drugari potrebno mi je vase misljenje i savet Imam priliku da dodjem povoljno do Fiat Fiorino 1.3 dizel 2009. godiste od prvog vlasnika, redovno odrzavan sa servisnom knjigom i 350.000km na satu Nije bas najbolje ocuvan ipak je 16 godina bio tovarno magare, nema ni neke opreme tj klotara Nisam ga previse zagledao upalio sam motor i zvuci zdravo, auto je u svakodnevnoj upotrebi mada korisnici kazu da je krs ali u poredjenju sa trenutnim voznim parkom i jeste najgori i najstariji auto Da li se uposte ispalti gledati auto sa 350.000km Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 2618 Posted December 16, 2025 (edited) Prosto je, ako ne curi, ne smrdi i lepo ide kupuj ... trom je na niskom obrtaju i to je to, za uzbrdice nezgodan ali moze kad se naviknes da ga drzis u obrtaju, uzasan mu je trap cesto ga valja menjati. Taj sam ja terao kao sluzbeni i bio mi je bas simpa Kratak ima tovarni prostor i to je to. Ali velika kilometraza, pitanje i da li je ispravna. Sve zavisi kolka mu je cena i kolko se ocekuje od njega. Mislim da je bolji doblo sa 1.6 benzincem , trosi ali mislim da je taj motor top top. Imas i 1.9 jtd isto kul prica mozda i najbolja Edited December 16, 2025 by nemanja84bg Quote Share this post Link to post Share on other sites
ortakov 1294 Posted December 16, 2025 24 minutes ago, clockwork_orange said: Da li se uposte ispalti gledati auto sa 350.000km Zavisi koliko košta. Moj 1,3 mjt na 305 000 je morao da se otvara, tj skidanje glave, zamena gumica ventila. Pa onda, paralelno sa tim, pumpa vode, razvodni lanac ... Kada me neko pita, da li da kupi nešto (automobil) uvek kažem, auto se kupuje prema potrebama i prema mogućnostima. Onda sve ostalo. Ako ti treba takav oblik auta, ok, prvi uslov ispunjen. Drugi uslov, koliko te košta taj auto? Da li se zadužuješ da ga kupiš ili ga kupuješ "iz zadnjeg džepa"!? Kada to rešiš, onda znaš da li ti to odgovara ili ne Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 4588 Posted December 16, 2025 (edited) Generalno kod tih dostavnih vozila se obicno manje gleda vozuelno stanje i km vec da vrsi posao ali ja ne bih gledao auto sa tolikom km, bez obzira sto je to fiatov dizel ipak je to mnogo km akanja pogotovo sto i kazu da je krs, da je to putnicki auto koji se vozio samo po otvorenom putu, garaziran, mazen i pazen pa i ajde ali ovako.... Edited December 16, 2025 by OMP Quote Share this post Link to post Share on other sites
clockwork_orange 1403 Posted December 16, 2025 Auto se kupuje na kompenzaciju kroz posao tj iz zadnjeg dzepa ja bi presao sa konja na magarca tj dao moju Pandu kcerci koja sada polaze voznju a ja bi vozio Fiorina u poslovne svrhe Meni je Panda za posao savrsen auto dok bi Fiorino bio bolji sto se tovarnog dela tice ali komplikovaniji za voznju i parkiranje Realno mali mi je vozacki prostor u Fiorinu a imam 195cm visine i 120kg zive vage panda je tu neuporedivo bolja. Postoji mogucnost skidanja pregradnog zida i pomeranja sedista ali to je dr... svake godine za registraciju Ne kupuje mi se neki nepoznat auto za kcerku koji ce svakako da olupa u prve dve godine voznje radije bi joj dao moju pandu u koju sam siguran da je tehnicki 100% ispravan auto Tako da mi je dilema prisutna 2 MiloshBg and shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 4588 Posted December 17, 2025 Pa ako je takva situacija onda kod tebe nema dileme, uzimaj taj fiorino pa kako bude Quote Share this post Link to post Share on other sites
jevta 287 Posted December 17, 2025 A što ne opet pandu? Quote Share this post Link to post Share on other sites
clockwork_orange 1403 Posted December 17, 2025 Sledece godine je planirano da uzmem "novi" auto za sebe a to bi bili ili Panda 1,3 dizel 4x4 ili Suzuki Ignis 4x4 sa automatskim menjacem Ali sada je ovaj Fiorino neplanirano iskocio pa me bacio u razmisljanje Quote Share this post Link to post Share on other sites
ortakov 1294 Posted December 17, 2025 Ako je iz "zadnjeg džepa", uzmi, teraj do registracije pa ga utopi. Odradiće posao godinu dana a onda možeš da se vratiš u svoju pandu a detetu kupiš neki bolji auto, noviji. Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 20186 Posted December 17, 2025 https://autoblog.rs/blog/auto/vesti/2025/12/16/eu-uvodi-nova-pravila-za-prodaju-polovnih-automobila Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 2536 Posted December 17, 2025 1 hour ago, clockwork_orange said: Sledece godine je planirano da uzmem "novi" auto za sebe a to bi bili ili Panda 1,3 dizel 4x4 ili Suzuki Ignis 4x4 sa automatskim menjacem Ali sada je ovaj Fiorino neplanirano iskocio pa me bacio u razmisljanje Ja bih zaobisao ove novije 1.3 mjt. Raspadaju se motori prilicno lako. 3 igor0511, nemanja84bg and moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 25187 Posted December 17, 2025 (edited) 13 hours ago, clockwork_orange said: Realno mali mi je vozacki prostor u Fiorinu a imam 195cm visine Otprilike sam maltene te visine, a kratak hod sedista bas zna da unervozi u iole duzoj voznji. Pisah negde, firma mi je pre neke 3 godine, u onoj "zadnjoj fazi Corone" uzela upravo Fiorino za servisere. Inicijalno je to trebao da bude veci Doblo ali se nesto bas dugo cekalo na isporuku, a Fiorina je bilo na stanju. Zurilo se, posto se otvorio neki novi posao i trebalo je par novih vozila... I zajebu se . Uzeo sam par puta da provozam kada su kupljeni, cisto da probam iz zaje*ancije. Kabina je OK organizovana, ima mesta po sirini, imaju gore na tabli i ostave za telefon, sitnice. Visoko se sedi, pregledan je, sa velikim staklenim povrsinama, ovi su imali i naslon za ruku, veliku Uconnect multimediju... Ali bar mene je ubijalo u pojam sto sediste ne moze jos nazad. Malo mesta za noge, posto je sedalni deo sedista bio podesen do kraja samim tim i naslon sam morao da drzim uspravnije... Za duzu voznju sa tom visinom, ne znam... Ovi u firmi su poslednja generacija Euro 6 1.3 MultiJet. Sta znam, nit' smrdi nit' mirise, za grad vrsi posao. Generalno nisam neki ljubitelj tih malolitraznih dizela, mali turbo se brzo zavrti ali brzo i crkne . Prenosi su takodje kratki i cas posla se isalta vec do pete brzine. Lepo upija neravnine, za jednog radnog Fiata. Kompaktne dimenzije, lako se vozi i parkira, Fiatova klasika sa elektricnim City servom... Za sada se odlicno drze mada to je jos "nikakva" kilometraza, a na ovim novijim Euro 6 tu je potencijalna zaje*ancija sa cuvenim diznama, DPF, AdBlue... Ovaj koji gledas je 2009. i pretpostavljam Euro 4, a ti stariji 1.3 su se pokazali kao znatno robusniji. Problemi krecu od Euro 5 i 2010. godine. Da, serviseri se zale na kratak tovarni prostor. Iako radimo sa elektronikom, XY puta sam cuo da se zale i picka*aju sto nisu uzeti Doblo . Po meni, generalno kao model i sa tom motorizacijom - vredi uzeti ako su ti rute krace ili gradske i ne vozis nista duze i kabastije. Stanje/kilometraza/cena, dalje je vec na tebi da ocenis. Ovo je cisto da pripomognem sa nekim svojim skromnim iskustvom sa modelom (ako ti uopste nesto znaci, a da nisi vec i sam video). Edited December 17, 2025 by Ivan 1 nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 2618 Posted December 17, 2025 (edited) Eto vidis bas kao sto rekoh, ali ima to dobrih strana, dok sam ga terao po gradu ispao odlican za guzve i manja parking mesta I da , neudoban i nije ergonomski za vozaca i suvozaca ocigledno sam i ja visok velik covek kao i vi kolega kinezi zato lepo i komotno upadaju tu mogu i u konzervu sardine. Najbitnije je kupiti kakav i koji god ako znas istoriju vozila/prodavca mislim da je to jedna od bitnih opcija za izbor kupovine. Edited December 17, 2025 by nemanja84bg Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 2536 Posted December 17, 2025 Hajd da dodam i ja. Vozio sam ga tamo neke 2017, 2018 i bas tako - bio mi je prilicno knap s' obzirom na moje gabarite 195, 196cm i 100+kg. Inace okretan i povozan za tu vrstu vozila, lako se parkira itd. Tovarni prostor za te gabarite vozila je ok. U to vreme pored Fiorina vozio sam i Dobla Maxi i razlika je bila kao kad iz GP sednes u Brava mk2 sto se tice prostora i udobnosti. 1 nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 25187 Posted December 17, 2025 Sunce ti, ima li ko ovde malo vise nizi od 2m ? Niko da se ukalupi u Turcina sa italijanskim dizajnom i sedistima . FCA Small platforma, jbg. Doblo jeste na istoj platformi, ali LWB varijacija. Sto se itekako primeti u gabaritima vozila. 3 MiloshBg, igor0511 and nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
clockwork_orange 1403 Posted December 17, 2025 Ja imam mesta za alat i u pandi doduse mora malo da se povede racuna pri pakovanju ali uvek sve stane Predhodna panda druge generacije je bila Van i tu se vec lakse pakovalo i manje sam vodio racuna gde sta pakujem Ali ta pregrada i moje dimenzije se nisu bas slagali te mi je ova novija mnogo udobnija Najgabaritnije sto pakujem su velike merdevine ali i one mi retko trebaju dok male staju u gepek. Merdevine svakako idu na krov Moje voznje su iskljucivo gradske max 20km za sve preko te kilometraze vozim passata Mislim da cu probati da pozajmim auto na vikend pa da ga probam da vidim da li mogu da prezivim nejgove mane 1 nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 25187 Posted December 17, 2025 Za sve opisano, deluje da ce odgovarati. Model kao model. Quote Share this post Link to post Share on other sites