Jump to content
Goran
Viljuska

Večita dilema, koji auto kupiti?

Recommended Posts

Možda je do mene, ja ni limuzine ne preferiram, mada su dobre, više sam za praktične karavane. A ove mini limizine, nit lepe nit praktične.

U izbor za Miss dodati i Logane svih generacija. Ukljucujuci i one novije, sa pomocnim tockicima pozadi :D

Turci su sampioni tih grdoba u vidu sedana nakalemljenih na HB verzije, koje lokalno prave. 

Au crni Nesh, nemoj da te Nesa cuje. Stavi Giuliu u rang najlepsih u konkurenciji 206+, Multiple, Clia i 206 sa navarenim du*etom :P

Edited by Ivan

3 hours ago, OMP said:

sve mi se cini da nas zezas kad ovako nesto napises :)

Ma jok, istina je 

Ja potičem iz umetničke porodice, otac mi je bio vajar i slikar,a često je i dizajnirao,pa mi je ukus drugačiji od vas, običnih konzumenata,ja znam informacije iznutra.... ;) :)

3 hours ago, shuxx said:

Clio limuzina, 206 limuzina, fabia I limuzina. Su po meni, Naj Ružnija vozila. 

Meni Nissan Note izgleda kao slon sa kraćim nogama,ali poštujem tuđi ukus

3 hours ago, italiano said:

Thalia 1.generacije odnosi titulu Miss! :sick::zorro:

Ima kod mene jedna iz restile verzije,lepši mi od Logana

Modus moze da se pridruzi...:D

Thalia mk2 ima skladniji ili bolje receno manje primetni dizajn od mk1.

Logan mk2 mi je simpa.

3 hours ago, shuxx said:

Možda je do mene, ja ni limuzine ne preferiram, mada su dobre, više sam za praktične karavane. A ove mini limizine, nit lepe nit praktične.

I ja više volim karavane i mpv

6 minutes ago, neshtry said:

I ja više volim karavane i mpv

Voli mpv, a note ti je slon sa kraćim nogama ....

Šta fali slonu sa kraćim nogama, lakše mu se popneš na leđa....;-)

Imao sam ford ka prve serije, sasvim slucajno kupljen za neke smesne pare, malo sredjen i prilicno lako prodat posle nekoliko meseci uz finu zaradu, jeste bio karikatura od auta, nikad mi se nije svidjao ali se bas lepo vozio, odlicno lezanje imao, upravo zbog tog zaba dizajna. Npr street ka mi je nekako simpa, ima ovde jedan u kš, uvek mi privuce pogled kad prodjem.

Reno modus mi je skroz simpa auto, unutra je bas ruzan i dosadan i u najjacoj opremi siromasno izgled ali spolja mi je bas simpa, iako se mnogima ne svidja, ja sam se bas lepo naprodavao tih automobila, neki su odlazili u danu od postavljanja na oglase, jedno vreme su bas bili bum.

Edited by OMP

2 minutes ago, italiano said:

Zaboravih Ford Ka mk1, žaba krastača! :D:sick:

Taj baš bezveze...i onaj mali Suzuki Ignis....užas, kao žaba

Najlepši su mi Maserati GranTurismo, Alfa Romeo Giulia i Aston Martin Vantage GT8...

Kako volim GT format i sve sa Alfa Romeo bedžom

10 minutes ago, shuxx said:

Voli mpv, a note ti je slon sa kraćim nogama ....

Šta fali slonu sa kraćim nogama, lakše mu se popneš na leđa....;-)

Kapiraš...

1756921342163.jpg

E12 je lep auto a ignis ovaj noviji tj ne znam dal je idalje aktuelan model je teska rugoba od auta, onaj prethodni sto je bio kao SUV je 3x lepsi 

Vozio sam par meseci i opel agilu B, mali mpv, skroz zgodan autic za po gradu, napred dovoljno mesta za dvoje da se ne guraju, pozadi vec tesno i gepek mali ali praktican auto za svrckanje po gradu

Edited by OMP

[mention=19651]ISV_01[/mention]Coca Cola je jedno vreme imala takve modele u floti, zet vozio sluzbeni par godina, sad vozi Dustera. 
Za 100k km koliko je presao sa takvim Cliom razvalio mu je sve, klaparao je na sve strane. Sad sa Dusterom je na slicnoj kilometrazi i po mojim utiscima a i njegovim, automobili su dva sveta. 
Clio je bio bez amortizera i trapa, unutra prilicno krckao, spaljeno kvacilo ( mada to je do zeta ), Duster mu jos uvek ima ispravne amortizere i trap je fabricki, unutra nista ne krcka, kvacilo je takodje spalio i juri termin i priliku da ga zameni ako mu dozvole. Jbga, nisu iste klase auta, ali eto zanimljivo poredjenje. Motori su bili ti neki osakaceni sa cilindrom manje i turbom i kad se zavrte ok su radili posao. 
Rent a caru se ne gleda u zube :)

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Kakogod, pricamo o kvalitetu auta. Njegovo, tj moje iskustvo odnosno zakljucak je da taj clio nije nekog kvaliteta, pogotovo poredeci ga sa dusterom. On je ta vozila zaduzivao nova, sa 0km i vozio do 100 i kusur hiljada. 

Par komada tih Clia su otkupile moje kolege. Za dva znam da su u ekstra stanju. Jedan je uzeo kolega za sebe a drugi kolega je uzeo ćerki početniku. Evo služe od tad bez problema. U jednom sam se lično vozio, stvarno je poprilično očuvan.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

On 9/1/2025 at 7:47 PM, Reacher Gilt said:

Koje su prednosti pa toliko potencirate manuelni ? Je l' zaista toliko bitno da auto ubrzava par sekundi kraće do stotke ? Ako je to cilj, zameniš auto za jači i brži, brate. Razumem kad voziš neki nasvirani kupe sa izmenjenim izduvom, pa uživaš u zvuku motora i namerno ga teraš u obrtaje, ili kad si napaljeni klinac pa ti je do dokazivanja, da ne kažem kurčenja ... ali za neku normalnu vožnju, ne vidim poentu.

Poenta je ... da se ustedi i upali na gurku po potrebi :lol: Nema veze sa ovim drugim a i stare navike valjda se tesko menjaju. Kod mene i telefon manuelan kakve kastomizacije i ostale pm.

Sve zavisi kako je auto vozen i odrzavan ako je bio sluzbeno vozilo, neki su i posle vise godiana i preko 100k km kao novi a neki i sa manje od 100k km raskantani, znam par primera i ovakvih i onakvih tako da nije iskljucivo do samog modela auta. Prica mi kolega bivsi pandur da su i skode uspeli poprilicno da upropaste za malo km a skode vaze za izdrzljiva vozila.

Konkretno sto se clia tice nisam imao kontakta sa tim novijim modelima pa ne znam kakvi su po kvalitetu ali oni modeli do 2012. su se lepo pokazali sto se pouzdanosti tice e sad sam kvalitet izrade enterijera npr. nije na zavidnom nivou.

Edited by OMP

Ček, neko stavi Clio karavan u isti koš sa ostalim najružnijim automobilima, nisam shvatio na koji se misli, pošto je meni Clio IV grandtour čak i lepši od klasične hatch verzije :D , bio je u jednom trenutku ušao u uži izbor za sledeći auto

image.thumb.png.d4e6a3d0475383d993cfc569ed3c6a8a.png

2 hours ago, Reacher Gilt said:

Čitam ove vaše komentare o izgledu automobila, i prvo mi na pamet pada ona latinska, "De gustibus et coloribus ... "

baš tako,ali neki,kao OMP moraju ,šta ćeš

A smeta ti taj OMP pa to ti je :) iako se svi slozili sa mnom ipak sam ja najgori :) 

zar nisi do sad skontao da sam ja onaj sto uvek kaze ono sto misli, takav sam i privatno tako i na forumu, pa sad kome se svidi, svidi, kome ne i to me bas briga :)

Edited by OMP

Clio IV je sigurno u top 3 najlepsih automobila u B segmentu ikada!

Eh sto moja zena zna da izabere pa to ti je... A ne ko ja, vozim cirkusanta Miki Mausa iz Diznilenda, cerekamo se obojica :thumbsup:

2 hours ago, OMP said:

A smeta ti taj OMP pa to ti je :) iako se svi slozili sa mnom ipak sam ja najgori :) 

zar nisi do sad skontao da sam ja onaj sto uvek kaze ono sto misli, takav sam i privatno tako i na forumu, pa sad kome se svidi, svidi, kome ne i to me bas briga :)

Ma volim ja tebe,ja sam kruševački zet, nego me nervira što misliš da ako je tebi neki auto ružan i mi ostali moramo to saznamo...koga briga....ali o lepoti već možemo da pričamo 

A to što na um to na drum to je maniristika onih što idu za ovcama 

Edited by neshtry