Jump to content
Goran
Viljuska

Večita dilema, koji auto kupiti?

Recommended Posts

Ako su skupi novi Kia i Hyu, onda par godina star polovnjak, kupljen kod nas. 

Nije usmereno protiv tebe @shuxx ali jesi li skoro gledao cene, pardon gledao oglase, auta kupljenih kod nas?

Prvo ima ih vrlo malo, drugo oni što su na oglasima su uglavnom klotare, a cene su kao da su Ferariji!

Bre za one oko 4 / 5 k eur, jesam, za one oko 10 / 15 k... I više... Nisam..

Ali verujem , jer je kod nas sve precenjeno

Par godina star polovnjak za 4-5 iljade, nema be ni Dačija!

Nisam gledao stare par god, već u vrednosti od 5 k. A stariji su bitno

4 hours ago, shuxx said:

onda par godina star polovnjak, kupljen kod nas.

:whistle:

Ma sta to pa znaci kupljen kod nas, sve je to lutrija i nista vise, nema pravila. Takvog sam grande kupio od drugog vlasnika, puna servisna istorija od prvog dana.

Mozes da ga pregledas koliko hoces a onda ko meni na grande se zaredja sto niko nije mogao da vidi pre kupovine, kvacilo, alternator, sajla biraca brzina, trosi ulje ponekad cugne i antifriz, termostat, prekidac za prozor, airbag lampica suvozaca... I ni ne secam se vise, sve te stvari su radile kad sam uzeo i nemoguce je proveriti koliko ce da traju a spakovale se u 15k kilometara tj 3 godine, neke i za redom u mesec dana = alternator, sajla biraca, termostat, airbag lampica, 3 puta isao u servis jednom slep jednom u drugoj brzini za mesec dana i jos uvek ima kvar - solja amortizera i lampica airbaga i prekidac prozora zezucka

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

On 5/16/2025 at 10:57 PM, ISV_01 said:

Jednostavno, mogli su T3 iz Fiata da ubace i rese problem ili TCE 1.0 iz renoa koji je pouzdaniji ali....

upitna je čitava ta njihova strategija zasnovana na feleričnom motoru koji i danas guraju

staviti tako neki feleričan motor u Fiat grupaciju koja ima ogromno i dokazano znanje o motorima i motoristici je ravno samoubistvu marke

ali glad za profitom ne bira

Sta kaze drustvo iz klupe za Audi A5 2014 sa Euro 6 motorom 2.0 163ks?

Drugar prodaje njegovog, cca 220k presao, odrzavan, mazen i pazen poslednjih par godina koliko je kod njega.

Glavni problem je sto me je strah da vozim premium auto da ne bude skuplja dara nego mera ako se nesto pokvari, a i generalno ovako odrzavanje.

Ovde ne bih morao da ulozim nista, a kostao bi me kao Tipo Cross :D

Dok pisem ovo shvatam da treba njega da uzmem..

Kupio kolega A4 od prijatelja. Odličan auto. Redovno održavan. Vozio ga 3 god bez problema. Al ga je u 4 god satro  od troškova, red jedno, red drugo....

premium je premium dok ne počne da se kvari, a tad je premium po džepu.

@shomispc ako nije automatik nema neke izrazene mane, odrzavanje ti je manje vise isto kao za fiata, otprilike je skuplje ono sto je fizicki vece, npr kocnice i gume su skuplje.

Sent from my SM-A556B using Tapatalk

23 minutes ago, vagenovac said:

@shomispc ako nije automatik nema neke izrazene mane, odrzavanje ti je manje vise isto kao za fiata, otprilike je skuplje ono sto je fizicki vece, npr kocnice i gume su skuplje.

Sent from my SM-A556B using Tapatalk

Drugar taj sad bas poredi da mu je redovan servis sad za Stelvia skuplji nego za taj A5 sto je placao :D 

Posted (edited)

Danas sam prvi put provozao jednu Libru. :wub:

20250521_182730.thumb.jpg.a1cbad7bcd2abaac32bc0c444207cc90.jpg

Puno mi srce. :D Zvuk motora prava muzika za uši. Na leru prede kao macan, mirno i bez ikakvih vibracija, potpuna suprotnost ovome drešu u kevinom fokusu. Stabilan, u krivinama neutralan i upravljiv. Prelep i preudoban auto !

Edited by Reacher Gilt

Kupio kolega A4 od prijatelja. Odličan auto. Redovno održavan. Vozio ga 3 god bez problema. Al ga je u 4 god satro  od troškova, red jedno, red drugo....
premium je premium dok ne počne da se kvari, a tad je premium po džepu.
Audi je premium ali pašu delovi od Škode. Nema tu p od premium.

Da vidiš tek kako Bmw i Merc satiru od troškova.

Cao ljudi, kolega se zagrejao za sledeci auto

http://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/26739635/renault-captur-15dci

1087335894_Screenshot_20250610_214113_PolovniAutomobili.thumb.jpg.d5feaa4b2fb51d8ca1c47149e852ade4.jpg

Kontam da je ovaj motor koliko toliko pouzdan? Ima li mozda neko neki servis da preporuci za pregled auta, koliko vidim auto je na Altini? Da je Fiat znao bih gde da idem :D

Meni je kaptur simpa autic ali mi se konkretno ovaj ne svidja uopste u ovoj plavo crnoj kombinaciji, crni znak napred mi je ok posto mi je ovaj ogromni reno znak da ne kazem pi... uzasan kad je hrom ali sve ostalo crno mi nekako umrtvilo auto, moztda bi silver felne popravile utisak ali???

Meni se ne svidja 8k eura za 12 godina star auto, ali pretpostavljam da je istrazio sta se nudi za taj budzet i sta njemu odgovara u smislu gabarita i cena odrzavanja te je to samo moje licno misljenje, ne kazem da to nije trzisna cena za taj auto vec generalno

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

17 hours ago, oktopod said:

Meni se ne svidja 8k eura za 12 godina star auto, ali pretpostavljam da je istrazio sta se nudi za taj budzet i sta njemu odgovara u smislu gabarita i cena odrzavanja te je to samo moje licno misljenje, ne kazem da to nije trzisna cena za taj auto vec generalno

Apsolutno se slažem.

Koliko je koštao taj auto kad je bio nov?

Jedan moj ortak često kaže da za auto star 10 godina nikada ne bi dao više od 10k. Ja ipak mislim da je to relativno..mislim da na tržištu polovnjaka može da se nađe jako dobar primerak koji vredi i više od 10k,a star je tih 10 ili nešto više godina..

Cenu diktira trziste, da li je to mnogo para za polovnjak star x godina, to je vec za diskusiju, ali nije da covek ima nekog izbora ako zeli mali gradski "dzip".

Meni licno je simpa Captur, moze da bude i za grad i za otvoren put..

Jedan moj ortak često kaže da za auto star 10 godina nikada ne bi dao više od 10k. Ja ipak mislim da je to relativno..mislim da na tržištu polovnjaka može da se nađe jako dobar primerak koji vredi i više od 10k,a star je tih 10 ili nešto više godina..
Pa on lepo prica ali u svoje ime :D Ja gledam aute stare 20god koji kostaju 10k eur a za ove stare 5god nebih dao vise od 5k eur

Sent from my SM-A346B using Tapatalk