Jump to content
Goran
Viljuska

Večita dilema, koji auto kupiti?

Recommended Posts

Bre, nije mi trenutak. Pare nisu problem. Ali nije moment. Svideo mi se njegov, boja, odrzavanje, oprema. Ali...

Ne znam lep je taj noviji Note ali taj motor svakako nece nadmasiti  atmosferce iz prethodne generacije, ja sam generalno protivnik tih malih turbaka pogotovo trocilindrasa sta znam nikako mi ne ulivaju poverenje

Od tih verzija imam poverenja jedino u Hondu.

19 hours ago, shuxx said:

Svideo mi se njegov

Ovi sa juga nacisto zastranili :D .

Onaj drugi pre neki dan kaci slike drugara Djuke u kupacim gacama, isto kaze i njemu se svidja njegov...

Edited by Ivan

22 hours ago, bane1321 said:

Jeste!

Note je jedan od nekoliko modela u igri!

https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/24970398/nissan-note-12-turbo?attp=p0_pv0_pc0_pl1_plv0

da nije ovaj gledao, čini mi se da vredi, još samo cena da se malo reguliše

image.png

https://www.car.info/en-se/nissan/note/note-12-dig-s-6717538#specs

155 Nm@4400 rpm, bre ja bi ličnono konstruisao bolji turbo punjač od njih :lol:

Edited by shuxx

Fale neki ozbljniji tockovi mada meni se ova plava boja ne svidja a lepi su mi bordo, crni pa i beli.

na 3000rpm oko 120kmh, fin menjač, tj prenosni odnos. ma nije loš, završava će to posao, samo da se nađe neki redovno održavan i sa finom kilometražom

Da baš taj je gledao... Deluje fino, samo je nedoumica motor, u smislu trajnosti i održavanja!

4 hours ago, Ivan said:

slike drugara Djuke u kupacim gacama

A, neee bato, sve si pobrkao lončići. :D  Taj u crvene gaće što je tebi zapao za oko nije vlasnik Đuka, nego ovaj ispred, što navija Zelenog Zaječarca. :thumbup:

Al' mora' te razočaram, i on je oženjen, dvoje dece ... ništa od toga ...  :p

16 hours ago, bane1321 said:

Deluje fino, samo je nedoumica motor, u smislu trajnosti i održavanja!

17 hours ago, shuxx said:

155 Nm@4400 rpm, bre ja bi ličnono konstruisao bolji turbo punjač od njih :lol:

Edited 17 hours ago by shuxx

Sa ovakvim performansama trajnost i povoljno održavanje su gotovo izvesni. :thumbup:

Il' je negde neki zaheb u specs pa se zaturilo stotinak njutnića. :D

23 hours ago, bane1321 said:

Da baš taj je gledao... Deluje fino, samo je nedoumica motor, u smislu trajnosti i održavanja!

Ovo je neka "sportska" verzija. Sa finim spojlerom, gore, dole, nije standard. 

Dzaba kad su ga felnama nagrdili em male em uske mada japanci su po tome poznati kod tako nekih modela

Edited by OMP

Koji je od navedenih turbo benzinaca najmanje zlo u starosti auta 5+ godina?

- 0.9 TCE

- 1.2 TCE

- 1.0 ECOBOOST

- 1.2 Pure Tech

- Ni jedan od navedenih :)

- 1.0 TSI

Znam da ima i Fiat svoj 1.0 T3, ali nisam ga naveo jer je u oglasima statistička greška

Odgledao sam par yt klipova o nepouzdanosti motora i ispada da su svi gore za izbegavanje, pitanje je onda, šta je uopšte alternativa :) ne kupovati mlađi auto od 10 godina?

Neke 2010 sam kupovao auto. Bilo je puno skoda fabia oko mene, i nekako mi se svidela. Citam po internetu kako 1.2HTP motor nista ne valja, bezi od njega. 3 cilindra. 

Pitam taksistu koji mi kaze da bas taj motor imaju u fabijama, rumsterima, i da prelaze 400, 500000..

Kupim ga sa 83000km, i odlicno me sluzio 120000km. Posle naglo poceo da trosi ulje. 

Hocu da kazem, sve zavisi od stanja, odrzavanja, tvog nacina voznje, i godisnje kilometraze. 

Srecno u svakom slucaju. Tezak je izbor motora u savremenim mladim polovnjacima. Komplikovani i uvek ima nesto sto te prcne... 

1 hour ago, shuxx said:

Neke 2010 sam kupovao auto. Bilo je puno skoda fabia oko mene, i nekako mi se svidela. Citam po internetu kako 1.2HTP motor nista ne valja, bezi od njega. 3 cilindra. 

Pitam taksistu koji mi kaze da bas taj motor imaju u fabijama, rumsterima, i da prelaze 400, 500000..

Kupim ga sa 83000km, i odlicno me sluzio 120000km. Posle naglo poceo da trosi ulje. 

Hocu da kazem, sve zavisi od stanja, odrzavanja, tvog nacina voznje, i godisnje kilometraze. 

Srecno u svakom slucaju. Tezak je izbor motora u savremenim mladim polovnjacima. Komplikovani i uvek ima nesto sto te prcne... 

HTP je old school

1 hour ago, ivica su said:

Koji je od navedenih turbo benzinaca najmanje zlo u starosti auta 5+ godina?

- 0.9 TCE

- 1.2 TCE

- 1.0 ECOBOOST

- 1.2 Pure Tech

- Ni jedan od navedenih :)

- 1.0 TSI

Znam da ima i Fiat svoj 1.0 T3, ali nisam ga naveo jer je u oglasima statistička greška

Odgledao sam par yt klipova o nepouzdanosti motora i ispada da su svi gore za izbegavanje, pitanje je onda, šta je uopšte alternativa :) ne kupovati mlađi auto od 10 godina?

za 0.9 tce sam cuo dobre kritike po pitanju pouzdanosti, kao i za 1.0 tsi. 

1.2 tce taj mladji, nisam bas cuo hvale, mada cak i znam neke koji se voze bez problema (Megan 4 i Kaskai 2). A 1.0 ecoboost i 1.2 puretech bije basss bas los glas, ali opet - i to znam neke koji se voze bez problema. 

1.2 piretech i 1.5bluehdi se moze naci da ih pljuju na sav glas. .1.5 tanak lanac, a ecoboost i 1.2 puretech imaju mokar/vlazan/potopljen remen u ulju i stvara ozbiljne probleme, pri tome taj 1.2puretech je dizajnerski/konstrukciono los motor. Proguglaj malo, videces da su iz PSA grupacije morali da plate velike tuzbe od strane udruzenja potrosaca u FR. Moj savet, zaobidji ih. 

Tce motori su inace ok. TSI je svakako bolji izbor od ovih navedenih u prvom postu a znam da mi je moj mehanicar ranije pricao da su benzici Vagen grupacije sa metanom (tgi) bolji od tsi jer imaju izdrzljivije komponente.