Jump to content
Goran
Viljuska

Večita dilema, koji auto kupiti?

Recommended Posts

11 hours ago, IDzO said:

Meni se ovaj QQ sviđa ali sve se svodi na gledanje. :)

http://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/23099750/nissan-qashqai-13-dig-tekna

9EFC6FAF-4CF5-417F-860C-BEDB6BBED789.thumb.jpeg.831b49ab6decbd4b9ae7e01cb64e6a35.jpeg

Takodje, ja inace nisam ljubitelj SUV vozila ali ovaj model QQ mi se mnogo svidja i to je jedan od retkih SUV koji bih pazario

Naravno treba se protegnuti koliko mozes i takodje znam neke koji realno malo zaradjuju i zive od danas do sutra a voze skuplja kola samo da bi bili vidjeniji u drustvu, gradu kako god.

Ja sam od onih kojima generalno gledano isti posao vrsi i ovo sto sad vozim kao i neki auto od 20k eura ali bukvalno, na stranu to sto mi se 90% modernih kola i ne svidja, takodje nisam fan modernih gedzeta u kolima pa kao moram to sve da imam. Iskreno i ne volim da dam neke vece pare za auto jer smatram da ne vredi, primera radi ako bih menjao auto gledam djulietu, taj auto realno nije toliko bolji od mog GP a kosta duplo vise samo par god mladji, po meni ne vredi tu razliku u ceni, motor isti, plastikaner isti, ima par stvari u opremi vise, malo vise komfora i to je to.

Razumem to je moderniji auto, pa kao malo visa klasa, ime, ovo ono i da mora vise da kosta ali sto se mene tice ne vredi, pogotovo sto se danas ime vise placa nego sto auto realno dobar, sto ne znaci da sam u pravu. Meni je bitno da mi svidi nesto sto vozim, da ima odredjene karakteristike e sad dal je 2008 ili 2018 nebitno mi je skroz, neko ide logikom mladji auto manje sanse da me nesto zezne, jesu vece sanse da je tako ali ni tu nema pravila.

Edited by OMP

9 hours ago, Ivan BG said:

Za 10.000 (toliko sam ja spremio) malo sta danas moze da se uzme....ispade da to nisu nikakve pare za kupovinu kola.

Nazalost je toliko sve poskupelo da danas za 10000 kupujes auto koji realno vredi 6-7k... 

16 hours ago, knezevic76 said:

A da nema ta Alfa još nešto sem tih par "čvoki" koje se neće ispraviti same od sebe?
Npr, malo rđe negde i slično?

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Rdje? 

2014 godiste je auto. 

Odakle ti ideja o rdji? 

Samo pretpostavljas a ni video auto nisi. 

Dodji i ako nadjes rdju ili bilo sta drugo sto nisam prijavio na oglasu imas 500€ od mene. 

Dobar drug već mesecima traži kola (odredjenu vrstu, kao Berlingo) i tvrdi da nalazi faktički samo „leševe“ (kako ih on naziva) i oglase pune neistina po pitanju opisa stanja vozila.
Prethodno je bio već uzeo jedan Kangoo, za koji se naknadno utvrdilo da meša ulje i vodu i imao je gadne muke da ga vrati prodavcu, koji se kleo da mu je prethodno pomenuo tu sitnicu.
Išao sam sa njim nedavno (jedno 50 km od BG) da gledamo jedan Berlingo (mislim iz 2008), koji je na slikama delovao „kao slika“, a uživo je sve na njemu bilo čista katastrofa.

36 minutes ago, MiloshBg said:

Nazalost je toliko sve poskupelo da danas za 10000 kupujes auto koji realno vredi 6-7k... 

Pre 4 godine sam za 4.500 prodao 308 SW HDI 110 iz 2009. godine.

Sada gledah oglase za to godište i cene danas za njega idu do 5.300.

11 hours ago, Ivan BG said:

Za 10.000 (toliko sam ja spremio) malo sta danas moze da se uzme....ispade da to nisu nikakve pare za kupovinu kola.

Da je samo to... Kao i da danas imas spremno 100.000 za nekretninu, ispade bukvalno nista. A za pomenute iznose si, do ispred Corone, mogao da biras i jedno i drugo.

Ode sve duplo uvis, pocev od tih krupnijih investicija, pa sve do ovih sitnih svakodnevnih.

13 hours ago, Ivan BG said:

Mogu generalno da se složim,iako bi (govorim isključivo u svoje ime) verovatno mogao da nažem nešto lepo i zanimljivo i za 10k..treba biti strpljiv jer nešto uvek iskoči..

Iskreno,ja sve više pogledavam ka ino-oglasima..ali za ono što mi se najviše dopada i što bi mi bio prvi pik (a da je očuvan primerak sa solidnom opremom i manjom km) bi mi trebalo negde između 11-12 hiljada..sa svim troškovima koji prate..ja te pare trenutno nemam..

On 1/29/2024 at 1:49 PM, neshtry said:

Meni su SUV nekako ženski ukupno uzev,ali ima ih i koji su baš kul.MPV mi je porodicu koja želi sve,a neće dva auta.Uvek sam pre za dobrog karavana

Meni baš prija prelazak na MPV.

MPV segment mu danas dođe nešto kao VINTAGE klasa

On 1/30/2024 at 11:03 AM, moron said:

Pre 4 godine sam za 4.500 prodao 308 SW HDI 110 iz 2009. godine.

Sada gledah oglase za to godište i cene danas za njega idu do 5.300.

Ma, to im je nerealno. Max 4500 i to da dubi na glavi. 

Ja sam svoj 308 SW i to 2013, prodao ispod cene, za 4.200 jer sam hteo da prekratim cimanje sa kupcima

Gledam jedan model, uvoznici  / prodavci, cena 5500eur, nadjem isti, 3 god u srbiji, uloženo sevis, gume, kvačilo itd, cena 4700, i taj oglas dugo stoji, a tek oni tek uveženi,,... hoću da kažem da uvoznici veštački drže cenu, iako se prodaju u realnosti za 20% niže cene

Ne znam ko je taj koji spusti 20% da bi prodao to nije realno ni na jeftinim kolima kamoli skupljim, to mozda kod nekog vlasnika kome zarada nije bitna nego hoce da se resi auto brzo ali kod preprodavca nema sanse, pa bolje da mi stoji godinu dana i ceka kupca za dobru zaradu nego da ga poklonim sa minimalnom zaradom ili da ne zaradim nista, na autu od npr. 4000 treba da spusti 800e, neko manje od toga zaradi na takvom auto tako da ta prica nema veze sa vezom, sve i da imam 5 soma zarade na autu ne bih sigurno oborio 20%